Uluslararası BFTA El Kitapları Projesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • [Resim Engellendi: https://fbcdn-sphotos-b-a.akam…86909912_1272334446_n.jpg]
    FTBRTURK takımı olarak önemli uluslararası bir projenin içinde bulunduğumuzu paylaşmak istedim; bildiğiniz üzere FT ile ilgilenen çoğunuzun indirip incelediği BFTA(British Field Target Association)'nın meşhur resmi İngilizce dürbün ayarı ve temel teknikler dokümanları (El kitapları) var.. Hemen hemen çoğumuz bu el kitaplarına bir şekilde araştırma yaparken denk gelmişizdir.. Bu dokümanlar daha da ayrıntılı hale getirilip güncellenmişti bir süre önce.. Bu işin organizatörleri olan BFTA ve dokümanların ana yazarı András Fekete-Móró'nun önderliğinde uluslararası bir proje başlatmışlar ve bu ayrıntılı FT dokümanlarını pek çok dilde yayınlamaya karar vermişler.. Şuan bildiğim kadarıyla 14 dilde çeviriler sürüyor, dahası da gelecekmiş aldığım bilgiye göre.. Resmi Türkçe çevirisi içinde sanırım Nisan sonu Mayıs başıydı bizimle irtibata geçtiler ve resmi Türkçe çevirisinin tarafımızdan yapılmasını teklif ettiler, ilgili proje sayfalarında Türk bayrağının görünecek olması, bu kapsamlı kaynağın tüm Türk FT severlerin faydalanabileceği şekilde Türkçe hale gelecek olması gibi sebeplerden projenin içinde yer almayı hemen kabul ettik tabi.. Şimdiden sayfalara ve facebook'a bayraklar eklenmiş bile.. Tabiki böyle kapsamlı bir doküman sıfırdan Türk üstadlarımızca da hazırlanabilir belki ama bu ciddi zaman ve emek işi, ilk aşamada hali hazırda zaten bulunan FT disiplini ile ilgili bu önemli ve kapsamlı kaynağın Türkçe'ye çevrilmesi daha hızlı ve ulaşılabilir olacaktır.. Diğer taraftan FTBRTURK oluşumu içinde önemli bir adım olacak diye düşünüyorum.. Çeviriler için direk sayfa kodlarını göndermeye başladılar, klasik metin çevirisi olmayacak direk sayfa oluşumu şeklinde ilerleyecek.. Ayrıca bu süreçte takım, bölge farketmeksizin herkezin desteğine de açığız.. Bakalım, hayırlısı diyorum :)


    Dokümanların yayınlandığı sayfalar; ilki dürbün ayarıla ilgili ayrıntılı versiyon, ikincisi teknik temel bilgiler ayrıntılı dokümanı;
    http://www.fekete-moro.hu/bfta-setup-manual
    http://www.fekete-moro.hu/bfta-skills-manual


    Konuyla ilgili facebook sayfası;
    https://www.facebook.com/updated.bfta.manuals


    BFTA (British Field Target Association)'daki indirilebilir özetler;
    http://www.thebfta.net/bfta-documents/81-training-resources


    András'ın bloğu;
    http://www.szottesfold.co.uk/s…label/Shooting%20Articles


    András Fekete-Móró kimdir?
    1971 doğumludur, Macaristan'da yaşarken FT'yi yerinde hakkıyla yaşayabilmek adına İngiltere'ye yerleşmiş bir çılgın.. Ormanlık bir bölgede harika bir ev yapmış.. Dünya Şampiyonalarında Macaristan takımı adına yarışmakta..
    2010 yılında dünya 6.sı, 2012 yılında Dünya 9.su olmuştur ayrıca 2008 ve 2009 Macaristan Şampiyonudur.. Uluslararası platformlarda kullandığı takma ismi maestro'dur.. BFTA'nın resmi FT El Kitaplarının yazarıdır..
    [Resim Engellendi: http://www.mds-epitesziroda.hu…-feinwerkbau-puskaval.jpg]


    [Resim Engellendi: https://fbcdn-sphotos-f-a.akam…060297408_264183164_n.jpg]

  • Şahane. Gurur verici. :thumbup:

    STEYR LG110 FT .177 cal. - Hawke Sidewinder 30 8-32x56
    DAYSDATE AİRWOLF MCT .22 cal.- NikkoStirling Targetmaster IR 10x50-60 MD
    FX T12 Synthetic .22 cal.- NikkoStirling Nighteater 4-16x50 IR
    WEİHRAUCH HW97KT .22 cal.- HAWKE Sport HD IR 4-12x50 AO
    ZORAKİ HP01 Ultra .177-.22 cal.- DİANA 4x32
    DRAGER Scuba 6lt-300 Bar
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2nk457p.jpg] [Resim Engellendi: http://img94.imageshack.us/img94/2324/imagejbe.jpg]

  • Yabancı dil öğrenmek için gerekli gayreti göstermediğime bu tür durumlarda ve ticari işlerimde gerekli olduğunda ,kendime kızıyorum.. Yabancı dil bilmeyen gençler mutlaka öğrensin..sonradan benim gibi kendi kendine söylenmesinler.. g;$i Gayretleriniz için teşekkür ederim.

    A Takımı Üyesi

  • Çok güzel bir düşünce. Öncelikle metinlerdeki teknik terimleein türkçe karşılıklarını kararlaştırıp bir sözlük oluşsun. Gerisi kolay. Ben de seve seve yardımcı olurum.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Elinize sağlık, emek verici ve güzel bir çalışma olacak, şimdiden kolay gelsin.

    Steyr Challange FT 4,5 mm + Falcon 10-50 / 60
    Cricket 5,5 mm PLB