Hatsan BT 65 Güç ayarı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Hatsan BT 65 tüfeğim var. At44lerde olduğu gibi bu tüfeklerde de manuel olarak güç ayarı yapabilmek mümkün mü?


    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.


    Sayg.

    Tüfek:
    Hatsan Bt 65 Sb .22 cal
    Remington Summit .22 cal
    Tabanca:
    Colt Special Combat 4.5 mm

  • Evet var, at44'e göre ters çalışır. Setskur sıkıldıkça güç artar ama bir noktadan sonra setskur dişlerden kurtulup boşa çıkıyor buna dikkat etmek lazım. Bunlardan önemlisi, aşağıdaki resimdeki 1 numara ile gösterilen setskurun hepsinden önce gevşetilmesi gerekiyor, ayar bittiğinde geri sıkılacak.



    [Resim Engellendi: http://i266.photobucket.com/albums/ii245/Rakijash/procedura-1.jpg]

  • Peki müdahale etmediğimizde yani orjinal hali ile gücü daha mı fazladır yoksa daha mı azdır? Benim gibi çok bilmeyenler güç ayarı yapıyım derken tüfeği bozabilirler mi:))


    Sayg.

    Tüfek:
    Hatsan Bt 65 Sb .22 cal
    Remington Summit .22 cal
    Tabanca:
    Colt Special Combat 4.5 mm

  • sadece setskur ayarı yaparak tüfeği bozamazsınız merak etmeyin.ancak bi krono ölçümü yaparak hareket etmenizde yarar var.

  • Yasin arkadaşımızın açıklaması esasen yeterli. Fakat, Bt65'in fabrika çıkış hızları zaten tatminkârdır; ille de daha hızlı olsun diyorsanız Yasin arkadaşımızın açıklamasına ilave olarak hava tüpünü söküp ucundaki vidayı da biraz gevşetin ki güçlü çekiç darbesine karşı valfi daha çok açabilsin. Unutmayın: Zaten havayı sömüren bir tüfeğe bu işlemi yaparak hava sarfiyatını daha da artırmış olursunuz ki kullandığınız saçmanın grainini 18-20 olarak baz alırsak, bu işlem sonucunda hız artacak ve dolayısıyla bu ağırlıktaki saçmalar bu kadar yüksek hızda savrulma yapacaktır, hedefi vurması isabet açısından zorlaşacaktır.