Gladiator ile ilk tecrübem.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selam arkadaşlar.


    Gçen hafta gladiatoruma kavuştum. Tüfeği BSA 8.32/44 dürbünle bir arkadaştan, hill pompayı ise başka bir arkadaştan alarak seti tamamladım. Heyecanla hafta sonunu beklemeye başladım. Hafta sonu bahçede daha rahat atışlar yapacağımı düşünerek Gaziantep'ten Hatay'a eniştemin yanına gittim.


    Orda enişyetle dürbünü tüfeğe monte ettik. Ancak dürbünden birşey görebilmek için kirpiklerimiz dipçiğe değecek kadar eğilip bükülmek gerektiğii anladık. Baktık olacak gibi değil bıraktık tüfeği yüksek dürbün ayağı aramaya çıktık. Önceki ayak 14 mm idi 21 mm Rambo ayak aldık. Yüksek ayaklarla dürbünü monte ettikten sonra 9-10 m mesafede bir atış yapıp dürbünü sıfırlamak istedik. Pellet 15 cm kadar aşağıdan vurdu. Artıkılı aşağı almaya başladık ama 11-12 cm aşağıda ayar vidasının sonu geldi. Dedik ki dürbün arka ayağının altına film koyalım. Ama oda ha deyince bulunmuyo ki. Çıktık bir yakınlarında varmış rontgen filmi onu 8-10 kat yapıp arka ayağın altına koyarak tekrar montaj yaptık. Bu sefer pellet 15 cm üstten vurdu. Artıkılı yukarı alalım dedık bu seferde 10-12 cm sonrasında ayar vidasının sonu geldı. Olayı anladık en azından. tekrar dürbünü söküp koyduğumuz filmi yarıya indirdik. Ayar sorunu çözüldü. Ama bu seferde hava bitti.


    Evde bir yandan muhabbet bir yandan pompayla tüfeğe hava basmaya başladık. 210 bar hava bastık ve heyecanla atış yapmaya gidecektik ki hızlı dolum aparatını cıkarınca dolum yerinden ciddi şekilde hava kaçırmaya başladı. Dedik valf takılmıştır tekrar hava basarsak yerine gelir diye düşündük. Basınç 160 oldu biz 210 bar bastık, tüfek 120 oldu yine 210 bar bastık yine kaçak aynı. tabi söylerken kolayda pompa ile tüfeğe hava basma zahmetini zaten herkes biliyorudur. Tüfekteki hava boşalana kadar bekleyip ön tüpü süktüm. Sonrada tahmini olarak hızlı dolum yerine büyük alyanın kolunu geçirerek tüpü çevirdim ön rataf söküldü. İçindeki vakfide söktüm. küçük fıçayla iyice temizleyip yerine taktım. Kesinlikle sorunu hallettiğimize inanarak pompayı tekrar tüfeğe bağladık başladık hava basmaya.


    Tüfek tamamen boş iken pompalıyoruz tüfeğin kurma kolunun ordan hava kaçmaya başladı. Hava bosalmaya yakın olduğunda da aynı yerden hava kaçmaya başlamıştı ve onu düşünerek düşük basınçta hava kaçağının normal olacağına karar verdik ve devam ettik pompalamaya. Ama bir türlü kaçan hava kadar hava basamadık. Tüfek içinde belli bir basınç olmadıkça valfin kapanmayacağına karar verdik. Ön tüpü söktük. Sadece ön tüpe 200 bar hava basıp yerine taktık. Hava 70-80 var oldu ve hava kaçağı durdu. Bu arada eniştenin kardeşi pompadaki tahliye videsini açmadan, yani hortumdaki havayı boşalmadan hızlı dolum ucunu çıkarınca bir hava patlaması oldu bişey olmadı diyorduk, sonra hava basmaya çalışırken gördük ki hızlı dolum ucunun uç tarafındaki o-ring yırtılmış, hava kaçırıyo. Bu seferde o-ring aramaya çıktık. 7-8 çeşit o-ring aldık ve eve dönüp uyan birini hızlı dolum ucuna takarak hava basmayı başardık. Cumartesi talihsizliklerle bu şekilde biti ancak pazar günü yaptığımız isabetli ve keyifli atışlarla herşeyi unuttuk. En çok eğlendiğimiz günlerden biriydi. Şu an heyecanla hafta sonunu bekliyorum. Ve Gladiator almakla en iyi seçimi yaptığımı düşünüyorum.


