Orijinal cold steel, ka-bar gibi markaları nerede bulabilirim?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Cold steel ürünlerini alırken dikkat edin, defolu çıkanlar olabiliyor.

  • Ascim markette bu tip sorunlar yaşanmıyor, ürün de problem olsa da hemen değişim yapıyorlar.

    Tabii ki, nerden alırsak alalım, sorunlu malı değişmek zorundalar. Ancak, ülkemize giren çoğu ürün kalite kontrol mekanizmasından geçmediğinden, defolu ürünlere rastlamak mümkün.

  • Spyderco nun kalite kontrol sisteminin Coldsteel den daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak, coldsteel in tri-ad lock kilit sistemi sayesinde, bazı çakılarını ağır işlerde dahi sanki sabit bıçak rahatlığıyla kullanabiliyorsunuz. Coldsteel in kullanıdığı AUS8 çelik, Spyderco nun üst modellerinde kullandığı VG10, Zdp çelikleri gibi çok sert değil ancak yeterli kalitede ve bilemesi biraz daha kolay.

  • arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum, Ascim'daki fiyatlar ve modeller çok dikkatimi çekmişti. kendilerinden e-posta göndererek bir konuda bilgi istedim fakat.. (sonuç alamadım) diyelim.. daha sonra bir adet üst düzey bıçak almak yerine, ihtiyaçlarım doğrultusunda fikir değiştirdim ve amaçlarına göre dört adet uygun fiyatlı modellerden seçim yaptım. Uygun fiyat derken aldığım bıçaklar yine dünya çapında markaların, üst düzey değil de daha standart olan modelleridir.


    1- kershaw compound (günlük kullanım) çakı- 65 TL (ABD/çin üretim)


    2- opinel carbon 9 (daha hafif işler) çakı- 25 TL (Fransız/Fransa üretim)


    3- opinel inox 8 (yiyecek kesme doğrama) çakı- 20 TL (Fransız/Fransa üretim)


    4- mora hq robust (her türlü outdoor kullanımı) sabit bıçak- 50 TL (İsveç/İsveç üretim)


    250 TL ya da daha fazlasına daha üst seviye bir spyderco,kershaw,kabar alabilirdim.. Bu 4 bıçağa 160-170 TL harcama yaptım. Kendimce tam teşekküllü bir set oluşturdum. Ayrıca hemen hemen bütün markaların modellerinin yarısından çoğu, (ABD'den bile sipariş etseniz), yine çin/tayvan üretimi.. sadece bazı üst düzey modelleri kendi üretiyorlar. Bıçakların her birinin ''kendi alanında ve fiyat bareminde'' alınabilecek en iyilerden olduğunu ve doğru seçimler yaptığımı söyleyebilirim. Hepsiyle ilgili internette videoları ve yorumları, dibine kadar inceledim :) .. En son gidip görerek deneyerek aldım. Tekrardan tavsiyeleriniz için teşekkür ederim