Havalı silah Taşıma yasası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Ha bir de; polisten çok taksiciler soruyor "abi tüfek mi o?" diye... ;kihhik, #hims


    Deseydin yok abi kürek sapı, bahçeye gidiyorum. ;kihhik,#hims#hims

  • sorunu yanlış yerde arıyorsunuz.sorun cezaların azlığı değil.sorun etkinliğin sağlanamaması.geçen bir dosya ile ilgili bilgi almak için yargıtaya gittim.dava 2008 in ilk yarısında tamamlanmış.hüküm verilmiş.tutuklu sanık yok.sordum görevliye bu dosyanın temyiz incelemesi ne zaman sonuçlanır diye.adam tutuklu sanık yoksa 3-4 yıl sürer dedi.burada 3-4 yıl sonra dosya kesin olarak kapanmıyor.yargıtay bozma kararı verirse yeniden başlayacak dava.şimdi burada ceza az olsa ne olur fazla olsa ne olur?suç diyelim ki hırsızlıksa adam cezasını 4 yıl sonra çekiyor.olayın mağduru bile ayrıntıları unutur bu kadar süre içinde.


    dolayısıyla çözüm cazaları artırmak değildir.çözüm hakim-savcı sayısı ve kalitesi ile kolluk görevlilerinin niteliğini artırmaktır.halk bu şekilde cezaların azlığından şikayet ettikçe ciddiye alan çıkmayacak.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Verilen aklın 10da 1i kadar kolluğa destek olunsa herşey güllük gülistanlık olacaktır,arkadaşlar emniyette çok şeyler değişti şu an en ufak şeye müsamaha gösterilmiyor görevliler açığa alınıp cezalandırılıyor,biraz iğneyi kendinize batırın, profesyonel olarak bu işin eğitimini aldım 4 yıllık memurum ve şu an hala bu işi yapıyorum, yaptığım işlerden dolayı vatandaştan ''Kardeşim Allah razı olsun''diyen iki elin parmağını geçmez.İnanın bizde kışta kıyamette uygulama yapmaya,arama yapmaya,kimlik sormaya bayılmıyoruz, askeriyle polisiyle herkes sizin için çalışıyor,sizin huzurunuz için çalışıyor,biz de insanız robot değiliz yeri geliyor 10 gün izinsiz hergün 16 saat mesai yaptığımız oluyor,biz de üzülüyoruz bizim de çocuğumuz anne babamız hasta oluyor, bizim de zaman zaman moralimiz bozuluyor,kısacası biz de İNSANIZ, hata da yapabiliriz,bu kadar acımasız olmayın! Bir güler yüz gösterip düzgünce iletişime geçin,inanın kimse size zorluk çıkartma niyetinde değil, bakın en basitinden AVCI1981 isimli arkadaşın örneği; kolluk şüpheyle gelmiş bir sorun olmadığını görünce kendisi de atış yapmıştır.Aynı olay memleketimde 2 defa da benim başıma geldi,ama benimkiler atışta o kadar başarılı değillerdi ;kihhik, Uzun lafın kısası destek olalım arkadaşlar destek,birşey gördüğünüzde ihbar etmekten,ya da başınız sıkıştığınızda polisi aramaktan çekinmeyin,inanın her türlü desteği alacaksınız,bu senin görevin onu öyle yapma, bunu böyle yapamazsın vs vs demek yerine tatlı dille anlatın her türlü probleminiz çözülür.HERŞEY SİZİN İÇİN!


    Not:Tüm arkadaşlardan ricam kimsenin mesleğine karşı yerli yersiz atıflarda bulunmayalım,herkes bu forumda yüzyüze olmasa da birbirini tanıyor,kalp kırmaya gerek yok.

  • sen alınma arkadaşım.benm sözlerim ilker abinin verdiği örnekteki adam döven türden polislere.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Ben hep söylerim, Kanunlar suçluları korumak içindir diye... En basitinen arabana yada evine giren hırsızı kendin yakaladığını farz edelim adama bir fiske bile vurmaya hakkın yok. Vurursan sen suçlu oluyorsun.


    Geçen sene karşı komşumun Honda Jipi çalındı. Tesadüf bu ya adam 3 ay sonra arabasını bir yerde park halinde buldu. (arabanın bir yerinde küçük bir iz varmış buradan tanıyor.) Plaka falan değişmiş ama şasi ve motor num. tutuyormuş. Polis çağırmış. Polis bir türlü gelmek bilmemiş. Bu arada arabayı kullanan şahıs (Çalan kişi de buymuş) aracın yanına gelmiş. Aracın sahibi arabayı nereden aldınız bu araba benim. Polis çağırdım deyince Hırsız bu şahızlara direk olarak silah çekmiş. Neyse bizim komşunun yanında bir kaç kişi daha varmış adamın üstüne atlamışlar bu arada silah bir kere patlamış.. Neyse kimseye bir şey olmamış. Adamı polis gelene kadar bir güzel dövmüşler. Neden sonra polis gelmiş hep beraber karokola gitmişler. Soyguncunun bir sürü sabıkası varmış. Sonunda ne olmuş.. Adam dayak yediği için araba sahibinden şikayetçi olmuş... Dava hala devam ediyor...

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • Sonunda ne olmuş.. Adam dayak yediği için araba sahibinden şikayetçi olmuş... Dava hala devam ediyor...


    Kuralcı bir hakime düşerse (hogonun kulakları çınlasın :P ) ceza da alır :cursing:


    Gerçi arada sırada iyi kararlar da çıkıyor. Komşusunun evine giren hırsızı balkondan vuran adam ( bir yerde öğretim üyesiydi yanılmıyorsam) beraat etti ve içtihat oluşturdu. Eve giren hırsıza fiske vurmayacaksın zaten, pencereden aşağı atıp soranlara girerken veya kaçarken düştü diyeceksin.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • hasan abi bu durumda arkadaşınız yanlış davranmış.anlattığınız olayda yapması gereken plakayı alıp polise bildirmekti.çalan kişi zaten hırsız uğursuz.aracın sahibi ''bu araç benim'' dediğinde ne bekliyordu acaba?hırsızın ''aaa kusura bakma kardeş,ben bunu çaldım.ama pişmanım, al buyur arabanı'' deyip anahtarları uzatmasını mı?sonuç olarak arkadaşınız pek akla mantığa uygun davranmamış.olayı iyi tarafı silahtan çıkan kurşunun birine denkgelmemiş olması.


    tüm çağdaş hukuk sistemlerinde ihkak-ı hak yasaklanmıştır.cezayı devlet verir.sizin arkadaşınızın cezası dayak olabilir hırsıza karşı,bir başkasınınki ölüm olabilir.bunu sınırını kim belirleyecek?


    sana silah çeken kişiye karşı kendini tabi ki savunabilirsin.ama onu etkisiz hale getirdikten sonra dövmeye devam edersen suç işlersin.meşru müdafaa başka şey kişinin cezayı kendi tayin etmesi başka şey.hukuk kuralları belli.dolayısıyla bu konu hakimden hakime mahkemeden mahkemeye değişmez.


    komşusunun evine hırsızlık amacıyla giren adamı balkonundan vuran kişi 3. kişi lehine meşru müdafaadan yararlanır.ceza almaz.ama komşusunun evine girip değerli eşyalarını çalıp kaçan hırsızı kaçarken vuran adam cezalandırılır.meşru müdafaa nın yasada tanımı belli.ilk örnekteki olayla hasan abinin arkadaşının başına gelen olay aynı değil.birinde meşru müdafa diğerinde ihkak-ı hak var.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Benim hatırladığım olayda hırsız kaçarken vurulmasına rağmen adam ceza almamıştı

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Benim hatırladığım olayda hırsız kaçarken vurulmasına rağmen adam ceza almamıştı


    öyle bir şey olamaz.çalıntı eşya hırsızın egemenlik alanına geçtiğinde ve hırsız suçu tamamladığında onu vuramazsın.hatta hukuksal olarak(cezai değil) -eşya hukukuna göre- senin taşınır malını çalan hırsızdan malını onu o an takip ederek(sıcak takip gibi) alabilirsin.fakat ertesi gün hırsızın elinde kendi malını görsen onu alamazsın.artık zilyet odur çünkü.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • bir de şu var.meşru müdafaa da sınır mazur görülebilecek bir korku ve heyecan nedeniyle aşılmışsa faile ceza verilmez.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Biraz araştırıp haberi buldum. Anlaşılan iş biraz da punduna getirilmiş. Herhalde hakim görmüş geçirmiş biriymiş. Bu arada temyiz mahkemesi başkanının muhalefet şerhi koyması da ilginç. Kanunların eksikliği de bu galiba. Herşeye rağmen kişisel yorum katılabiliyor. O zaman da senin bahsettiğin aynı suça değişik ceza verilmesi mahkeme yoluyla gerçekleşmiş oluyor.
    İşte haber
    17.08.2007 09:38Yartgıay dün emsal bir karar imza attı. Benzer davalara örnek teşkil edecek olan karar, eve giren veya girmek üzereyken görülen hırsızları öldürmeye ceza verilemeyeceğini belirtiyor.


    İstanbul Üsküdar’da, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Kandil, Erhan Dinçer’i (18) 2003 yılında hırsızlık amacıyla oğlu Ertuğrul Kandil’in evine girerken tüfeğiyle vurarak öldürdü. 3 ay 13 gün cezaevinde kalan Kandil, ikinci duruşmada cezaya gerek olmadığı sonucuna varılarak beraat etti. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kandil’in “Hırsızı kaçarken arkadan ateş ederek vurduğuna” dikkat çekip, “Ağır tahrik altında kasten adam öldürmek” suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülen davada, Savcı İskender Görgülü, Yargıtay’ın ceza verilmesi yönündeki kararına uyulmamasını istemiş, mütaalasında şunları söylemişti:


    HIRSIZDA SİLAH YOKTU


    “Sanık, gece köpeklerin havlamaya başlaması üzerine av tüfeğini alarak evin çatısına çıkmış ve burada balkona çıkmaya çalışan hırsızlarla karşılaşmıştır. Hırsızlardan birinin elinde parlayan bir cisim olduğunu görünce bunun tabanca olabileceği endişesiyle kendi korumak amacıyla ateş etmiştir. Ölen şahsın üzerinde ve yakınında silah bulunamamakla birlikte yanındaki arkadaşı tarafından alınmış olması makul bir ihtimaldir. Sanık hakkında yeni TCK’nın 27- 2 maddesi uyarınca beraat kararı verilmesi gerekir. Kanun koyucu, meşru müdafaa sınırlarını oldukta geniş tutmuştur.”


    Mahkeme Heyeti de Görgülü’nün mütalaasına uyarak bir önceki beraat kararında direnerek, Yargıtay’ın itirazını kabul etmedi. Dosyayı tekrar inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 5237 sayılı kanunun 27/2 maddesindeki, “Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez” maddesi uyarınca ceza tedbirine yer olmadığına kanaat getirdi, beraat kararını onadı.


    KARAR EMSAL OLACAK


    Benzer davalara örnek teşkil edecek olan bu karar, eve giren veya girmek üzereyken görülen hırsızları öldürmeye ceza verilmeyeceği anlamına geliyor. Ev veya iş yeri sahipleri bu kararla rahat bir nefes alırken, hırsızların ise suçu işlemeden önce birkez daha düşünmesi gerekecek.


    http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/08/17


    Bu da bir başka haber


    Hırsızı vuran polise 26 yıl hapis istemi


    1 2 3 4 5 (0 votes) Cumartesi, 27 Eylül 2008


    Bursa'da, hırsızlık zanlısını vurup öldüren polise 26 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Olay şöyle gelişti:


    Özlüce mahallesinde bir evin balkonundan atlayan iki zanlıyı gören polis Mustafa A. (33) "Dur" ihtarında bulundu. Kaçan zanlılara bir el ateş eden polis memuru, Gökhan Ergün'ün ölümüne sebep oldu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, polis memuru hakkında 26 yıl hapis istedi.


    Sabah


    Bu da güzel bir kanun teklifiymiş acaba sonucu ne oldu?