    Herkese kazasız, belasız, isabetli ve keyifli atışlar dilerim.

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

    • Official Post

    Böyle hızlı dolum yeri kaçağı durumlarında tüpü sökmek için, silahta hava var iken önce ön tüpü yavaş yavaş gevşetin, tıssss sesini duyduğunuz an durun.
    Ve gemen arka tüpü sökmeye başlayın, arka tüpü söktüğünüzde ön ve arka tüplerde hava kaçağı duracaktır, ve tekrar ön tüpü sıkın yerine, (bunun nedeni ön tüpteki havanın tamamen boşalmasını sağlamak)
    Ön tüpte hava tamamen boşalınca tüpü sökün yerinden, gereken işlemleri yaptıktan sonra ön tüpü tekrar yerine takın, sonra arka tüpü diş kaptırmadan dikkkatlice monte edin, bu sayede arka tüpteki havayı boşa vermiş olmazsınız.


    Not: O-Ringler zamanla bayatlar, bayatlama o-ringin sertleşmesi ile kendini belli eder ve görevini yerine getiremez, bu tür işlemlerde mutlaka o-ring i değiştirin.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Mustafa Bey. Ancak sözkonusu 200 Bar olunca çekiniyor insan biarzcık :)

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

  • Teşekkür ederim. Söyladiğiniz sayfaya baktım. Gerçekten harika bir iş çıkarmışşımız. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Gladiator sahipleri için bulunmaz bir detay ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Tabi video şeklinde koymayı düşünmüyorsanız ;)

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

  • Sabırsız bir bekleyişten sonra cumartesi günü tüfeğimle rahat atış yapma imkanı buldum. Bir arkadaşla birlikte atış yapmak için bir saatlik bir araba gezintisi sonunda uygun bir yer bulduk. Yanımızda hedef kağıtları vardı ama bulduğumuz yer şansımızdan alemcilerin kuytusu olduğundan yüzlerce şişe vardı. Yanımızda metre yoktu ama büyük adımlarla 76 adım mesafeye 3-5 şişe koyduk. Endüşük güçte ilk atışı yaptım şişenin birisinin yarısı gitti. ikinci atışı kalan yarısına yaptım oda gitti, üçüncüyü ise kırılan şişenin yanına düzen 3-5 cm lik baş kısmına yaptım tuz buz oldu. Aslında dürbün ayarı gerekir diye düşünüyordum ama şanslı günüm ya sanki o noktaya sıfırlanmış gibiydi.


    Sıradaki bira kutusunun tam ortasından vurdum ama duşmedi. Yine aynı deliğe nişan alıp tetiğe bastım ses seda yok. Vuramadın dedi arkadaş, bende öyle sandım. Gittik gerçekte tek delik var sadece. Tesadüfen kutunun arka tarafı gözüme ilişti. İki çıkış deliği !! İlk vurduğumda kutunun açısı değiştiğinden ikinci pellet aynı yerden girmiş ama biraz yanından çıkmış. Aslında videosunu da çektim ama bu siteye bir bira kutusu resmi yüklemek istemediğimden vazgeçtim.


    Çocukluğumdan bu yana avcıyım, o gün şişe vurmanın daha heyecanlı olabileceğini gördüm. İyiki bu siteye rastlamışım diyorum şimdi. Herkese kazasız, isabetli atışlar dilerim.

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

  • tekrar hayırlı olsun, gladiatör ile yapabildikleriniz sizi bir süre sonra şaşırtmayacak, isabetliliği - kullanışlılığı size sıradan gelmeye başlayacak :)

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png