Karagol 2014 FT Competition / İzmir

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Cisimcik bile kupa gibi, elinize sağlık.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Gamo CFX 4.5 (MS "Yatagun" yay tutucu ve tetik) + Square 4x32
    Crosman 2100b
    Hatsan mod.20
    Crosman 2240, rjmachine long breech, Williams notched blade sight,
    Crosman 2240, rjmachine riser breech, free floating 24" barrel, Crosman Custom Shoulder Stock
    Atak Arms Zoraki HP-01 000075
    Crosman 2240-50 PCP, breech Jim Giles,14" barrel

  • Cisimciği daha çok evine kupa alamadan dönecekleri düşündüğümüz için yaptırdık.
    Evdekilere o kadar yolu boşa gitmedim bak dereceye girdim desinler diye. 8o

    STEYR LG110 FT .177 cal. - Hawke Sidewinder 30 8-32x56
    DAYSDATE AİRWOLF MCT .22 cal.- NikkoStirling Targetmaster IR 10x50-60 MD
    FX T12 Synthetic .22 cal.- NikkoStirling Nighteater 4-16x50 IR
    WEİHRAUCH HW97KT .22 cal.- HAWKE Sport HD IR 4-12x50 AO
    ZORAKİ HP01 Ultra .177-.22 cal.- DİANA 4x32
    DRAGER Scuba 6lt-300 Bar
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2nk457p.jpg] [Resim Engellendi: http://img94.imageshack.us/img94/2324/imagejbe.jpg]

  • Tek kelime,elinize sağlık......

    HW100T FSB. 22/Barska sniper Gx2 6-24x50 IR+HW moderatör
    Hatsan mod 95 SaS. 22/Optıma 3-9x44E
    P.Beretta power lıne model 92 co2 177.cal
    Brunı Auutomatıc cal 8 mm






    BROTHERS TEAM

  • 13 Mayıs 2014 Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen, milletçe hepimizin yüreğini kanatan ve acıya boğan maden ocağı kazasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diler; kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşır, kendilerine başsağlığı ve sabır temenni eder, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Hepimizin başı sağ olsun.
    Bu vesile ile kayıplarımızı camia olarak toplu bir şekilde anmak adına 17-18 Mayıs Tarihlerinde tertip etmeyi planladığımız Ulusal çaplı Karagöl FT müsabakasının programında ve içeriğinde bazı düzenlemelere gittik;

    • Müsabaka takviminde müsabaka açılışında ve ikinci gün başlangıçlarında tüm camia olarak kayıplarımıza saygı duruşu yapacağız.


    • Özel olarak bastırdığımız “Kalbimiz Soma’da” stickerlarını tüfek kundaklarımıza yapıştıracağız.


    • Bu tip acı iş kazalarının nezaman ne şekilde başımıza geleceğini bilemediğimizden her türlü organizasyonda güvenlik önlemleri üst düzeyde tutmak gerekiyor, bizde müsabakamızda kendimize düşen vazifeleri maksimum seviyede yerine getirmeye çalışacağız, hakemlerimize koruyucu gözlük, ikaz yeleği temin ettik. Kulvarlar arası geçişlerde kurallarda belirtilen kurallara uyumu maksimum seviyede kontrol edeceğiz. Ülke olarak her alanda bu bilinci sağlamalıyız.


    • Müsabakaya gelen basın kuruluşlarının reportajlarında mutlaka bu kazaya da değinip başsağlığı mesajlarımızı camia olarak duyurabildiğimiz ölçüde duyuracağız.


