MKE T-41 Yarı Otomatik yivli av tüfeği (G3 görünümünde)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar bir konu çok dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim. MKE nin ürettiği t-41 adında bir yivli tüfeği var. Tıpkı g3 görünümünde ve özelliklerinde, sadece yarı otomatik. Bu silah ülkemizde üretiliyor. Lakin satılmıyor. TÜrkiye'de yarı otomatik yivli av tüfeklerine ruhsat verilmediği için. Almanya'da ise satış fiyatı 1600 euro. Hem ülkemizde üretilip hem de ülkemizde satışının olmaması gerçekten üzücü.
    Aşağıda tüfeğin genel özelliklerini ve bazı resimlerini paylaşmak istedim, umarım ilginizi çeker ;




    Kalibre 7.62x51mm NATO
    Şarjör Kapasitesi 5/10
    Uzunluk 1020mm
    Namlu Boyu 470mm
    Ağırlık 4700g
    Ateşleme Türü Tekli; Yarı Otomatik



    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/122nbkx.jpg]



    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/zm156x.jpg]



    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/ekn7g1.jpg]



    SAYGILAR..

    - Hatsan Mod60 SAS 5.5 mm
    - Unique BCF 66 7.65 mm
    - Şahin 2000 Light 9x19 mm

  • 91-1779 karar sayılı yonetmelık 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ıleılgılı kanunun uygulamasını gosterır.
    yıvlı av tufeklerının tasıması ıle ılgılı olarak tam ve yarı otomatık olmayan sılahların tasınabılmesıne ımkan oldugunu belırtır.
    gelelım bulundurmaya herhangı bır mekanızmayla ılgılı acıklama bulunmamaktadır.
    bu yıvlı av tufegının bulundurulması ıle ılgılı herhangı bır engel bulunmamaktadır ızra ulkemızde bırcok y.otm yıvlıye bulundurma ruhsatı duzenlenmıstır.
    ruhsat kısım ıle ılgılı sorularınız ıcın danısabılırsınız..

  • MKE T41 leri yurt içinde satışa başlayacaktı, hiç ses çıkmadı, bilgisi olan varmı arkadaşlar :?:


    gamo PT-85 blowback £tabanxalı$

    hatsan at44 long ;tufey#
    Walther FT8-32-56
    Hatsan Optima Silver Sentetik Ejektörlü Süperpoze ;avci;
    SAFİR T14 m;s,S
    hatsan dominatör 200s :thumbup:

  • 91-1779 karar sayılı yonetmelık 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ıleılgılı kanunun uygulamasını gosterır.
    yıvlı av tufeklerının tasıması ıle ılgılı olarak tam ve yarı otomatık olmayan sılahların tasınabılmesıne ımkan oldugunu belırtır.
    gelelım bulundurmaya herhangı bır mekanızmayla ılgılı acıklama bulunmamaktadır.
    bu yıvlı av tufegının bulundurulması ıle ılgılı herhangı bır engel bulunmamaktadır ızra ulkemızde bırcok y.otm yıvlıye bulundurma ruhsatı duzenlenmıstır.
    ruhsat kısım ıle ılgılı sorularınız ıcın danısabılırsınız..



    Ben yanlış biliyormuşum demek ki. Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için..

    - Hatsan Mod60 SAS 5.5 mm
    - Unique BCF 66 7.65 mm
    - Şahin 2000 Light 9x19 mm

  • merhabalar gerek bu forumdan gerek pm ıle ruhsat le ılgılı sorularınızı yanıtlayabılırım...


    mkek daha once ıc pıyasaya ama dusuncesınddeydı ama malum gorsellıkte tepkı alabılecegı gorusu ıle ıptal ettıklerı dusuncesındeyım.
    ama su kesın tasıma alıp avda yada atısta kullanamazsınız bu yonetmelıkle kesın ve kesın yasaklanmıs durumda
    91-1779 karar sayılı yonetmelık
    h) (Değişik bent: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 2. md.) Yivli av tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları,



    ÖZEL FERDİ İTHAL


    Madde 40 - (Değişik madde: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 18. md.)


    Memuriyetleri devamınca bir defaya ve tek bir silaha mahsus olmak üzere; dış temsilciliklerimizde elçi sınıfından olanlar ile konsolosların, yurt dışına daimi görevle gönderilen subaylarla dış temsilciliklerimizin güvenlikleri ile görevli Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli ve diğer güvenlik görevlilerinin kesin dönüşlerinde beraberlerinde veya kesin dönüş tarihinden itibaren en fazla altı ay içinde getirecekleri tabanca veya yivli av tüfeği ve bu silahlara ait en fazla 200 adet merminin yurda sokulmasına izin verilir.


    Bu kişilerden, kesin dönüşleri sırasında beraberlerinde silah getirmek isteyenlerin, kesin dönüş belgesini, silahın nereden temin edildiğini ve kıymetini belirten belge ve tercümesini ve nüfus cüzdanı örneğini ekleyecekleri ve adını, soyadını, memuriyet unvanını, sicil numarasını, pasaport tarih ve numarasını, iş ve ikametgah adresini belirten bir dilekçe ile Bakanlığa başvurmaları gerekir. Bakanlıkça gerek görülmesi halinde araştırma yapıldıktan ve lüzumlu bilgiler kayıtlara geçirildikten sonra silahın özelliklerini ve mermi miktarını belirten üç nüsha (Ek-9)'daki Silah İthal ve Menşei Belgesi düzenlenir. Bu belgenin bir nüshası gümrük makamlarına ibraz edilmek üzere ilgiliye verilir. İthalde alınan gümrük vergi ve resimleri ödenmek şartıyla silah ve mermilerin yurda sokulması sağlanır. Gümrük vergi ve resimlerinin ödendiğine dair gümrük vezne alındı makbuzunun Bakanlığa ibraz edilmesi üzerine;


    YİVLİ SPOR SİLAHLARINA UYGULANACAK ESASLAR


    Madde 47 - (Değişik madde: 16/11/1992 - 92/3721 K.)


    Yivli spor tüfek ve tabancası olarak kayıtlı bulunan bütün silahlara bulundurma ruhsatı verilir. Bu silahlar, atış poligonlarında veya atış müsabakaları ve antrenmanlarında ancak ruhsatı ile birlikte geçerli amatör sporcu lisansı beraberinde olmak şartıyla kullanılabilir. Atış poligonları veya atış müsabakaları için geçerli olmak kaydıyla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce önceden antrenman ve müsabaka izin belgesi düzenlenir.


    Her antrenman ve müsabaka için ayrı ayrı düzenlenecek bu belgede, antrenman yeri ve günü açıkça belirtilir. Bu silahlar, ancak boş olarak paketlenmiş bir şekilde, otoların torpido gözünde ya da bagajında nakledilebilir, üstte taşınmaz.


    Bu Yönetmelik hükümlerine göre, ruhsat almaya hak kazandığı valilikçe yapılacak tahkikat neticesi tesbit edilen kişilerden, avlanma ruhsatı (avcılık belgesi) bulunanlara yivli av tüfeği taşıma ruhsatı, diğerlerine de bulundurma ruhsatı tanzim edilir.


    Yivli av tüfeği taşıma ruhsatı bulunanlar, bu tüfeklerini meskun mahallerde içi boş, muhafazası içinde ve atışa hazır olmayacak şekilde nakledebilirler.


    EK MADDE


    Ek Madde 1 - (Değişik madde: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 25. md.)


    Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nca üretilen veya Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca ithal edilen veya ettirilen tabanca ve yivli av tüfeği fişekleri, 14/08/1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzük'ün 113 üncü maddesine göre patlayıcı madde satış izin belgesi alma ön şartıyla, aynı Tüzüğün 83 üncü maddesinde belirtilen birinci, ikinci ve üçüncü gruba dahil satıcılardan bu Yönetmelik hükümleri gereğince tespit edilecek şartları yerine getirenlere, valilikçe, Mermi Satış İzin Belgesi verilebilir. Mermi Satış İzin Belgesi sahipleri, en geç üç gün içinde valiliğe bildirmek kaydıyla, kendi aralarında mermi satışı yapabilirler.


    Mermi Satış İzin Belgesi olanların depo ve satış yerlerinde bulundurabilecekleri mermi miktarı, muhafazası ve naklinde alınacak tedbirler, birinci fıkrada belirtilen Tüzük hükümleri de dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenir.


    2. madde
    ı) (Değişik bent: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 2. md.) Spor ve nişan tüfek ve tabancaları: Çapı ve diğer nitelikleri bakımından Uluslararası Atış Birliği (U.I.T) Tüzüğünde belirtilen, yarışmalarla uluslararası askeri yarışmalara katılmaya elverişli ve münhasıran spor amacıyla kullanılan yivli ve yivsiz tüfek ve tabancaları


    buradanda anlasıldıgı gıbı av tufegı kapsamında degerlendırelebılmesı ıcın ıllakı otomatık ve yarı otomatık olmaması gerekır avcılık belgesı ıle beraberınde tasıma seklınde ruhsat tanzım olur.. harc 2300 tl ve kusuratı var 2011 ıcın artı rapor vs....


    kalıbre sınırı ıle ılgılı acıklama yapılmamıs aynı durum level actıon-pomp actıon ve bolt ıcın gecerl bunlar yarı otomatık degıl ancak dıpcık konusundaa ergonomı harıc kısalıp saklanabılme ozellıgı olmayacak sanırım kesın olmamakla beraber ıce dogru 15 cm gırmesı gıbı buda atıcının fızıgıne gore ayarlanması ıle ılgılı bır durum....


    saygılarımla...


    hıc bır yıvlı a tufegı snıper tufegı degıldır ve olamaz moa degerlerı ve kullanılan fısek tıpı nın musaıt olmamasını unutmayın...

  • ergonomık dıpcık katlanır kısalır anlamı tasımaz ve yıvsız av tufeklerınde uyglnabılır ornegın safır t14 gıbı yıvlı ıle uygulanması hakında bılgım yok

  • g3 aynı kopyası tek fark şarjör kapasitesinin az olması ve yarı otomatik olması. Zaten böyle bir tüfeği Türkiyede kullanmak çok zor. Bunu brakın 12 ga riffled slug namlu kullanması bile çok zor.

  • ABD de insanlar 12.7 ile talim yapıyor, bizde hala darbe kanunları geçerli. İnsanlarımız ruhsat ücreti yüzünden ruhsatsız silah bulunduruyor, özellikle kırsal kesimde neredeyse her evde bir ruhsatsız 7,65 kırıkkale vardır zannımca :)) Bu işe adam gibi bir düzenleme getirilse hem isteyen yasal yoldan silah bulundurma hakkını elde eder, hemde devlete ciddi getirisi olan bir vergi kapısı açılır. Silah sektörü dünya ülkelerinde modası geçmeyen ve sürekli yenilenen bir sektör olmasına rağmen, tarihinde silahın en kutsal değer olduğu ülkemizde adeta silah bulundurmak vede kullanmak yasaklanarak açıkca ülke silahsızlaştırılarak insanlar pasifize edilmiş durumda. Bu duruma devletin dahada geç kalmadan el atması lazım diye düşünüyorum. Saygılar.

    Tekli AT-44 6.35mm kundağı omuzlu OBÜS ;lol;
    A Rh(-)

  • Askerde girdiğim bir tatbikatta Mke tanıtım için standa bahsedilen modellerden getirmişti,silah karakteristik olarak G3 ile aynı sadece şarjör kapasitesi düşük ve seri atış modu yok.Aynı şekilde mp5 inde av için kullanılan,namlusu uzatılmış versiyonuda mevcut,o da aynı mp5 :) sadece namlu uzatılmış ama bence çok yakışmamış Mp5'e,silahlarda kullanılan malzeme ve işçilik hiç kaliteli değildi,Fakat incelediğim modeller dediğim gibi tanıtım amaçlı yaplımış stand silahlarıydı.

    XDM 5.25 .45 cal Competition tabanca

    Beretta 81-F 7.65 mm tabanca

    Armsan Armtac RS X1 high capacity pompalı 12cal
    Üzümlü 1986 Çifte 12cal
    Lazer Otomatik 7+1 12cal
    Crosman 1077+Tasko 3-9x40
    Hatsan at 44-10
    Hatsan mod 135 Qe Vortex
    Sıgsauer p250 co2
    Ceonic ISSC m22 9mm

    Ceonic sigsauer p320 9mm

    Zoraki 917
    Zoraki 2918

    Bsa sweet 8-32x44

  • bu resmen piyade tüfeği hani şekil olarak g3 den soyutlansa belki av tüfeği (yivli) kategorisine girebilir ve satışı mümkün olabilir. ayrıca dışarda 1600euro ise bizde kesin 3-5000 euro seiyesinde satarlar

  • ABD de insanlar 12.7 ile talim yapıyor, bizde hala darbe kanunları geçerli. İnsanlarımız ruhsat ücreti yüzünden ruhsatsız silah bulunduruyor, özellikle kırsal kesimde neredeyse her evde bir ruhsatsız 7,65 kırıkkale vardır zannımca :)) Bu işe adam gibi bir düzenleme getirilse hem isteyen yasal yoldan silah bulundurma hakkını elde eder, hemde devlete ciddi getirisi olan bir vergi kapısı açılır. Silah sektörü dünya ülkelerinde modası geçmeyen ve sürekli yenilenen bir sektör olmasına rağmen, tarihinde silahın en kutsal değer olduğu ülkemizde adeta silah bulundurmak vede kullanmak yasaklanarak açıkca ülke silahsızlaştırılarak insanlar pasifize edilmiş durumda. Bu duruma devletin dahada geç kalmadan el atması lazım diye düşünüyorum. Saygılar.


    Tamamen katılıyorum.

  • Yalnız yanlış olmasın g3 ün tam otomatik modu var, lakin fazla teptiği için çoğunlukla tercih edilmez

    - Hatsan Mod60 SAS 5.5 mm
    - Unique BCF 66 7.65 mm
    - Şahin 2000 Light 9x19 mm

  • G3A3 tam otomatik piyade tüfeğidir. Saygılar.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • bırakın bu tüfeği (yivli av tüfeklerini) ülkemizde tam otomatik kurusıkı tabancalar bile yasak ne yasak değilki zaten.abd sivil halkın milis güçler olarak savaş zamanında ülke savunmasında kullanılmasıyla alakalı yasa var adamlara herşey serbest,yasaklamak bi yana halk yasa ile silahlanmaya resmen teşvik edilmiş tabi arasıra ergen bebelerin tam otomatik silahlarla okul basıp katliam yaptılarınıda görüyoruz adamlar buna rağmen yasayı değiştirip bireysel silahlanmayı engellermiyor.

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen asil ().

  • ülkemızde ruhsatsız sılah ve ruhsatlı sılahla öldürülen insanların oranı karsılastırıldıgı takdırde aradakı ucurum ortaya cıkacaktır.yap kardesım senelık ruhsat bedelını 100 lıra ruhsatsız sılaha da dırek 10 sene hapıs cezasını yapıstır.gelsın hazıneye paralar aynı zamanda sılah severler ıle basıbozuk zorbaları ayırmıs olursun.at avrat silah atasözün var silah yasak at zaten yok avrat işi serbest Allah tan :D

  • Hocam ben otosanayide keleş ve uzi üreten biriyle sohbet ettim , umarım adam dalga geçmiştir , ama o kadar teknik konuştuk ki korktum .

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Bu tüfekleri allayıp pullayıp hatta gümüş griye boyayıp satmayı hedefliyorlardı.Yıllar önce MKE bir fuarda stand açmıştı ilk kez orada görmüştüm.İlgi çok yoğundu herkes şaşkın bir şekilde inceleme yarışına girmişti. Standda duran yetkili ile sohbete koyulduk.Bu tüfekler ile ilgili beklentilerini sordum.Kendisi iç piyasaya da verileceğini yabancı yivli tüfeklere iyi bir alternatif olacağını söyleyince yarı otomatik yivlilere taşıma ruhsatı verilmediğini söyledim.Kendisi başta iddialaşmaya başladı ben de bu konuyu daha iyi araştırmaları gerektiğini söyledim.Adam böyle birşeyin olamayacağını söyleyerek biraz da alaycı bir şekilde güldü ve sanırım daha üst kademede birine giderek olayı anlattı. O kişi de geldi ona da aynılarını anlattım.Bakın dedim ben ülkemde herşeyin yasaklanmasından sıkılmış normal bir vatandaşım.Bu laflarımı da size inat olsun diye değil gerçekten bu uygulamayı yakinen bildiğim için söylüyorum.Anlattıklarımı dinlerken şaşkınlıktan gözleri iyice büyümüştü.Oradan uzaklaşırken böyle birşey nasıl olur gibilerinden birbirleriyle tartıştıklarını duydum.Sonuç malum.ister inan ister inanma :)
    Saygılar

    Mauser M03 300 Win mag

    Blase R8 Luxus 300 Win mag

    CZ 550 Ha Hunter 300 Win mag

    Beretta A400 Extreme Plus

    Glock 19 Gen5

    Abellan Denton 120