Diana - Mod56 TH yada Diana - Mod54 alacağım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,


    Daha önce 2 sene Diana 350 magnum kullandım.6 ay önce sattım.


    350 Magnumun geri tepmesinden bıkmıştım.Taktığım dürbün lenslerini içine yapıştırmak zorunda kalmıştım.Şu an fiyat benim için önemli değil.


    Başta FX Gladiator DA almayı düşünüyordum.Hava doldurma olayı beni caydırdı.Mod 56 TH geri tepme 350 magnum kadar varmıdır.Mod 54 tepmesiz güç olarak mod 56TH a yetişirmi acaba.Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır.

  • bende buna benzer bi kararsızlık içindeyken forum ahalisinin önerileriyle tx200 de karar kıldım =)) takip etmişsinizdir belkide =)

  • Evet dostum okudum.nasıl memnunmusun.geri tepmesi nasıl.


    Tabi güçte benim için önemli.600$ a satıyorlar yurt dışında.Çok da övgü alıyor.Karar veremedim bir türlü.

  • ben karar verdim ama daha almadım silahı..bugün yarın inş. =) geri tepmesinin çok az olduğunu söylüyolar. dürbüne mod 54 kadar zarar vermezmiş.gücününde hw97k dan fazla mod 54 ten biraz az olduğunu söylediler. mod 54 ten 0.4 gram daha hafif. çok yoğun tavsiyelerden sonra karar verdim bende =)


  • Mod 54 alınca dürbün kırılmaz sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
    Forum da bu konularla ilgili birsürü konu var özellikle batalay kardesimizin son zamanlarda araştırmaları bu olayları tekrar gündeme getirdi.inceleme yaparak sorularınıza yanıt bulabilirsiniz rahatlıkla.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Merhaba ,geri tepmesizden anladığım dürbüne zarar vermeyişi ve tetiğe bastıktan sonra hedefimi görebilmek.


    Ama dürbüne zarar verecek kadar etkisi varsa düşünmek lazım sanırım mod54 ü.

  • mod 54 te ki sistem geri tepmeyi sfırlayan değil geri tepmeyi "hissettirmeyen" bi sistem.yani geri tepme var ama bunu atıcı hissetmiyor (yaylı bi mekanizma sayesinde) ama bunu dürbün anladığım kadarıyla fazlasıyla hissediyor diğer tüfeklere göre. benim tecrübeli arkadaşların yorumlarından çıkardığım sonuç budur.

  • Merhaba ,geri tepmesizden anladığım dürbüne zarar vermeyişi ve tetiğe bastıktan sonra hedefimi görebilmek.
    Ama dürbüne zarar verecek kadar etkisi varsa düşünmek lazım sanırım mod54 ü.


    Uygun dürbün ,uygun dürbün ayağı ile sorun yaşamazsınız. Ben mod 48 ile 1500 pelet attım ve üzerindeki 3-9x 40 Walther dürbün ve dampa ayak ile bir sorun yaşamadım.


    Hiç geri tepme olmadan nokta atışı yapmak istiyorsanız da çözüm PCP

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • -Hiç geri tepme olmadan nokta atışı yapmak istiyorsanız da çözüm PCP -
    bu sözden sonra söylenecek söz yok.

    hatsan mod 99 22 cal -
    hatsan at44 s 10 22 cal -

    hatsan mod 135 vorteks 22 cal-

    hatsan nova compackt 22 cal

    hatsan bt 65 elite 22 cal

    gamo stutzen 17,7 cal

    ersus ers 17 - 36 cal

    ata arms neo 12 cal

    canik 55 shark fc 9 mm

    zoraki ultra 4,5 mm -

  • Selam,



    Mod 54 kullanıcısı olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim. Mod 54 dürbüne en fazla işkence eden tüfeklerin başında geliyor. Onun için dürbünün darbelere dayanıklı bir dürbün olması şart. Bir de dampa ayak kullanmak kesinlikle gerekiyor. Bu ikisi birleşince 10 metrede nokta atışı, 30 metrede de 2 cm'lik grupmanlar yapabilmek mümkün. Çünkü mod 54 geri tepmenin büyükçe bir bölümünü hareketli mekanizma seyesinde absorbe ediyor. Ancak mekanizmanın hareketinin durduğu andaki çarpma kuvveti her ne kadar atıcı tarafından fazla hissedilmese de sağlam olmayan dürbünler tarafından hissediliyor.



    Şu an kullandığım BSA 8x32-40 ve sportmatch dampa ayak ile herhangi bir sorun yaşamıyorum ve atışlarımdan gayet memnunum. Yaylı tüfekler içinde geri tepme sorununun fazlaca yaşanmadığı bir model Mod 54. Tabiki PCP'nin konforuna benzemez ama, tüp taşıma, tüp doldurma derdi olmaması da MOD 54'ün konforu.



    MOD 54 'te dürbün ayarı için dürbünün arka tarafını biraz yükseltmek gerekiyor. Yoksa alt düşme sorunu ile karşılaşıyorsunuz. (Benim kullandığım dampada böyle oldu) Bir de eğer bipod takarsanız vidayı fazla sıkmayınız, yoksa geri tepme mekanızması çalışamıyor.



    Herkese keyifli kazasız isabetli atışlar dilerim.

    Airarms S 410 Ex
    Diana Mod 54
    Buhag 12 Cal.
    Sig Sauer P226 9 mm

  • Yakın zamana kadar yaylı silahlarda ilk üçe girece diana 460 kullanıyordum. Gerçekten bir yaylı için harıka bir silah. O zamanlarda bende kesinlikle, pompası, tüpü yüzünden pcp ye sıcak bakmazdım. Ama Mustafa SERDAR'ın her zaman dediği, " pcp kullan artık bir daha yaylıya bakmazsın" gerçek oldu. Diana 460 gitti FX T12+Fx pompa geldi. Diana da en iyi grubum yaklaşık 90 metrede 3,5 -4 cm ama bu grup için çok uğraştım. FX ile bu grubu çok rahat yapıyorum. Güç konusu için kesinlikle PCP almak lazım. sideprensi07 300 metre soda şişesini ilk gördüğümde fantazi atışlar demiştim. Ama FX ile 174 metreden 6 atışta 3 şişe kırınca güç+konfor+isabetin ne demek olduğunu anladım.
    Burada 2 arkadaşım var birisinde torpedo 150 diğerinde hatsan 125 var. Arada atışa gideriz. İlk gittiğimizde " sen pompa ile uğraşırken biz şişeleri indiririz derlerdi. Bir dolumda 30-35 atış yapabiliyorum ve onlar karavana atarken ben hiç bir şişeyi boş geçmiyorum. Bence siz PCP olayını bir daha düşünün.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Evet arkadaşım bende PCP lere döneceğim galiba


    Diana tüfekleri gerçekten çok tutuyorum ama istediğimi galiba PCP lerde bulacağım.


    FX leri doldurma pompa ile kolay oluyormu.Yoksa mutlaka scuba tüpmü lazım olacak.

  • FX leri doldurma pompa ile kolay oluyormu.Yoksa mutlaka scuba tüpmü lazım olacak.


    Eğer sporla uğraşıyorsanız, 80kg üzerinde bir ağırlığınız var ise ve de tüfeği basınçlandırdıktan sonra kalp ritminiz normale dönene kadar beklerim diyorsanız pompa olabilir.Benim tavsiyem scuba tüpü olacaktır.Forumda ikinci elleri uygun fiyat ile bulmak mümkün.

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • Herkeze iyi bayramlar,


    İnternette bir araştırma yaptım.İstediğim özellikleri PCP silahlada bulacağım gibi görünüyor. FX Gladiator DA ya alternatif GUN POWER SSS AİR RİFLE PCP TÜFEK ( Airforce Condor ) 'u buldum.5.5 pellet'i 1200 ft ile atıyor.


    Airforce Condor hakkında bilgi sahibi arkadaşlar varmıdır?

  • Diana fiyatlarına bakınca o paraya rahatlıkla PCP alınabilir fikri ilk başta cazip gelmekle birlikte pompa fiyatını da ekledinizmi PCP biraz dafa pahallı kalıyor.Bu farkı vermeye değermi derseniz kesinlikle değer.
    Pompa ile PCP ye hava basmak zor deği.Tekniğini bilip, vücut ağırlığınızı pompaya verdinizmi bu işlem son derece kolaylaşıyor.Scuba tüpler çok fazla dolumu kısa sürede sunmalarına karşı onlarda da dolum istasyonu problemi var.Yakınızda tüpünüze 200-250 bar hava basabilecek bir istasyon yoksa tüp iyi bir çözü değil.
    Ben Diana 350 Magnumu satıp FX T12 aldım ve pompa ile dolduruyorum.Dolum konusunda da hiç sıkıntı yaşamıyorum.200 Bar hava ile 2 şarjör, 24 atışı rahatlıkla yapabiliyorum.Bu güne kadar ne tüfekte ne de pompada en ufak değil bir arıza beni rahatsız edecek keyfe keder bir duruma dahi rastlamadım.Özellikle FX de ki Lothar Walter Martch Grade namlu başta olmak üzere genel olarak kalite bana göre çok iyi.
    Diana Mod 54 1500 TL civarında, 56 TH düşünürseniz o paraya az bir ekleme yaparsanız FX T12 + pompa alabilirsiniz.
    Hepimiz yaylıdan PCP ye geçtik.Bunun sebebi PCP nin güçü ve sarsıntısız, isabetli, ard arda atış imkanı sunması.Ayrıca moderatör konusunda yaylılarda sesi genelde %50 oranında kesebirsiniz ki bu durumda evde yaptığınız atışlarda komşuları rahatsız etme konusu ortaya çıkıyor.
    Dürbün konusunda da yaylılarda 40 mm mercek çapını geçmemeniz gerekir.Büyük çaplı mercekler o tepmelere bir müddet dayanır ve sonunda mercekler yerlerinden oynar.Montaj için ise kesinlikle darbeleri emen Dampa ayak kullanmanız gerekir.PCP de ise dürbün konusunda özgürlüğünüz daha fazladır.
    Sonuç olarak yaylılarda güç daha az, buna bağlı olarak menzil daha kısa, ev içi atışlarda gürültü problemi var, dürbün gücünde sınırlısınız.PCP de ise güç daha fazla, ard arda yaklaşık 24 isabetli atış imkanınız var ve evde kimseyi rahatsız etmeden, istediğiniz dürbün ile ile atış yapabilirsiniz.Karar size kalmış ama birçok arkadaşın ve benim fikrim FX T12 alın derim.

  • güç=evanix ar6
    güç+nokta atışı=condor(tek tek doldurmak gerekiyor . hava dolumu için tüpü sökmek gerekiyor)
    pcp sahibi değilim ama işin özeti bu
    condor almayı düşünüyorum çünkü hem güçlü hemde tüpü söktüğünüzde bond çanta tarzı bir çanta ile rahatça taşınabilir
    ama diyer tüfekler için kılıf almak lazım dışarıda taşırken millet dik dik bakıcak

    bsa side wheel focus 8x32-44
    özel yapım 36 ga tek kırma
    whalter falcon hunter edition(tasko3x9)
    crosman 2240
    daisy powerline 5170(red laser)
    ekol s 66 saten
    delta bolt action 36 ga
    safir t 14 yeni versiyon