Uluslararası Arenada Bizde varız..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar;


    Bildiğiniz üzere, ülkemizde takımlarımızca tertiplenen ulusal müsabakalarda 60 civarı atıcı mutlaka oluyor, katılamayanlar ve takip edenlerle yaklaşık 100-120 tane Field Target ve Benchrest atıcılığına meraklı aktif atıcıdan söz edebiliriz. Yani aslında bu iki outdoor disipline meraklı ülkemizde ciddi bir TOPLULUK var diyebiliriz. Bu sebeple bu yılın ilk dönemlerinde TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI’nın toplanması ve paylaşımda bulunması adına FTBRTURK.COM platformunu kurmuştuk..


    Diğer taraftan, bu iki outdoor atıcılık disiplini için uluslararası platformda 3 büyük federasyondan söz edebiliriz. Bu iki branşla ilgili ülke federasyonları ve ülkelerdeki topluluklar da bu uluslararası federasyonlara bağlı çalışmaktalar. Bu disiplinlerdeki Dünya ve Kıta Şampiyonaları bu federasyonlarca tertip edilmekte ve üye ülkelerin ulusal takımları bu şampiyonalara iştirak etmekte..


    WRABF (World Rimfire and Air Rifle Benchrest Federation)
    http://www.wrabf.com


    ERABSF (European Rimfire and Air Rifle Benchrest Shooting Federation)
    http://www.erabsf.org


    WFTF (World Field Target Federation)
    http://www.world-field-target-federation.com


    Uzun süredir Uluslararası federasyonlarla resmi kanallardan ve önemli üyeleriyle de internet aracılığıyla iletişimdeydik, bugüne kadar ülkemiz takımlarınca düzenlenen ulusal müsabakaların tüm medyalarını mutlaka onlarla da paylaştık. Ülkemizdeki potansiyeli ve topluluğun büyüklüğünü sürekli anlatmaya çalıştık. Kısa zaman önce de meyveleri toplamaya başladık diyebilirim.


    İlk haber Benchrest tarafındaki WRABF ve ERABSF’dan geldi, Mayıs ayında İzmir’de düzenlemeyi öngördüğümüz Benchrest 25 müsabakasına çok ilgi gösteriyorlar, ve ülkemizdeki topluluğun Federasyonlarınca tanınacağı müjdesini dün ilettiler.. Yani ülkemiz ve ülkemizdeki topluluk WRABF ve ERABSF tarafından tanınacak ve üyeliğe kabul edilecek. Prosedürlerin tamamlanmasını müteakip duyuracaklar. Yakında sitelerindeki bayraklara bizimki de eklenecek. Artık ülkemizdeki topluluğun da bir oy hakkı var bu Uluslararası Benchrest Federasyonlarında. Diğer taraftan Benchrest Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına ulusal bir takım olarak davet te edileceğiz. Örneğin 2015 Avustralya Dünya Benchrest Şampiyona’sına ülkemizdeki topluluktan da atıcılar davet edilecek. Yayınladıkları uluslararası e-dergi’de bizim ülkemizden haberler de olabilecek. Diğer taraftan, ülkemizdeki ulusal Benchrest müsabakalarında, WRABF ve ERABSF’in official hedeflerini ve mevzuatlarını kullanabileceğiz.. Normalde bu dokümanlar üye olmayan ülkelere kapalı. İlk aşamada beni ve Taylan Abi'yi iletişim amaçlı ilettik, akabinde kapsamlı ve tüm camiayı kapsayan bir kadro camia tarafindab oluşturulacak ve iletilecektir.. Ayrıca dün itibariyle bayrağımız Dünya Benchrest Federasyonu sitesine de eklendi..
    [Resim Engellendi: http://farm6.staticflickr.com/5526/11062722404_a9b3958aee_o.jpg]


    Field Target tarafında ise; WFTF üyeleri ile görüşüyorduk, onlarda çok sıcak bakıyorlar, şuanki başkan Andy Kays’e konu intikal etmiş durumda ve muhtemelen onlardan da müjdeli haber gelmesi çok yakındır. 2015 Litvanya Dünya Şampiyona’sına bir takım göndermemiz bile belki de mümkün olacak. Şuan butarafla da yazışmalar devam ediyor..


    Tabi tüm bu gelişmelerde; ülkemizde son iki yıldır düzenli şekilde tertip edilen ve takımlarımızca organize edilen ulusal çaplı müsabakaların payı çok büyük, ülkemizdeki potansiyeli anlatabilmek konusunda bu müsabakalardaki argümanlar(fotoğraf ve videolar, teaserlar..vs) çok faydalı oldu.


    Ülkemizdeki FT ve BR topluluğu adına yaşanan bu olumlu gelişmeler umarım hayırlı olur ve inşallah yakın gelecekte bu disiplinlerin Ulusal Federasyonu’da ülkemizde de kurulur, şimdilik uluslararası Federasyonlarca topluluk olarak üyeliğimiz başlıyor diyebiliriz :) Verdiği destekten ötürü Taylan Abi'ye de ayrıca teşekkür ederim.. Yeni detaylar geldikçe paylaşacağız mutlaka..


    Ve son olarak, uluslararası müsabakaların kapısı aralandığına göre, atıcılılarımızın 2014 performansları daha da önem kazandı, 2014 sezonu daha iddialı geçecektir..


    [Resim Engellendi: http://www.wrabf.com/sponsorship%20images/Sponsorship2012/wrabf.jpg] [Resim Engellendi: http://www.erabsf.org/index/final%20logo.gif]


    [Resim Engellendi: http://www.fieldtarget.it/portale/images/Loghi%20ASD/WFTF_logo.png]

  • Çok iyi haber. Emeklerinizin olumlu sonuç vermesine sevindim. Uluslararası arenada ülkemizin de boy göstermesi adına gösterdiğiniz çabadan dolayı teşekkür ediyorum :)

  • Kendi adıma ve tum hobidaslarım adına tesekkur ederim.
    Emeginize saglık arkadaslar.

    GALATİAN ıv 5.5 lw
    Bsa 8 32 44
    Wrangler moderator
    Sumatra 500 25mm
    AT 44 LONG LW 5.5
    AT 44 10 S 5.5

  • Çok güzel haberler,emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.


    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • Emeginize saglik ugrasip adimizi duyurmaniz cok hos. Zaten sitede bayraklar arasinda Türk bayragini bile gormek yeterli bir onur, bunun icin ayrica minnettariz. :thumbup:
    Ancak gerceklere gelirsek; yurt disi fikrini duyunca herkesin agzinin suyu akti, ama kim gidecek sporcu olarak? Turkiyede kac kisi var? Yada olmak isteyenleri nasil egiteceksiniz? Tesismi var? Butcemi var? Hepinizin bildigi gibi bu is genclerin isi 25 yasinda hatta birakin 40 ina yaklasmis isi gucu olan, hobi olarak aticilik yapan bende dahil olmak uzere ahmet, hasan huseyin, gibi kisilerle yurt disi dusunuluyorsa vazgecin bu hayalden 8o
    Dost aci soyler sozum meclisten iceri olucak 5 bin tl lik ft tufegi alip ustune aticilik kiyafeti giyip eline eldiven, kafaya bir sapka takarak atici olunmaz. Bu is icin genc yasta olmak sart. Gezdigim illerde aticilik sporuna baslayan gencler 12-15 yasinda kaslar taze, reflexler iyi, gozler keskin, kafalarinda hayat mucadelesi ekmek kavgasi, cocuk sorumlulugu, kadin dirdiri 8o yok. İs icin yapiyorlar sporu, hobi icin degil.
    Benim elim titrer, Belim agriyor, e biraz gobek var egilemiyoruz, totomuzda basur var oturamiyoruz 8o , boyle yurumez bu isler, orda 15 yasinda cocuk adami yerin dibine sokar. Onemli olan yarismakti imkanimiz yoktu bu kadar oldu demekte kendini birkez daha yerin dibine sokmaktir. Yoksa yarismicaniz bu kadar basit. Haftada 1 bulusupta soda sisesi patlatmak, sonra mangal yapip yemek ve youtube da 2 video koymakla donmez bu isler.
    Brans haric tum dunya capindaki yarismalarda hep en iyiler yarisir yoksa rezillik olur, adamlar devlet tarafindan desteklenen yada buyuk takimlarin alt takimlari ciddi sponsorlari olan yarismacilar, hersey profosyonel adamlarin isi aticilik. Lutfen kendimizi kiyaslamayalim izmirde kendi capimizda bir yarisma yapip gelin guvey olduk bir halt degiliz.
    Soyle bir ornek vereyim 2008 yilinda 250 cc honda cup turkiye sampiyonasinda 1 sezon yaristim. Ee coluk cocuk geldi bunlar kim? 15 yasinda 40 kilo veletler. Orada abileri var onlarin kilosu kadar motosikleti olmus, yillardir usta kendi capinda zaten altinda 1000lik makinayla gelmis yarisa, tulumu dainess en iyisi, cocukta 125 lik var babasi zor almis, tulum emanet, pacalardan baglanmis,
    Velet iste, piste cikiliyor, herkesin motoru ayni honda 250cc , oda ne bizim veletler bize tur bindiriyor, yirtiniyoruz gecemiyoruz, 8o kaza yapiyoruz isten 15 gun rapor aliyoruz , velet siralama turlarinda takla atiyor motor pert ertesi gun baska motorla yarista .. Ee genclik iste..


    Saygilar

  • Cok buyuk basari elinize saglik....Turk bayragini gorunce tuylerim diken diken oldu... Mukemmelsiniz...

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • Bence bu kadar umutsuz davranarak hiç bir yere varamayız zaten.
    Örnek olarak verdiğiniz avrupa ülkelerinin ft de şampiyonluk kazanan isimlerine baktığımızda sizin bahsettiğiniz kadar genç olanların değil aksine tecrübeli olanları kürsüde görüyoruz.
    onun dışında geçtiğimiz yıllarda yapılan bir ft müsabakasında hobiye sadece 2 yıl önce başlamış, orta yaşlı ve yaylı bir silahla (hw97) katılan kişinin şampiyon olduğunu görmüştüm. forumda yeterli araştırma yaparsanız bulabilirsiniz.
    Bizim de yıllardır bu ile gönül vermiş atıcılarımız var.Şahsen ben 32 yaşındayım ve 22 senedir elime havalı silah dışında silah almadım. benim gibi hatta çok daha eski buram buram tecrübe kokan bir çok isim var ülkemizde siz merak etmeyin. yeterki olması gerektiği kadar zaman ayırabilelim Emin olun ki bizden de çpk iyi dereceler çıkabilir. şimdi olmasa da sonra olur bu sporun engenç ülkesiyiz.
    İçimizdeki Türk kanını göstermemiz yakındır.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Başar,
    Senin nezninde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
    Bundan sonra yapılacak yerel turnuvaların ralli sistemi ve puanlamayla yapılması,
    sonuçta ülkemizi temsil hakkının da bu ralli sistemi içerisinde değerlendirilmesi gerekir.
    Gönül ister ki uluslar arası katılımlarda finansal sponsorlarda bulunsun ve yurt dışında
    Ülkemizi temsil hakkı ekonomik koşullarla sınırlandırılmış bir hak olarak kalmasın.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • Togay Bey Sizi ve iyi niyetinizi anlıyorum ancak; tüm spor müsabakalarında bazı kurallar işler, münferit örnekler olabilir devede kulak bile değildir. Kurallara göre oynar kazanırsınız. Ben Türküm, müslümanım, iman gücüm var, azla çok yaparım, az yaksın çok kaçsın mantığı gerçek dünyada işlemez.
    İyi bir takımınız, yeterince paranız, iyi yarışmacılarınız varsa kazanırsınız yoksa mühim olan yarışmaktı deyip komik duruma düşersiniz.
    Bu özellikle fiziki sporlarda geçerlidir. Tecrübe önemli değildir eğer kritik yaş sınırını aşmışsanız. O zaman Pelede Maradonada tecrübeli gelsin oynasın, shucmaher tecrübeli sürücü gelsin yarışsın yine hesabı olur.
    Şimdi size kişisel olarak soruyorum 15 hadi abartmayalım 20 yaşındaki fiziksel halinizle şimdiki haliniz birmi?
    Beden ve fiziki sporlar en basit ve en güzel anlaşılabilecek örnek futbol bile belli bir yaşa kadar yapilir.
    Bir insanın, ortalama bir erkeğin ZİHİNSEL VE BEDENSEL en iyi gelişim grafiği tepe noktası 23 yaştır. Bundan sonra düşmeye başlarsınız. bu nedendendir ki Atletizm, Boks, Yüzme, Tenis, Futbol, Basketbol, Motor sporları....... vs binlerce branş çocuk yaşta eğitime başlanır yine çocuk denecek yaşta profosyonel olunur. 25 sonlarına 30 lara doğru jübile planlanır.



    Kurallar kanunlar bu şekilde işler, sizde eğer süpermen değilseniz bu kurala uymak durumundasınız. Çıkıpta bana hw97k orta yaşlı dayı herkesi geçmiş örneğini lütfen göstermeyin 1 tane ne oldugu belli olmayan bir müsabaka, bende size kurallarına göre işleyen yüzbinlerce müsabaka örneği veririm karşılık olarak.


    Tekrar söylüyorum iyi bir gelişme, emeği geçen herkese sonsuz saygım var teşekkür ederim. Ama işi hadi hoba 2 şişe patlatıp gideriz şeklinde değilde, 10 yaş üstü gençlere örnek olarak, ekipman imkan sağlayarak, yol göstererek, tecrübenizi onlarla paylaşarak, kağıt üzerindeki işleri hallederek, organizsyon yaparak, yönetici olarak, yol gösterici olarak, finansör olarak yaparsanız çok daha iyi şeyler olur olması gereken budur.


    Yoksa yukarıdada söylediğim gibi; bu sefer olmadı gelecek sefere önümüzdeki maçlara bakmalıyız, tesis yok, imkan yok, önemli olan yarışmaktı hikayesine döner iş 8o

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen avcı10 ().

  • Öncelikle iyi dilekler ve destekler için herkese teşekkürler..



    Sayın avcı10,
    Değerli görüşleriniz için teşekkürler. Ancak Field Target ve Benchrest disiplinleri outdoor disiplinlerdir.. Bu disiplinlerin uluslararası federasyonları, ISSF'ye bağlı olan ve olimpik branşları (skeet, 10m havalı tabanca..vs) destekleyen atış federasyonlarından bağımsızlardır. Siz atıcılık sporu derken daha çok olimpik branşları düşünerek yazınızı yazmışsınız.


    Hem Benchrest hem de Field Target disiplinlerinin uluslararası federasyonlarına her başvuran alınmıyor, ülkedeki topluluğun belli bir seviyede olması gerekiyor.. Ülkemizde 2012 yılında 2 adet ulusal çaplı müsabaka, 2013 yılında 3 adet ulusal çaplı müsabakamız oldu, 2014'te enaz 4 tane daha olacak ve katılım sayısı hergeçen gün artıyor.. 2013'tekilerin herbirinde tüm Türkiye'den gelen 60 civarı yarışmacı vardı, bu müsabakalarla ilgili fotoğraf ve videolar yurtdışındaki platformlarda beğeniyle karşılandı ve ilgi çekti.. Pek çok federasyon ülkesi ülkede bile bu seviyede katılımı yüksek ulusal müsabakalar bu sıklıkta yapılamıyor.. Diğer taraftan FT ve BR için ekipman olarakta iyi yerlerdeyiz.. Pek çok FT aparatını kendi atıcılarımız imal edebilir hale geldi bile.. İşin teknik ve hesaplama kısmında herkez oldukça iyi noktalara ulaştı.. Emin olun bu potansiyeli görmeselerdi kolay kolay kabul görmezdik.. Kendimizi çok ta küçük görmemek lazım diye düşünüyorum..


    Yaş konusuna gelince, Benchrest için de Field Target içinde çok erken başlama gerekliliği yoktur.. Uluslararası Benchrest müsabakalarda yaş ortalaması oldukça yüksektir, hatta BR için belli bir yaşın üstünde olmak bile gerekiyor gerekli teknik olgunluğa ulaşabilmek için, keza biraz daha fazla kondisyon gerektiren Field Target için de genç olma zorunluluğu yoktur.. Her iki disiplinde performanstan ziyade sakinlik gerektiren mental ve teknik tarafları ağır basan branşlar.. Bir skeet gibi de refleks gerektirmiyorlar.. Her iki disiplin içinde araştırma yaptığınızda uluslararası şampiyonalardaki yarışmacılarda yaş konusunun çok öncelikli bir mesele olmadığını görürsünüz..


    Şişe patlatma kısmı ise, zaten bahsettiğim FT ve BR ile aktif ilgilenen topluluk tarafından yıllar önce geride bırakılmıştı..


  • Outdoor disiplinleri araştırınca Sayın BSR nin dediği gibi bazı farkların daha belirgin oldugunu gördüm, yorumdaki amacım zaten genel olarak atıcılık hatta atıcılıktan öte diğer spor branşlarınıda kapsıyordu. Ben yaparım yanlışlıgını düzeltmek babında gerçekleri yorumlamak istedim.Ayrıca Outdoor müsabakaları birazdaha takımlardan bağımzı kişisel katılımlı diğer atıcılık müsabakları gibi mikronların önemli olmadıgı müsabakalar olarak geçiyor.
    Bu baglamda yine oluşturulacak güzel bir takımla ortalama birşeyler olur kananatindeyim.
    Tabi sonuçtada ağır eleştirilere bakmayın nerede yarışırsak yarışalım Bayrağımız dalgalandığı sürece ant içmisiz desteklemeye.
    saygılar.

  • ilk olarak genç bi hobidaş olarak bu beni sevindirdi neden hobiden ileri olarak birer sporcu olamıyoruz.Yaklasık 8 aydır bu hobi ile ilgileniyorum yeni başlamıs olsamda bu forumda coğu şeyi öğrendim teorik olarak öğrendim simdi sıra işi eyleme dökmek geldi. şişe kırma olayınıda gelince ilk başlarda zevk amaclı yaptığım birşeydi yüzlerce şişe toplar kırardım sımdı ise özellikle eylül ankara ft sinden sonra sürekli ft atısına ve grupmanlara odaklandım hafta 3 gün sıkı idman yapıyorum atısıcılık konusunda geliştiğimi hissetiyorum ilk başlarda 50 metrede bırak 1-2 cm lik grupmanı sise vuramadığım zamanlardan sonra suan 50 metrede ft pozisyonunda max. 3cmlik grupman yapıyorum elimdeki ekipmanın sınırına ulaştımın farkında olduğum için değiştirme kararı aldım.Ne zaman okul arkadaş ortamı v.s ortamlar ilgilenen birisini görsem onuda bu hobiye baslatmaya uğraşıyorum ülkemiz için genç sporcu yetiştirmek özellikle bu dalda cok gerekli bir olay.

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Bayrağımızı oralarda görebilmek çok sevindirici. Tebrikler.


    Başarı zor demek çok yanlış. Zamanında yerli otomobil için de aynı şeyler düşünülmeyip, yarım yamalak ta olsa başlansaydı bugün durum çok daha farklı olurdu.

  • +1

    Zoraki HP 01 Ultra 5.5mm + leapers 3-9*32 aoe :thumbup: :thumbup: :thumbup:


    beretta stoeger x20 suppressor combo 5.5 mm + tasco 6-24*50


    hatsan mod 125 4,5 ve 5,5


    webley raider single shot 5,5mm


    Reddot 4x32 (Kırmızı-yeşil) stoeger dürbün


    kral süper poze 66cm tek tetik enjektörlü


    sarsılmaz süper poze 71cm namlu çift tetik
    [Resim Engellendi: http://t1310.hizliresim.com/1g/f/tjlbk.jpg]

  • Başar eline sağlık, çok sevindim kabul edilmemize. Bize yakışır şekilde faaaliyetler düzenleyerek varlığımızı hissettirmektir sanırım üzerimize düşen. Olimpik branştaki atıcılık sporunda da ( 10m havalı, 50 - 300 m tüfek, 25 m tabanca ) halen aktif olarak bu spora devam eden bir çok Dünya, Avrupa hatta olimpiyat şampiyonu olmuş 40 - 55 yaş aralığında sporcu sayabilirim. Söylemek istediğim kısacası bu branş kros, atletizm, futbol, basketbol ... vb gibi diğer branşlara benzemez.

    Steyr Challange FT 4,5 mm + Falcon 10-50 / 60
    Cricket 5,5 mm PLB

  • Ülkemiz adına çok güzel bir haber.
    emeği geçenler teşekkürler

  • Çok güzel bir gelişme, ellerine sağlık Başar.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png