Regülatörlü Tüfek Sahiplerinin (özellikle FX) Dikkatine...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Değerli arkadaşlar,
    Orijinalinde regülatörlü olan veya sonradan regülatör takılan pcplerde, regülatörde hava kaçağı olması hatta bunu tüm hava bitene kadar devam etmesi normal midir?

  • Bu zamana kadar kullandığım tüm tüfekler regülatörlüydü, bazısı orjinal bazısı sonradan takılan. Hava kaçağı olması yanlış olan birşeylerin göstergesidir, HW nin regülaötürünün çok ama çok az kaçırması normal görülüyor fakat benim hw tüfeğimde 2-3 hafta bekletsem bile hava kaçağı yok, regülatör demek kısmen de olsa hava kaçıran yada tamemen kaçıran bir alet demek değildir. Atmosferik yani dış basınçla kendini kalibre eden regülatörlerde örneğin HW100, audrius vb. hava kaçırma olasılığı biraz daha fazladır, bunun nedeni basıncı bir adet oring tutar,deforme olursa kaçırır, yada söküp takılırken oring gözle görünmeyecek kadar bile olsa yırtılırsa oradan kaçırabilir (bu küçük ihtimal ama başa geldi).
    Oring hatası dışında bloktaki çatlak, çizik vs yerlerdende hava kaçağı olabilir.

    A-TAKIMI

  • dolum ucunda bir o-ring oluyor, o kaçırıyor olabilir. veya regülatörün o-ringlerinden kaçırabilir. Bazende dolum yapaken pislik vs gelip dolum valfinin çok az açık kalmasına neden olabiliyor. Eğer pislik varsa silaha kesik-kesik hava dolumu yaparak pisliği bazen atabiliyorsunuz.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Atmosferik olmayan regülatör kullandığım için çalışma sistemi açısından tüp boşaltması mümkün değil. Tüpte delik olan atmosferik model kendi içinde havayı bırakırsa, dışarı tahliye edeceği için oringler sağlam da olsa dışarı kaçırabilir. Bu regülatör arızasıdır. Doğru düşünüyorsam tüpteki deliğe şeffaf bant yapıştırıp beklenebilir. Bu arızaya en mantıklı yer dolum ucu olabilir.

  • mümkünse acaba regülatörlü bir tüfek resmi (size ait olan bir tüfek olsa daha iyi olur) paylaşabilirmisiniz :rolleyes::rolleyes::rolleyes:^^

  • Audris regülatör kullandığı söylenen FX'e bu soruyu 23.08.2013 tarihinde info adreslerine gönderdiğim maille detaylıca sordum. Bir süre cevap gelmeyince 05.09.2013 tarihinde tekrar mail gönderdim ayrıca facebook üzerindeki sayfalarınada mail adreslerini kontrol etmeleri için mesaj gönderdim. Yinede dönüş olmadı. Gördüğüm kadarıyla FX gözümde büyüttüğüm gibi kurumsal bir firma olmakta çoook uzak, mail adresleri ve face sayfalarını bile doğru dürüst kontrol etmekten aciz üç beş kişinin biraraya gelip kurduğu atölye tarzı bir işletme gibi... Ürün kalitesi hariç, bizim eleştirdiğimiz Hatsan bile FXten daha kurumsal ve büyük bir firma anlaşılan...

    • Official Post

    Audris regülatör kullandığı söylenen FX'e bu soruyu 23.08.2013 tarihinde info adreslerine gönderdiğim maille detaylıca sordum. Bir süre cevap gelmeyince 05.09.2013 tarihinde tekrar mail gönderdim ayrıca facebook üzerindeki sayfalarınada mail adreslerini kontrol etmeleri için mesaj gönderdim. Yinede dönüş olmadı. Gördüğüm kadarıyla FX gözümde büyüttüğüm gibi kurumsal bir firma olmakta çoook uzak, mail adresleri ve face sayfalarını bile doğru dürüst kontrol etmekten aciz üç beş kişinin biraraya gelip kurduğu atölye tarzı bir işletme gibi... Ürün kalitesi hariç, bizim eleştirdiğimiz Hatsan bile FXten daha kurumsal ve büyük bir firma anlaşılan...



