Yamuk etekli pellet (TEST) atışları...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Etekleri elle yamultulmuş pelletlerin ve yine kenarları büyük çekiçle yamultulmuş solidlerle yapılan atışlar ...


    Örnek resimler (Bunlardan sonra yamultulan pelletlerle yapılan atışlardır-jsb de tamamen bitiştirilmedi etek)


    [Resim Engellendi: http://img837.imageshack.us/img837/4290/etekler.jpg
    [Resim Engellendi: http://img42.imageshack.us/img42/8845/28592254.jpg] [Resim Engellendi: http://img543.imageshack.us/img543/2083/50mtjsbkumpas.jpg
    [Resim Engellendi: http://img69.imageshack.us/img69/1237/50mtimkumpas.jpg]

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • neyi anlatmaya çalışıyorsunuz? pelletler çapaklı, yamuk... olsada isabet çok değişmiyor mu? değişiyor mu demek istediniz.. 8)

    Air Arms S510 Xtra FAC SL-RH Sporter 5.5 mm

  • neyi anlatmaya çalışıyorsunuz? pelletler çapaklı, yamuk... olsada isabet çok değişmiyor mu? değişiyor mu demek istediniz.. 8)

    Bişey anlatmaya çalışmıyorum yamuk pelletle yapılan atışda isabeti çok aşırı etkilemediğini görünce bir test yapalım dedik ...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

  • Filintalardan Mbe Bülent beyin yapmış olduğu video net olarak açıklıyor ;)


    [YOUTUBE]

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    [/YOUTUBE]

  • tamam işte yamuk yumukta olsa çok fark etmiyor demek istemişsiniz.. bu iy haber hep iyileri seçmeye çalışmayalım geleni atalım gitsin... :thumbup:

    Air Arms S510 Xtra FAC SL-RH Sporter 5.5 mm

  • Şaka mı yapıyorsunuz yoksa bu konuda ciddimisiniz??? ;)

    ALİ İHSAN
    aa s500 xtra fac .22+hawke 6-24x44 varmint sf g;$i
    at 44 p2 .22 + 1x40 optima red dot sight :thumbup:
    at 44 long .22 long lw th
    Zoraki HP-01 (4,5)Ultra+laser kit
    Hatsan Mod 99 Limited Edition (5,5) + 3-12x40 Optima Dürbün

  • Ben İnce Mehmet markasının gelişip dünya çapında pellet üreten bir marka olmasını ve güvenle alıp kullanmayı isterim şahsen. Ancak bu yaklaşımla çok zor. Yamuk pellet-bullet test lerinin ince mehmet e katacağı bir artı olamaz. Aksine suyu bulandırır. Yetkililere sesleniyorum; Fabrikanızda her türlü kombinasyonu deneyin. En iyi sonuç verenleri, Standartlı bir şekilde üretip, tertemiz-yamuksuz yumuksuz paketleyip bayilere ulaştırın. Yapmanız gereken sadece bu...


  • Ben İnce Mehmet markasının gelişip dünya çapında pellet üreten bir marka olmasını ve güvenle alıp kullanmayı isterim şahsen. Ancak bu yaklaşımla çok zor. Yamuk pellet-bullet test lerinin ince mehmet e katacağı bir artı olamaz. Aksine suyu bulandırır. Yetkililere sesleniyorum; Fabrikanızda her türlü kombinasyonu deneyin. En iyi sonuç verenleri, Standartlı bir şekilde üretip, tertemiz-yamuksuz yumuksuz paketleyip bayilere ulaştırın. Yapmanız gereken sadece bu...




    :) yetkililere seslendiğiniz sanırım yararlı olmuştur. sizin yazınızı okuyuncaya kadar yamuk pelet üretmeye uğraşıyorlardı ama şimdi artık düzgün çıkartacaklardır herhalde 8o



    Hadi şakası bir yana. Ben de sizin gibi yerli, üretimlerimizin gelişmesini istiyorum ama yurt dışınada satalım diye değil. Zaten söz konusu olan 6.35 dolu peletler Bildiğim kadarıyla; avrupada buradakinden daha çok satılıyor. Bu peletlerden ben de aldım bana kimse zorla satmadığı gibi ben ısrarla talep ettim ve nihayet alabildim.


    Benim peletlerimden de bozuk olanlar çıktı ama burada rakam vermeme değecek kadar çok çıkmadı, yok denecek kadar azdı. yüzeyleri biraz yağlı gibi geldi. aslında bu kadar az yağ bence yararlı biel olabilir. Etek kısmı ve burun kısmı yamukluğu genellilkle ciddiye alınır cinsten değildi. Sonuç olarak milli sanayimizi desteklemek fikriniz oldukça asil ve ahlaklı, saygı değer bir davranış ama bunu lütfen taktir edelim, yıkıcı bir şekilde ilerleyerek yapamayız. Eksikleri ve yanlışları uyaralım ama burada bizlere milli bir şeyleri tanıtmaya uğraşan kişileri ezip doğrudan firmaya seslenirsek ancak firmanın türk tüketicisinin bir şeyler üretmeye değmeyeceği fikrine yöneltiriz. Çünki başkası da tanıtsa ona da mı cephe alınacak diye düşünürler, demekki tanıtmaya karşılar diyebilirler.


    hep birlikte ve daha iyiye gitmek istiyor gibi davransak daha iyi olmaz mı (Bu arada kimse kırılmasın ben de yapıcı olmaya uğraşırken kimseyikırmak hevesinde değilim, anlaştık mı) :thumbup:


    sevgiler

  • Sayın Falcone, söz gümüş ise sükut altındır. ;grin;
    Umarım kırmamışımdır, sevgüler. ;tacli#

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen rainstorm ().

  • Pellet namludan ekseni etrafında dönerek çıkar eteği yamuk olan pellet dönerken ağırlık merkezinin eksenle çakışık olmamasından dolayı spiral çizerek giden bir yol izler jsb de bu durumun fazla olmaması eteğinin yumuşak olmasından dolayı arkadan gelen basınçla bir nebze de olsa düzelmesinden dolayıdır ama şunu söylemem gerek yamuk etekli pelletle hassas atış yapılmaz karşılaştığınız ctc 3cm olayı tamamen bir tesadüf de olabilir 50m de ben 10cm sapma yapan bozuk etekli pellet de gördüm, benim kullandığım basit yöntem şu ki jsb pelletlerin kubbe başını yumaşakça diğer pelletin eteğine doğru iterek konveks kenarları dairesel konuma getirebiliyoruz bu da isabete olan etkisini minimuma indiriyor ama uyguladığınız kuvvet nekadar çok ise pellet kalibrasyonunu da okadar etkiliyorsunuz demektir bu da ne derece sağlıklı olur bilemem..

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • Falcone bey ,eyvallah yerli üreticiyi bizde destekliyoruz olumsuz birşey yazarken bile bence bu desteğimizden dolayıdır ..Olumsuz olanı yazıyoruz ki kendilerini geliştirsinler , iyi yapılmamış bir ürüne iyi dersek bu iş böyle devam eder biryere ulaşılamaz.
    ..İncemehmetin ilk numunelerini kullandım atışların videolarınıda çektik ilk numuneler şimdi çıkanlardan çok daha iyilerdi...Mesela kötü görünenler çok değil diye yazmışsınız görünenler dışında kalibresi farklı farklı olanlarda var lw namluya bütün gücünüzle itekleyipte girenler , bunların çıkış hızıda düşük oluyor resmen yere çakılıyor ..sumatra namlusu için nasıl olur ona yorum yapamayacağım.
    ..Benim test ettiğim kadarıyla bozuk bullet sayısı bir hayli fazla . Bugün öğlen elimde son kalmış son kutuyu açıp fotoğrafladım ,boylarınıda karşılaştırdım boylarda bile farklı farklı çıkıyorlar..
    Diğer bir konuda ,yazılanlardan anladığım kadarıyla beklentilerde farklı ,benim beklentim iyi gurupman hassasiyet uzun mesafede isabetken , üreticinin beklentisi kısa mesafeye ağır kurşunu atıp tahribat yapmak..

  • tabii haklısınız farklı ağırlıklar ve ebatlar hoş değil. bunları yaparken neyi esas almış olurlarsa olsunlar; nihayetinde mesafeyi de tahribatı da isabeti de etkiler. Sanırım anlatmakta bazı hatalar yaptım ve beceremedim ama benim ulaşmak istediğim sonuç bunlar sanki üretim hatası değil, üretimden sonra seçme hatası gibi geldi. Bu firma bu işi beceremiyor sonucuna varmak için çok erken. Bunlar hata mı, evet hata ama suç değil yargılamayalım lütfen. Bu arada bizler için 6.35 dolu büllet yapılmasını programa dahil edenlere teşekkür etmeyi unutmuyormuyuz.


    Bu arada bizler bütün eksik ve yanlışları kabul etsek bile, çok daha büyük bir yurt dışı pazarı için firma eksiklerini giderecektir.




    Bakın ne güzel bir üretim başlatıldı bir kaç yanlışlık yapılmıştır düzelecektir, önemli olanı da görmeliyiz, ortada 5.5 ve 6.35 dolu büllet var oldu. Bunlar kısa mesafede isabet demektir.


    Bu işin doğrusu yamuk pelet değildir tabii ama mevzu bahis dolu büllet olduğu zaman bu ağırlık isabeti çok az ekiler


    Benim silahım sumatra ve benim şarjörüme bol geliyor düşüyor peki, biraz büyütürsek BT 65 e nasıl olacak(zaten dar geliyor)


    Bazı şarjörlerde durmuyor düşüyor ama bazı şarjörlerde sıkşıyor, sizce hangi silahıölçü alarak üretim yapılmalı, sizce hangi silah daha çok kullanılıyor, hangisinde dolu büllet bir çözüm olur, neyi esas alalım.


    Toplam 3 ayrı ebatta 6.35 yapalım dersek bunun maliyetini ve zarar etmemek garantisini kim verecek.




    Bunun gibi fabrikanın düşündüğü bir kaç soruyu yanıtlayacak bir arkadaşımız var mı ?

  • Arkadaşlar,
    Yaylı silahlar ile gaz tüplü silahların pelletlerle ilişkisi aynı değildir. Yaylılar hem hava sıkıştırır hem de aynı zamanda pelleti iter. Pellet ile hava çıkış noktası arasındaki odacıkda, yaylı silahlar esas olarak ısı yükselterek yani genleşme ile basınç üretir. Genleşmenin fazla olabilmesi için, diğer etkenler sabit olduğuna göre, pelletin formunun buna engel oluşturmaması lazım. Yamuk tabir ettiğiniz eksen kaçık pellet, ilk hamlede gaz kaçağı demektir. Bu da yaylının performansını dibe düşürür.


    Bu yazdıklarımdan gaz tüplü silahların eksen kaçık pelletten etkilenmeyeceği sonucu da çıkmaz. Pellette yada mermide dizayn doğru ise, işlenmişlik devreye girer. Pürüz, kanat (kalıp izi), uç kısmın tam eksende olmaması vb şeyler sadece isabete etki etmez, hızı da düşürür. Yüzücülerin mayolarını, sürat bisikletçilerinin giysi ve kasklarını vb aklınıza getirin. Yada olimpik buz kızağının dizaynını aklınıza getirin, oralarda bile pürüz hız kesicidir. Pürüz şekil bozukluğu aynı zamanda merkezi eksene direniştir. Silahınız havayı pellete merkezden basar ve o hava huzmesi o merkezde devam eder. Pürüz vb ise bu merkezden kaçmaya çalışan bir pellet meydana çıkarır. Bu direniş hız keser. İş namlu çıkışı ile sınırlı değildir. Çıkıştan sonraki hava direncine karşı oluşan hava sütununun silahınızın çapı kadar olup olmamasıdır. Bu çapı büyüten, pelletin eksen kaçık olmasıdır. Eksenel olsa dahi kanat varsa çap yine büyür. Pelletin hızı ve gücü düşer. Aynı zamanda da isabeti düşer.


    50 metre mesafede bu kadar hassas dürbünlerle ve silahı yastıklayarak alınacak tek sonuç tek deliktir. Bu yoksa, sorun ne sizdedir ne silahta ne de havadaki rüzgarda, sorun sadece ve sadece pellettedir. İster gaz tüplü ister yaylı olsun bu mesafede başka sonuç ürememesi gerekir.

  • Pelletin yamuk olarak test edilmesini üretimdede yamuk yapacağıza manasına çekmek bayağı bir beceri ister...Halbuki bu altı üstü bir deneme : Ki paraşüt saçmalarda etkilenmenin daha az olduğu görülüyor solide nazarla...


    Konu dışında 635 meselesine gelince daha ağır olduğundan tabii ki çıkış hızı düşebilir , ki kullanıcılardan daha ağır solid talebi oluyor...
    Namluya zor girmesi bt 65 in kalibresinin daha küçük olması ile alakalı ,Sumatra da da şarjöre gevşek geliyor deniyor... Daha dar yapılsa sumatradan düşecek belki...
    Bozuk pellet çıkması meselesine gelince rastgele bir kutuyu açtım boşalttım A4 kağıdının üzerine bozuk pelete denk gelmedim, ama her kutuyu tek tek saymam sözkonusuda değil... Ama bu konuda da görüştüm daha dikkatli olunması için (olayın farkında olup halledilmeye çalışılıyor)... Zaten 20 kutu gönderdiğim Mrt083'e geri göndermesini söyledim , 5 kutusunu kendisine ayırıp 15 kutusunu gönderdi... Burada genel olarak karıştırılan birşey var, 16 yada 21 grain pelletin üretimi ile bu dana gibi pelletlerin üretiminin zorluğu bir değil ... Dolayısıyla 4x4 lük bir ürün bir anda çıkamayabiliyor... Eski pelletlerin çıkması söz konusu değil şu aşamada (üretilmeside düşünülmüyor), 30 kg üretimde parça kırması ve parçanında yapılmasının yaklaşık 300 tl olması sebebi ile o üretim yapılmıyor... Birisi demiş; K.A. da üretme çalışması yapıyormuş , çalışmasını tamamladığında onlardan alınabilir... Aslında üzerinde ne kadar emek ve çaba harcandığı bilinmeden(ki sabahın kaçından akşam kaça kadar bu pelletin çıkması için çalışma yapıldığını bilmeden) sırf birkaç kelime yazayım diye yapılan yorumlardan sonra patronla görüşüp 635 solid üretimini durdurmayı söylemeyi düşünüyorum (En iyi ürünün çıkması için telefonla arayarak yada mesaj yazarak şu şöyle olsun bu böyle olsun diye katkı sağlayan arkadaşlar için "onlar solidsiz kalmasın diye" senelik belli bir kaç koli üretim yapar kapatılır belki)... Zaten satış adedi düşük bir ürün ve arkadaşların ricası üzerine özel olarak ısrarla üretilmiş bir ürün...(Buradan yamuk yada kalıp izi olan pellet çıksında o satılsın manası çıkmasın pelletler tabii ki düzgün olmalı, hata en az'a indirilmeli) ... Bunların haricinde özel olarak; tam tüfeğine uygun istediği gibi bir üretim isteyen arkadaş olursa en az 20 bin kutu sipariş verirse (ki sipariş verse bile hemen yapılacak anlamı çıkmasın, beklemesi gerekir) onun tüfeğine göre verdiği ölçüye göre çalışma yapılabilir...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Falcone bey
    Bu firma bu işi beceremiyor diye birşey yok, aslında gayette iyi becerebileceğini önceki parti numunelerde gördük, her biri bir birinin aynısıydı namluya aynı şekilde giriyorlardı ,bulletlerde kırşun atıkları ve yağ yoktu gayet.iyilerdi sadece arkalarında fazla çukur vardı. Sonuç olarak eski üretimleri gördükten sonra isterlrse nizami temiz üretim yapabiliyorlar, bu son çıkanlar aceleye gelmiş gibi geldi bana.
    Dediğiniz gibi her kezin keyfine göre bullet çıkaramazlar 6.35 için üretim neyi gerektiriyorsa çapı o olmalı ,isabet ve denge içinde uzunluk ne gerektiriyorsa uzunlukta o şekilde olmalı her tüfeğe göre tüfek sahiplerinin keyfine göre bu işler olmaz...Mesela 5.5 olanlar nasıl eley wasp kopyasıyla yapıldıysa aynı şey 6.35 ede uyarlanabilirse bence sonuç güzel olucaktır..Bu uyarlama numune olarak çıkanlarda gayet güzel yapılmıştı.


    Army bey namluya hepsi sıkı oturmuyor çoğu normal sertlikte 10 da 2 sert giren oluyor...namlu lw namluda ben darlık olduğunu sanmam ..sumatra şarjorune bol gelmesi namlusuna sıkı oturmayacağı anlamına gelmez ..sumatra şarjorune göre veya hatsan veya başka tüfek şarjorune göre bullet yapmak hata olur zaten ..nasıl olması gerekiyorsa öyle yapılmalı sonrasında tüfeğine uyan kullanır uymayan kullanmaz
    Yamulttuğunuz normal pelletlerin az etkilenmeside ,basıncı alınca eski hallerini alıyorlardır diye tahmin ediyorum sonuçta condor la atıyorsunuz otüfeğin basıncı jsb yumuşak pelletin arkasını açmaya fazlasıyla yeterli..
    Bu yazdıklarımız olumsuz olarak alınmamalı bence üretimin durdurulması yerine daha iyinin yapılması için uğraşılmalı ha ama bu iş kar getiemiyorsa tabiki üretim durdurulacaktır.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen mrt083 ().

  • Falcone bey
    Bu firma bu işi beceremiyor diye birşey yok, aslında gayette iyi becerebileceğini önceki parti numunelerde gördük, her biri bir birinin aynısıydı namluya aynı şekilde giriyorlardı ,bulletlerde kırşun atıkları ve yağ yoktu gayet.iyilerdi sadece arkalarında fazla çukur vardı. Sonuç olarak eski üretimleri gördükten sonra isterlrse nizami temiz üretim yapabiliyorlar, bu son çıkanlar aceleye gelmiş gibi geldi bana.
    Dediğiniz gibi her kezin keyfine göre bullet çıkaramazlar 6.35 için üretim neyi gerektiriyorsa çapı o olmalı ,isabet ve denge içinde uzunluk ne gerektiriyorsa uzunlukta o şekilde olmalı her tüfeğe göre tüfek sahiplerinin keyfine göre bu işler olmaz...Mesela 5.5 olanlar nasıl eley wasp kopyasıyla yapıldıysa aynı şey 6.35 ede uyarlanabilirse bence sonuç güzel olucaktır..Bu uyarlama numune olarak çıkanlarda gayet güzel yapılmıştı.

    Önceki üretim yapılamıyor Murat , o üretim yapıldığında 30 kg da parça kırıyor... Parçada 300 tl ... Bu farklı bir sistem... Yapılabilecek tek şey bu pelletlerde iyileşme ve eksikliklerin giderilmesi gözüküyor şu aşamada... Ki sumatra sahibi mühendis arkadaş pelletten bayağı memnun kaldığını söylüyor... (5.5 luk solidlerin testleri bile aylarca sürmüştü, bir anda olmuyor)

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

  • Önceki üretim yapılamıyor Murat , o üretim yapıldığında 30 kg da parça kırıyor... Parçada 300 tl ... Bu farklı bir sistem... Yapılabilecek tek şey bu pelletlerde iyileşme ve eksikliklerin giderilmesi gözüküyor şu aşamada... Ki sumatra sahibi mühendis arkadaş pelletten bayağı memnun kaldığını söylüyor... (5.5 luk solidlerin testleri bile aylarca sürmüştü, bir anda olmuyor)


    Anladım , inşallah daha iyi olur ..

  • elimizde 5.5 ve 6.35 dolu bülletlerimiz var çok şükür. Yapılacak iş, bunların sorunları giderip, mükemmele doğru ilerlemelerini teşvik etmektir. Burada aramızdan birileri haksız çıksa kişisel olarak onu yargılamak ve ondan üste çıkmak bize bir kazanç değildir. Dolayısıyla yanlış anlamaları iyi niyetimizle düzeltip, elimizdeki bu fırsatı iyi hale getirmektir.




    Ortada duran gerçeği görmüyormuyuz ne ... ! artık 6.35 dolu bülletlerimiz var işte, bir süre sonra da çok daha kaliteli ve iyi olacaklar. Ne güzel. Belki ilerde farklı kalbrede 6.35 de yapılır.




    Bu işte bizlin heveslerini talep olarak değerlendirip 6.35 için çalışma başlatılmasına öncülük eden önerilerde bulunan başrt army olmak üzere her türlü katkı sahibine teşekkür ederim. Bu sayede sıradan diğer peletler fiyatına dolu büllet alabiliyorum bu çok güzel.