Dürbün nasıl sıfırlanır

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar dürbün sıfırlama nedir çok az ama çok az bir bilgim var.Acaba dürbün nasıl sıfırlanır atıyorum 12 metreden sıfırladım bu sıfırlama ile mesafeyi 60 metrede de kullanabilirmiyim ve tüfeği atış yaparken sabitlemem şartmı eğer şartsa nasıl sabitleyebilirim lütfen yardım edin Tüfeğim Gamo Socom Tactical dürbünüm Gamo 4x32 saygılar..

    Not:Forumun nerdeyse bu konudaki tüm yazıları araştırdım ancak istediğim bilgiye ulaşamadım.. :(

  • Masa üzerinden yastık destekli olarak hedef kağıdında bir noktaya düzgün atış yapın. Sıfırlama yanlış ise başka yeri vuracaktır :) Sonra dürbünü ilk nişan aldığınız noktaya getirip tüfeği sağlam olarak sabitleyin. Tüfek oynamamak şartıyla dürbün ayarlarından artıkılı vuruş noktasına getirin. Bir kez daha atış yapıp kontrol edin. Sapma varsa tekrar aynı işlemi yapın.

    Tüfeğinizi 12 mt de sıfırlarsanız 15.89 grain saçma ile kesin olmasa da 50 mt yi vurabilirsiniz. 13.43 grain saçma ile 45 mt yi vurabilirsiniz. Doğru sonuç bunlara yakındır. Atış yaparak kesinleştirebilirsiniz.