Kefal balığı hangi yem'e dayanamaz?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • evet arkadaşlar kefal balığı hangi yeme görünce dayanamaz? özel yöntemlerinizi ve taktiklerinizi bekliyorum ½bay£bay`;


    not:ben günün her saati bu siteyi ziyaret ediyorum fikirleriniz karşılıksız kalmayacaktır

  • Abi dönemine göre değişebiliyor diye biliyorum normal zamanda ekmek-kokmuş peynir karışımıyla iyi avlanıyor ama balık tuttuğum yerdeki amcalar kuzu billluru zamanı gelsin de balık tutlalım azcık gibisinden laflar ediyordu

    Cfx-royal .177cal


    winchester 3-9/32 dürbün

  • Abi dönemine göre değişebiliyor diye biliyorum normal zamanda ekmek-kokmuş peynir karışımıyla iyi avlanıyor ama balık tuttuğum yerdeki amcalar kuzu billluru zamanı gelsin de balık tutlalım azcık gibisinden laflar ediyordu

    kuzu billuru zamanı mı? ?( her tekniği deneye bilecek olta malzemesine sahibim arkadaşlar ve inşallah yarın akşam burda sizler ile paylaşacağım ama bana büyük kefalı kandırabilecek teknik lazım

  • kefal genelde ekmek hamuruna gelir yanı ekmegin iç kısımını suyla karıstırıp hamur yapınca onlarıda yunarlak bilyeler halıne getirirseniz dayanılmaz bir yem aancak kefalsu ustunde gezini olta onemli kıbrıs oltası kullanısanız dahi iyi sonuc alırsınız
    ;confused;

  • hamuru ilerye atarken düşme olasılığı yüksek düşmese bile iğnede gevşeme yapar bu hamur ile kefal avlaman için 7 8 metre ideal bir mesafe yani kamış ve şamandıra ile...benim isdediğim o man kafa kefal leri yakalamak acaba daha değişik bir yem kullanan arkadaşlar varmı aramızda?açıklaman için saol dostum

  • taze ekmek içini hamurlaştırmadan takarsan iyi netice alırsın zira hemen yutar,hamuru ise emerek yemeye çalışır ve çok rahat yemi iğneden ayırır.

  • peki bende sorayım bir soru o çok severek yediğimiz birçoğumuzun popüler balığı olan levreğin en çok sevdiği yemek nedir biliyormusunuz ? ''Fare'' evet fare yavrusu.o yüzden akarsuların ve kanalizasyonların denize karıştığı yerlerde avlanırlar.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • taze ekmek içini hamurlaştırmadan takarsan iyi netice alırsın zira hemen yutar,hamuru ise emerek yemeye çalışır ve çok rahat yemi iğneden ayırır.

    ben genelinde bep böyle yaparım iyi güzel kefallerde tutuyorum ancak benim bilmek isdediğim kefal ekmekden başka yedi ne var?

  • peki bende sorayım bir soru o çok severek yediğimiz birçoğumuzun popüler balığı olan levreğin en çok sevdiği yemek nedir biliyormusunuz ? ''Fare'' evet fare yavrusu.o yüzden akarsuların ve kanalizasyonların denize karıştığı yerlerde avlanırlar.

    levreğin fare yediği doğru ancak bu levreğin en çok sevdiği yem anlamına gelmez ayrıca her balıkçı eline fare almaz benim gibi mesala..gözlerim göre göre hayvancağıza nasıl iğne batırıyım o da bir can balık da öyle ama balık insanların arasında yaşamadığından o başka geliyor insana...değerli kardeşim levrek kefal yavrusuna dayanamz bunun yanında lokum balığı yavrusuna o bildiğimiz çupura ve diğer yassı balıkların yavrularına aç olduğunda her zaman saldırır ;tese;kkur

  • solda resimdeki gördüğünüz derede şimdiye kadar hiç boş dönmemiştim u½%; nereye gitti bu kefallar yahuu ?(

  • ya boru kurdu leş et toprak solucanı ekmek hamur mıdye hepsınlen tutulur

    GAMO CFX ROYAL 5.5MM
    HATSAN MOD.70 5.5MM
    DAİSY POWERLİNE 4.5MM
    DAİSY PİSTOL 4.5MM

  • Abim bir kere denizde mi tutacaksın kefali yoksa tatlı su mu???Ayrıca fare yem yapılırken iğne fareye batırılmaz farenin karnına ince bir pamuk ipliği ile sarılır...En büyük kefalleri 3lü kanca ile (Çırpma)ile tutarsınız tabii bu da antrenman isteyen bir iş...

