Havalı silah Taşıma yasası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu konu eğlenceli bir konu. Bu mesajlar ateşli silahlar bölümünde konu ile ilgili yeni bir başlık açılıp oraya taşınırsa daha iyi olur sanki.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • arkadaslar, ozetle; havalisilahlarinizi kutusunda olmak kaydi ile ve faturasi yaninda olarak rahatlikla tasiyabilirsiniz.


    laftan anlamayanlarla karsilasma ihtimaline karsi, isini saglama almak isteyenler, bir avukata hazirlattiklari, ''kanuni gerekceli yazili belge'' ile herturlu problemide rahatlikla asarlar.


    forumumuzda mevcut avukatlardan boyle bir metin hazirlamasini rica edersek, herkese faydali olur diye dusunuyorum..

  • Sayın Avukat abilerim ve büyüklerim size bu gün karşılaştığım durumla ilgili danışmak istiyorum.
    26mart2010 günü Crosman 1077 tüfeğim (faturası yok, çünkü 2.el aldım takasla) ve gamo px107(faturası mevcut) tabancam ile bir arkadaşım ile birlikte (arkadaşımda da crosman1077 var faturasıda var) Büyükçekmece Mimarobadaki eski terk edilmiş Batıköy Otelinde açık arazide hiç bir insanın geçmediği bir alanda atış yapıyorduk pet şişelere ve cam şişe gibi maddelere akabinde 3 ekip otosu polis memuru bölgeye intikal ettiler. Kimlik kontrolu yaptılar ve silahlarla ilgili sorular sormaya başladılar, anlattık, gösterdik, incelemelerine izin verdik, sonra ekipten bir memur biriyle telefon görüşmesi yaptı ve bize söylediği cümle şu oldu "faturası olan tüfekler serbest, faturası olmayanları alıkoyulacak ve açık alanda atış yaptıgınız için ceza ödeyeceksiniz denildi. ekipmanları toplayın denildi ve toplandık ekip otolarına götürüldük. ekip otosuna bindirileceğimiz sırada bir ekip otosu daha geldi etti 4 ekip otosu =) (başka zaman lazım olsalar birini bulmazsınız!!!) Kendi aralarında görüştüler bir kaç telefon görüşmesi daha yapıldı ve sonra bizi serbest bıraktılar. ( nedenini bilemidiğimiz bir nedenle!!!) Benim bildiğim havalı silahlar toplu alanlarda veya insanları tehlikeye atmayacak açık mekanlarda kullanılması serbesttir, yanınızda faturası ve kimliğinizin olması yeterlidir. Memurlara bildiğim kadaryla yasalardan da bahsettim ancak anlatamadım. Benim Crosman 1077 tüfeğimin faturası yok çünkü arigunturk sitesinde bir arkadaşımız ile takas yaparak aldım ben takas yaptıgım tüfegimin faturasını verdim ancak aldıgım tüfeğin faturası olmadıgı için alamadım. Ben bu gibi durumlarla bir daha karşılaştığım da önlem olarak şimdi ne yapabilirim???? Ve Yasadaki havalı silahlarla ilgili bilgilendirici maddelerin oldugu metini yollayabilirseniz sevinirim.. faturasız tüfeğime faturamı bulmalıyım? Bir avukat abimizle yazılı bir metin olsa yeterli olurmu? Evde atış yapmaya mecbur olmak istemiyorum. :him:s:him:s:him:s

    agt Havalı Hobiler agt

  • Arkadaşlar defalarca yazdık çizdik. "Hiçbir şey"i taşımak için yanınızda fatura bulundurma mecburiyetinde değilsiniz. Havalı veya ateşli silahlar buna dahil.
    Polis memurunun bu konuda yanlış bir bilgisi varsa sakince bu silahların havalı spor tüfeği olduğunu, ruhsata tabii olmadığını ve bulundurmak ya da taşımak için yanınızda bir belge taşımanız gerekmediğini anlatmaya çalışın. Bir sonuca ulaşamazsanız ısrarcı olmayın ve merkeze gidin. Orada kıdemli memur ve komiserlerle daha kolay anlaşabilirsiniz.