    Soma’daki kayıplarımızı toplu olarak tüm camiamızın katılımıyla anmak adına müsabakayı gerçekleştireceğiz, ve camia olarak üzüntümüzü/saygımızı duyurabildiğimiz ölçüde duyuracağız.
    Tekrar hepimizin başısağolsun.
    FTBRTURK TAKIMI


    MÜSABAKA TAKVİMİ:


    Cuma, 16 Mayıs 2014
    Sıfırlama/Antrenman 10.00-19:00


    Cumartesi, 17 Mayıs 2014
    Sıfırlama/Antrenman 08.00-09.30
    Brifing ve Tüfek teknik kontrol başlangıcı ve Saygı Duruşu 09.30
    Müsabaka Başlangıcı 10.00


    Pazar, 18 Mayıs 2014
    Sıfırlama/Antrenman 08.00-09.30
    Brifing ve Tüfek teknik kontrol başlangıcı ve Saygı Duruşu 09.30
    Müsabaka Başlangıcı 10.00
    Ödül Töreni 15.00-17:00


    NOT: Arkadaşlar; evde tek oturmaktansa, 100 kişi saygı duruşu yapmak, en önemli ekipmanlarımız olan tüfeklerimizde "kalbimiz orada" demek, ve camia olarak bunu basın aracılığıyla duyurabildiğimiz kadar duyurmak çok daha önemli ve faydalı olur diye düşünüyorum.. Camia olarak Soma'nın yanında olduğumuzu göstermeliyiz.. Destek olmak budur bence.. Diğer spor disiplinlerindede Perşembe ve cuma müsabakaları ertelendi, ancak haftasonu yapılacak tüm spor müsabakaları anma törenleri, siyah bantlar..vs uygulamalarla tertip edilecek ülke çapında manevi destek olunacak Soma'ya

  • HAVALI İZMİR TAKIMI OLARAK;



    Öncelikle bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet,kederli ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.Acımız geçekten çok büyük TÜRK Milletinin Başı Sağolsun.
    Böyle bir tablo karşısında ülkede milli yas ilan edilmiş,19 Mayıs kutlamaları dahi iptal edilmişken bu spora gönül vermiş bizlerin de sağ duyuyu elden bırakmayarak organizasyonu iptal etmesi en doğru karar olacaktır.Farkındalık yaratılacaksa bu KARAGÖLDE DEĞİL BU KARA GÜNÜMÜZDE SOMA DA OLMALIDIR.Ayrıca organizasyon iptal edilmeyecek kararında da TÜM CAMİANIN oluru alınmalı ve bu vebalin altında kalınmamalıdır.
    HAVALI İZMİR TAKIMI OLARAK organizasyona katılmayacağımızı duyurur,tüm camiayı aklı selim ile davranmaya ve birlik olamaya davet ederiz.


    HİT HAVALI İZMİR TAKIMI

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • merhabalar sevgili arkadaslar;


    herkesin begenisini ve ovgusunu kazanan izmir FT 2014 yarısması ıcın soylenecek tek cumle herhalde herkes gıbı benım ıcınde aynı olacaktır. HAYATIMDA KATILDIGIM EN GUZEL FT YARISMASIYDI.


    hepımızın gıpta ıle ızlemekte oldugu uluslararası yarısmalardan en ufak eksıgı bulunmayan bu guzel parkuru yaratan ve organızasyonda yer alan tum dostlara yurekten tesekkurler, sızlerın sayesınde boyle bır deneyıme bızlerde katılarak ımza atabıldık.


    bugune kadar yapılan tum yarısmalar hakkında tonla bılgı ve deneyım sureklı paylasıldı ve her yarısmada bır adım oteye tasınan mukemmellıyetcı zıhnıyet ıle bugunlere geldık. gercekten bu herkes ıcın cok buyuk bır basarı. İzmir FT 2014 ıle FT olayında artık son noktada oldugumuzu dusunuyorum.


    bu tur yarısmalarda her zaman yasadıgımız genel sıkıntılar karsısında FTBRTurk takımının azmını ve ıs bıtırıcı yaklasımı takdır edıyorum boylesıne uzun bır parkurda ve yuksek sayıda hedefte en ufak bır sorun olmadan tum yarısma boyunca sadece bırıncı gun degıl ıkıncı gunde emek ve ter ıle mukemmel bır yarıs olusturdular. dedıgım gıbı emegı gecen tum arkadaslarıma yurekten tesekkurler sayenızde boylesıne bır deneyım yasadık ve cok guzel anılarla ayrıldık.


    bugune kadar ulusal olarak yapılan tum FT yarısmalarına katıldım ve elımden geldıgınce ozellıkle istanbul yarısmaları olmak uzere katma deger saglamaya calıstım, tabı bu durum sadece benım ıcın gecerlı degıl, herkesın cok cıddı emegı soz konusu. ısımızı gucumuzu bırakıp senelık ızın kullanıp ulasım ve konaklama masraflarını ustlenıp bu etkınlıklerın devamlılıgı ve dostlukların pekısmesı ıcın maddı ve manevı olarak bır cok zorluga katlandık.tabıkı her yarısmada kendımızı gelıstırmenın harıcınde Turkiye'mızın dort bır kosesınde paha bıcılemez dostlara ve dostluklara sahıp olduk.


    tum bu guzellıkler dahılınde centılmenlık ve dostluk ortamına golge dusurdugunu gordugum arkadaslar hakkında cok agır sozlerle elestırmek ıstemıyorum fakat yuregım elvermıyor, herkesın affına sıgınarak dusunce ve goruslerımı sızlerle paylasma geregı hıssedıyorum;


    daha oncede forumda paylastıgım bır cok verı ve bılgıye ıstınaden gorunen o kı bır cok atıcı kendısını gercekten gelıstırıyor fakat hıc bır zaman profesyonel bır atıcı olan Erdinç'in malesef uzerınde bır performas sergıleyemıyor, malum bunun sebebı cok basıt cunku bız bu sporu hobi amaclı olarak ıcra etmeye calısıyoruz. haftasonları bulusmalar duzenleyerek, forumlar uzerınden bılgı paylasımında bulunarak herkes katılım saglamaya calısmakta fakat malesef meslegı ıcabı hergun mesaı harcayan ve atıcılık yapan aramızda bulunan arkadasları uzulerek kınama geregı duyuyorum. bu konuda cok dusundum; hobı amaclı degılde profesyonel olarak bu sporla ugrasanların bızlerın duzenlemıs oldugu her yarısmada bırıncı olma cabası uzulerek belırtmem gerekırse hıc etık bulmuyorum. hobı amacı guden arkadaslara ornek teskıl edıp üstadlık yaparak, gelısımlerıne fayda saglamak veya yarısmalarda bılır kısı gorevınde yonetıcı hakemlık yapmak varken, bu sekılde ısrarlı olarak amator lıgde profesyonelce yarısmayı pek karsılamıyorum, emınımkı benım gıbı dusunen bır cok hobıdasta bulunmakta.


    yarısmanın bırıncı gunu 5.5 kullanan atıcıların yuksek puan alıyor olmasından rahatsızlık duyan 4.5 kullanıcılarının yaptıgı her yarısmada bır klasık halıne gelen A takımıdan bellı arkadasların kulıslerı netıcesınde hedeflerın 5.5 ıle vuruldugunda mekanızmanın gevsedıgı ve hedeflerın nızamı vurulmasa bıle dustugu yonundekı ıddaları netıcesınde bu guzel yarısmaya malesef golge dustu; ozellıklede ılk gun 49 vurus yapan Latif arkadasımızın ve tabıkı dıger 5.5 yarısmacılarının basarıları saıbeye dusuruldu.(tum yarısma boyunca tufegıme baglı bulunan HD kamera ıle almıs oldugum tum kayıtları en kısa zamanda sızlerıde bılgılendırmek ve sahıbelı olarak ıdda edılen 5.5 atıslarının ne denlı nızamı oldugunu paylasıyor olacagım.)


