bu fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bir fotoforumda gördüm, sizlerle paylaşmak istedim.


    [gallery]3524[/gallery]


    fotoğrafçı/photo by: imqqmi

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Çok güzel bir fotoğraf.
    Gerçekten çok büyük bir ustalıkla çekilmiş.

  • Kadir böyle bir fotoyu gerçekten çekmiş olmak isterdim. Yabancı forumlarda adamlara imrenmemek elde değil, adam yeni objektif aldım diyor, bir fotoğraflar koyuyor "ayılar, kuşlar, kurtlar, ördekler, kazlar vs vs" hemde canlısı. Bizde hemen dibine darı ekerler. Zaten eke eke darı bırakmamışlar. Yakında tavuk göstermeye bile hayvanat bahçesine götüreceğiz çocukları :(

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bu tür fotoğraflar için yabancı forumlara gitmeye gerek yok, Türkiye'de de bu işi çok iyi yapan fotoğrafçılar var. İş biraz da ekipmanda, aldığı yeni lens neymiş merak ettim doğrusu (zira mesajınızda, aldığı yeni lensle bu fotoğrafı çekmiş izlenimi uyandı).

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.

  • Bu tür fotoğraflar için yabancı forumlara gitmeye gerek yok, Türkiye'de de bu işi çok iyi yapan fotoğrafçılar var. İş biraz da ekipmanda, aldığı yeni lens neymiş merak ettim doğrusu (zira mesajınızda, aldığı yeni lensle bu fotoğrafı çekmiş izlenimi uyandı).


    işi Türk-Yabancı kıyaslamasına getirmeye gerek yok. Ben fotoğrafçılığı / ekipmanları değil, adamların arka bahçesinde (kolayca, çok yakınlarında) bu hayvanları kolayca görebildiklerini ve fotoğraflayabildiklerini belirtmek istedim. Bizim atış yaptığımız yerin yakınındaki köydeki amcalar anlatıyorlar 20-30 yıl önce oralarda tavşanlar, sincaplar, ördekler vs varmış. Artık yok... Çünkü köyün çocukları ellerinde sapanlar, büyüyüncede tüfeklerle oralarda geziyorlar. Kendilerine büyükleri nasıl-ne kadar avlanılacağı, çevreyi, hayvanları, bitkileri koruma öğretisi verilmemiş malesef. Ben o tepelerde 3 gün gezinsem tavşan, sincap fotoğrafı çekemem (elimdeki ekipman ne olursa olsun) malesef. Çünkü bırakmamışız malesef.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ben fotoğrafı, fotoğraf kriterleri içerisinde değerlendirmiştim, belgeselcilik kriterleri içinde değil. Evet doğru, artık Türkiye'de bu tür fotoğraflar çekmek mümkün değil. Geçenlerde bi haber vardı, Anadolu'da ender görülen bir vaşak türünü avcılar yaralamışlar. Hangi ildi hatırlamıyorum. Ne bulursak öldürüyoruz.

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.

  • Geçenlerde bi haber vardı, Anadolu'da ender görülen bir vaşak türünü avcılar yaralamışlar. Hangi ildi hatırlamıyorum. Ne bulursak öldürüyoruz.


    Sizi tenzi ediyorum yazının size ait olmadığını ve haberden alıntı olduğunu düşünerekten..
    Hiç bir 'avcı' böyle bir vahşeti yapamaz onu yapanlar ancak cani olabilirler.
    Ben şahsım adına kurallar dışında av yapan kimseyi avcı olarak görmüyorum.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Bu tür olayların örnekleri ülkemizde çoktur. Avcı geçinenler demek daha doğru olur, evet, düzeltmek lazım o kısmı. Haberlerden duyduğumu aktarmıştım.

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.

  • Yol kenarlarındaki tabelalara baktınız mı hiç ,o delikleri ben yapmadım, siz de yapmadınız ! eee peki kimler yaptı. Sakın arazide karavana çekip dönen birileri olmasın !!!


    Beyler kendimizi kandırmayalım , bu ülkenin avcıları madem bu kadar bilince sahip ,av hayvanları nerede peki ??? çokoprens mi almaya gittiler ???



    Sizlerin bilinçli olması yetmiyor, Üç beş bilinçli avcı var diye ,koca bir güruhu yok sayamayız.Burada bize birşeyler anlattığınız/savunduğunuz kadar , avcılık kluplerini/kahvelerini gezip o arkadaşları bilinçlendirseniz çok daha faydalı olur.

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • Aslında yukarıdaki anlattıklarımızda bizim amacımız o güruhu değil, "avcı" terimini temize çıkartmaktı. Bardağın dolu tarafı...

