Windy City e Etac regülatör

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Resimdeki regülator EvanixWindycity e uyarmı acaba, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Tahminimce uyması lazım neticede tüfekte 400cc Luxfer tüp mecut. Ayrıca regulator üzerindeki sarı çıkıntı ve altındaki beyaz çıkıntının işlevi nedir?


    [Resim Engellendi: http://jdsairman.com/sitebuilder/images/DSC_00112-497x324.jpg]


    [Resim Engellendi: http://jdsairman.com/sitebuilder/images/etacregtop-1-743x338.jpg]

  • Bu regülatör, Condor için üretilmiştir. Üzerindeki sarı çıkıntı da hızlı dolum içindir.
    Windy 'e uymaz.
    Saygılar.


    HW-100 T FSB 5,5 mm+IJK 6-24x50 FT
    Hatsan Airmax 5,5 mm+Optima_3*9-32
    Raider Single-5,5
    AA-S410+Nikko 8-32x60 MD
    Zoraki- Hp-01 5,5 mm ULTRA+ADCO Red Dot-1,5 MOA
    Hatsan-AT44+BSA 8-32x44 MD
    Walther CP88 - 6" Competition

  • Neticede Condor tüpleri de Windycity nin tüpleriile aynı dişe sahip. Regülatör Windy nin tüpüne uyar büyük ihtimalle ancak benim tam emin olmadığım, regülatör ün ucundaki adaptör bir çeşit hava haznesi mi? Aslında condor un valf i de bu adaptöre takıldığına göre biraz düşününce galiba Windycity e tekniko olarak uyar ancak bir kundak modifikasyonu şart.

  • [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/msp3pe.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/2luoh1.jpg]
    Yukarıda resimlerde yorumlarımı yazdım. Üstte resmi görülen paintball silahlarında kullanılan bir regülatördür. Genelde 300 veya 200 barı 58-60 bar'a düşürmeye yarar. Standart tüp bağlantısı diş ölçüsü 5/8" - 18 UNF'dir. Çıkış dişleri ise standart CO2 paintball için G1/2"-14 dir.


    Altta resmi görülen ise Condor'a takılmak üzere yapılmış regülatör ve adaptördür. Bunun için Condor tüpünün üzerindeki bağlantı dişi M18x1.5 olan valf sökülerek E-TaCREG adaptörünün üzerine takılmakta, regülatör de yine M18x1.5 mm dişleri ile Condor tüpü üzerine takılmaktadır. Eğer Windycity tüfeğinizin valf dişleri M18x1.5 mm ise bu regülatörü kullanabilirsiniz, bu ölçüler tüpünüzün boğaz kısmında ilk satırın başında belirtilmiştir. Yine de regülatörün yapımcısı ve tedarikçisi olan Jim Gaska'ya sormak daha yerinde olacaktır. Email adresi: pnjgaska@windstream.net


    Condor için olan regülatörün fiyatı 90 USD + E-TaCREG adaptörünün fiyatı 90 USD + Türkiye'ye gönderim ücreti 14 USD olmak üzere toplam 194 USD'dır.

  • Daha açıklayıcı bir cevap olamazdı, çok teşekkürler. Acaba Condor regulator ü ve adaptörü toplam kaç cm lik bir uzamaya sebep oluyor? Son sorum, Regülator üzerinde hızlı dolum kısmı var mı?

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mod999 ().

  • Condor regülatörü ve adaptörü toplamda 8 - 9 cm kadar bir uzamaya neden oluyor. Regülatör üzerinde hızlı dolum ucu var ve böylece isterseniz tüpü hiç sökmeden dolum yapabiliyor veya direkt olarak scubaya bağlı olarak atabiliyorsunuz.


    Uzamanın önüne geçebilmek için, 300 barlık daha kalın çaplı, ama daha kısa tüp kullanarak toplam uzunluğu aynı tutmaya çalışıyorlar. 300 barlık tüp ile, regülatörde kullanınca bir dolumdaki stabil atış sayısı da artıyor.

  • Bir şey aklıma takıldı. jdsairman ın sitesinde, Airforce lar için olan metrik dişli regulator resmine bakınca, Etac adaptorüne takılandan daha uzun(sarı kapak ile manometre arasındaki yer). Bu uzunluğun sebebi nedir? Galiba extra bir parça var ve adaptöre takmak için sökülüyor. Ayrıca Etac adaptörü sanıyorum aynı zamanda regülatör hava haznesi görevide görüyor.
    En alttaki resimdeki kombinasyonu nasıl satın alınıyor. Etac adaptörü ile ilgili bir siteye yönlendirme var ancak tipleri değişik. Ayrıca yalnız reg. de daha uzun???



    http://jdsairman.com/Regs.html


    [Resim Engellendi: http://jdsairman.com/sitebuilder/images/IMG_3242-474x311.jpg] [Resim Engellendi: http://jdsairman.com/sitebuilder/images/etacregtop-1-743x338.jpg]

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen mod999 ().

  • Regülatörden çıkan havanın, valfden önce depolanması gereken bir hacme ihtiyaç var, buna ön hücre (pre-chamber) diyoruz. Diyelim ki regülatörünüzün çıkışı 120 bara ayarlı. Ve tüfeğiniz bir atışta yaklaşık 2 litre hava harcıyor. Dolayısı ile her atış için regüle edilmiş havanın depolanması için en az 16.6 cl hacminde bir ön hücre hacmine ihtiyacınız var. Bu hacmi sağlayabilmek için de adaptörün boyu uzuyor.

  • Anladım, demek ki reg. uzun gösteren ek de hava haznesi. Ancak daha fazla güç için bu ufak ek sökülüp daha uzun olan etac adaptörü takılıyor.

  • Dün Jim Gaska'ya mesaj yazıp AirForce Condor için yapılan regülatör ve adaptörün Evanix WindyCity'ye de uygulanıp uygulanamayacağını sordum. Yazım ve gelen cevabı aşağıda bulacaksın. Tercümesi de aşağıdaki gibi:


    Izzet,


    Senden tekrar haber aldığıma sevindim. Evanix'i pek bilmiyorum. Tüfek olmadan yapılıp yapılamayacağını söylemek benim için imkansız.
    Dünya'da M18x1.5 mm dişli regülatör yapan yanlız biziz, o neden ile senin için bir tane yapmaktan mutlu olurdum. Ama tüfeğin bağlantısı, benim tanımadığım bir şekilde.


    Jim


    -------- Original Message --------
    Subject: Re: Regulator for EvanixWindyCityRB .22
    Date: Thu, 11 Aug 2011 22:17:47 -0400
    From: Jim Gaska <pnjgaska@windstream.net>
    To: Izzet Kirbas <berkman@..............com>
    References: <4E4440A6.1070406@.................com>



    Izzet,


    It is good to hear from you. I am not familiar with the Evanix. Without the rifle, it would be almost impossible for me to tell you if it can be done.


    We are the only one the world with a reg for the m18-1.5 threads, so I wold be happy to provide one for you. However, the connection is something I am not familiar with.


    Jim


    Sent from my iPad

  • Eğer tüpünüzün diş ölçüsü m18-1.5 ölçüsünde ise, bu regülatör ve etac adaptörünü ü tüp ile valf arasına rahatlıkla takabilirsiniz. Eğer windycity e takacaksanız straight yani tamamen düz seçeneğini isteyin ki tüp eğim kazanıp kundak takılmaz hale gelmesin. Sağ veya sol el için eğimli olanlar yada sadece aşağı doğru eğimli olanlar. Airforce gibi geriden tüplü silahlar için uygun olur.


    Regülatör ve Etac adaptörü 9 cm uzunluğunda. Etac adaptörünün iç hacmi yüksek güçler için uygun olmayabilir, ancak windy city için sorun yok. Çünki, çekicin vurduğu valf ile tüp arasında extra parçanın sağladığı ek bir hacim daha var. Bu sayede silah max gücünde bile regüle edilebiliyor.


    Diğer silahlara takacak olanlar, sadece regülatörü alıp, kendilerinin yaptıracakları adaptörler ile tüplerine ve silahlarına adapte edebilirler. Windy city e taktığımda dolum ucu kundak kısmına denk geldi, kundağa dolum ucunun oturacağı şekilde boşluk açmak gerekti.


    Regülatör Daystate dolum ucu ile kullanılıyor. http://www.bestfittings.co.uk/shopexd.asp?id=258 adresinden Airmail signed for ile alırsanız kısa sürede traking no ile takip de ederek alabilirsiniz.


    Ben bu 3000psi girişli regülatör ü 2000psi yağni 138 bar çıkışlı sipariş ettim. Gelen reg. 150-155 bar yağni 2200psi civarı. Satıcıya sorduk, sorun varsa reg. kısmını değiştirebileceğini söyledi. Neticede çekiç yayı ile gücü istediğimiz kadar düşürebileceğimizden gerek duymadık. Tavsiyem 2000psi nin altında almayın, düşük gücü arttıramayız ama basınç fazlada olsa yay ile düşürebiliriz.


    Jim gaska postayı takipsiz posta ile gönderiyor. Önceden konuşup takipli göndermesini isterseniz belki faturaya ek yapıp takipli olarak gönderebilir. Paket bana 2 haftada ulaştı. Tavsiyem postanın gönderildiği tarihten 10 gün sonrasından itibaren bağlı bulunduğunuz ptt dağıtım merkezine 2 günde bir sorun geldimi diye. Hatta dağıtıcıyı uyarın, apartman girişine kapı önüne bırakmasın paketi.


    pnjgaska@windstream.net adresinden jim gaska ile iletişime geçip, reg. hakkında isteklerinizi bildirin. Size paypal ödeme link i gönderecek, bu şekilde ödemenizi yapabilirsiniz.


    Windycity de ilk regüle sonuçlar şöyle çıktı;


    orjinal yay ile,


    18 grain AA min. 934fps max. 946fps 28 stabil atış.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mod999 ().

  • Windy city gibi 400 cc lik tüp hacmine sahip bir tüfek için 30 fpe. 30 atış bence çok düşük, regülatörün basıncını 150 ye ayarlayıp prechamber'ı büyütebilirseniz 1 atışta 2 lt. yerine 500-400 cc ye kadar düşersiniz, ben blizzard s10 da regülatör kullanıyordum , 32 fpe. ile 50 atış , atış başına 350 cc hava harcıyordu. Şu an 50 fpe. ayarlı durumdayken bile 160 cc tübüyle 200-160 bar arası 10 atış ile 650 cc hava harcıyor. Yanlış anlamayın kendi sonuçlarımı yazmamın sebebi regülatörün daha iyi sonuçlar verebileceğini gösterebilmek için fikir vermek. Çünkü atış başına 2 lt. hava (eğer 100-150 fpe. atmıyorsanız) çok büyük bir rakam. Regülatör basıncını arttırırsanız valfin arkasındaki havanın basıncı artacağından valf çekiç vurduktan sonra daha erken kapanır ve 150 bar ile hem daha az hava hem de daha çok güç elde edersiniz..
    Saygılar

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • regulatorle ilgilenen arkadaşlara bir sorum olacak. linkteki regülatör dişleri ne olursa olsun maşon yapılarak windy city ye uygun hale gelir. max 4500 psi yi 2200 psi basınca düşürüyor evanix için stabil bir basınç bence.
    pre chamber e ihtiyacıda olmadığına göra alınabilir sanırım. sonuçta 26 dolara eve teslim. hemde takipli. kaldıki ebay güvencesiyle.


    http://www.ebay.com/itm/170739…m1438.l2649#ht_2244wt_968

    evanix windy city


    hatsan at44 lw 3-9x40 optima


    fabarm pump action 5+1 sarsılmaz concorde 12 ga


    elektrikli pcp pompası (proce sürüyor)