    Gençay Güneş


    25-06-1989


    ...İSABETLİ ATIŞLAR... ;tufey#

  • Abim bir kere denizde mi tutacaksın kefali yoksa tatlı su mu???Ayrıca fare yem yapılırken iğne fareye batırılmaz farenin karnına ince bir pamuk ipliği ile sarılır...En büyük kefalleri 3lü kanca ile (Çırpma)ile tutarsınız tabii bu da antrenman isteyen bir iş...

    deniz ve tatlı su yani denize sıfır noktada tatlı suyun deniz ile buluşduğu yerde..çarma ile dediğin gibi zor iş insanda kol komuyor birde çarpma ile kefal su üzerinde ise başarılı olma şansı var saol kardeşim açıklaman için....benim isdediğim iğnenin ucuna yem takıp suya sallamak ve man kafa ile tabir etdiğimiz kefalleri yakalamak..yani açıklardan gelen kefallerden bahsediyorum iyi bir taktik yok mu başka ekmekden?

  • Oncelikle kefal(man kafa)denizden tatli suya girerken eger su sig ve kismen temizse cok urkek davranir ve gunun ilk saatleriyle aksam av verir.Suyun bulanik ve camurlu olmasi durumundaysa gun boyu av verebilir.Benim kullandigim iki tur yem bulunmakla birlikte.mozmoz(yemleme)yapilmasi avin bereketli olmasi acisindan sarttir.iyice ezilmis (bayatta olabilir)yarim kilo kadar sardalya veya hamsi yi bir kasik ilik margarin ve bir fincan sekerle iyice harmanlayip bulamac kivamina gelene kadar unla yogurun.Av bolgesinden aldiginiz islak camurla bu bulamacin yarisini top haline getirerek suyun muhtemel akintisiz ve oltayi her seferinde yaklasik cevresinde tutturabileceginiz bir yere avdan en az bir saat once atin.en az iki adet mantarli olta takimi ve takimlarda bir karis aralikli 2 ser igne kullanin (mantar renginin acik kahve olmasi ve max 2,5 gr lik mantar kullanilmasini oneririm)takimlarda ignelerden(Qual 1251-No 7)birine kaya kurdu digerine yaptiginiz bulamactan(sarma usulu)takin.mantarlari yan yana degil ayni hizada onlu arkali gelecek sekilde ve yemlenmis bolge arada kalacak bicimde atilmasi av sansini artiracaktir.mumkun olan en ince ve kaliteli misina(0.22)balik kullanilarak alindigi taktirde yeterlidir.Kefalin urkek ve seri bir balik oldugu unutulmamali olta tatli siki bos tutularak baligin yemi rahat almasi saglanmalidir.
    RASTGELE.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • benim 4,20 mt. üzerinde 15 beygir yamaha motor bulunan fiberim var her hafta balığa çıkarım. bundan 1.5 ay evvel her gittiğimde 4-5 kg mercan yakaldığım yere geçtiğimiz pazar dittim. sadece 2 balık yakaladım. o da biri fangri yavrusu biride hannos. daha sonra 220 mt. derin suya gittim. sadece 1 adet mandagöz mercanı tuttum. yani diyeceğim şu: balıkların av verme mevsimleri vardır.kefal de aynı.şu mevsim balıkların yumurtaya başladığı zamandır. yeme çok fazla rağbet etmezler.bu hiç yemeyecek anlamına da gelmiyor. eğer o saate denk gelirsen normal bir zamanmış gibi avınızı yapabilirsiniz. kuzenim manavgat ırmağına gidiyor bazen. normal ekmek, mantarlı kamışla okadar fazla kefal yakalıyor ki anlatamam. bide balıkların alıştıkları yem önemli.gazipaşa da orkinos çiftlikleri var.orkinosları balıkla besliyorlar. limana her zaman balık yüklü kamyonlar gelir.bu kamyonları boşaltırken, denize balık parçaları dökülüyor. kefaller de balığa alışıyor.ekmek atıyorsun dönüp bakmıyor. ama sardalya balığını sarma olarak atıyorsun.2-3 kg kefal yakalıyorsun.aynı şey manavgat ırmağı etrafındaki alabalık çiftlikleri içinde geçerli. kefali balık sarmayla yakalıyorlar. arkadaşım 5,7 kg kefal yakaladı. herkese rast gele.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • kefalin dayanamadığı en nazlı olduğu zamanlarda bile yediği tek yem kurt,tur "denızde bulunanlar kaya kurdu" benım bahsettığım denızlle tatlısuyun bulustuğu yerde olur kurekle cıkartılır.ve temızlığı oldukça zahmetlıdır.en verimli şamandıralı oltada kullanılır.ve oltayı hıssedıp ürken kefallerin kurt olduğu takdirde hayatta ağızlamayacağı iğneleri dibine kadar nasıl yuttuğunu bızzat şahit oldum. kurtla şamandıralı takım 4,20 kamış 0,40 yozuri misina iğneyi hatırlamıyorum."ama çok mukavemetlı olması şart..!" 4,200kg has kefal benim rekorum.kopartıp gıdenlerin nekadar olduğunu bılmıyorum :thumbsup: bu arada ben İstanbul boğazında avlanıyordum 7 sene kadar bu işi yaptım 8mt tekne ile.zevk için tekneyı bırakıp kamışla avlanıyordum. şimdi tatlısuda sazan yayın ve turna tutuyorum.. ve kefal balığını tutmanın sırrı mazmoz yanı yemleme yapmak ve en önemlisi yemlenme saatlerini bilmektır.anlattığım balıkları sabah saat 4,30 cıvarlarında tuttum.


    saygılarımla.

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • bende sizlere bir taktik vereyim aklınızda bulunsun arkadaşlarımızın bahseddiği taktik ile de çok büyük kefalleri yakalamak mümkün..benim takdiğim ise şu balığa çıkmadan önce sabah erkenden ırmak da alabalık çiftliği var buraya gider balık içini kanlı sulu sulu poşete doldururum olta kargı ile avlayacağım yeri yemlemek için sonrasında çiftlikden aldığım ölü kokmuş alabalığı küçük küçük kesip iğneye takarım bu şekilde son derece başarılı bir kefal avı gerçekleştirmiş olurum...aynı teknik ile bu kez kıbrıs sarması yaparım alabalık ile..sallarım ırmağa oltayı takarım zili geçerim kargını başına..ben bu teknik ilk kefali görünce suyun içinde bir panik yaptım ama ne panik suyun yüzünde balığı zap edemiyorum kıyıya doğru yönünü çevirmeyi başardım ancak bu kezde yosunlara doğru gitmesinmi dedim şunu kaldırıyım dışarı doğru fırlatıyım kefali kaldırmam ile misinaya bir kafa koydu hurraa suyu düştü ben yandım bittim canımın sıkısından oltayı yere fırlatdım ne yaptım dedim ben kendime....aradan bir hafda geçti yine aynı nokda dan yine aynı olta ile ve yine aynı saatde yine aynı kefali yakaladım yanlız bu kez iğne kefale iyi geçmiş ya misinayı kıracak yada teslim olacak ki öylede oldu yordum balığı bu kez...yanlız şunuda belirtiyim bizim burda kokmuş alabalık ile kefal avı popüler olduğundan etraf her yer yengeç oldu kesip götürüyor iğneyi kadir beklesin zil çalacak diye

  • Master'ın cevabını yabana atma derim ben abim eğer yemli çalışacaksan....

    Gençay Güneş


    25-06-1989


    ...İSABETLİ ATIŞLAR... ;tufey#

  • değerli arkadaşlar ilgileriniz için çok çok teşekkür ederim aslına bakarsanız ben bir amatör balıkcyım ben bu işlerde acemi sayılmam çocuklukdan beri balık merakı bende hep var..benim sizlerden öğrenmek isdediğim sizlerinde tavsiyelerinizi dinlemek ve uygulamak teşekkürler bir kez daha