.357 (9mm) Recluse için mermi kalıp tasarımı tamam

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • .357 Recluse silahımızı dört gözle beklerken bari bu boşlukta bir tasarım yapalım.
    Mustafa ve Akif beyinde fikirleriyle yola çıkarak,3D bir kalıp tasarımı yaptım,kısmetse bu hafta içinde üretimine geçeceğim.
    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/2z56ibs.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/2zz3z86.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/5cg9dy.jpg]

    • Official Post

    Diyebileceğim, tek kelime BRAVO ;d;


    Bundan 1 tane gümüş dökersen vampirlere kullanabilirim Şenol bey ;şrofls;.


    Kullandığınız program bunun ağırlığınıda veriyordur, kaç gram yada grains?

  • teşekkür ederim Mustafa bey.bittiği zaman,silahlarda geldiğinde örnek peletlerden size göndereceğim denemeniz ve onay vermeniz için.istikrar sağlarsa dracula,yı bile vurabiliriz ;kihhik,

  • tebrik ederim program özelliğini biliyorsunuz.yazmayı unuttum kurşun özgül ağırlığı 6.80 gram takriben 105 grain pelet altındaki aparattı kademeli olarak ayarlarsam gram azaltıp çoğaltabilirim.

    • Official Post

    Bence ağırlıkta mükemmel, kıçtan biraz keserek 100 grainse düşürünki dünya standartlarında karlşılaştırmada yapılabilsin.


    Bende solid 2009 kullanıyorum ama bu aralar pek kafam almıyor. :)

  • Mustafa bey şimdi malzeme olarak kurşun kullanacağız tabiki,yanlız başka materyal karıştırmak gerekecekmi acaba sertlik açısından?

    • Official Post

    Birmiktarda kalay girilmesi gerekiyor, oranını şşimdi hatırlamıyorum, basınçlı enjeksiyonmu yoksa doğrudn dökmemi yapacaksınız?, doğrudan dökme işleminde yüzeylerde hatalar olabiliyor, gerçi kalıbı ısıtmanın ve silikon sprey kullanmanın ciddi faydalarını gördüm, bende Lyman ın 9mm ikili kalıbı var, ama yaklaşık hatırladığım kadarıyla 200 grains yani ateşli için,


    Belki sana fikir verir: http://www.lymanproducts.com/lyman/bullet-casting/


    http://www.lymanproducts.com/l…-casting/mould-blocks.php

    • Official Post

    Bundan seri üretim yapacak üretici aranıyooooooor ;şrofls;.


    Ağırlık 50grains olacak : http://www.lymanproducts.com/l…ils-rifles.php?entryID=39


    [Resim Engellendi: http://www.lymanproducts.com/i…casting/rifles/257420.jpg]

  • bizim kuyumculuk sektöründe kullandığımız santrefüj döküm ile dökeceğim yani madenin kalıp içersine çok yüksek bir basınç ile dökülmesi.
    bu sistemi biz altın dökümünde kullanıyoruz.ve altın 1080 derecede iken dökülüyor kurşunda çok güzel ve pürüssüz çıkacağına inanıyorum.

    • Official Post

    Şimdi oldu Şenol bey 8o santrifüj sisteminde yüzeylerde buruşukluk yaşanmaz, tek sorun kalıp izi çıkabilir, ondada kalıp yüzeyleri iyi taşlanmış olrsa o da problem olmaz.


    Bakın forumumuzda eski bir konu, yine pelet çalışması : Serdar 1 Solid pellet 2.72gram 41.94 grain

    • Official Post

    havalı içinmi?ateşli içinmi?


    Havalı için, burun yuvarlatılacak, kıç ise altta verdiğim fotoğraftaki gibi olacak, hatta biraz daha küçülebilir.


    airgunturk.com/attachment/4530/

  • 5.52 çapta wasp tipinde 35 grain bir solid yapılırsa alıcısı olur.


    işlerinizde başarılar dilerim.

    • Official Post

    5.52 çapta wasp tipinde 35 grain bir solid yapılırsa alıcısı olur.


    işlerinizde başarılar dilerim.


    Mahmut, hem 5,52 hemde 6,35 için ihtiyaç var, 5,52 de Sumatra uzun namlular için 40 grains ve 6,35 ler içinde 50 - 55 grains mükemmel olur.

  • mustafa bey 17 – 21 Mart 2011 istanbul yeşilköy,de mücevher fuarına katılım yapıyoruz.yanınıza uğrarım bir çay ısmarlarsınız hem görüşürüz.bir kaçta numune getiririm.

    • Official Post

    mustafa bey 17 – 21 Mart 2011 istanbul yeşilköy,de mücevher fuarına katılım yapıyoruz.yanınıza uğrarım bir çay ısmarlarsınız hem görüşürüz.bir kaçta numune getiririm.


    Umarım lafta kalmaz Şenol bey,


    Herzaman beklerim, çayın lafı olmaz, yemekte yer muhabbet ederiz.

  • Mustafa bey şimdi malzeme olarak kurşun kullanacağız tabiki,yanlız başka materyal karıştırmak gerekecekmi acaba sertlik açısından?


    %2 antimony %6 kalay karışımı, muhtemel 10 brinel sertlik elde edilecektir. Kalıp ölçüsüyle ürün ölçüsü arasında yaklaşık %4 oranında çekme olacaktır ölçülendirmeyi buna göre yapın. Yolluk ve çapaklar için malzemenin dolaba atılacağınıda hesaba katarsanız %5 lik büyük kalıp kullanmalısınız. Bu arada bu işi profesyonel olarak düşünürseniz seviniriz .

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • teşekkürler akif bey ilk etapta kesinlikle .357 yapacağım kendim reclusede kullanmak için.ve yaptığım üretimi mustafa beyede göstereceğim burada amacım kesinlikle ticari değil,birşeyler tasarlayıp üretmek kendi yaptığım işimde gereği (mücevher tasarımı)her zaman bana haz vermiştir.
    eğerki üretimde yüksek bir başarı sağlarsak ve arz talep olursa o zaman bu uğraşı ticarete dönebilir.şu anda ne desem yalan olur yapıp göreceğiz.

    • Official Post

    eğerki üretimde yüksek bir başarı sağlarsak ve arz talep olursa o zaman bu uğraşı ticarete dönebilir.şu anda ne desem yalan olur yapıp göreceğiz.


    Akif bey, ben zaten bu konuda bir girişimde bulunacağım, şimdi sizin bu çabalarınız beni heyecanlandırdı dersem yalan söylemiş olmam, üretim düşünülecekse öncelik 5,5 ve 6,35 olmalı, çünkü talebi daha yüksek, elbette 9mm de üretilmeli, ama dediğim gibi avdan ziyade hedef atıcılığı yönünde bir tasarım olmalı.

  • ben yarından itibaren çalışmalara başlıyorum recluse gelmeden 1 ton kadar pelet üreteyim bari ;kihhik, anca yeter bana ;tufey#