Hirfanli Baraj Gölü Sazan Avi Için Yem Önerisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Merhabalar


    25 gündür Hirfanlı barajı göletinde balık tutmaya çalışıyorum bütün ekipmanım var hiç bir şekilde balık oltaya gelmiyor.


    sazan turna ve yayın oldugunu gözümle gördüm.
    sazan için mısır ekmek bolili kuru üzüm dut tahıllar solucan böcek deniz salyangozu nu denedim tutamadım.
    turna için canlı kücük balıkları rapala, kaşık tavuk göüğüsü taktım onuda tutamadım.


    bunlardan başka önerisi olan var mı


    artık son care sabah erken saatlerde suyun üzerinde oynayan balıkları vuracam :))


    birde resim yükleyeyim de mekanı görün :)


    [Resim Engellendi: http://j1307.hizliresim.com/1c/7/pznd2.jpg]
    [Resim Engellendi: http://k1307.hizliresim.com/1c/7/pznf1.jpg]

  • Şimdi bu görüntüler hiç iyi olmadı ^^


    Bende uzun süredir avlanırım.Lakin dediklerinden başka yapacakda bir şey yok birazda şans işi tabi suyun derinliği hava sıcaklığıda etken.En son gittiğimde küspeli takımla aldım bir ikitane lakin küspeliye 2 saçak takıyorum teker iğneden ve büyük sarı boncukla alıyorum.Yani harici yem takmıyorum sisteme.Solucanla makarnada iyi iş görüyor,en ufak düdük makarnaları takıyorum 5 6 adet kuru olarak taktığımdan iğneden hiç bir şekilde düşmüyor balık gelse dahi yemler öylece duruyor.


    Yemleme içinde kuzu yemi kullanıyorum 1 kilo gittiğimde 30 metre civarını sapanla leş gibi kokan yemle yemliyorum.Sonrasıda şans işi işte genellikle bu sıcakda balık sabah erken saatlerle aksam 4 5 den sonra iyi yapıyor .Bende sportif avcıyım ağzıma sürmüşlüğüm yoktur cıkarır kancadan atarım geri.


    Yayın içinde kalın bir misinayla çok basit sistemler hazırlayabilirsin .Canlı ne büyük ne küçük genç bir kurbağayı arka ayağından 4-0 bir kancayla fazla inciltmeden takıp kurşunsuz olarak misinanın 1 -2 metre üstüne stoper sonra kurbağayı batırmayacak kadar bir mantar ,üstüne yine bir stoper koyarak gece yayın için atmak mantıklı olabilir,yada yine büyük bir kancaya çok sayıda solucan takarak aynı verim alınabilir.Bunlar benim gördüklerim deneye deneye zaten sonuç alıyorsundur.


    Haydi rast gele biraz daha ipucu istersen balikavi.net sitesinde çok iyi paylaşımlar oluyor bende oraya üyeyim denemeni tavsiye ederim.
    [Resim Engellendi: http://j1307.hizliresim.com/1c/7/pzqfh.jpg]



    [Resim Engellendi: http://o1307.hizliresim.com/1c/7/pzqgl.jpg]



    [Resim Engellendi: http://j1307.hizliresim.com/1c/7/pzqhb.jpg]

  • Denemediğiniz yem kalmamış, balıklar beğenmediğine göre bir elleri yağda bir elleri balda herhalde.


    Sazan için sarı boncuk deneyebilirsiniz, canlı boru kurdu bulabiliyorsanız onuda denemenizi öneririm, genelde bir çok tür balığın boru kurduna dayanamadığımı farkettim.

    • Official Post

    Denemediğiniz yem kalmamış, balıklar beğenmediğine göre bir elleri yağda bir elleri balda herhalde.


    Sazan için sarı boncuk deneyebilirsiniz, canlı boru kurdu bulabiliyorsanız onuda denemenizi öneririm, genelde bir çok tür balığın boru kurduna dayanamadığımı farkettim.


    boru kurduunu bulmam imkansız. zaten ziraatçiyim toprakta ne var ne yok hangi zamanda gelir gider iyi bilirim ama neleri denemedim ki :)


    göle yakın dikilmiş dut ağaçları var. dutlar suya düşüyor. izledim izledim bir tane balık bile gelip almadı 2-3 kg luk sazanların kamışların arasında gezdgini gördüm. bir kaç sefer elle yakalayım dedim olmadı. yani bunlar beni aştı :)


    turnalar cayır cayır kurbağa yiyor gözümle görüyorum ama benim yanlışım şurdaymış demekki ben kurbağayı silahla vurup öyle kancaya taktım. demekki canlı yakalamak lazım :)


    öneriler ve bilgiler için teşekür ederim ;grin;

  • Cemal bey öncelikle yemlemeyi iyi yapmanız gerekiyor. üç gün boyunca kuzu yemi ile yemlemeniz gerekiyor. onuda ince ten çorapların yada hazır yem torbalarının içine doldurun misinaya bağlayın ve atabildiğiniz kadar uzağa atmaya çalışın büyüklükleri yumrugunuzdan biraz büyük olsun. 5-6 tane bu şekilde aralarında 1,5 mesafeyle aynı bölgeyi yemlemeniz gerekiyor. 3 gün boyunca, 4. gün yemlediğiniz bölgeye büyük toprak solucanları ile olta atın. solucanlar irisinden kahverengi olanlardan olacak.... :) oltayı attıktan sonra o bölgede fazla durmayın. uzaktan zilleri takip edebilirsininz yada gece atıp sabah kontrole gidebilirsiniz. bu yöntemlede de tutamazsanız şansınız yok demektir. :rolleyes:^^


    Bu aralar balık tutamamanızın sebebi havaların çok sıcak olması ve yağmur yağmaması. balıklar yayılıma genelde gece çıkıyor. ilk yağmur yağdığında oltaları atın oltaların hızına yetişemezsiniz. :thumbup::thumbup:


    Bu dönemde dediğm gibi her yerde balık yok. ( göletler ve ırmaklardan bahsediyorum ) iki hafta önce 4 gün uğraştım bir balığı tutmak için ama sonunda tuttum 4,5 -5 kg civarında tatlı su levreği....

  • Ölü olmaz yani şimdi profesyonel gibi çok iyi bildiğimi iddaa etmiyorum.Lakin dediğim sistemi yapıp atarsan göreceksinki mantardan dolayı kurbağa dibe dalamayacak ,hareket kabiliyeti sınırlanacak ayağından taktığın için yaşama şansı çok yüksek ve kurbağa çırpındıkça diğer avcıların dikkatini çekicek .Çok basit mesela aslanlar bile avlanırken sürü içinden yaralı yeni doğmuş yada yaşlı hayvanları seçer olay bunun gibi sabit bir yerde durup çırpınıyorsun mantardan dolayı kaçamadığın içinde heleki turna ve yayına yem olma şansın artıyor.


    Yayın için illa gece diyorum ben hava karardıktan sonra yemini at uzağa atıcam diye cebelleşme en yakın ağaç ot vs yakınlarına 15 20 metre ye salla dursun .Arada birde kontrol et tabi kurbaga kardeş kıyıya çıkıp dağı aşmasın ^^


    Ha dipnot sazan için bir sistemimi yazayım bununla balık tutamazsan at oltaları suya terket bölgeyi :)Şimdi av malzemesi satan yerden yem torbası alıp içine kuzu yemi yada yarın avuç makarnayı koy.dip oltası olarak 3 saçaklı iğnelere yine boncuk tak kokuya gelen balıklar emin ol o boncukları yem diye havada kapıyor.Bu sistemlede poşetler eridiğinden torbaya koydugun yem dipde iğnelerin altında kalır (akıntı vs yoksa)kokuyu alan gariplerde boncuklarına saldırır ,bu şekilde çok balık aldım ben kesinlikle tavsiye ederim.Eriyen poşet desen verirler zaten ucuz birşey tak zilini bak keyfine sonra

    • Official Post

    Cemal bey öncelikle yemlemeyi iyi yapmanız gerekiyor. üç gün boyunca kuzu yemi ile yemlemeniz gerekiyor. onuda ince ten çorapların yada hazır yem torbalarının içine doldurun misinaya bağlayın ve atabildiğiniz kadar uzağa atmaya çalışın büyüklükleri yumrugunuzdan biraz büyük olsun. 5-6 tane bu şekilde aralarında 1,5 mesafeyle aynı bölgeyi yemlemeniz gerekiyor. 3 gün boyunca, 4. gün yemlediğiniz bölgeye büyük toprak solucanları ile olta atın. solucanlar irisinden kahverengi olanlardan olacak.... :) oltayı attıktan sonra o bölgede fazla durmayın. uzaktan zilleri takip edebilirsininz yada gece atıp sabah kontrole gidebilirsiniz. bu yöntemlede de tutamazsanız şansınız yok demektir. :rolleyes:^^


    Bu aralar balık tutamamanızın sebebi havaların çok sıcak olması ve yağmur yağmaması. balıklar yayılıma genelde gece çıkıyor. ilk yağmur yağdığında oltaları atın oltaların hızına yetişemezsiniz. :thumbup::thumbup:


    Bu dönemde dediğm gibi her yerde balık yok. ( göletler ve ırmaklardan bahsediyorum ) iki hafta önce 4 gün uğraştım bir balığı tutmak için ama sonunda tuttum 4,5 -5 kg civarında tatlı su levreği....


    ağabey öneriler için teşekkür ederim. dediginizi bir deneyim toprak solucanıyla epey denedim verim alamadım.
    ama dediginiz etkenler sebep oluyordur kesin.
    burada balık o kadar çok ki anlatamam ama oltaya gelmiyor.
    isterseyen herkesi misafir ederim :) yerim çok ve rahat balık kum gibi ama tutamiyorum :)

  • Buda benim tututgum levrek. iki hafta önce kızılırmakta tuttum. bunun için 4 gün boyunca sabah beşte ırmağın kenarına gittim. sonunda değdi ama...


    <a href="http://bit.ly/c25MCx"><img src="http://j1307.hizliresim.com/1c/7/pzr18.jpg" /></a>


    [Resim Engellendi: http://j1307.hizliresim.com/1c/7/pzr18.jpg]


    <a href="http://bit.ly/c25MCx"><img src="http://k1307.hizliresim.com/1c/7/pzr34.jpg" /></a>


    [Resim Engellendi: http://k1307.hizliresim.com/1c/7/pzr34.jpg]

    • Official Post

    Ölü olmaz yani şimdi profesyonel gibi çok iyi bildiğimi iddaa etmiyorum.Lakin dediğim sistemi yapıp atarsan göreceksinki mantardan dolayı kurbağa dibe dalamayacak ,hareket kabiliyeti sınırlanacak ayağından taktığın için yaşama şansı çok yüksek ve kurbağa çırpındıkça diğer avcıların dikkatini çekicek .Çok basit mesela aslanlar bile avlanırken sürü içinden yaralı yeni doğmuş yada yaşlı hayvanları seçer olay bunun gibi sabit bir yerde durup çırpınıyorsun mantardan dolayı kaçamadığın içinde heleki turna ve yayına yem olma şansın artıyor.


    Yayın için illa gece diyorum ben hava karardıktan sonra yemini at uzağa atıcam diye cebelleşme en yakın ağaç ot vs yakınlarına 15 20 metre ye salla dursun .Arada birde kontrol et tabi kurbaga kardeş kıyıya çıkıp dağı aşmasın ^^




    :) kesinlikle dediklerinizi yapacagım ağabey. kurbağa kardeşleri x20 ile etkisiz hale getirip takıyordum :))
    şimdi dediklerinizi tek tek yapacagım insallah verim alırım bacağım kadar yayın balıkları suyu yarıp gidiyorlar bakıp kalıyorum hep :D

  • Cemal bey levreği kızılırmak ta ortaköy yolu üzeri şeker fabrikasının arkasında tuttum biliyorsundur oraları....


