av tüfeği almak için yapılması gerekenler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhabalar en yakın zamanda bir av tüfeği almak istiyorum ancak almak için yapılması gereken işlemler var, benimde tam olarak bilgim yok İnternet ten baktığımda birbiri ile çakışan bilgiler var, kimi yerde kaymakamlık makamına dilekçe verilmesi gerektiği söyleniyor kimi yerde tam tersi.


    yakın zamanlarda av tüfeği almış olanlar varsa tam olarak hangi işlemlerin yapılacağını anlatırsa sevinirim, yarın bu işleri halletmek istiyorum çünki pek boş zamanım olmuyor maalesef.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. saygılar...

    1. daisy powerline 5170 havalı tabanca
    2.jetsan alttan kurmalı ahsap kundak 4.5 mm havalı tüfek
    3.crosman 1077 4.5 mm havalı tüfek

    4.crosman 2100 optima red dot 1x40 +lazer
    5.hatsan mod 125 4.5 mm havalı tüfek
    6.zoraki hp-01 ultra 4.5mm + dipçik (SATILIK)
    .....

  • Yivsiz Tüfek

    1) Talebine ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben dilekçe,

    2) Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı asli müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karsılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),

    3 ) Son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,

    4) Silah ruhsatı istek formu,

    5) Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi,

    6) Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu,

    7) Yarım Kapak Dosya

    NOT : Verilen Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri sadece Taşıma ve Bulundurma Yetkisi verir. Avlanmak için Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat edip Avlanma Kartı alınması gerekmektedir.


    4 fotoğraf, adli sicil belgesi, sağlık raporu, yarım kapak dosya ve nüfus cüzdanı ile emniyet müdürlüğüne gidiyorsun. Orada gereken işlemler için yardımcı oluyorlar. İşin sıkıntılı kısmı sağlık raporu almak. Aile hekiminden alabilirsin. Ama kimi aile hekimleri biz vermiyoruz deyip sıkıntı çıkarabiliyor. Ben aile hekimime gittim atıcılık sporu ile uğraştığımı söyledim. Hem silah ruhsatı hem de sporcu belgesi için sağlık raporuna ihtiyacım olduğunu anlattım. BU şekilde derdini anlatırsan yardımcı olacaktır. Kolay gelsin :)

  • Sağlık ocakları çok sıkıntı çıkarıyor.Tanıdık bir doktor varsa işin kolay olur,yeni yasaya göre yanlışım yoksa eğer,heyet raporu isteyecekler,yasa yürürlüktemi şu an bilmiyorum.

  • Aile hekimleri sağlık raporunu veriyor ancak bugünlerde sıkıntı çıkarıyorlar haklılar bence,benimde tüfeklerin ruhsatını bu günlerde yenilemem gerektiğinden aile hekimimizden sağlık raporu almak için gittim,eskiden devlet hastanelerinde 30 tl ödeyip psikiyatri ve nöroloji doktorundan alınırdı şimdi aile hekiminden ve ücretsiz alınıyor,aile hekimimizde önüne gelen yivsiz tüfek ruhsatı çıkarıyor o yüzden vermek istemiyorum dedi,beni tanıdığı ve ruhsatımın eski olduğundan dolayı sağlık raporu verdi ancak yinede eşimi çağırdı rızasını sordu,

    cukurovateam.png

  • En saglikli bilgiyi ilce emniyet mudurlugunden al bence
    Ruhsat istedigini soylersen sana istedikleri
    evraklarin bir listesini veriyorlar. Telefonlada alabilirsin
    bu bilgileri. Kolay gelsin

    GALATİAN ıv 5.5 lw
    Bsa 8 32 44
    Wrangler moderator
    Sumatra 500 25mm
    AT 44 LONG LW 5.5
    AT 44 10 S 5.5

  • Geçen ay yivsiz av silahına bulundurma ruhsatı aldım. Yukarıda arkadaşların açıklamalarından farklı olarak sadece sağlık raporunda değişiklik var. Önce devlet hastanesine yivsiz av silahı almak için başvuruyorsunuz. Uygulama yeni olduğu için hastane personeli beni yivli silah alacakmışım gibi heyete yönlendirmişti. Yivsiz silahta size sadece psikolojik test uygulanıyor, heyete girmiyorsunuz. Test sonucunu alıp aile hekimine veriyorsunuz. Aile hekiminden ayrıca sağlık raporu alıyorsunuz. Bulundurma aldıktan sonra biliyorsunuz avlanmak için ayrıca avlanma ruhsatı almanız gerekiyor

  • Aile hekimi raporu kabul edilmiyor,Noroloji ,psikiyatri , ortopedi hekimlerinin
    Olurunu iceren devlet hastanesi raporu isteniyor .

  • Sanırım bu aile hekimleri diplomalarını ugandadan aldıkları için devlet baba verdikleri sağlık raporunu kabul etmiyor... Saygılar

  • Ben önce sağlık il müdürlüğünde ki psikiyarti doktorundan bir rapor almıştım,onu götürüp aile hekiminden rapor aldım.bu raporu görmeden vermek istemiyorlar.

    Gamo PT 85 Blowback
    Gamo Shadow İGT 4.5
    Air Arms s200 Fac 5.5

  • sağlık raporu alınırken fotoğraf gerekiyor mu ?

    1. daisy powerline 5170 havalı tabanca
    2.jetsan alttan kurmalı ahsap kundak 4.5 mm havalı tüfek
    3.crosman 1077 4.5 mm havalı tüfek

    4.crosman 2100 optima red dot 1x40 +lazer
    5.hatsan mod 125 4.5 mm havalı tüfek
    6.zoraki hp-01 ultra 4.5mm + dipçik (SATILIK)
    .....

  • şimdi evden çıkıyorum, umarim bütün işlemleri bugün bitirebilirim :rolleyes:
    yardımlarınız için çok teşekkürler.

    1. daisy powerline 5170 havalı tabanca
    2.jetsan alttan kurmalı ahsap kundak 4.5 mm havalı tüfek
    3.crosman 1077 4.5 mm havalı tüfek

    4.crosman 2100 optima red dot 1x40 +lazer
    5.hatsan mod 125 4.5 mm havalı tüfek
    6.zoraki hp-01 ultra 4.5mm + dipçik (SATILIK)
    .....

  • Sağlık raporuna 1 adet fotograf istiyorlar hazır gitmişken bir tane de atıcı belgesi için sağlık raporu çıkart. onun için de bir fotograf lazım.

  • Ankara'daki en son uygulama; İl sağlık müdürlüğünden pisikoloji doktoruna görünerek sağlık belgesi alıp daha sonra sağlık ocağına gidip aile hekiminize bu belge ile müracat edip bir raporda buradan alıp emniyete gidiyorsunuz. Bunun dışında alınan raporları emniyet kabul etmiyor, il sağlık rapor için iki adet foto ve sabıka kayıt belgesini mutlaka istiyor. saglık ocaklarında genellikle pisikiyatrist doktor olmadığı için direkt rapor verilemiyor diye açıklamayı doktorumuz yapmıştı, kolay gelsin

  • aile hakimlerinden alacağınız rapor kabul ediliyor burda. ben av bahsinde çalışıyorum ve her günbuna benzer durumlar yaşıyoruz.
    tüm bu gereken evrakların dışında artık maliyeden vergi borcu yoktur yazısı almanız gerekiyor. eğer 1000 tl üzeri borcunu z varsa alamıyorsunuz. önce borcunu öde sonra tüfek al diyorlar.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • ;grin; Selamlar Sayın arkadaşlar.Güzel bir konu açılmış. Bende de 2 adet Av Tüfeği var. Birisini Silahlı Kuvvetlerde iken Zor Alım denilen yöntemle almıştım ve bir yerlere koyduğum bir belgesi var ama rahmetli babamdan geride kalan tüfek bende halen ve bir belgesi vs. yok. Bu konuda nasıl hallolur pekde araştırmadım , bu tüfeklerle ava gitmiyorum çünkü. Benimkisi biraz tersten bir uygulama gibi görünüyor. Bu arada silah ve av malzemeleri satış dükkanlarını gezerken aldığım bir bilgiye göre; eğer av tüfeği alırsanız ruhsat çıkartma işlemini bü firmalar yapıyor idi. Şimdilerde belki zorlaştırılmış olabilir ama silahın alınacağı firmaya konuyu sormakta yarar var bence. Bu arada Kadra47 adlı arkadaşımın yazısını okurken epey güldüm. Sayın arkadaşımın bağlı olduğu Aile Hekimi; "herkes silah ruhsatı alıyor " diye sağlık belgesi vermemekle acaba biraz işgüzarlık mı yapmış? İsteyen ve hakkı olan alır. Birde arkadaşımın eşini çağırıp olurunu alarak KADI görevini de ifa etmiş. :-)) Tabii bu arada nezaket gösterip sayın doktorumuza tahammül eden arkadaşımı da AYRICA kutlarım. Hepinize kolay gelsin.

    :thumbup: g;$i Air Arms S510 XTRA FAC .22 5.5mm Walnut + HAWKE SIDEWINDER SF 6-24x56 SR PRO IR


    :thumbup: g;$i Weihrauch HW97 KT .22 @ Hawke Nite Eye Digital 6-24X50 SR12

  • ben 560 soruluk bir sınava girdim. karakolu ve sağlık ocağının insiyatifinde bir olay

    Bir İbrahim kavgası...rocketlauncher.gif

  • şimdi evden çıkıyorum, umarim bütün işlemleri bugün bitirebilirim :rolleyes:
    yardımlarınız için çok teşekkürler.


    Mesaj saatine bakarak; sanırım bu gün bitmedi işlemler, Amasya olmasına rağmen.


    Ankarada bağlı olduğum İlçe Emniyetten bilgi aldığım gün dışında tam bir gün sürmüştü işlemler, aile hekiminden rapor almama rağmen. Şimdi nasıl olur bilemiyorum ama rapor konusunda hekime "silah" kelimesini söylerken tüm özgüveninizi takının yoksa önyargı duvarında takılı kalabilirsiniz.

  • Sayın Bülent1962 Abi müsaadenizle abi demek istiyorum,
    Haklısınız bunları ben ilk ağızdan yani doktordan duyduğumda çok güldüm ancak daha sonra sebebini anlatınca hak verdim adama,Abim şu anda en kolay alınan silah ruhsatı Yivsiz Tüfek Ruhsatı,dolayısıyla mahkemede 6 ay ve 6 aydan daha az hapis cezası alanlar hakimin takdiri mahkemedeki iyi hal vs vs (Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir) derken para cezası alarak beraat ediyor bunlarda belirli bir süreden sonra Sabıka Sicil Kaydında çıkmıyor o yüzden bu gibi suçları işleyip yine işleme potansiyeli olanlar en kestirmesinden yivsiz tüfek alıyor,Bülent abi adam tüfeği alıyor daha sonra yeni tüfeği havaya ateş ederek kutluyor,ya da bir sinirle evde tartıştıktan sonra silah sesinden sonra ya ambulans sesi ya da selâ sesi geliyor,suç işlendikten sonra da gözaltı adli tıp derken süreç başlıyor ağır abi için,yapışıyorlar doktora sen bu adama rapor verirken bu adamın potansiyel suçlu olduğunu anlamadınmı?ben ilk ruhsatımı alırken psikiyatr bey halen aklıma geldikçe gülüyorum karşıma geçmiş tüfeği alınca ilk kimi vuracan diyor dahası var ama anlatmayayım,eşimin rızası derkende abim boşanma davaları ya da intikam olayları yüzünden adamın eşini çağırıyor ona da sorular soruyor belki boşanmıştır karısını vurmak istiyor ya da belki ortada başka bir durum var bende çok şaşırdım ama sakin kafayla 2 bardak çay içtikten sonra ellerinden öper benim ikiz afacanların kontrolünden sonra doktorla muhabbetimizde öğrendim bunları,adama hak verdim abi,ha bu arada rahmetliden kalan tüfek için aklımda bazı şeyler var eğer ruhsatı yoksa aklıma gelince özelden yazarım abim,


    Saygılarımla
    Veysi

    cukurovateam.png