Diana mod 34 hakkında acil bilgi...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar yeni başlıyorum ve diana'yı tercih ettim. (henüz tedarik sürecinde,yatagun'dan aldım),çünkü ilk başlarken herhangi bir sebeple hüsrana uğramak istemedim,fakat mod34 hakkında fazla bilgi yok , yardımcı olursanız sevinirim..


    -1000fps diyor fakat 800fps dolayına anca çıktığı soyleniyor.(bence forumda bir fps taplosu olması lazım işin üstadlarına duyrulur..hani 200fps şu kadar mesafede isabet ve şişe kırar veya pirketi deler veya 800fps 200mt mesafeden isabetli atış yapabilir,2cm tahtayı deler... gibi tüm tecrübeler toplanmalı ve böyle bir taplo herkesin işini kolaylaştırır ve ne istediğini netleştirir bence,çünkü bu güçlerin ve hızların uygulamada herkes ne manaya geldiğini çokta bilmiyor işin açığı..)


    -isabetlik nasıldır? 100mt - 200mt isabet atışları yapılabilirmi?


    -dürbün düşünmüyorum, gez,arpacık nasıldır! yanı nasıl sıfırlama yapılır ve mesafe atışlarında nasıl ayarlanır?






    yardımınızı bekliyorum teşekkürederim.(ayrıca bu forum olaylarına ilk defa giriyorum pek alışkanlığım yok,bir kusur varsa aff ola)

  • 1000fps diyor fakat 800fps dolayına anca çıktığı soyleniyor.(bence forumda bir fps taplosu olması lazım işin üstadlarına duyrulur..hani 200fps şu kadar mesafede isabet ve şişe kırar veya pirketi deler veya 800fps 200mt mesafeden isabetli atış yapabilir,2cm tahtayı deler... gibi tüm tecrübeler toplanmalı ve böyle bir taplo herkesin işini kolaylaştırır ve ne istediğini netleştirir bence,çünkü bu güçlerin ve hızların uygulamada herkes ne manaya geldiğini çokta bilmiyor işin açığı..)


    böyle birşeye gerek yok.çünkü chairgun adlı program var.tüfeginiz kac grain ağırlıktaki mermiyi kaç fps hızla atıyor girin.size 20 m de yada 120 metrede merminin ne kadar enerjisi oldugunu söylüyor.bir şişenin veya 2 cm kalınlıktaki bir tahtanın kırılması/delinmesi için gereken enerjilerde söylendi forumda

    Webley Patriot I.Nesil 22 cal m;s,S
    Webley Stingray II.Nesil 177cal + Optima 3-9x44E ;tufey#


    www.enfarklisi.com


    0 RH (+)

  • -dürbün düşünmüyorum, gez,arpacık nasıldır! yanı nasıl sıfırlama yapılır ve mesafe atışlarında nasıl ayarlanır?

  • uzun süre mod 31 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki(mod 34 ile mod 31 nitelik olarak aynı silahlardır), piyasadaki en isabetli yaylılardan biridir. hız, isabet, sağlamlık ve ergonomi bakımından 4.5mm de gerçek anlamda kendini kanıtlamış bir silahtır. dürbünsüz kullanımı da inanılmaz zevklidir. bence dürbüne gerek duymadan üzerindeki nişangah sistemiyle harikalar yaratılabilecek silahlardan biridir. gözünü kırpmadan alabilirsin. 4.5mm tercih etmelisin çünkü silahın gücü 5.5mm için yetersiz. ama 4.5mm ile sahip olduğu güç ve isabetlilik ciddi anlamda tatmin edicidir. 70-80 metrelerde şişeler üzerindeki etkisini ise hiç söylemeyeyim. bu silahla, 50 metre mesafeden, ayakta ve desteksiz, üst üste iki kez kesmeşeker vurunca anlamıştım silahın kalitesini. kesinlikle 4.5mm al ve dürbün kullanma. benim tavsiye ve görüşlerim bu yönde...

  • tüfegi sipariş verdiyseniz eger bekleyin.zaten elinize alınca cogu seyi anlıycaksınız.o rakamlar yükseklik ayarı.öbür tarafta bi vida benzeri birşey var,sag tarafında gezin,resimde görünmemiş.o da sağ/sol ayarı

    Webley Patriot I.Nesil 22 cal m;s,S
    Webley Stingray II.Nesil 177cal + Optima 3-9x44E ;tufey#


    www.enfarklisi.com


    0 RH (+)

  • haklısın...biraz bekleyeyim fazla uzattık,tüfek gelince ak koyun kara koyun çıkar ortaya,o zaman sündürüz meseleyi sündürebildiğimiz kadar..


    arkadaşlar bilgi ve ilginiz için teşekkürler...

  • Selamlar arkadaşlar,


    bazı sorularım var, tecrübeli dostların yardımı lazım.


    Diana 31 modeli 4.5 mm tüfeğim var, yaklaşık bir yaşında, toplamda 400 kadar FX marka saçma attım. Yatagun dampa ayak üzerinde Gamo 8-16 * 50 dürbün kullanıyorum. Dürbünü 10 metrede sıfırladım, biliyorum 10 metre komik ama yerim ve zamanım dar, bu mesafede iyice kontrolü elime alıp sonra 40-50 metrelere geçeceğim.


    Ayakta destekli olarak tek delik yapabiliyorum, bazen ikinci üçüncü saçmanın giriş deliğini bulamıyorum, ilk deliğin tam içinden geçiyorlar.


    Silahı sıkı tutmayı denedim, tamamen gevşek (artillery) tutmayı denedim, en iyi sonucu kundağı sadece alttan destekleyerek, dipçiği ise omzuma sıkıca bastırarak aldım.


    Ertesi gün aynı şartlarda aynı yerde atış yapmaya başladığımda bırakın tek deliği, 2 santimin içine ancak toplayabiliyorum.


    Sorularım şöyle:


    Atışa ilk başladığımda dağınık atış yapmam benim konsantrasyonumla mı ilgili, yoksa pistonun, keçenin, yağların biraz ısınması mı gerekiyor?


    Yeni namlunun alıştırma sürecini (break in) atlatması için kaç atış gerekir?


    Dampa ayak kullanmama rağmen dürbünü tutan bileziklerin vidaları gevşiyor ve dürbün geziyor. Düzenli olarak kontrol edip vidaları sıkıyorum. Normal midir?


    Teşekkürler.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • Dün dürbünü soktüm, aynı yerde aynı şartlarda gez-arpacık kullanarak atış yaptım. Yerde, ayakta, destekli, desteksiz, en fazla 1 cm içine toparladım saçmaları. Anlaşılan ya dürbün ayağın içinde geziyor (çift tafaflı bantla yapıştırmıştım) ya da dürbünün optikleri kendi içinde geziyor.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • Diana alacaksan ben Diana Panther 350 5.5 kullanıyorum tavsiye ederim.
    34 ten daha güçlüdür. Dianaların en güçlüsü.

    Samyang Sumatra 2500 Carbin .25
    Diana Panther 350 Magnum .22