Optima dürbünün ön merceği çıktı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar sevgiler hobidaşlarım. Ben X20 suppressor kullanıcısıyım. Tüfeği orjinal dürbünü yerine 3x9/32 optima dürbünle dampasız olarak kullandım ve yaklaşık 2.000 atışa yakın yaptım. Dün atış sırasında ön merceğin içe kaçtığını ve incecik lastiğinin çıktığını gördüm. Mercekte bi hasar yok ve sallayınca tekrar yerine oturuyor fakat en ufak harekette tekrar içe kaçıyor. Tamir etmek mümkünmüdür yoksa çöpemi atsak. Saygılar.

    • Official Post

    en iyisi gamo serisi bir dürbün ve dampa agabey ugrasmaya değmez o dürbüne

    agt agtagt

  • Abi geçmiş olsun öncelikle can sıkıcı bi durum. Ama çöpemi atsak deyince gözden çıkardınız gibi geldi. Bence kurcalayın gözden çıkardıysanız. tamir edilebilir bir ihtimal ama ön mercek kapağını açmak zor ben bozulan dürbünümü açmıştım bayağı uğraşarak sonuç çöp oldu tabi :) Biraz ince iş elinizin yatkınlığına bağlı. Saygılar :)

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • X20 nin dağıttığı dürbünü Mod 125 yanında hediye olarak veriyorlar :thumbup: Arkadaşım uğraştığına değmez bütçene uygun Gamo ya da Hawke dürbün bak derim....

    Diana Mod 52 - Yatagun Dampa - Diana 4-16 AO

  • senden önceki kurban benim, benim x20 supressor de bir optima dağıttı, daha kaliteli bir dürbün almak en iyisi tabi dampa ayak ile kullanın diyen tecrübeli arkdaşlarıda göz ardı etmeyin.

  • Dandik durbun, gucsuz yayli bile olsa dagiliyor, hawkeninde ulkemizde yayli tufek sertifikali durbunu yok, en iyisi gamo 3-9x40 yada ayni buyutmeli dianadan almak

  • Hepinize tek tek teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. Şu anda tüfeğin kendi orjinal dürbünüyle idare edicem. Optimayıda bi kurcaliim bakalım. Japon yapıştırıcısıyla ön merceği yapıştırabilirsem ne ala , olmazsa hedef olarak kullanıcam artık naapalım :D Orjinal dürbünede bişey olursa dampayla beraber bi Hawke alıcaz artık. Herkese saygılar selamlar.

  • yaylılar için en iyisi gamo dürbünlerdir


    yumşak yaylılar ile dampasız bile kullanan ve dağıtmayanlar olmuş

  • Ayni problem bendede oldu, dampasiz tek parca ayak ile gamo black fusionumda ustelik durbun hawke sport hd 3-9x40 , hafif saglam darbeye dayanikli denen optik 500 atista on mercegi tutan lastigin yerinden cikmasi sonucu mercek dustu, yerinede takamadim, boru anahtari ile durbunu sokmeye calisirken pert ettim. Sakin hawke falan diye guvenmeyin, airmax serisi degilse yayliya dayanmiyor.

  • x20 supp orjinal dürbününün dampasız kullanılabildiğini okumuştum sanki. İdare etsin biraz benide bundan sonra alacağım hawke veya gamoyu dampasız kullanmam zaten. Fikirleriniz için çok teşekkürler. Saygılar.

  • Sadece Hawke ye takılı kalmayın, alternatif düşünün
    hawke son zamanlarda biraz fazla abartıldı, çok da kaliteli bir optik üreticisi değil, dürbün aksesuar ve ayaklarıda çok kaliteli değil. Airmax serisi harici yaylı tüfeklerde dayanmıyor. hawkenin panaroma, warmint, sport hd, sport hd ir serilerinden kullandım hiçbirini begenmedim hemen sattım.warmint serisinin görüntüsü kötü, panaromada oldukça dayanıksız. sport hd ve hd ir serisi yarı fiyatına satılan gamo kadar bile görüntü veremiyor gamolar çok net.
    night eye seriside kazayla elden düşse hiç eğilip almayın o derece hassas pcp dürbünü.


    hawkenin tek serisi var oda sidewinder 30 tactical ( normal değil tactical serisi normal seride iyi değil.) 10x42 yada 4.5-14x42 uzun yıllar sorunsuz kullanılacak oldukça sağlam, eteşlilerde kullanılan ve max zoomlarında dahi net görüntü veren optikler. sidewinder tactical serisinin son iki modeli yüksek büyütmeli olanlar son zoomda görüntüyü bozuyorlar ondan hawke dendimi sadece bu yazdığım serinin 2 modeli tavsiye ediliyor.

  • Optima 3-12x44 arkadan paralakslı dürbünün ışığı var sanırım fakat bu nasıol aktif oluyor pili nderdedir bir türlü çözmedim ???? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

  • Magnum sınıfı bir tufeginiz varsa dampa kullansan bile durbun kaliteli olmasi lazim. Bence optima durbun icin ugrasmaniza degmez durumunuz varsa elinize bile almayin :)

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • Optima 3-12x44 arkadan paralakslı dürbünün ışığı var sanırım fakat bu nasıol aktif oluyor pili nderdedir bir türlü çözmedim ???? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


    Pilin, ışığı açan düğmenin altında olması lazım.

  • Pilin, ışığı açan düğmenin altında olması lazım.


    Işığı açan düğmede göremedim :) Tüfek ile beraber almıştım burada bir arakdaştan 2. el aldım tüfekle gelmiş sanırım ön arka kapağıda yok.

  • Sanırım paralaks'ın olduğu yerde imiş . Bir av bayiini aradım 1. kademede ışık yanar yanmıyorsa pili bitmiştir. Eve gidince bakarız artık....