    Birde açıkta büyük balık olmaz. Hocam yayın levrek sazanın büyüğü söğüt gölgelerinde derin yerler de oluyor. söğütün gölgesinin düştüğü yada sazlık gölgelik yerler biliyorsanız oralara canlı kurbağa lı yemler bırakabilirsin... sülük te baya etkili oluyor. yayın için oltayı at 100 lük misina olacak oltayı serbest birakacak şekilde ağaca bağla bırak ertesi sabah kontrol et eğer o bölgede yayın var ise kesin yakalanır.

    • Official Post

    Cemal bey levreği kızılırmak ta ortaköy yolu üzeri şeker fabrikasının arkasında tuttum biliyorsundur oraları....


    Birde açıkta büyük balık olmaz. Hocam yayın levrek sazanın büyüğü söğüt gölgelerinde derin yerler de oluyor. söğütün gölgesinin düştüğü yada sazlık gölgelik yerler biliyorsanız oralara canlı kurbağa lı yemler bırakabilirsin... sülük te baya etkili oluyor. yayın için oltayı at 100 lük misina olacak oltayı serbest birakacak şekilde ağaca bağla bırak ertesi sabah kontrol et eğer o bölgede yayın var ise kesin yakalanır.



    Ağabey dediginiz yeri cok iyi biliyorum. ama bana cok uzak en az 70 Km mesafede. benim bulundugu bölgede 1 yer var. sodyak botla 25 mt suya açılıp daldım 10-12 mt derinlik vardı. turnayı orada gördüm
    dediginiz dut ağacı gölgeliği orası oraya bir deneyim şimdiden cok teşekkür ederim
    50 lik misina iş görmez mi elimde cok fazla var.

  • Ağabey dediginiz yeri cok iyi biliyorum. ama bana cok uzak en az 70 Km mesafede. benim bulundugu bölgede 1 yer var. sodyak botla 25 mt suya açılıp daldım 10-12 mt derinlik vardı. turnayı orada gördüm
    dediginiz dut ağacı gölgeliği orası oraya bir deneyim şimdiden cok teşekkür ederim
    50 lik misina iş görmez mi elimde cok fazla var.


    50 lik misina olur... kan sülüğünü kesinlikle dene misinayı ağaca bağlamadan önce balığın gezdirebileceği büyüklükte bir taşa bağla sonra ağaca bağla eğer gece balık yakalanırsa karada taşı gezdirir. hem balık yorulur hemde misanayı kopartmamış olur.... İnşallah yakalarsın hocam. yakalayıncada resimlerini bizimle paylaşırsın biraz gönlümüz gözümüz açılır.... 8o8o

    • Official Post

    50 lik misina olur... kan sülüğünü kesinlikle dene misinayı ağaca bağlamadan önce balığın gezdirebileceği büyüklükte bir taşa bağla sonra ağaca bağla eğer gece balık yakalanırsa karada taşı gezdirir. hem balık yorulur hemde misanayı kopartmamış olur.... İnşallah yakalarsın hocam. yakalayıncada resimlerini bizimle paylaşırsın biraz gönlümüz gözümüz açılır.... 8o8o



    insallah yakalarım yahu o kadar cok vaktim var ki. silah slah bir yere kadar balık biraz daha zevkli ama birde tutabilsem :D
    işin şakası giderken 4000 bin pellet aldım 2500 tanesini 15 günde atmışım :D

    • Official Post

    Yeme gerek yok.Ben bizim köyde 1 saatte bir kova balık tutuyorun.Balığı elimizle ve suyun en bulanık mırık yerinden çıkarıyoruz.Bazen kamış diplerinde öyle deliklere rastlıyoruzki sen de 10 ben deyim 20 kg balık.Yayın haricini tutmuyoruz.



    kamış diplerine burada yaklaşamam ağabey. Hirfanlı barajı burası. 10mt ileri gidince suyun 4mt kadar derinleştiği yerleri biliyorum.
    kamışların içinden sürekli yılan yakalıyorum. o yüzden ben o dediginizi burada yapamam. dağın başındayım zehirli bişeye denk gelsem hastane 45km mesafede.