    Arıtman´dan ´hırsızı vuran ceza almasın´ teklifi


    CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bir kimsenin özel konutuna izinsiz girenlere karşı işlenen fiiller ile meşru savunma hallerinde ceza verilmemesini öngören yasa teklifi verdi.


    28 Mart 2005 15:14
    Yeni Türk Ceza Kanunu´nun ´´meşru savunma ve zorunluluk hali´´ başlıklı 25´inci maddesinde değişiklik yapan yasa teklifi uyarınca, gerek kendisine ve gerekse başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmeyecek.


    Ayrıca, gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya bir başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı fail ceza almayacak.


    Teklife göre, bir kimsenin özel konutuna, konutunun eklentilerine bilgisi ve rızası olmaksızın girilmesi durumunda bu haksız saldırıyı defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı da faile ceza verilemeyecek.


    Arıtman´ın yasa teklifinin gerekçesinde, bir kimsenin konutunun eklentilerine bilgisi ve rızası olmaksızın girilmesinin haksız saldırı olduğu görüşüne yer verilerek, bu haksız saldırıya karşı meşru savunmanın söz konusu olduğu bildirildi. Böylesine bir meşru savunmada konutta yaşayan kişilerin haksız saldırı karşısında doğal olarak sınırın aşılmasını mazur gösterecek bir heyecan, korku ve telaş içerisinde olacakları belirtilen gerekçede, ´´Dolayısıyla kişinin özel konutunun haksız saldırıya uğraması halinde meşru savunmanın saldırı ile orantılı biçimde olması hali aranmaz´´ görüşüne yer verildi.


    Kişileri suç işlemekten caydıracak en etkin araçlardan birisinin, suç işlediklerinde karşılık görebilecekleri endişesi olduğuna işaret edilen gerekçede, meşru savunma hakkının genişletilmesinin, caydırıcı etki yapabileceği belirtildi.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • abi bu olayda sadece hırsızlık nedeniyle ateş edip öldürme yok ki.adam hırsızda silah var falan zannetmiş.bir sürü parametre var değerlendirme sonucunu etkileyebilecek.


    ben yine de şöyle söyleyeyim:eğer evinizde hırsızlık yapmaya çalışan birini hırsızlığı engellemek amacıyla yakalayıp döverek engellerseniz ceza almazsınız.olayda yakalayıp dövme imkanınız yoksa ve engellemek amacıyla yaralarsanız yine ceza almazsınız.ama başka şekilde engelleme imkanı varken yaralarsanız yine ceza alabilirsiniz.yok eğer öldürürseniz yine işin içine başka parametreler girer.eğer olayın heyecanıyla yaralamak isterken öldürmüşseniz ceza almazsınız.yok eğer yaralama imkanınız varken ve mazur görülebilecek bir heyecanınız da yokken adamı gebersin pislik diyerek öldürürseniz kasten adam öldürmeden ceza alırsınız.bu cezanız haksız tahrik nedeniyle bir miktar indirilir.


    ağar hırsız malı almış kaçıyorken ne yaparsanız yapın-cezai sorumluluğu doğuracak manada- ceza alırsınız.suçu işleyip giden birini öldürmek meşru müdafaa değildir.diyelim ki adam kaçıyor ama elinde tabanca var.size doğru doğrulttu.bu durumda siz de ateş edecek sanıp onu vurdunuz ve adam öldü.bu durumda da meşru müdafaadan yararlanırsınız.dikkat edin bu olay hırsızlık nedeniyle meşru müdafaa değil.hatta burada adamın elindeki airsoft ;kihhik, olsa bile siz onu vurursanız ceza almazsınız.çünkü olay büyük ihtimalle mazur görülebilecek bir heyecan durumundan meydana gelmiştir ve o durumda airsoft ile gerçek silahın ayırtedilmesi mümkün değildir.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Arıtman´ın yasa teklifinin gerekçesinde, bir kimsenin konutunun eklentilerine bilgisi ve rızası olmaksızın girilmesinin haksız saldırı olduğu görüşüne yer verilerek, bu haksız saldırıya karşı meşru savunmanın söz konusu olduğu bildirildi. Böylesine bir meşru savunmada konutta yaşayan kişilerin haksız saldırı karşısında doğal olarak sınırın aşılmasını mazur gösterecek bir heyecan, korku ve telaş içerisinde olacakları belirtilen gerekçede, ´´Dolayısıyla kişinin özel konutunun haksız saldırıya uğraması halinde meşru savunmanın saldırı ile orantılı biçimde olması hali aranmaz´´ görüşüne yer verildi.


