Sahip Olduğum Bıçaklar ve Önemli Bir Soru

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • [Resim Engellendi: http://img227.imageshack.us/img227/5258/15102010195.jpg]


    En üstteki hediye ve üzerinde 440 çelik olduğu yazıyor sadece. Benim favorim şu an.


    Bir alttaki crkt m60 tanto. Sadece testeresi ve tipi için aldım diyebilirim ;şrofls;.


    Bir altta da smith wesson av bıçağım ve o da hediye tabii ki ;şrofls;.


    Soldakiler,


    Emektar ve nedense yağlamama rağmen çok zor açılan victorinox çakım. İlk çakımdır bu arada


    Bir yanda en çok kullandığım çin malı dandik bıçak. Denize bile girdim kendisiyle.


    En solda ise sualtı bıçağım :)




    [Resim Engellendi: http://img294.imageshack.us/img294/406/15102010197.jpg]



    Bu da kısa süre önce almış olduğum bıçak bileyi taşı. Ankara Bauhaustan 10 liraya satın aldım ve yağlı taş olduğunu söylediler. Ağzı çok bozuk olan bıçakları zımpara gibi tertemiz yaptı ama halen bıçaklar keskin olmaktan çok uzak. Yani fabrika çıkışlarındaki gibi dik bi kağıdı ve kolumdaki kılları kesebilicek kapasitede değiller. En üstteki hariç tabi ;tacli#


    İşte sorum da bu noktada ortaya çıkıyor, istediğim ustura keskinliğini nasıl bir yöntemle sağlayabilirim?

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Uzman bıçak üreticilerilerinin kullandığı zımpara sistemiyle. Aldığınız biley taşı; dediğiniz gibi sadece, ağzı çok bozulan bıçakları düzeltmek için. Victorinox çakının; açıldığında sistemi kilitleyen parçasının arasına, zamanla pislik dolar ve hem kilitlenmeyi önler hemde bıçağı kasar. O bölgeyi sıcak su ve deterjanla temizleyip, güzel bir yağla birsüre yağlı bırakırsanız sorun muhtemelen çözülür. Bu arada hediye bıçağın markası, modeli, et kalınlığı nedir, ayrıca; komple tek parça çelikmi?

  • Uzman bıçak üreticilerilerinin kullandığı zımpara sistemini biraz açarmısınız ve bu sistem yoksa bıçak bilenemiycek mi?


    Hediye olan en üstteki bıçtakta 3.5mm et kalınlığı var ve tek parça

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • İnce bir zımpara kağıdını döndüren bir sistem kullanıyorlar. Yalnız; devir hızı, zımpara numarası, cinsi, markası nedir bilmiyorum. Parkecilerin sistre aletine benzer bişey. Bu olmaz isede tabiki bilenir, fakat istediğiniz keskinliğe getirmek çok mümkün olmaz. Birde bıçağa zarar verme olasılığı çok artıyo. Geçen sene, ağzını açıcam diye, çok özel bi bıçağı ziyan ettim.

  • Anladım teşekkürler. Ben daha kaliteli bi taşla deniycem bi de herhalde.


    Olmadı bi usta bulmam lazım Ankara'da :S

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Gerber' in biley kalemini kullanıyorum, testere ağızlı bıçakların ağzını açmada çok başarılı, ama normal bıçaklarda sonuç değişmiyo. Bora bıçağın ustası Erdal Usta var, işçiliği çok güzel tavsiye ederim.

  • Tavsiye için çok teşekkürler. yer olarak nerede erdal usta?

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Anladım çok teşekkürler :)

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Merhabalar, öncelikle keskilerinizi güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Bıçak bileme konusunda aşağıdaki video faydalı olabilir. Bileme yapan ustanın ismi Emre KİPER'dir. Videodaki yöntemle bileme yaparsanız bıçağın ağzı daha uzun süre keskin kalır ancak tersi yönde bileme yaparsanız gerçekten jilet gibi kesen bıçaklarınız olur ama daha kısa sürede keskinlikleri kaybolur.


    Sharpening
    Sharpening2

  • Fotoğraf makinam evde bulunmadığından ve cep telefonuyla detaylı bir çekim yapamadığımdan link vermek daha mantıklı geldi. :)


    [Resim Engellendi: http://www.milsurpstuff.com/prodimages/CRKM6014NK.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.lockknives.co.uk/catalog/images/m60-14pkfinal%20copy.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.teraasekeskus.com/tuotteet/tactical/CRKTM6014NKNet.jpg]


    Şekli güzel ama yine de çok tavsiye etmem tanto tipi bıçakları. Biledikçe menevişi ve geometrik yapısı bozulmaya başlıyor.