    Bununla ilgili hiçbir sonuç alamasanız ve hakkınızda kamu davası açılması için konu savcılığa gitse bile savcılıktan takipsizlik kararı çıkacaktır. Kanun gayet açık bu konuda.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Official Post

    yanınızda fatura bulundurma mecburiyetinde değilsiniz


    +1


    Bir müşterimiz ve forumumuzda da üyedir, evanix silahını faturası olmasına rağmen polis el koymuş karakola gidilmiş, orada da bilgisizlik sonucu silah müsadere edilip savcılığa sevkedilmiştir, aradan geçen 3 ay sonunda mahkeme takipsizlik kararı vermiş ve silah aynen iade edilmiştir.


    Benim önerim kesinlikle yanımızda bu konuyu alakadar eden açıklayıcı kanun maddelerini yazılı olarak silah çantasında bulunduralım.

  • Peki emniyet müdür yardımcısı amcanızsa :) asayiş şube müdürü de akrabanızsa ne olur :)


    Muhtemelen şöyle olur


    Buyrun devam edin arkadaşlar atışa. Rahatsız eden olursa polis imdat 155 den çağırabilirsiniz ;şrofls;.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Bu altta verdiğim link içerisinde olması gerekiyor.


    http://www.airgunturk.com/deli…h-ta-ma-yasas/index3.html

  • Birçok kere yazmıştım: zorunluluk olmamakla beraber fatura buundurma faydalı. En azından caydırıcı oluyor ve avantaj sağlıyor. Bir de meskun mahal kavramıvar; ona da dikkat etmek gerek.
    Yasa ve tüzük metinleri de faydalı tabi.....

    S&W 686-6

  • ben polislerimizin bilgisizliğine üzüldüm..
    4 ekip otosu en azından 8 polis demek, o kadar polisin olduğu yerden öyle karar çıkıyorsa söylenecek pek bir söz kalmıyor
    geçmiş olsun diyelim..



    ilginize teşekkür ederim. 4 ekip otosu polis geldi her otodan 3 memur çıktı =) 12 memur.. hatta bir kaçı tüfeği alıp dürbünden bakmaya çalıştılar keşke imkanım olsaydı da o anı fotograflayabilseydim.. mermurlar dürbüne gözlerini yapıştırıp bakmaya çalıştılar =) memur bey biraz daha geri den gözünü netlemeniz lazım dediğim de ben görüyorum dedim =) helal olsun dedim =) Sonra aynı polis memuru abilerim havalı tüfeğimle birisini öldürebileceğimi belirttiler bende üzerimizde her yerimizi cüzdanlarımızın içi ve çorap içlerimize kadar aramalarına rağmen bulamadıgı 8cm uzunlgundaki ucuyla kan oluklu bucagı bulamadılar.. ben de bıçağı cebimden çıkartıp adam öldüreceksem bununla daha rahat öldürürüm diye çıkarttım ve memura uzattım =) ;duello; şok oldu tabi =) bucagımın kanuna aykırı oldugunu söyledi kan olugu bulundugu için =) gelen memurlar atış yaptıgımız alanın boş arazi ve terk edilmiş otel alanı oldugu için uyuşturucu madde kullanan insanlar da o alanda bulundukları için onları bulmaya geldiklerini söylediler fakat kader bize denk gelmişler... (madde kullanan kişiler ise bizden 25mt yukarda otelin 3. katındaydılar.... :!:


    Serdar bey kanunla ilgili maddelerin oldugu metini linkde göremedim veya çok yazı oldugu için fark edemedim arada mesajıma alıntı yaparak tekrar yollayabilirseniz sevinirim.


