bu pelletlere ne oldu böyle

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • eskiden bir ince Mehmet vardı yeşil kutulu (şu an piyasada olanlardan çok daha üstündü)onunla atış yapardık,
    ileriki yıllarda kalitesi düştü kimisi yatağına sığmaz oldu ,kimiside koyar koymaz düşer oldu,
    ince Mehmet'i vageçtik,çeşitli yerli mallarını kullandık ,
    daha sonra onlarda aynı sonuçla karşılaştık,olmayacak böyle dedik avrupaya yöneldik
    Gamoyla başladık atışlara ilk etapta güzeldi daha sonra gene umduğumuz başımıza geldi ,match pellet çok hoşuma gidiyordu bir baktım ince Mehmet gibi davranmaya başladı,pro magnumu denedim gene aynı sonuç,neler oluyor bu pelletlere illa pahalı pelletmi kullanalım hoş onlarda çok tutulunca sahteleri piyasaya düşeceğinden eminim


    neller oluyor ,bu soruna karşı neler yapıyoruz.!

  • malesef dediğiniz gibi. attığımızı vurabilmek için pahalı - ithal pellete yönelmek durumundayız.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • dün av bayisinde pelletlere bakıyorum,norica kutusunu açtım,bi bakışta en az 10 tanesinin arkası tam yuvarlak değil sanki oval olmuş,ezilmiş vs.250 peletden herhalde 150 sini ancak kullanabilirsin.Taklit mi bilmiyorum.Gamo kutularının da üzeri etiketli olanlar vardı,baskısı teneke kapağına yapılanlardan yoktu.

  • Bahsettiğiniz pelletleri çok iyi hatırlıyorum.Çünkü çocukluğumdan beri ismen son bir kaç yıldır ise hem dükkan komşusu olmamdan hemde bir havalı silah hastası olduğumdan tanisikligimiz arttı.
    Kendisi çalışkan ama bildiğinin asla dışına çıkmayan bir insan.
    Bir kaç yıl önce yanına gittim "bak memet amca senin saçmalarin biri namluya girmiyor diğeri ucundan çıkıyor "dedim tüfeğin markası ne dedi "diana" dedim."namlu bozuktur" dedi.E dedim "namlu bozuk olsa dedim ya büyük gelir ya küçük nasıl oluyor bu?" dedim "bu iş böyle dedi".Yani asla kendine laf ettirmedi.
    Son zamanlarda yanında ise başlayan bir arkadaşım sayesinde kafasına biraz daha girmeyi başardım.yıl başlarında kendisine Fx pellet ten bahsettim ve bir kutu verdim.aynısını yapacağım dedi gitti.2 ay sonra ark aradı gel bak fx leri gör dedi.Ne çabuk deyip gittim.Gördüklerime şaşırmadım alakası yoktu Mehmet amca fx pellet soğuk pres işi senin dökme ezme sisteminle olmaz dedim.Dinlemedi."sen bir dene gör "dedi.
    Gidip denedim bir at-44 lw birde fx t12 ile 30 mt de a4 kağıdına 10 ar li atış yaptım 3-4 pellet kağıda değmedi.Başka bir kağıda ise orijinal fx ile yine 10 atış tek delik yapıp götürdüm "ışte fark bu" dedim."benim bir torun magnum var ben onunla daha iyisini yapıyorum" dedi.Ben kendimden utandım.Bu adama ne söylenebilir ki...
    Ben tabi her zaman kendisine "mehmet amca,inan çok kişi yerli saçma kullanmak istiyor ama attığını vurmak istiyor,parasını sokağa atmayı kim ister.sen kaliteyi yap tüketici ne yapacağını bilir" dedim hemde defalarca kez...
    Galiba son zamanlarda ise yaramış..Arkadaşım geçenlerde aradı ve "Togay inanmayacaksın ama Mehmet amca mühendislerle çalışıp bir soğuk pres makinası yaptırmış(bu arada 40 yıllık ilkel makineleri kendi icadı) ve ben gözlerime inanamadım yan yana koysan fx ile ayırt edemezsin"dedi."getir deneyelim görelim benim umudum yok" dedim "bana bile vermiyor gizliyor cebinde bir avuç saklıyor devamı gelecekmiş "dedi.
    Ardından birgün dükkana geldi bana baktı "yaptım" dedi.Bende kendisine herşeyin görüntü ile olmayacağından ağırlık ve bc nin öneminden bahsettim standartlardan bahsettim...
    Bakalım kendisi çok iddialı yakında bomba gibi gelecekmiş ve hem standart olsun hem ağırlık ve bc olsun çok üst standart ta ymiş.Kendisinde pellet ağırlığı ölçen hassas bir terazi bile olduğunu sanmıyorum ama bakalım hayırlısı...
    Kutu ve imaj değişikliği de olacak sanırım..Onları da değiştirmesini tavsiye ettim.Bakalım,bekleyelim görelim.(bu arada piyasada ki saçmaları ilk fx denemesi olanlar şu hani uçları güya yuvarlak olan ve her zaman ki gibi uçları delik olan)

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • arkadaşım konuyu bu şekilde yapıcı olarak irdelemen çok güzel.böyle bir imkanın konuyu bilen bir arkadaşımızın yanı başında olması itibariyle çok şanslıyız inşallah değerli pellet üreticimiz önerilerini dikkate alır da biz de elin adamına kaptırmayız paramızı.ilgin iiçin teşekkürler.



    sevgiler,

    İ Z M İ R
    Sarsılmaz Kılınç Light 2000 9 mm
    Sarsılmaz Sar9 - Mete 9mm


    ZORAKİ Hp-01 Ultra .177


    Gamo Cfx Royal .177 + Tasco 3-9x56 red AOE


    Weihrauch HW 97 K .177 + Falcon T50 10-50 x 60
    Nikula 6-24x50 Red-Green AOE


    Üç kuruşluk adama beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar


    H İ T

  • arkadaşım konuyu bu şekilde yapıcı olarak irdelemen çok güzel.böyle bir imkanın konuyu bilen bir arkadaşımızın yanı başında olması itibariyle çok şanslıyız inşallah değerli pellet üreticimiz önerilerini dikkate alır da biz de elin adamına kaptırmayız paramızı.ilgin iiçin teşekkürler.



    sevgiler,


    rica ederim ozzy32 elimden gelse ki aslında gelir ama Memet Ince müsade etmez birçok şey yapabilirim benim arkadaşla beraber ama kendisi yeniliklere pek açık değil.
    Size biraz şu an için kullandığı basit yöntemi anlatayım;
    Sanayiden 15 kg kurşun kalıpları geliyor.bu kalıplar yerden 1.5 m yükseklikte küçücük biz kazan içinde alttan odun ile ısıtılıp eritiliyor.Eriyen kurşun bir musluktan yan taraftaki içten içe 10 cm çapı 15 cm derinliği olan çelik kalıp içine akıyor burda üzerine aynı çapta bir parça pres yapıyor ve bu kalıbın altında ki 5.5 mm lik delikten kurşun tel çıkıyor.Sonra bu kurşun tel yine kendi icadı ve büyük gizlilikle sakladığı aletlere geliyor(gizli tuttuğu için yinede saygım var burayı es geçiyorum.sanki çok mükemmel bir alet yapmış gibi.sanki başka kimse daha iyisini yapamazmis sanıyor hala) burda ezme bükme yöntemi ile bu kursunlar saçma oluyor.Her saçmayı odaklayan bir tel olduğundan da saçmalarin hepsinin ucu delik ama bu m.ince için bir handikap değil özellik.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56