HW97k isabet problemi nasıl olur??

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • herkese merhaba. hw97k 5.5 tüfeğimi yeni aldım. elimde mevcut olan remington 3x9x32 dürbünü yatagun dampa ile tüfeğime monte ettim. fakat dünden beri 200 civarı atış yaptım malesef isteğim isabeti bulamıyorum. Jsb pellet ile10mt gibi bir mesafeden 1 cm, 25mt. den 2cm ye yakın grup oluşturuyor,50 mt. den soda şişesini vuramıyorum. optima tüfeğimle gez-arpacık kullanarak bunun kadar isabetli atışlar yapabiliyordum.çok moralim bozuldu. acaba dürbündenmi kaynaklanıyor yoksa tüfeğemi alışamadım anlayamadım. yardımlarınızı bekliyoruum.


    fakat güç olarak optimadan sonra oldukça tatmin edici. birşey daha eklemek istiyorum atış yaptıktan sonra namludan duman çıkıyor hala. jsb pelletler kutudan hafif yağlı çıkıyor ondan kaynaklandığını düşünüyorum bir zararı olurmu acaba.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • silahınız yeni sanırım:


    1. namluyu güzelce temizleyin
    2. kundak vidalarının sıkı olup olmadığını kontrol edin,
    3. dürbün ayağı ve dürbünün güzel monte edildiğini kontrol edin
    4. silahınız yeni olduğundan yayın oturması için biraz atış yapmanız gerekiyor.


    pelletin yağından silaha zarar gelmez ama isabeti bozabilir. dürbünün ayarı bozuluyor olabilir. moralinizi bozmayın hw97k edinebileceğiniz en kaliteli-isabetli yaylı silahlardan biridir...

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • dediklerinzi yaptım aklıma gelen 3 seçeneğim kaldı geriye
    1-dürbün kalitesiz olduğundan
    2-silaha alışamadım
    3-silahta fabrikasyon problem var.
    denediğim pelletler;
    JSB Straton Jumbo 5.5 mm 15,89 gr
    JSB Exact Jumbo 5.5 mm 15,89 gr
    JSB Exact Jumbo RS 5.5 mm 13,43 gr
    H&N Hallow Point 5.5 mm 12,65 gr
    gamo promagnumu hiç saymıyorum.
    herbiriyle 50'nin üzerinde atış yaptım
    en üsttekiyle diğerlerinin isabet oranlarında bariz fark gözlemledim. yukarı doğru genişleyen parmak girecek kadar bir tek delik. diğerlerinde de 3 atış aynı yerden geçiyorsa 1 tanesi en azından 1 cm sapıyor
    bu silahla 10mt den aynı delikten geçirmekten sıkılan arkadaşlar vardı forumda ben strese girdim. silah çok güzel böyle giderse vitrine kaldırıp bir ilki gerçekleştireceğim.
    yaklaşık 300 atıştan sonra güç düşüşünü gözlemledim galiba dizel kalmadığından oldu. şu anda hatsan mod80 çakması optimanın yeşil gres takviyesiyle ürettiği güce çok yakın.normaldir diye umuyorum.birde kurarken son noktaya geldiğimde "click" sesini duymak için biraz daha sertçe bastırmam gerekiyor buda garip geldi bana. acaba söküp güzelcene bi greslesem sağını solunu kontrolmü etsem onuda bilemedim.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • O kadar yazı yazdım. birkaç tanede fotoğraf ekleyeyim. fotoğraf makinem biraz dandik kusura bakmayın. birde fotoğrafta görünüyor pellet yüklenen yerdeki silindirin üzerinde kısmi lekeler var bunun hakıkında bilgisi olan varsa fikrini belirtmesini rica ediyorum,bunun göremediğim yerlerdede olma ihtimali ve zararının olup olmayacağı kafamı kurcalıyor.


    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/289ilh2.jpg]



    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/nbd9qt.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i53.tinypic.com/95ogop.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i53.tinypic.com/w99t7l.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/2nb4t3d.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/29mk1sg.jpg]

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Sayın isiltan silahınızı güle güle kullanın, gerçekten kaliteli bir silahtır. 79K nın 5.5 mm silahının bir özelliğide pellet seçmesidir. silahınızda veya dürbününüzde sorun olduğunu sanmıyorum.
    Benim silahımda ilk başlarda sizin gibi beni epey üzmüştü ama deneyerek en uygun pelleti buldum şu anda keyifle kullanıyorum.
    Ben HW97k tüfeğimde '' Crossman Premier Hollow Point '' kullanıyorum, bu pellet sıkıntısız stabil atışlar sağlıyor.
    Bundan sonra iyi sonuç aldığım pellet JSB Exact Jumbo RS 5.5 mm 13,43 gr diğer JSB pelletler dağılma yapıyor, H&N lerde de stabil atışlar yakalayamadım. Gamo'ları denemeyin bile.
    Bence Hollow Point pelleti bir deneyin.
    selamlarımla.

    AT 44 Long LW Bullpup + Reg
    Gamo Extreme 4.5
    Walther CP 99 & CP 99 Compact

  • tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. bugün birşey daha denedim. namludan pellet geçirdiğim zaman pelletin eteklerinde hiç iz oluşmadığını gördüm. ondan sonra suya yaptığım birkaç atış neticesinde pellet eteklerinde belirginçizgiler oluşmadığını gördüm. buna ne diyebilirsiniz?

