2010-2011 MERKEZ AV KOMİSYONU KARARLARI

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Değerli üyeler,
    Forum ortamında bazı üyelerin sürekli sorduğu, tartışma, sohbet vs olan mevzu " Havalı Tüfekle Avlanmak " konusuna açıklık getirmek amacıyla Link i veriyorum. Saygılar


    ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


    Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Yasak Avlanma Usulleri


    Avlanmada Kullanılması ve Bulundurulması Yasaklanan Araçlar, Gereçler ve Özellikleri ile Avlanma Esasları, bu başlığın altında; Madde 10/ a şıkkı


    http://www.resmigazete.gov.tr/…r/2010/05/20100526-13.htm

  • Mehmet kardesim cok guzel etmisin de konuyu acmissin hatta bi banner yapilsa foruma konulsa dahada etkili olur.. Saygilar..

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • Mehmet Bu güzel bilgi için teşekkür ederiz..
    10 Maddeyi burada tekrar yazmakta fayda var..


    Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Yasak Avlanma Usulleri


    Avlanmada Kullanılması ve Bulundurulması Yasaklanan Araçlar, Gereçler ve Özellikleri ile Avlanma Esasları


    Madde 10- 4915 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında komisyonumuzca avlanmada kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasak olan araç ve gereçler ile özellikleri şunlardır:


    a) Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.


    Avlanma amacı dışında da olsa canlı mühre ve çığırtkanlar, avlaklarda vasıta içinde ve açıkta her ne koşulda olursa olsun bulundurulamaz.


    b) Hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler hariç her türlü alet ve cihazlar, zehirli veya uyuşturucu yemler avlanmada kullanılamaz.


    c) Her türlü manyetik dalga yayan araç ve gereçler; av hayvanını yanıltıcı eğitilmiş hayvanlara takılan korkutucu ve ürkütücü elektronik alet ve cihazlar; geleneksel atmacacılık esas ve usulleri çerçevesinde Atmaca ve 06 Ağustos-16 Ekim 2010 tarihleri arasında ğaço kuşunu (Serçe ve kızılsırtlı örümcek kuşu) canlı olarak yakalamak için kullanılacak hareketli ağ (serpme ağ) ile ğaço kuşunu yakalamak için kullanılan kapan (ragi) hariç ayaktan yakalama tuzak ve kapanları dahil her türlü kapan, olta, ilmek, ağ, ökse, alaca, kafes ve tuzaklar; 6 volttan aşağı pil enerjisiyle çalışan el fenerleri hariç ışık yayan araç ve gereçler, şarjlı el ve sabit projektörler ile aküyle çalışan el projektörleri; doğal gaz, gazyağı ve LPG ile çalışan her türlü ışık kaynağı avda kullanılamaz, avlaklarda vasıta içinde bulundurulamaz. Ancak 6 volt pil gücüne kadar olan el fenerleri, avcının üzerinde ve vasıtasında aydınlatma aracı olarak bulundurulabilir.


    ç) Denizlerde, nehirlerde, sazlık ve bataklıklarda ve doğal göller ve lagünlerde 9,9 beygir gücünden (HP-Horspower) yüksek veya düşük dıştan takma motorlu tekneler ile içten takma motorlu tekneler ulaşım aracı olarak kullanılırken, bu teknelerde avcıların tüfekleri boş ve kılıfında olması zorunludur.


    Bu vasıtaların içerisinde baraj gölü, tabii göller, denizler, lagünler, nehirler, bataklıklar ve sazlıklarda avlanılamaz.


    Ulaşım sırasında yasadışı bir av yapılması durumunda ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun iştirak hükümleri uygulanarak kabahatli ile birlikte tekne sahipleri hakkında da yasal işlem yapılır ve bir daha göle avcı sokmalarına il müdürlüğünce izin verilmez.


    Ulaşım amacı ile kullanılan bu teknelerle su kuşları ürkütülüp havalandırılamaz, bir yönde sürülemez.


    d) Yivli av tüfekleri kuş avında kullanılamaz.


    e) Sulak sahalarda; saz, kamış, diken, ot, çuval vb. şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık basit gümeler hariç, özel mülkiyetteki araziler de dâhil, her türlü üstü kapalı, korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulmaz ve buralarda avlanılamaz.


    f). Yaban domuzu avlarında şevrotin fişeği kullanılamaz.

    A Takımı Üyesi

  • Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar,


    "Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile her türlü havalı tüfek ve tabancalar,"


    deselermiş sanki daha anlaşılır olacakmış.


    sanki bu haliyle "Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış (, otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile) havalı tüfek ve tabancalar," gibi de algılanabilir kanımca.

  • Eger bu yasanin orjinal metni ise ki oyle yasada acik var demek oluyor :him:s

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • "Eger bu yasanin orjinal metni ise ki oyle yasada acik var demek oluyor"
    açığı belirtirmisin.öyle bir bağlamışlarki av yapılan saha kalmamış(antalya için diğer yerleri bilemem).av yapmak istiyorsan bir şekilde kaçak avlanacaksın.avlak diye ayırdıkları bölgeler tamamen boş yerler(haklarını yemeyelim serçe var).bunların niyeti belli oldu belli bir süre sonra heryer özel avlak olacak.


    "Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde il müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır. İzin almadan avlananlara karşı avlaklarda izin almadan avlanma fiili ( KAK’nun 12 hüküm maddesi ile 23 ceza maddesi) uygulanır."


    al sana bir caydırıcılık.


    "Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapalı olacaktır. Ava kapatılması durumu il müdürlüğü tarafından 4915 sayılı KAK nın 20 maddesinde koruma ve kontrolle görevli birimlere, avcı derneklerine duyurulacak, www.cevreorman.gov.tr adresinde de yayınlanacaktır."


    canları istedikleri zaman avı sonlandırabilecekler.


    daha çok şey var ama canım sıkıldı.
    selamlar

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin

  • abi harikasın!herşey açık ve net!ellerine saşlık abi!iyyi akşamlar,saygılar...

    AA s510 carbine .22 ( Audrius regülatör ) BSA 8-32*44ao


    AB Rh (-)

  • ellerine sağlık kardeşim

    Hocam hoşgeldiniz forumumuza. Yalnız dikkatimi çekti nerde eski konu varsa hortlatmışsınız. Bu paylaşımın üzerinden de 4 küsür sene geçmiş.
    Mesele hortlaması değil hani konuyla ilgili paylaşım olsa hortlaması normal ama eline sağlık mesajı ile hortlaması pek uygun olmuyor kanaatimce.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • valla forum a 3 aydır üyeyim konuları okudukça paylaşımlar için tşke edeyim dedim konun hortlaması yada uyuması gibi bir derdim yok sadece vaktini ayırmış olana emek vermiş olana bir tşk ettim

  • Anladım hocam kolay gelsin. Konu kirliliği yaşanmaması açısından söyledim yanlış anlaşılmasın. Beğen butonu uygulamamız mevcut onu da kullanabilirsiniz teşekkür mahiyetinde.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • merhaba arkadaşlar bir sorum olucak arkadaşın bırınden hatsan bt 65 almak üzereyim fakat faturası yok bu havalı tüfeği nasıl taşımam gerekiyor bir bilgisi olan varmı