    burada canan arıtman tam anlamıyla saçmalamış.ceza hukuku ilkeleriyle tamamen alakasız bir durum bu.saldırıyı orantılı bir şekilde defetmek ilkesi her meşru müdafaa halinde aranır.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Valla en iyisi 2 tane dogoyu salmak heralde evin içine yiyosa girsin hadi ;tacli# .

  • Orantı kişiden kişiye değişen bir kavram değil mi?


    Elinde 76.5 cm sopa olan birinin saldırısı 7.65 mm ile defedilirse orantı sağlanmış olur mu? ;şrofls;.


    Veya gmby'a (tüy siklet) yapılan saldırıda silah kullanması mazur görülebilirken baykuş nikli üyemizin tokadı orantısız güç olabilir mi?

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • sorunu yanlış yerde arıyorsunuz.sorun cezaların azlığı değil.sorun etkinliğin sağlanamaması.

    Bu konu çok önemli. Cezaların azlığı ve niteliği eksik değil aslında. Mesele uygulamanın doğru yapılamaması. Araba soyguncusu örneğinde suç savcının gibi görünüyor ama aslında hatalı uygulamada bulunan polisler. 20 dakika adamı izlemişler, 5 dakika daha izleyip adam camı kırdıktan sonra müdahale etselerdi o adam şimdi içerideydi.


    Kanunlar teker teker öğrenildiğinde çok eksik ve mantıksız görünüyor fakat aslında her şey gayet güzel ve düzenli. Evet, hukuk sistemimizde eksikler tabii ki var, her hukuk sisteminde eksik olur. Fakat beğenmediğimiz türk yazılı hukuk sistemi dünya'daki en iyi örneklerden biridir. Tüm problem bu yazılı kanun ve mavzuatın yeterli, doğru ve usulüne uygun uygulanamamasından çıkmakta.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • O Zaman Ortaya Şu Sonuç Çıkıyor.. Hırsız Teşebbüs Halindeyken Yakalandığında Serbest Bırakılacağını Biliyor , Bende Onu Yakaladığımda Kafasını Gözünü Kırayım.. Muhtemelen Bende Serbest Bırakılırım.. O Halde O Teşebbüs Ettikçe Ben Komaya Sokarım Onu.. Sonrada Her Seferinde Hırsızla El Ele Adliye Gideriz :) Sonra O Yoluna Ben Yoluma.. Artık Bidaha ki Sefere Kader Yollarımızı Kesiştirene Kadar Birbirimize En İyi Dileklerimizi İletir Ayrılırız :)


    Bu Arada Benim Bahsettiğim Olayda Hırsız Otomobilin Camından İçeri Bakmaktaydı.. Bende O Sırada O Ekip Otosunun İçindeydim.. Şöyle ki Hem Emekli Bir Emniyet Mensubunun Oğluyum , Hemde Bahsettiğim Olayda Suçluyu Yakalayan Kuzenim :) Şimdi Adam Camı Kırsaydı da Bizimkiler Adamı Öyle Gözaltına Alsaydı Hırsız Serbest Kalmayacaktı... İyi de Kardeşim Müşteki Yani Arabanın Sahibi Demez mi Kardeşim Madem Adam Benim Arabamın Camından İçeri Bakıyor Ne B.k Yemeye Almadınızda Adamın Arabama Zarar Vermesini Beklediniz :) Ben Olsam Daha Bile Fazlasını Söylerim de Buraya Yazmayayım Şimdi.. Netice İtibariyle Yanlış Kardeşim.. CMUK ta Avrupanın Hiçbir Ülkesinde Yokmuş.. Bunu Ben Değil Erdal Sarızeybek Söylüyor Duymuşsunuzdur.. Adam Ceza Muhakemeleri Kanunu Hususunda Master Yapmış.. 30 Bin Vatan Evladımızın Katili Benim Paramla Ekmek Yiyor Su İçiyorsa Hala , Siz Hangi Hukuktan Bahsediyosunuz.. Usame Bin Ladini Amerika Yakalasın Görün Bakın Neler Yapacak.. Madem Böyle Ya Değişeceğiz Ya Değişeceğiz Kardeşim Lamı Cimi Yok Bu İşin.. Muhasır Medeniyetler Seviyesine Ancak Sağlam Bir Adalet Ulaştırabilir Bizi.. Dayatma ve Diretme ile Bize Empoze Edilen Hukuk Değil.. Ecdadın Cedd-i Pak'ına Rahmet....

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • İlker Bey nasıl oluyorda her seferinde kelimelere büyük harfle başlıyorsunuz. ;şrofls;. Zor olmuyor mu her seferinde Shift işi #hims Maksat konuyu dağıtalım uzar gider yoksa u½%;

  • O Zaman Ortaya Şu Sonuç Çıkıyor.. Hırsız Teşebbüs Halindeyken Yakalandığında Serbest Bırakılacağını Biliyor , Bende Onu Yakaladığımda Kafasını Gözünü Kırayım.. Muhtemelen Bende Serbest Bırakılırım.. O Halde O Teşebbüs Ettikçe Ben Komaya Sokarım Onu.. Sonrada Her Seferinde Hırsızla El Ele Adliye Gideriz :) Sonra O Yoluna Ben Yoluma.. Artık Bidaha ki Sefere Kader Yollarımızı Kesiştirene Kadar Birbirimize En İyi Dileklerimizi İletir Ayrılırız :)


    Bu Arada Benim Bahsettiğim Olayda Hırsız Otomobilin Camından İçeri Bakmaktaydı.. Bende O Sırada O Ekip Otosunun İçindeydim.. Şöyle ki Hem Emekli Bir Emniyet Mensubunun Oğluyum , Hemde Bahsettiğim Olayda Suçluyu Yakalayan Kuzenim :) Şimdi Adam Camı Kırsaydı da Bizimkiler Adamı Öyle Gözaltına Alsaydı Hırsız Serbest Kalmayacaktı... İyi de Kardeşim Müşteki Yani Arabanın Sahibi Demez mi Kardeşim Madem Adam Benim Arabamın Camından İçeri Bakıyor Ne B.k Yemeye Almadınızda Adamın Arabama Zarar Vermesini Beklediniz :) Ben Olsam Daha Bile Fazlasını Söylerim de Buraya Yazmayayım Şimdi.. Netice İtibariyle Yanlış Kardeşim.. CMUK ta Avrupanın Hiçbir Ülkesinde Yokmuş.. Bunu Ben Değil Erdal Sarızeybek Söylüyor Duymuşsunuzdur.. Adam Ceza Muhakemeleri Kanunu Hususunda Master Yapmış.. 30 Bin Vatan Evladımızın Katili Benim Paramla Ekmek Yiyor Su İçiyorsa Hala , Siz Hangi Hukuktan Bahsediyosunuz.. Usame Bin Ladini Amerika Yakalasın Görün Bakın Neler Yapacak.. Madem Böyle Ya Değişeceğiz Ya Değişeceğiz Kardeşim Lamı Cimi Yok Bu İşin.. Muhasır Medeniyetler Seviyesine Ancak Sağlam Bir Adalet Ulaştırabilir Bizi.. Dayatma ve Diretme ile Bize Empoze Edilen Hukuk Değil.. Ecdadın Cedd-i Pak'ına Rahmet....

    arkadaşım
    1- arabanın 500 TL ye kadar masrafları trafik sigortası karşılıyor net rakamı bilmiyorum
    2- fazlasını Kasko karşılar
    3- sen benim arabam zarar görmesin derken o yavuz hırsız ceza almadan devam edecek ki sen zararının karşılanacağını bile bile bu konuda böyle devam edersen lütfen yanlış anlaşılmasın senin ki de bir nevi o suça göz yummak olur benim şahsi görüşüm