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Silah bir türlü içime sinmedi aldığım yer ile görüştüm değişim yapabileceklerini söylediler. bugün geri yolladım yenisini gönderecekler. inşallah ondada problem çıkmaz ise bu konu benim için kapanmıştır. yardımcı olan siz değerli abilerim kardeşlerime teşekkür ederim.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • sorun bence kullanılan pelletler.tabi eğer namlu çok bol değilse...
    Pellet üzerinde iz olmaması ya pelletin etek çapının az olması ya da namlunun bir aralar hw100 de ki gibi geniş olmasından kaynaklanır.Aynı sorun ile yeni gelen silahta karşılaşırsanız Kullandığınız pelletlerin etek çaplarını hassas dijital kumpas ile ölçüp daha geniş ve 16 grain üstü olmayan bir pellet seçiniz.
    Eskiden gamo iyiyken hunter pelletler vardı.500 luk kutu.onunla hw97 de çok iyi sonuçlar almıştık.Yani mümkün olduğu kadar geniş etekli ve ağır olmayan pellet kullanmaya çalışın.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Merhaba Arkadaşlar. Nihayet tüfeğim geldi. Değişim yapılmamış ama onarım yapılmış sanırsam. neyse pellet sipariş verdim elime gelince deneme yapıcam artık.


    bu yiv-set olayında kafama takılan birşeyi sormak istiyorum. bi arkadaşımız hw namlularında .177 lerin 12 yiv-set .22 lerin 8 yiv-set olduğunu yazmış forumda. ben kendi 5.5 hw97k'mı saydım namlu ucundan 6yiv 6 set. ayrıca attığım pelletlerin de etekleri 6gen şeklini alıyor.sanırsam burdan 6 yivset olduğunu doğrulayabiliriz. bu sayı normalmidir ve ne gibi bir etkisi olabilir. yardımcı olursanız sevinirim. henüz satıcı ve ithalatçı firmayla bağlantı kurmadım.sizlerden alacağım bilgiler doğrultusunda hareket edeceğim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(Arkadaşım ifadesinden abilerimiz alınmasın lütfen ^^ )

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Şu Weihrauch amcayı anlamak mümkün değil :) Zamanında Gunspares.com dan Weihrauch namlu aldıydım,(şu anda satışı yok sanıyorum) 8 yivset li idi. Ancak silahlar üzerinde de 6 yivset li namlu var. Bence; hw de .177 en güzeli, zaten yaylıda daha fazlasına gerek yok(av mevzuuları hariç), .22 Bence PCP ye daha yakışıyor. Ben olsam silahın .177 ile değişimini isterdim.

  • Trakon arkadaş haklı HW lerde en iyi 177 ben 5.5 de kulandın 4.5 de 5.5 sattım 4.5 duruyor 4.5 atışlarda 5.5ten kat kat üstün bence 5.5 yola 4.5 iste.

    FEİNWERKBAU 600

  • bende hem 5.5 hem 4.5 cal kullandım 5.5 da isabet sorunum yoktu ama bu silah için kesinlikle 4.5 cal diyorum saygılar

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Tavsiyelerinize çok teşekkür ederim. firmada 4.5 bulamadığım için 5.5 almıştım. işi gücü bıraktık artık bununla uğraşıyoruz birde haftasonundan haftasonuna keyfimiz artsın dedik bakalım artık fırsat bulursam yarın bi araryım bakayım ama acaba direk ithalatçı firmayımı arasam yoksa aldığım bayiyimi arasam bilemedim.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Silahınızda 5,5 mm çapta Crosman 14,3 grain Hallow Point ve Crosman Premier Ultra Magnum pelletler ile en iyi neticeyi alabilirsiniz.Çok güçlü bir tüfek olmadığından 16 grain pelletler biraz ağır gelebilir.Eğer bazı arkadaşların da önerdikleri gibi 4,5 mm tercih ederseniz pellet seçme gibi bir durum olmaz kanısındayım.

  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim. tavsiye üzerine crosman hallowpoint pelletlerden kullandım. sonuçlar hatsan dan dah kötü malesef. bu pellet seçmeden daha farklı bir durum sanırsam.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Bugün itibariyle bu silahı imzamdan kaldırmış bulunuyorum. silah iade edilmiş yerine evanix rainstorm + hill pompa alınmıştır (scuba dolum imkanım yok malesef mecburen). elime ulaşınca inşallah onunla ilgili ayrı bir başlıkta izlenimlerimi ve sorularımı paylaşırım. bu arada pcp kullanımıyla ilgili en ufak bir tecrübeye sahip değilim onuda forumdan öğrenebildiğim kadar yavaş yavaş olacak artık. herkese yardımları için teşekkür ediyorum. bu konu başlığınıda böylece kapatmış olduk. resimleride arzu ederseniz yönetici arkadaşlar kaldırabilirler. nede olsa artık sahip olmadığım bir silah. hatta isterlerse konuyuda silebilirler nede olsa artık sahip olmadığım bir problem (okadar bencil değilim tabiki şaka) ;rofl.; tabi bende bu şans olduktan sonra problem bitmez. artık başka bir problemle pcp silahlar bölümünde görüşmek üzere :) şaka tabiki umarım artık problemlerle değil modifiye çalışmalarıyla hedef ve grupman paylaşımlarıyla forumda yer almak isterim. bugün rahat uyurum artık ;keyfs;

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • sizin gidişhatınız ya fx yada airarms a doğru gider

    ;kihhik, ;kihhik, ;kihhik, ;kihhik, umarım memnun kalırımda öyle olmaz. en azından bikaçyıl kullansam hiç fena olamayacak. ^^

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..