    BENCE dünyanın en iyi servisi şuan hatsan

    agt agtagt

  • BENCE dünyanın en iyi servisi şuan hatsan


    +11111111 :thumbup:

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • +11111111 :thumbup:


    + hatsanın tüfeklerini bu yuzden kullanmak hosuma gıdıyor :) yayını kısalttım e posta attım garantıden cıktı mı dıye bana resmıyetten evet denıldı ama göndersem bi kuruş almicaklar ki biliyorum :))

    hatsan mod 125 CAMO .177 (kalıbına göre dürbün arıyorduk en sonunda biz yaptık )

    İNANIYORSANIZ SATEN İŞ BİTMİŞTİR...

  • Fx in pcplerinde hava kaçağı olduğunu duymuştum hatta tecrübe ile sabittir

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Tamam bu artık son nokta olsun diyerekten Ramazan bayramında 4000TL gibi bir meblağa aldığım tüfeğin, 3 defa ithalatçısına gitmesine rağmen, her seferinde bu sefer oldu denmesine rağmen, üreticinin hava kaçağının normal olduğunu kabullenmeyip ithalatçıya yönlendirmesine rağmen hala günlük 10-20bar civarı hava kaçırmaya devam etmesi kadar hayal kırıklığına uğratan, sinir bozucu ve hobiden soğutan bir şey daha olamazdı benim için..!


    3-5 ay daha sabredip yivli bir CZ almadığıma çok pişmanım.

  • Yerli üreticiyi hep atıp tutuyoruz ama pcp ile ilgili her hangi bir sorun olduğundaki at44longta baya bir yaşamıştım hobide yeni olduğum zamanlarda.Bt-65te hiç bir arıza olmadı.Galatiandada olucağına benzemiyor.Tüfeği yolladığımda genelde bilmediğim başka arızalarda onarılıyıp yollanıyor.ithal tüfeğin arkasında durmak zorduk heleki üretici olmayıp satış yapmaksa.Forumlarda görüyoruz 5-6 yaşında pcpleri elden çıkamaya uğraşanı mı ararsınız yada birine kakalamayanı çalışanlar mı.Yeni pcp gelince eskisini satanlar mı.Cep telefonu olayında döndü.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Elden çıkarma olayında yanlış düşünüyorsunuz özellikle kakalamak ne demek kimse kimseye zorla birşey satmıyor 10 günlük tüfekte satıldı 10 yıllık tüfekte

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Bunca senedir her iki forumuda takip ederim kimsenin kimseyi kazıklamaya çalıştığını görmedim.Ufak tefek anlaşmazlıklarda hep tatlıya bağlanmıştır.Tüfeğin yaşıda pek önemli değil,emin ol herkez gözü gibi bakıyor silahına. Örneğin benim tüfek 5 yaşına girdi kızoğlankız ne mühendisler ne doktorlar istiyorlar veremiyorum,kıyamıyorum :rolleyes: .Kakalamak bu forumlarda olacak en son iştir.Ben şahit olmadım.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Kemal abi senin tüfeği biliyorum temiz.Benim dediğim farklı bir kaç kişi var onlar genelde satmadan bir grupman koyuyor:D bakıyorsun 2-3 aya tüfek satışta:D. Doğrudan kazıklama değil biraz dolaylı oluyor:D .

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Kısacası bu ithal tüfek olayı sakat.Teknik servis vermeyen mi ararsın yada bir şekilde getirip vergi vermeden vergi verdim diye satan mı ararsın.Çok karışık çok.Hiç karıştırmayın:D

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Kakalamaya çalışan yok değil forumda. Bildiğimiz kullandığımız silahı forumda vatandaş bir anlatıyor, varı yoğu sat onu al :) Ama tabiki bunu genele yaymak doğru olmaz.


    Özellikle silah alırken benim bakacağım iki nokta vardır; biri krono ölçüm değerleri, diğeri de grupmanı. Bu verilerin doğruluğu kişiden kişiye de değişiyor tabiki.

  • Bende o kişilerden bahsediyorum zaten herkes bunu yapıyor demedim:D

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot