Diana Mod 31 Panther Bakımı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba...


    Diana Mod 31 Panther 4.5mm havalı tüfeğime uyguladığım bakımı aşağıda maddeler halinde sıralıyorum. Konu hakkında eksiklik ya da yanlışlıklarım varsa, bilgisi olan arkadaşların uyarmasını rica ediyorum:


    1-Yaklaşık 500 atışta bir, silahın namlusundan birkaç damla ince makina yağı akıtıyorum. Bu esnada namludan akan yağ "siyah" renkte çıkıyor.
    2-Namlunun yağı süzüldükten sonra, plastik uçlu harbiyi birkaç kez namludan geçiriyorum. Bu esnada namlu içinde kalan son yağ damlalarını da dışarı atıyorum.
    3-Kumaş uçlu harbi ile namluyu birkaç kez kuruluyorum.
    4-Misinaya bağladığım penye parçaları ile birkaç kez namlu içini son bir kez daha kuruluyorum.
    5-Silahın dış yüzeyini, önce ince makina yağı uyguladığım bir bez ile iyice silip, son aşama olarak, WD40 uyguladığım bir başka bez ile tekrar siliyorum ve öylece bırakıyorum.
    6-Haftada bir, silahı kullanmamış bile olsam, silahın dış yüzeyini WD40 uygulanmış bezle hafifçe siliyorum.


    Bunların dışında yapmam gereken başka bir bakım ya da temizleme işlemi sözkonusu mudur? Kauçuk esaslı yeşil gres uygulamasını bu silaha uygulamam doğru olur mu?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

  • silahın dış yüzü için slicon sprey tavsiye ederim

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Dikkate alacağım, çok teşekkürler. Sanırım diğer maddelerde bir yanlışlık yok?

  • diğerlerinde sorun yok vd40 pas çözücü silahın boyasına zarar verebilir
    pistonun hava çıkan deliğine yağ kaçırmayın atış stabilitesini bozar

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Bu durumda dış yüzeyi sadece ince makina yağı ile hafifçe silerek bırakmak en sağlıklısı gibi. Silahın iç aksamına hiçbir şekilde yağ sürmüyorum. Sadece namlu ve dış yüzey için yağ kullanıyorum. İlginiz için çok teşekkürler.

  • WD40 pas sökücü, kuru yağ temizleyici, parlatıcı, biraz da yağlayıcı. Fakat temizleme özelliği yağlama özelliğinden biraz daha üstün, kullandıktan bir hafta sonra kendi yağı uçup gidiyor ve yağsız bir yüzey bırakıyor. Ben sadece ince yağlı bezle siliyorum.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • Bu arada; Diana Mod 31 Panther edinmek isteyen arkadaşlara, gözlerini kırpmadan bu silahı almalarını tavsiye ederim. 4.5mm'lik Mod 31 kullanıyorum ve isabetlilik ve güç konusunda aynı kalibredeki silahlar içerisinde sanırım ilk beş silahtan biridir. Dürbünsüz kullanmama ve pek de parlak bir atıcı olmamama karşın kendimden şüphe ettirecek kadar performanslı bir silah. İkinci el silahlar bölümünde, Pcp almak istediğim için satılık ilanı verdim ama sanırım vazgeçeceğim. Böyle bir silahı eden çıkartmak kolay değil. İki kez üst-üste, 50 metre mesafeden, dürbünsüz, ayakta ve desteksiz olarak iki kesmeşekeri vurabilmişsem, marifet bende değil, silahtadır diye düşünüyorum açıkçası. Gerçekten müthiş bir performansa sahip.

  • bence marifet sizde 50 mt ayakta kesme şeker vurmak yaylı bir silahla baya zor

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Bana kalırsa, bir kez daha o atışları yapamam. Silah ne kadar isabetli de olsa, bir şekilde denk geldi diye düşünüyorum. Fırsat bulursanız bu silahla birkaç atış yapın, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Daha önce bu silahı kullandıysanız hoşgörün lütfen. Ankara Team katılımcısı Cem bey de atışlar esnasında yanımdaydı ve bir süre birbirimize bakakaldık. :)

  • Belki de en önemli noktayı yazmadım: Diana Mod 31 Panther ve Diana Rastatt High Power pelletin muhteşem birlikteliğini her atış gününde bir kez daha yaşıyorum. Namluya bu kadar iyi oturan, atıldığı noktaya bu kadar isabetle varan bir pellet görmedim. tahribat ve isabet konusunda bu pelletin de katkısı gerçekten müthiş. Başka pellet kullanmıyorum artık.

  • bende diana 27 eski model yaklaşık 30 yıllık silahım vardı kösele piston contasına rağmen gayet isabetliydi şu an yaylı olarak hw77 var mükemmel bir silah, bende size hw77 veya 97k denemenizi tavsiye ediyorum düşüncelerinizin değiştiğini göreceksiniz
    bu forum sayesinde gelişen havalı silah hobim sayesinde 3-4 yıl evvel hayal bile edemeyeceğim silahlara sahip oldum darısı sizin başınıza

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Evet, HW 77K kullandım ve gerçekten söylediğiniz kadar var. Benim için bundan sonrası, AA S410. Eylül ayında yeni AA'lar gelecek sanırım Mustafa Bey'e. Bekliyorum çaresiz. :)

  • Bir miktar birikim yapmam gerek. Eylül ayına kadar sabredeceğim artık. Yine de sağol.

  • mod31 güzel tüfek,üstüne 150 200 tl katıp 2ci el abilerini almak daha güzel olur kanımca :)


    wd40 ı zor durumda iken kullanın,şayet tüfeğiniz pas tutmuş ise,onun dışında yağlamak için kulanmayın,


    namlu oringi için sentetik gres alın kullanın,ömrünü uzatır o yuvarlak contanın,


    namluyu tam kırmadan kırıyorsunuz hafif,o şekilde kalır,pellet yüklediğin yern altında tırnak var,o yerinden kurtuldumu kurmayı bırakın,
    namlunun diğer ucunu bez ile tıkayın,pellet yüklediğin yerden,balata temizleyicisi spreyini içeri doğru yavaş yavaş püskürt,namlunun içi dolsun,o şekilde 10 15 dakika beklet,aynı işlemi bir kez daha yap,ardın dan misinalı bez le harbi çek,
    namlunun içine bakarak dan saçlarını taraya bilirsin ;şrofls;. isteğe bağlı jöle de sürebilirsin ;lol;


    şaka bir yana, kullandığın makina yağ ile hafif den tozunu alıp,tüfeğini komple bir beze sarıp kaldırabilirsin,bez pamuklu olsun,


    yeşil gres kullanırsan çok az kullan,tek kat çek yeterli,ve piston contasının 2cm berisinden sür,aşırıya kaçarsan dizelleme yapar,atışlarında patlama sesleri duyarsın,yanık kokusu gelir


    pellet olarak bir de fx i denemeni öneririm,burdan herkeslere sesleniyorum,fx jsb dışında grupman çalışması yapmayın,elimde bir sürü marka pellet var,hepsini chrony de test ediyorum,en gerçekçi ölçümleri bu pelletler ile alıyorum,
    diğerlerinin gramajı bir birlerini tutmuyor,dolaysıyla buda chrony ölçümlerinde farklı fps oranları veriyor,bir fx bir jsb ile ölçüm yaptığımda aradaki stabil sayımsal oranlarındaki farkı bizzat gözlemledim

  • Silaha zarar vermeyecek ölçüde gresleme işlemini ne şekilde yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Bilgisi olanlar, en başından başlayarak bu işlemi anlatırlarsa çok sevinirim.

  • biraz forumu araştır neler neler bulursun biraz el becerin varsa söküp takabilirsin

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal