olta tavsiye(tekne için)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • arkadaşlar hepinize selamlar saygılar düğün dernek - iş güç derken anca toparladım kendimi ve tekrar aranızdayım tabi evlendikten sonra hanım tüfek işlerine biraz ambargo koydu pek elime alamaz oldum ve sattım bütün setimi. eskiden beridir hastası olduğum balık avına tekrar yöneldim bu aralar evde ne varsa çıkartmaya çalıştım ama sağlam bir tane 180 lik kamış çıktı diğerleri çöpe şimdi elimde olan kamış teleskopik denen birbirine geçmeli kamış, ne makarası ne misinası hiç bir şey yok o yüzden tekneyle balık avı turları düzenleniyor izmirde onlara gitmek istiyoruz arkadaşlarla sizlerin tavsiyesiyle tekne ile balık avına uygun makara ve misina tavsiyelerinizi bekliyorum, eğer bu kamış uygun değilse görüşlerinizde almak isterim... SAYGILAR

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • fazla anlamıyorum balıkcılık forumlarından araştırdım sunları tavsiye ediyolar SHIMANO

    Vengeance BT Boat 2,40mt 100-200gr
    http://www.avmarketi.com/asp/p…IWA-OPUS-BULL-5000-MAKINE 100-150 gram kursun ile

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • www.balikavi.net


    Sitesinde kamış, makine önerileri karşılaştırmalarını bulabilirsin bende severek takip ederim siteyi kendi av raporlarımda mevcuttur .Tatlısu avcısı oldugum için ,deniz için gerekli malzeme hakkında birşey diyemiyorum.Bence göz at forumda bir çok değerli abimiz var avcı sana gereken bilgiyi verirler hemen.

  • arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler. yarın inşallah alırım bu arada 300cm kamışmı yoksa 180lik kamışmı tatlı su avı için uygundur ?

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • Ben sazan için carp 2 3 parçalı kamışlar kullanıyorum.Lakin 3 parçalı 4 metre üzeri kamışlar ince carbon ve hafif değilse şekline kanıp sakın alma .4 4.35 kamış uzağa atılabilir ama atması cabası çok zorlanırsın.Ben şu anda uzun 3 parçalı carp yerine 2 parçalı 2.10 luk 3 kamış seti yaptım onu kullanıyorum.


    Kamışlar çok dayanıklı trofe sazan ve yayın balıkları için tasarlanmış .Fiyatıda gayet uygun .Paranız varsa shimano katana vs gibi sopalarada bakabilirsiniz .Ama ben zaten bu işi biliyorum bu sopaylada iş yaparım derseniz kesinlikle tavsiye ederim .Ucuz ve verim açısından Fladen marka 210 ve üstü sopalar sizi tatlı su avında ihya eder.



    http://www.avmarketi.com/asp/p…-XTRA-FLEXX-BOT-KAMISI-2P



    Linkteki ürününü botta da kullanabilirsiniz .Lakin şunu belirteyim ufak tefek balıklar vurduğu zaman oltayada yakalansa anlamıyorsunuz.Çünkü sopanın aksiyonu sert tam sazan için üretilmiş diyebilirim.


    Bu linkteki ürün de seramik halka ve hafifliği ile botta kullanılabilecek bir ürün .


    http://www.avmarketi.com/asp/p…3645/FLADEN-XTC-BRONZE-2P

  • Merhabalar ,bu isin ustadı olmamakla beraber denedigim birsuru kamıstan sonra elimde kalan ve tat alarak balık tuttugum kamıslar 2 parcalı olanlar boy olarakta teknede maksimum 1,80 m oneririm 1.50 m den de kısa olmasın cekerken iri balık gelirse sıkıntı cıkarabilir bendekiler suanda daiwa,sheaksper ve uygun fiyatlı derseniz remnixon un karbon kamısları var misina olarakakta ben 0.20 lik ve 0.30 luk ip misina kullanıyorum 100 metre derinliklte parmak kadar balık bile cok rahat hissedilir bu arada kamısların ozelllikle uc kısımları ince olması lazım tabi,makinalar daiwa step fire aldıok arkadaşlara sanırım 30,luktu 40 tl den internek fiyatı 70-80 sanırım ama kalın misina saracaksanız 60 lık tavsiye ederrim benim 70 lik atom marka makinalarımı 9 yıldır kullanıyorum begenmeye4nler vardı ama cok kaliteli cıktı derinden agır isler icin uygun... Saygılar ..

  • tekne uzerinden eğer av yapacaksan. 1,80 ideal boy sakın ne altını al nede ustunu.
    uzun oldugunda hem ufak balıgı anlamıyorsum hem toplarken balıkalrı sıkıntı oluyor.
    kısa oldugunda kola çok yuk bindirio ve kolu yoruyor.
    1,80 2 parçalı jig kamıslarını öneririm. 2,5 sene tekneden her turlu kamısı denedim.
    fiyatıda 15-20 tl arasında ben tedarik ediyorum istanbulda.
    çinekop, istavrit vs avlayacaksanda özel oalrak trabzondan çapari satın alıyorum.
    www.vurguncapari.com burdan renk boy ve igne renklerine göre seçim yapabilirsin.
    Tavsiyem açık renk igne al. marmarada oldukça iş yapıyor.
    Makine olarakta 6 devirli işini görecek bir makine işini görur gibi geliyor.
    Markasına bence çok takılma.
    ben bir dunya makine alıp daha sonra hepsini heba ettim.
    Orta fiyatlı 50-100 tl arasında bir makine aldıgında kaybolsada kırılsada bozulsada dert etmiyorsun.

  • arkadaşlar degerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. bu arada bendeki 300lük teleskop kamış 4 senelik ve bir kere kullanıldı dikkat ettim şuan shoplarda satılanlardan dahada ağır fakat diger 180lik olan kuş gibi hafif.

    YA KÜLE DÖNÜŞÜCEKSİN YADA GÜLE

  • Tekneden kullanacaksan kısa olmasına özen göster özellikle 1.80 yada 2.10... Parçalılar genelde daha sağlam...

    Theoben Raw HM1000X 0.25 cal.
    Benelli Vinci Black Synetic
    Mke çifte 71cm 12 cal. Kaval Namlu
    SAUER 202 7mm Remington magnum