    bu durum karsısında duyarlı sekılde soruna cozum ureten ev sahıbı FTBRTurk takımındakı arkadaslar yarısmanın genel cercevesınde degısıklıgı bızlerınde bılgısı dahılınde degıstırdı, 3-4 ay once yayınlanan ve herkes tarafından kabul goren yarısma kuralları ıhtıyaclar netıcesınde degıtırılmıs oldu.


    sevgılı Serdar kısısel nedenlerınden oturu ılk gun 2 gunluk parkurun tamamını tamamladı, malum 4.5 kullanıcı arkadaslar bu faktoru goz ardı etmezler umarım cunku tum atıcılar tarafında fazlası ıle yıpratılmıs mekanızmalar uzerınden ıkıncı tur atıslarını yaparak ılk tur 43 vurmasına ragmen ıkıncı tur 48 vurus sergıledı...


    profesyonellerın klasman olarak ayrı yarısması konusu emınımkı tartısmaya acık bır konu fakat buradakı zıhnıyetın dedıgım gıbı artık pek etık oldugunu dusunmuyorum, tum dunyadakı kurallar ve atıcılık yarısmalarına aıt dokumanları ınceledım assagıda kolaylık olması acısından belırttıgım dırekt ılgılı kısımları sızlerle paylasıyorum. burada kabaca kılık kıyafet yonetmelıgı belırtılmeye calısılıyor ve ozellıkle tufege askı kayısı harıcında herhangı bır sekılde bır kayıs baglanamayacagı ve hatta kıyafete bu kayısların sabıtlenemeyecegı belırtılmekte... yarısmada kayıs kullanan arkadaslarımız bulunmaktaydı evet, Koray, Hakan ve Rüştü Bey gibi fakat Levent veya Erdinç den farklı olarak nizamı sekılde.


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5120/14248796273_64623638d0_c.jpg]


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5564/14205479216_5fc90a835c_c.jpg]


    Levent ve Erdinc'in dız cokerek ve ayakta atıslar sırasnda kullandıkları ceketler ve bu ceketlere baglı kayıslarla tufeklerıne sabıt platform olusturmaları,


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5476/14225781622_7db153f720_c.jpg]


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5584/14041453039_7e625557b9_c.jpg]


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2913/14204968396_52f7432fff_c.jpg]


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5479/14041494910_aaa8307147_c.jpg]


    hobı olarak yapmaya calıstıgımız bu tur organızasyonlarda ne amaclanıyor? ıddalı olan Erhan ve İlker Bey bu tur ekıpmanlar kullanmadıklarından oturu safmıdır?


    ruzgarlı olan parkurlara gecıs esnasında bekleme, atıs sırasında hakem ve dıger katılımcılarla sohbet ederek zaman kazanma ve ruzgarın dınmesı ıle atısı baslatma, parkur surelerıne uymayarak bır cok parkurda (bızzat benım gozlemledıgım) keyfe keder sure asımı...


    ve ozellıkle yarısma sırasında yapılan dıger arkadaslarında rahatsızlık duyarak belırttıgı gıbı taktık edınılmıs hıc de etık olamayan davranısların bılıncılı olarak sergılenmesı konusunda ısrar eden yarısmacıları esefle kınıyorum. parkur konsantrasyonunu bozmak, yarısmacının dıkkatını dagıtmak, hakemı mesgul etmek, vb, yarısmaya golge dusurmek degılmıdır?


    bılınclı olarak sureklı sergılenen bu tur davranıslar ve kulıscı yaklasımlarla tum heyecanı ve atmosferı etkıleyen bu ısmı gecen arkadaslarımı sıddetle kınıyorum. bu sekılde davranısların bahsetmıs oldugum dostlukla ve centılmenlıkle yakından uzaktan ılıskısı oldugunu sanmıyorum. adıl bır sekılde 4.5 katagorısı olması konusunda ısrar edenlerın bu ısı profesyonelce yapmak ısteyenlerın kendı aralarında yada daha dısıplınlı resmı yarısmalarla kendılerını ıspatlama ısteklerını tatmın etmelerını dılerım...



