gölete balık atmak istiyorum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 15 m2 derinlği 1.5-2m olan bir göletimiz var kışın sudan buhar çıkıyor yani havaya göre biraz sıcak ama kaplıca gibi değil ılık sadece.suda doğal olarak yengeç kurbağa su yılanı su kaplumbağası etrafındaki zakkumlarda böcekler yaşıyor ben küçük bir ekosistem kurmak istiyorum hem doğal bir ortam olsun hem bazen birkaç balık tutatyım hesabı.mümkünse bir kaç çeşit balık düşünüyorum.balık ve balıkların yiyebileceği doğal yem önerilerinizi bekliyorum.

  • Yakın çevreden bulacağın balık daha iyi uyum sağlayacaktır.Ancak türlerin birbirleri ile uyumu önemli olduğundan ,birbirlerini ve yumurtalarını yemeyen türler olursa iyi olur.
    Hayırlısı, sonuçları yayınlarsın artık ^^

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • Arkadaşın da dediği gibi antagonistik etkileşimin olmayacaağı yani av ve avcı etkileşiminin bi canlı populasyonunu tamamiyle selekse etmeyeceği türleri seçmen gerekir özellikle o tipte tatlı su ekosistemlerinden alacağın balıklar en iyi adaptasyonu gösterir yakında biyerlerde varsa bu tip kaynaklar kullan derim bunun dışında normalde bu tip küçük habitatlarda koyacağın balıkların bu habitatlarıın besin zincirine adapte olup senin dısarıdan ek besin vermemen en iyisidir kendi kendini idare eden bi biyolojik sistem ;şrofls;. ama 15metre karelik bi gölette bu iş koyacağın balık miktarına göre değişir ör. tatlı su kefali belli tür bitkileri ve küçük böcekçil canlıları yiyerek yasamını sürdürür yani koyacağın balıkları iyice bir araştır özellikle beslenme rejimlerini ona göre bişeyler yap derim.
    saygılar.

    1.Webley patriot 22cal.(1.nesil) nikula 6*24-40
    2.Mod 140 22cal. tasco 9*40
    3.Mod 125 22cal.busnell 9*40
    4.mod 60 22 cal.tasco 9*32
    5.kral cfx 17 cal.tasco 9*32

  • herkese yorumlarından dolayı tşkler yılan balığı ve tatlı su kefali olsa veya sazan uyum sağlar mı acaba.Bu çevrede en çok bu balıklardan var.Alabalık düşünürdüm ama soğuk suda yaşar diye biliyorum.

  • Yakın çevreden bulacağın balık daha iyi uyum sağlayacaktır.Ancak türlerin birbirleri ile uyumu önemli olduğundan ,birbirlerini ve yumurtalarını yemeyen türler olursa iyi olur.
    Hayırlısı, sonuçları yayınlarsın artık ^^


    evet göleti biraz büyütme ihitimalimiz de var bir de balıklar yavrulayınca foto da koyucam inş:)

  • Alabalık olmayabilir, soğuk sudan ziyade,sudaki çözünmüş oksijen alabalık için önemli ,gölet tipi ortamlar uygun değil gibi.sazan türleri sanki daha uygun olabilir .

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

    • Official Post

    Bende 4 metreye 4 metre, 1 metre derinlikte havuz var, içinde nilüferler, kurbağalar ve sivrisinek larvası yiyen minik lepistes türü sürekli goğuran balık türü, bu havuza gölden tuttuğum ve boyları 10 ile 20 santim arasında yaklaşık 25 sazan ve 15 civarı yayını 1 yıl önce bıraktım, havuzun ortasında fiskiye hafif hafif sürekli akıyor durumda tutuyorum, ilk zamanlar köpek maması ile besliyordum, son 6 aydır hiç bir şey vermiyorum, boyları sazanlarda %50, yayınlarda %100 arttı, bu yaz olta ile tutmaya başlarım ;tacli#

  • tatlı su kefali olmaz yavruları ham eder ;kihhik, avcı balıktır,sahte yem,kaşıkla avını yapıyorlar,sazan balığı uygun,


    ben 8 yaşlarında babamla dükkanda balık satarken,ırmak dan balık tutup,varilin içinde 1 ay kadar beslemiştim,bildiğimiz mazot varili,içini süslemiştim otlarla taşlarla,çeşme hortumu vasıtası ile,oksijen veriyordum balıklara,çok az açıyordum musluğu,saat dönmüyordu bile ;şrofls;.


    bir ay sonra kış iyi bastırmıştı piyasada raflarda balık kalmamıştı,köyden akrabalarım gelmişti,babam satalım dedi senin balıkları ;kihhik, satıp okul harçlığı yapmıştım ;şrofls;.

  • Mustafa abi ve fiserman fotoları bekliyoruz ½bay£bay`;

    webley raider 10 lw .22 cal 6-24x40 tasko aoe :thumbup:

  • Ortak alanımız olmakla beraber biyolog arkadaş yeterli bilgiyi vermiş. Benim söylemek istediğimse yaşanmış bir örnek. Yanlış hatırlamıyorsam antalya yöresine ait bir kurbağa türü vardı ve bunların yaşadıkları bölgeye sazan atılmıştı. Birkaç yıl içinde sazanlar kurbağa türünü tehdit eder hale gelmişti. Bu tarz uygulamalarda yem verecekseniz tek tür yetiştirme açısından kolaydır fakat ekosistem kurmak biraz meşakatli gibi.
    Güzel esinlendim tatillerde bende uygylamayı düşünüyorum. :)

  • sazan güzel balık tatlı su balığı olarak kurbağaları yemeside güzel. çünkü gölet tam bir kurbağa cenneti kurbağalar bitse bile başka yerden yine gelir.Bir de yılan balığı koysam olur mu sazan yanına tam rakılık hesabı:)

    • Official Post

    yayın obur balık,o sazanların kökünü kurutur orda ;kihhik,


    Kurbağaları yemekten sazanlara sıra gelmiyor ;kihhik, artık kulaklarım dinlenmeye başladı kurbağa sesinden nispeten kurtulduğum için. :)

  • sazanla yılan balığı uyum sağlar mı? ya da sazandan ayrı çeşit olarak ne yapabilirim?
    tşkler.

  • hadi söyleyin bir an evvel atalım balıkları:D daha çoğalacaklar falan derken vakit geçecek:)

  • sen eline ne gelirse at ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığıyla ilerleyerek


    ekosistem kendini oluşturur zaten birkısım diğerlerine yem olur onlar büyür vsvs ;keyfs;

    >>Gamo CFX<<

  • orda en iyi sazan olur fakat su yılanı varsa yavru sazanları yer yakın cevrede yetişkin sazan yakalayıp atsan olur sazan camuru cok sever ..

  • çin sazanı dedikleri bir balık var. at ondan 50 tane ;1 yıl sonra dinamit atsan kurtulamazsın sarar her yeri. hem tutayım gönlümce hemde çoğalsın diyosan idealdir.

    S410