    Bunun dışında ele oturması ağırlığı oldukça iyi ancak fabrika çıkışı olarak hiç keskin değildi neredeyse.



    Bu arada link için teşekkürler epey yararı oldu zıpmara fikrinin. Ben yön olarak iki taraflı yapıyordum ayrıca bi ileri bi geri olarak. Bir sefer de sadece geri denerim.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Bıçaklarınız çok güzelmiş. Paylaşım için teşekkürler. Saygılar

  • merhaba sanırım olağan üstü kekin bir bıçak istiyorsunuz size bu konuda önerim el yapımı samuray kılıçlarıdır bir videoda su dolu bir damacanayı tek bir hamleyle çapraz 2ye böldüğünü görmüştüm ve üzerine kağıdı bastırdığınızda kestiğini
    katana diye yazarak gooleden bilgi alabilirsiniz online mağazalardan satın alabilirsiniz

  • Sevgili fiserman,


    Japonyada kılıç üstadları tarafından yapılan kılıçlar tabii ki keskindirler. Çeliği, verilen suyu, dövülmesi, karbon vs. oranı en uygun şartlarda gerektiği gibi yapılmaktadır. Ama keskinliği samuray kılıcı olarak belirlememek lazım. Online satış da, sitelerde gördüğünüz pek çok kılıç kaliteli bile değildir. Yine bir başka husus o videolara bakarsanız inanın dünyada ki her bıçak/kılıç çok güçlü ve keskindir. Pazarlama taktiği gereği o videolar biraz abartılarak çekilmektedir diye düşünüyorum.


    Japonyada ki bir kılıçtan daha kolay bir şekilde keskin bir bıçak isterseniz VG-10 çeliği olan güzel bir spyderco, cold steel vs. seçebilirsiniz. Tabii pekçok çelik var ama aklıma keskinlik deyince ilk bu geliyor. Ve eğer daha inandırıcı videolar izlemek isterseniz Cold Steel in test videlarına özellikle Lynn Thompson sanıyorum hoşunuza gidecektir.



    Sevgiler,

  • Tek kelimeyle; MÜKEMMEL = COLD STEEL.... Saygılar

  • Selamlar !



    30 yillik caki hastasi olarak diyorum.....



    1. bicagin cakinin keskinligiyle celik kalitesinin alakasi yoktur
    yanliz o keskinligi ,kaliteli sert celik uzun zaman kaybetmez ,bilerken ona göre zorlar.. yumusak celik cabuk körelir ama kolay bilenir...


    2. 440 celik kaliteli celik degildir kaliteli olan 440C .O da her yazildigi bicakta mevcut degildir..Almadan emin olunuz 440C tahminen 80-100tl asagi olmamasi lazim, gerisi yalan !!!


    3. cakinin keskinligi icin önemli olan acisidir ! yani et kalinligi ve yüzünün genisligi...



    ucuz fiyata keskin bicak istiyorsaniz OPINEL ler vardir onlar süper keskin oluyorlar , yanliz görünüsleri basit....


    ama güzel görünen ve kaliteli caki isterseniz ,malesef herseyde oldugu gibi biraz paraya kiyacaksiniz...


    en son aldigim cakilarim!!! ikiside tras edebilme kabiliyetinde ikiside 60 ve üzeri Rockwell sertliginde ben biledim , benim icin meditasyon :)
    üstdeki metal tozundan s30V celik imal, alttaki titanium-aluminyum bilesimi..
    bileme icin tavsiye isteyen olursa yazarim..




    [Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/152cnjr.jpg]





    saygilar
    vmaxxx


    PS : kalavyemde her türkce harf yok euro-klavye..... sorry!

    Bizim CAKIRCALIMIZ , ATCALI KEL MEHMET EFEMIZ ve KAMALI ZEYBEGIMIZ varken ,neyleyim ben elin WAFFEN SS ini .....

  • Selam,



    Bıçaklarınız güzelmiş. üstteki Benchmade yi biliyorum. Ama bökeri çözemedim. Sapı karbon fiber gibi gözüküyor. Çeliğinde ki o farklılık nedir acaba? İlk bakışta Damascus diyecektim ama renkli olmasını anlamadım?




    Sevgiler,