Pcp bakımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar forumda çok detaylı bir konu göremedim bir kaç konu açılmış ancak hem detaylı bir anlatım mevcut değil hemde çok aşırı yardımcı olmadı açıkçası şimdi bu konuyu açıyorum ve eminim ki çok faydalı bilgiler barındıracaktır ve diğer benim gibi arkadaşlarımda bu konudan faydalanacaklardır.


    Pcp tüfeğe nasıl ne gibi ve ne sıklıkta bakım yapmalıdır? dış yüzeysel bakımdan bahsetmiyorum zaten bir bezi silah temizleme yağı ile hafif nemlendirip siliyordur eminim ki herkez ben iç aksamlarına ne gibi bakımlar yapılabilir nasıl olacak vs. bunu merak ediyorum tüfeğimi bakımlı tutmak ömrünü uzatmak istiyorum


    Hem ayrıca atış yapmak kadar bakımlarını gerçekleştirmekte ayrı bir zevk bana göre ;grin; g;$i :thumbup: 8o

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • Kardeş pcp havalı tüfeklerde en önemli ve bakımı olması gereken 2 yer vardır.1. bakım namluya 2. bakım ise oringleredir....Burda dikkat edilmesi gereken namlu ,harbi veya bez ile temizlenirken namlu içindeki oringe yağ bulaştırmamak ve namluya petrol türevi yanma ihtimali olan yağ kullanmamaktır..Namlu oringine yağ bulaşırsa esnekliği ve kavuççuk özelliği gider ve sitabiliteyi bozar...Temizlik işlemi bence her atıştan sonra ama bakım işlemi ise isabetin bozulduğunu anladığın anda olmalı..Yani tüfek isebetli ise bakıma gerek yok ama temizlik şart...Namlu içi ve dışı oringlerini silikon gres yardımıyla kolayca değişebilirsin...Kısaca temizlik te sadece namluyu ,bakım gerektiriyorsa oringleri değiştireceksin..Saygılar.

  • cevabınız için çok teşekkürler at44 lerde kaç adet oring bulunmakta? aslında bu konuyu resimli bir hale getirmeyi istiyorum zaman ile aşınıp değiştirilmesi gereken oringler vs. bilgi sahibi olduktan sonra resimli bir anlatım hazırlamayı düşünüyorum benim şuan da olduğum konumda yani bilgisi olmayan arkadaşların faydalanabileceği bir konu :)

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • At44 lerde namlu içinde 1 adet namlu dışında 2 adet tüfek üst ve alt bloğunda olan 1 adet ve tüpte 2 adet toplam 6 adet..bunların tüpte ve tüfek bloğu arasındakini değişmeye pek gerek yoktur çünki pek deforme olmaz ama namlu içi oringi atışlarda pelletin sürtünmesiyle birhayli deforme olur....namlu içi oringini değişince doğal olarakta namlu sökülmüş pluyor ve dıştaki 2 oringide değişmen gerekiyor..Bu dediğim bütün oring lerin değişimi max. 5 dakka vaktini alır...Tekrar söylüyorum problem olmadıkça sadece nalu oringlerini yenilemen yeterli.Saygılar..

  • tekrardan cevabınız için teşekkürler peki namluyu söküp takma işleminden sonra dürbünün ayarında sapmalar oluşur mu? sonuçta mikronlar bile menzil yükseldikçe değer kazanıyor

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • pekala sizden son bir şey rica edebilir miyim acaba? siz tüfeğinizin oringlerini değiştireceğiniz zamanoringlerin bulunduğu yerlerin birer fotograflarını çekebilirmisiniz ?(

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • Arkadaşlar kolay gelsin Pcp bakımı, temizliği, yağlama, oring lerini değiştirme işlemleri nasıl yapılıyor. Ne sıklıkta yapılması gerekiyor. Resimli anlatım bulabileceğim bir dökümana nasıl ulaşabilirim. Hatsan Novastar bakımı için.

    Hatsan Novastar 5.5. LW