Parallax Ayarı hakkında soru..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar,
    Tüfeğim için dürbün araştırıyorum ve forumdan baya bir bilgi edindim ancak özellikle parallax konusunda halen tam anlayamadığım bazı noktalar var;


    - Parallax ayarı ve AO (Ayarlı objektif) özelliği aynı şey midir? Yoksa parallax ayarı yapmak için dürbünde AO olması mı gerekir?? Ve de parallax ayarı özelliği ne kadar gereklidir? Bu özellik olmazsa kesin parallax problemi mi olur, ya da olursa düzeltilemez mi?

  • özünde ikiside aynı şey,
    çok büyütmeli bir dürbün değilse gerekmeyebilir ve max. 12x zooma kadar kullanılabiliyor, ama yinede hem hedefi hem artıkılı tam net göremiyorsunuz (misal fabrika parallax düzeltmesi sabit 25m.ye yapılmış oluyor). Objektif ringini söküp, merceği çevirerek ayar yapabilirsiniz ama bu seferde sadece sizin ayarladığınız mesafede hem hedefi hem artıkılı net görürsünüz.
    Daha büyük zoomlu dürbünlerde ise mutlaka gerekiyor ve havalı silahta kullanacağınızdan min. 10-15m.ye kadar parallax ayarlı dürbünleri tercih edin. Çok kaliteli dürbünler oluyor ama örneğin parallax ayarı 50m.den başlıyor, bu demektirki siz 20- 30m deki hedefleri netleyemezsiniz, net görmediğiniz bir hedefide istediğiniz yerden vuramazsınız.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png