HAVALI TÜFEKTE AMACA GÖRE PELLET SEÇİMİ

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Pelletler konusunda straighshooters.com'da bir yazı var, oradan kısaca çeviri: * Domed/Round Pellets-are great all-around, general use pellets. The round head is very aerodynamic and is good for shooting at longer distances (over 25 yards). Oddly enough, round-headed pellets have the highest ballistic coefficients of all the pellet shapes, making them a great choice for pest control and hunting. Pellets wth high ballistic coefficients generally have more knockdown power at the target.


    *yuvarlak başlı, kubbe tipi başlı pelletler genel kullanım için çok başarılı pelletlerdir, yuvarlak baş çok aerodinamik olup 25 yarda ve üstü mesafelerde atış içindir. yine bu pelletler yüksek balistik katsayıya sahip olup, hedefte yıkıcı etkide bulunduklarından zararlı hayvan mücadelesi ve avcılıkta kullanılırlar.


    airgunturk.com/attachment/190/


    *Wadcutter Pellets-are wonderful target pellets. Their flat heads make nice, clean holes in paper targets which is essential for easy scoring. They can also be used for pest control but that is good to remember that they are not designed to be long-range pellets and any breeze or wind pushing against the pellet's flat head can easily make groups open up at longer distances. Generally they are at their best at shorter distances of 20 yards or less.


    düz uçlu pelletler hedef atışı için mükemmeldir. Düz uçları kağıt hedefte güzel temiz delikler açar, puanlamada kolaylık sağlar. Zararlı mücadelesindede kullanılabilirler fakat uzun menzil atışları için tasarlanmadıklarından özellikle karşı rüzgarlarda gurupların dağoılmasına neden olur. Genellikle en iyi sonucu 20 yarda ve daha kısa mesafelerde sağlarlar.


    airgunturk.com/attachment/191/


    * HollowPoint Pellets-very good hunting pellets that really expand on impact. They are popular wth pest control and hunting shooters. But remember that they have the same weakness as Wadcutters because the big hollow mouth on the pellet catches the wind and may open groups at longer distances.


    Boşluk-açık uçlu pelletler avcılık için olup hedefe darbe anında açılır-genişlerler. Zararlı hayvan mücadelesi ve avcılıkta popülerdir. Yine düz uçlu pelletlerdeki gibi ağızlarındaki boşluk rüzgarı yakalayarak gurupların uzun mesafelerde dağılmasına neden olabilir.


    airgunturk.com/attachment/192/
    * Pointed Pellets-are pellets that seem to work best in light to medium powered airguns. They have good penetration capabilties for hunting and pest control. But they don't generally work as well wth magnum or supermagnum air rifles as the domed/round headed pellets. We would recommend in general that pointed pellets be best used wth a lighter or medium powered air rifle.


    *Sivri uçlu pelletler hafif ve orta güçlü havalılarda en iyi sonuç verecek pelletler olarak görülürler. Yüksek delme kapasteleri ile avcılık ve zararlı mücadelesinde kullanılırlar. Fakat magnum ve süpermagnum sınıfı silahlarda yuvarlak-kubbe başlı pelletler kadar iyi sonuç vermezler. Genel olarak zayıf-orta güçlü silahlarda kullanılmalarını öneriyoruz.
    airgunturk.com/attachment/193/


    birde temizlik pelletleri var, namlu temizliği için önce temizleme yağını emdirip, namluya sürülüyor ve boş atış etkisi olmaması için arkasına düz uçlu bir pellet yükleyerek atış yapıyorsunuz. 2 yağlı pellet sonrası 2-3 adet kuru temizleme pellet atarak namlunuzu temizleyebiliyorsunuz.


    airgunturk.com/attachment/194/


    alıntı:
    http://www.straightshooters.co…ents/choosingapellet.html

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen RaptorX ().

    • Official Post

    Erdem alıntı ve tercüme için teşekkürler,


    Forum her geçen gün bilgi zenginliğine doğru yol alıyor.

  • eline sağlık Erdem abi...

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i

  • ya hakikaten bu temizleme pelletleri iyi iş görür ama nereden bulacaz.

  • Genelde yurt içinde bulunmuyor bildiğim kadarı ile. Piyasada tabaka halinde keçe bulabilirsen belki 6mm'lik zımba ile delip kendin imal edebilirsin.

    S&W 686-6

  • Blackpool dan getirtmiştim güvenilir bir site

    Weihrauch HW 100 S .22 - Nikko Stirling 8 - 32 x 60 IR
    Webley Scott Raider .22 - Bushnell 6 - 18 x 50
    Gamo Stutzen .177 - Airrifle 6 - 12 x 50
    Daisy 717 .177
    Baikal Drozd .177 - Walther Red Dot
    Walther CP 99 Compact .177 BB
    Double Eagle M83 - Airsoft
    Tokyo Marui Steyr AUG - Airsoft
    marmarateam.png

  • Bende temizleme pelleti e-bay'den aldım yanılmıyorsam kutusu 3.5 pound falandı ama nakliyeyle beraber 8-9 pound ödedim :cursing: . Ama iş görüyor ve alternatifi yok, zaten ayda 5-6 tane kullanıldığından 1 kutusu 1-2 sene idare eder :rolleyes: .

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Genelde yurt içinde bulunmuyor bildiğim kadarı ile. Piyasada tabaka halinde keçe bulabilirsen belki 6mm'lik zımba ile delip kendin imal edebilirsin.

    + 1

  • Aynı özelliklerde gamonun pelletleri mevcut değil mi?
    Gamo hunter,pro magnum vs.. bendeki iyi pelletlerden ;)

  • Ucu yuvarlak pelletler bence de güzel sonuç veriyor. Eski bir ayakkabının tabanına Gamo nun Raptor, TS-10 , Rocket ve Promagnum u ile atış yaptım aynı mesafeden. En derine ulaşan Promagnum oldu. Rocketten beklediğim etkiyi alamadım. Raptor ise tamamen hayal kırıklığı. Hızlı çıkıyor olabilir namludan ama etkisi kesinlikle promagnum kadar değil.

  • emeğine sağlık bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim

  • pellet ihtiyacım için veli bey'in sitede gezerken gamo express gördüm. trap ve skeet için diyor. ben uçar avını seviyorum. nokta atışlarından ziyade hareketli ! hedeflere kullanımı nasıl? gördüğüm kadarıyla atıştan sonra av fişeği gibi çıkarılıyor. kullanan arkadaşlar varsa önerirmi? saygılar.

    marmarateam.png

  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Aranıza yeni katıldım ve ilgi ile yazılanları takip ediyorum.


    Saygılarımla

    Webley Raider ;


    Remington 6x24x50