Süper pozede alt ve üst namlu farkı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Evde eskileri karıştırırken 20 yıl önce 28 günlük inşaat işçisi yevmiyesine satın almış olduğum Üzümlü kooperatifi üretimi 76 cm namlulu yanaklı dipcikli,üst göz full alt göz 3 numara kendinden şoklu,70mm fişek yatağına sahip 12 ga av tüfeğimi buldum,el kundağı kaybolmuş onu temin edip epeyce bir atış yapma imkanım oldu, atışlardan sonra tüfekle ilgili enteresan sonuçlar ortaya çıktı ve bunları sizinle paylaşmak istiyorum.


    Değişik gramajlarda yapılan kurşun atışlarında aldığım sonuçlar şöyle;üst göz ile yapılan atışlar düşme yapmadan 80 metreyi vururken, alt göz ile yapılan atışların düşme yapmadan sürekli 120 metreyi vurduğunu gözlemledim.(hedef 30*30 karton kutu)


    Saçma atışların da çıkan sonuç ise şöyleydi;50 metre rüzgarsız, yaklaşık 25 derece sıcaklıkta rc 32 gram 6 numara fişekle kola kutusuna yapılan üst göz atışlarında kola kutusuna 2-3 adet saçma değerken,alt göz ile yapılan atışlarda 4-7 adet arası saçma değdiğini gözlemledim.


    tüfekle igili bir sıkıntımda metal kısmı uzun olan fişekleri sıkıştırması..Bu sorunu acaba nasıl çözebilirim?


    Değerli forum arkadaşlarım, tüfeğin bu hali normal mi? İlerleyen zamanlarda sıkıntı oluşturabilir mi ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    AA S500 XTRA FAC
    HAWKE 6*24*50 (10x mildot)

  • degerli dostum selamlar.elindeki tipik bir ördek tüfegi 76 cm namlu demişsin, birincisi kurşun atmamanı şiddet le tavsiye ederim özellikle de full şok olan namludan, şayet arastırırsan kursun atılan tufeklerde slug denilen 50cm kaval namlu oldugunu gorursun kendini ve etrafındakileri riske atma lutfen,ikincisi full sok ve 3 nolu sok sonucların tam tersi olmalı tekrar kontrol et derim ,3 uncusude fisek sıkıstırıyor diyorsun her tufegin sevdigi bir fisek markası vardır onu arayıp bulmanı oneririm ,birde konyadasın tufegi kullanmayı duşunuyorsan şayet 70 cm mobil şoklu bir namlu yaptır bence tekrar selamlar saygılar.... ;tacli#

    burada yabancılar yok aramızda ,sadece arkadaşlar var.... daha tanışmamış g;$i


    diana mod54 -leapers 3-12x44compact.px.ao
    diana 460magnum -leapers 4-16x44/utg
    diana mod35-4x32 walther

  • Evet kurşun atmama konusunda hemfikir olduk.işte benimde değinmek istediğim daha doğrusu neden böyle dediğim saçma dağılım sonucu,defalarca denedim ama sonuç aynı, alt göz yani 3 no'lu kendinden şoklu namlu ile yapılan atışlarda(ilk ateşlenen tetik üstelik) full şoklu namluya göre çok fazla sayıda saçma isabet etmesiydi.hatta 50 m de bir kaç atışta 12 saçma saydığım oldu kola tenekesinde


    Metal kısmı uzun olan boş kovanları neden sıkıştırıyor bilmiyorum.(hafta sonu fabrikadaki ustalara soracağım)

    AA S500 XTRA FAC
    HAWKE 6*24*50 (10x mildot)

  • tufek te selector varsa once ust gozu kullan ,olmadı şayet şoklar dan eminsen %100 kendin kontrol ettiysen ve problem var diyorsan namlu yu önce bir 5cm kestir tekrar dene sonra bir 5cm daha kestire bilirsin...istersen..,tüfegin tırnakları fişeyi sıyırıyorsa eski yerli tüfeklerde o problemin hallolduğunu görmedim problemsiz attığı fişek varsa onu kullan derim sıkıntı yapma selamlar g;$i

    burada yabancılar yok aramızda ,sadece arkadaşlar var.... daha tanışmamış g;$i


    diana mod54 -leapers 3-12x44compact.px.ao
    diana 460magnum -leapers 4-16x44/utg
    diana mod35-4x32 walther