Namlu Çıkış Hızı Yanılgısı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Konunun farklı bir yönüne değinmek isterim.

    Metre/saniye cinsinden hesaplayalım.

    Herhangi bir mühmmatı herhangi bir silahla sıktığımızda diyelim ki 300 m/s hızla çıkış yaptı. Rüzgar ve ayrodinamiği hesaba katmazsak çekirdek mermimiz bir sanye sonra 300 metre ileri gitti ve duvara çarptı diyelim. Mermi namludan çıkar çıkmaz serbes düşüşe geçer. Serbest düşüş formülü de yükseklik= 1/2 x 10 x saniyenin karesi.

    Mermimiziz silah namlusunun doğrultusundan 5 metre daha aşağı çarpar. Görüldüğü gibi namlu çıkış hızının mermi dikey sapmasına direk etkisi vardır. Yani ne kadar yüksek hız o kadar az dikey sapma.

    Ama hemen hepimiz dürbün kullanıyoruz. Dürbün sıfırlama yapıyoruz. Ve dürbün ezberliyoruz. Ayrıca uzak mesafe atışlar için no limit ayak kullanıyoruz. Bu durumda merminin dikey düşüşünün önemi kalmıyor. Çünkü dürbün ayarları bu düşüşü tolere ediyor.


    Sonuç olarak fikrim şudur.

    En yüksek hız ve en yüksek ağırlık uzaklık fark etmeksizin en yüksek isabeti getirir. Güç sınırları olduğundan hızı arttıramadığımız için yüksek ağırlıkla rüzgar değişkeninin katsayısını düşürüp daha isabetli atışlar yapabliriz. (Ayrodinamik ihmal edilmiştir) Ne de olsa dürbün var silahımızda.

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası


    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    6-9 litre 300 bar karbon tüp

    reximex rp 5.5

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot