TÜRK GELENEKSEL OKÇULUĞU

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba,
    Türk geleneksel okçuluğunun günümüzde geldiği noktayı daha iyi ifade edebilmek için derneğimizin kurucusu ve başkanı Sn. Murat Özveri'nin konu ile ilgili olarak Bow International Magazine'de yayınlanan (1) ve yayınlanacak olan (2) makalelerini aşağıda veriyorum.


    http://uploading.com/files/W9K1CQ9T/TGO1.DOC.html


    http://uploading.com/files/ZE28MFXF/TGO2.DOC.html

  • Sevgili arkadaşlar,


    Makaleler İngilizce yazıldı ve Türkçeye çevrildi. Makalelerin orijinalleri ve resimler için aşağıdaki link'i takip edin lütfen. Bu site, Turkish Cultural Foundation (Türk Kültür Vakfı) resmî sitesi. Bu vakıf ABD'de kurulmuş ve Türk kültürünün dünyada tanıtılmasını amaçlıyor. İngilizce bilmeyenler için de resimler ilgi çekici ve metinlerin Türkçe versiyonlarını tamamlayıcı olacaktır.


    http://www.turkishculture.org/…&miMore=1#PageContent


    Ayrıca 10 gün önce ABD ve İngiltere'de piyasaya çıkan "Mounted Archery in the Americas" (Amerikalar'da Atlı Okçuluk) adlı kitapta, benim imzamı taşıyan "Turkish and Persian Mounted Archery "(Türk ve Pers Atlı Okçuluğu) başlıklı bir bölüm var. Kitapta Kuzey ve Güney Amerika atlı okçuluğunu yanısıra, diğer önemli atlı okçuluk ekolleri (Türk, Japon, Macar, Çin, Kore, vs.) halkkında detaylı bilgi var. Meraklıları için kitap www.amazon.com da satışa sunulmuş ve 22 USD fiyata satılıyor. Kitap 13 yazarın ortaklaşa gerçekleşmiş olduğu uluslararası bir proje ve bu yazarlar arasında Stephen Selby, Lukas Novotny, David Gray gibi duayenler var.


    Ben kitaba ülkemin adını yazdırdığım ve kendi kültürümüzün tanıtımında çorbaya tuz katabildiğim için mutluyum.


    M.

  • sizi aramızda görmek büyük onur. saygılarımla.

  • kemanger deyince ilk akla gelen yerli isim Süleyman Cem Dönmezdir, onuda unutmamak gerekir.

    GAMO HUNTER DX COMBO 4.5 MM.
    GAMO 3-9x40 DÜRBÜN

  • suan revajda oladan bır spor dalı oldu yaygın olarak genclerın merak saldıgı bır spor bu gidişte sanırım bende başalrım gibi

  • Okçuulk çok emek gerektiriyor ben fazla yapamadım ama kenarda bi yay durmalı :D

  • merhabalar;


    bu kıtabın Türkiye de satısı yokmu acaba? nerden temın edebılırız

    Gamo 4.5 Delta Cadet, Daystate MK4 MTC 5.5, AA MPR, AA FTP900, FX impact, Armsan RS-X1, Armsan Phenoma, Ataarms SP, Husanarms (12cal)...

  • Arkadaşlar havalı silah gurupları gibi okçuluk guruplarıda varmı acaba .

    İstanbul da böyle bir gurup varsa katılmak isterim .