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.

  • dip not yazıyımmı :)


    kimse üstüne alınmasın arkadaşlar :thumbdown:


    bakın bilinçli avcı sayısı inanılmaz derecede sayıları çok az türkiye genelin de g;$i benim içim dışım her yerim avcı,günde yeri geliyor 15 saat av muhabbeti dinlemek zorunda kalıyorum,
    avcı kesimin büyük çoğunluğu yerli halk,nasıl anlatayım size şimdi bunu,bir şekilde anlatsam farklı yorumlarsınız,


    yani öyle devlet memuru kişiler deyiller anlıyacağınız,büyük çoğunluğu ilk okul mezunu,taa bizim kuşa öcü dediğimiz zamanlardaki okullarda eğitim görenler.........onların teşvik ettiği yakın çevresi çoluğu çocuğu var,
    şuanda yeni nesil de yokmu var,eğitim eğitim,ağaç yaş ken eğilir!!!!!!!!!!!!!!!!!


    çoçukluğumda serçe avlardım anam kızardı g;$i oğlum yapma anası gelir ilenir derdi g;$i aslı var yok,ama ben taa o zamanlar dan kaptım birşeyler,ta o zamanlar avcıların vurdukları yeşil yeşil ördeklere bakar,ne güzel tüyleri var derdim,
    bildiğimiz patetes torbalarını ördek doldurup getirip balıkçı dükkanların da satanları bilirim,


    kusura bakmayın ama ben bu tür avcıları iyi bilirim,bir denk geldimi anasını ağlatırlar, yazık bu küçük bunu vurmayayım diyen avcı 100 kişi de 1 kişi ancak çıkar,varın hesabını siz yapın


    aynı şekilde balık avcılığı,daha önceki gün tutduğum balığı geri saldım boyu küçük olduğu için,onun videosunu çektim,bu gün biri başlık açmış kıyım yapmış resmen,onun gibi 2 kişi daha olsa o derenin anasını bellemeye yeterler,
    hamsi mi tutuyorsun bu levrek,
    5yılda üreme olgunluğuna ulaşıyor bu hayvan,gel sen bunu o adamın kafasına yerleştir,


    kim ne derse desin bizde barbar kamyonlan.........

  • Herkese merhaba,


    Forumda ara sıra buna benzer konular görünce seviniyorum.
    Ben doğa fotoğrafçılığı ile ilgileniyorum, ve şu sıralar istediğim lense sahip olamadığım için bu hobiyi bir süre ertelemek zorunda kaldım.
    Ama yaz sonuna doğru belki kalmaz elimde bulunan silahlarımı satarak atıcılığı tamamen bırakmayı ve buradan sağladığım fonlada yeniden kuş fotoğrafçılığına yani ornitoya dönmeyi tasarlıyorum.


    Bu kişisel tercihim elbette eleştirilebilir..


    Gel gelelim bu güzel kuşlara :)


    Bunlar yeşilbaş ördekler (bilmeyenler için tabi)
    Arkadaki yetişkin erkek, öndeki de az kalmış yakında yetişecek erkek :)


    TR de çok mükemmel kuş fotoları çeken insanlar var ve bir kısmını tanıma şansım oldu. Bir kuşun fotoğrafını çekmek için kendisi, fotoğraf makinesi ve lensi için kamuflaj yaptıran yada satın alan, seher vakti kuşların yuvalarından çıkma vakti orada hazır olan ve öğleye kadar çekim yapan( doğayı tanıyanlar bilir, kuşlar en güzel ötüşlerini sabahın ilk ışıkları vururken yaparlar, günü karşılarlar) soğukta donan, sıcakta kavrulan bir çok çilekeş fotoğrafçı var.


    Fotoğrafçılık birazcık pahalı bir hobi malesef, iyi lensler çok pahalı, orta kalite olanlar işse vasat fotoğraflar çekiyorlar.


    Bu fotoğrafla ilgili olarak nacizhane yorumum ise; lensin çok kaliteli olmadığı yönünde, ama yok lens kaliteli ise o zaman ışık ayarında bir sorun olabilir ama onuda sanmıyorum, hedefteki obje yani ilk kuş net çıkmış ama renkler keskin değiller, bundan dolayı lensin kalitesinin düşük olabileceğine hükmettim.


    Aslında sizlerin kaliteli dürbünlerinin optik kaplamaları ne kadar kaliteli ise görüş o adar netleşiyor, bu lenslerde de durum çok farklı değil, yalnız lenslerin motor hızları yani AF'leri kuş fotoğrafçılığında önemli.


    Daha fazla yazmak istiyorum ama ukelalık yapıyormuş gibi algılanmasından korktuğum için son veriyorum yazılarıma.



    Bu arada ülkemizde çok güzel bir kuş gözlem ve fotoğrafçılığı sitesi var, bu siteden size aynı kuşun bir kaç karesi, lütfen kanat uçlarında ki netlik ve renklerin canlılığına bakın.


    http://www.trakus.org/kods_bir…sx=2fsdl15@d&idx=2899
    http://www.trakus.org/kods_bir…x=2fsdl15@d&idx=26455
    http://www.trakus.org/kods_bir…sx=2fsdl15@d&idx=2633

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)

  • Bende çok kez sahit oldum 4 kişilik bi avcı grubunun bir gecede 350 ördek vurduğunu gördüm avcı yalanı gibi geliyor başta ama fotoğrafları görmemek elde değil adam dükkanının baş köşesine asmış ;avci;

  • Adam makineyi öttürmüş resmen. Çok güzel bir kare. 4 sene uğraş verdikten sonra bende fotoğrafçılığı bırakmak zorunda kalanlardanım. Yeni ekipman için bir hesap çıkardım 50.ooo dolar. Aynen tornistan havalı silahları keşfettim. :)

  • Enstantane biraz daha yüksek olmalıymış.


    Bu arada "Nick" bey, verdiğiniz fotoğrafların ilkinde crop biraz fazla kaçmış galiba. Bir de http://www.trakus.org/kods_bir…sx=2fsdl15@d&idx=2723 adresindeki fotoğrafın üye yorumu dikkatimi çekti. Böyle pis insanlar fotoğrafçılıkta da mı var artık?

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/


  • Işık varsa fotoğraf vardır... Verdiğiniz linklerdeki fotoğraflar da bunu gösteriyor. Çekenin ellerine gözlerine sağlık.

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.


  • paylaşım için teşekkürler, buradakilerde güzel fotoğraflar gerçekten. ben bu ördekleri uçarken görmedim, ama yanlış hatırlamıyorsam çok hızlı uçtukları ve uçarken keskin manevralar yaptıklarını duymuştum. İnsanlara yaklaşmadıklarıda malum :) Bu nedenlerle güvercin fotoğrafı çekmek kadar kolay değil bu ördekleri fotoğraflamak. Sizin linkini verdiğiniz fotoların çoğu 400mm objektiflerle çekilip kare kesilerek kuşlar büyütülmüştür. Benim verdiğim fotoda da durum aynı büyük ihtimalle. Belki seriye alıp 100 kare çektiler ama sadece 1 fotoğraf bakılmaya değer çıktı? Cenkhoca'nın söylediği ve sizinde bildiğiniz gibi ışık varsa fotoğraf vardır. Bende yeni dijital fotoğrafa merak saldım, fakat ben uğraşmayalı fotoğraf işi photoshop'a o kadar dönmüşki bilgisayar başında bir fotoğrafa yapılabilenler beni hala çok şaşırtıyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • O yorum sanırım biraz nüktedanlıkla yazılmış.


    Sizlerinde dediği gibi, doğru ışık, doğru yönden, kararında alınırsa fotoğraf sanatsal bir değer kazanıyor.


    Canon'un L serisi lenslerine hayran olmamak elde mi?


    Bu arada size garip gelebilir ama ben filmli makinemle daha çok seviyorum fotoğrafçılığı, Olympus OM 10 var bende, bu makinenin perde sesine hayranım..


    Birde iyi ir tarayıcı bulsam digital işini hepten bırakmayı bile düşünüyorum.
    Filmdeki renk doygunluğu gerçekten çok güzel...


    Filmli bir makine ile çekilen fotoğrafı Canon 1d Marklar ancak çekiyor sanıyorum.
    Aslında daha ileri gidip orta format dslr makineler diyeceğim..

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)


  • Aslında daha ileri gidip orta format dslr makineler diyeceğim..


    çok ileri gitmişsiniz ^^ 35mm bir filmli makina bile şimdiki 18-20MP makinalardan daha fazla detay veremez bence. Hele piyasadaki ticari tarayıcılarla o iş hiç olmaz. Bakın yazımda bahsettiğim konunun aynısı oldu, aşağıdaki fotoğraf ABD deki bir amatör fotoğrafçı tarafından Canon'un EF-S 55-250mm (200USD orada, burada 380TLye bulunabiliyor) lensi ile Yellowstone parkını gezerken çekmiş, yani konu varsa/yakınlarda bulunabiliyorsa çok pahalı ekipmana gerek yok.


    [gallery]3533[/gallery]




    keşke bizde milli parklarda gezerken bunları fotoğraflayabilsek g;$i

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png