    Tüfeğim ikinci el olduğu için faturası ne yazık ki elimde yok.

    agt Havalı Hobiler agt

  • En azından her işte vardır bir hayır. Polisler yerine uyusturucu kullananlar gelse ne yapacaktın. Uyusturucu bagımlıları calısarak filan almazlar boyle maddeleri. hırsızlık gasp adam bile oldurur zaten adam olmus 1 milyon. Bıcak diyon oldursen ne yapacan adam yerine gecer sen vicdan azabından gidersin. Vardır her işde bir hayır

    BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR


  • 4 ekip otosu polis geldi her otodan 3 memur çıktı =) 12 memur.. hatta bir kaçı tüfeği alıp dürbünden bakmaya çalıştılar keşke imkanım olsaydı da o anı fotograflayabilseydim.. mermurlar dürbüne gözlerini yapıştırıp bakmaya çalıştılar =) memur bey biraz daha geri den gözünü netlemeniz lazım dediğim de ben görüyorum dedim =) helal olsun dedim =) Sonra aynı polis memuru abilerim havalı tüfeğimle birisini öldürebileceğimi belirttiler bende üzerimizde her yerimizi cüzdanlarımızın içi ve çorap içlerimize kadar aramalarına rağmen bulamadıgı 8cm uzunlgundaki ucuyla kan oluklu bucagı bulamadılar.. ben de bıçağı cebimden çıkartıp adam öldüreceksem bununla daha rahat öldürürüm diye çıkarttım ve memura uzattım =) ;duello; şok oldu tabi =) bucagımın kanuna aykırı oldugunu söyledi kan olugu bulundugu için =)



    ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.#hims;lol;

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Konuyu hem bilinçli arkadaşların bilgilerinin pekişmesi, hem de benim gibi az bilgili arkadaşların konu ile ilgili gerektiği kadar eksiklerini giderebilmeleri için hortlatayım;


    Polise veya jandarmaya yakalandığımız Zaman ne göstermeliyiz fatura, ilgili yasa, yazı vs. ki bu işten en az zararla kurtulabilelim?

  • Henüz hiç denk gelmedim ancak tedbiren Avcılık ve atıcılık federasyonundan sporcu kartı çıkarttırdım adıma bunun dışında tüfeğin faturası var atışa gittiğim zaman bu ikisi alırım yanıma hatta dürbün faturasına kadar yanımda taşıyorum desem daha doğru olur taşımaktan yorulmam sonuçta :)

    - Hatsan Nova Compact 5.5mm - Vector Optics Sentinel 10-40x50

    - Hatsan Mod 125 Vortex 5.5mm- Hawke 3-9x40AO

    - Zoraki HP-01 Ultra 4.5mm - Bsa 8-32x40AO



    - Ruger P85 9mm
    - Tariq 951 9mm
    - Umarex Smith Wesson Combat
    - Ekol Voltran ASI -Full Automatic-
    - Canas Magnum 9mm -Full Automatic-


    '' Silahının dolu veya boş olması değil, arkasındakinin akıl dolu bir insan olmasıdır asıl önemli olan.''

  • Köyde bi defa denk geldi , zoraki vardı elimde , ne o dedi , Havalı tabanca dedim , inanmaz gibi oldu bende saçmayı falan gösterdim içini açtım , kuş mu avlıyonuz dedi , öylesine atış yapıyoruz dedim , yol kenarında pek dolaşmayın dediler gittiler

  • Polislerle ben de sorun yaşadım birkaç kere çekirge misali birkaç kere zıpladık ama eninde sonunda laf anlamak istemeyen birine denk gelebiliriz. Avukat arkadaşlar varsa bu durumda ne yapmamız gerektiğini açıklarlarsa çok memnun olurum.

  • faturan olsun birde bi kanun vardı kaçıncı kanun olduğunu hatırlamıyorum onun da çıktısı olursa bir şey olmaz

  • faturan olsun birde bi kanun vardı kaçıncı kanun olduğunu hatırlamıyorum onun da çıktısı olursa bir şey olmaz

    işte o kanun hangisi. Bunu bilen yok mu. Çıktısını alayım.

  • kanun çıktısına falan gerek yok arkadaşlar,bukadar kasmayın.
    polise de kanun öğretmeye falan hiç gelmez işiniz daha çok zorlaşır.