    WFTF Kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5559/14204967256_affd793368_c.jpg]


    WFTF Kurallar 02


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2900/14225780472_e5d99a886d_c.jpg]


    CAFTA (Canada) kurallar01


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2913/14041514968_4f43b82f4f_c.jpg]


    Saftaa (güney afrika) kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2938/14041576338_23e9ddf141_c.jpg]


    Hungarian Field Target Association kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2913/14224931971_0c20c7df29_c.jpg]


    South West Field Target Association kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2924/14041609799_50c7fdbfc1_c.jpg]


    American Airgun Field Target Association kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5120/14205088396_3d62b15364_c.jpg]


    European Field Target Federation kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2920/14225902262_b1c1576fff_c.jpg]


    European Field Target Federation kurallar 02


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5484/14205088266_1862bee43e_c.jpg]


    DIFTA kurallar01


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2903/14227939154_a5685d81ac_c.jpg]


    FTBRturk kurallar 01


    [Resim Engellendi: https://farm6.staticflickr.com/5033/14228101645_741e394c75_c.jpg]


    FTBRturk kurallar 02


    [Resim Engellendi: https://farm3.staticflickr.com/2903/14041451989_2276c48205_c.jpg]


    olması gereken sadece askı kayışı ile atıs;


    [Resim Engellendi: http://www.shootingvoodoo.com/files/4912/6075/3839/Sitting%20Sling%203.jpg]

    Gamo 4.5 Delta Cadet, Daystate MK4 MTC 5.5, AA MPR, AA FTP900, FX impact, Armsan RS-X1, Armsan Phenoma, Ataarms SP, Husanarms (12cal)...

  • Teşekkürler Artun.ayni şeyleri düşünüyoruz.artik hep bir adım ileri gidiyorsa bu işler.bu işin klasmanını da ayırmak lazım. Kimsenin alınacağını düşünmüyorum ben.sonucta doğru olanı doğru bir şekilde üslubunu yakışır bir dilde anlatmaya çalışıyoruz.artun yazmış olduğun yazının üslubundaki itinan için ayrıca teşekkür ederim. Lütfen bu yazılanları empati yaparak okuyalım ve eleştirelim.

    Steyr lg110

    HW100s .177

    Huglu Px5 pro .22

    Nikko 10-50-60

  • Bir de çoğumuzun merak ettiği bir konu var.Uluslararası platformda bizleri temsil ettiğini iddia eden ve kendini TÜRKİYE TEMSİLCİSİ olarak ilan etmiş bu arkadaşımız ne zaman,nasıl ve kimlerin oylarıyla seçilmiştir.LÜTFEN BİRİ BU KONUDA TÜM CAMİAYI AYDINLATSIN.
    Cevap alamazsak dört harfli kısaltmalardan oluşan yurtdışı federasyon ve benzeri kurumlara(temsilcisi olduğunu iddia ettiği)bizleri aydınlatması için başvurmayı düşünmekteyiz.Muhtemelen bu yurtdışı oluşumlar bizlere en kısa zamada döneceklerdir.


    Saygılarımla

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • hit grubu yarışmaya katılmadığı halde neden yarışmayi ve yarışmacılara laf atıyorlar anlamıyorum eger kıyafetin fayda sağladığını düşünüyorsaniz buyrun sizde satın alin adresleri bende mevcut o kıyafetler olimpiyatlarda güvenlik yüzünden giyilmesesi zorunlu

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Katılmadığı halde laf atıolar demek yanlış olur bence... Konular gayet açık ve eleştiriler gayet yerinde... Orda olmamanız demek gördüğünüz yanlışlara göz yumacaksınız yada susacaksınız demek mi ?

    At44-10 WX Long LW + Bushnell 3-9x50 Sportsman + Webley Pompa :thumbup:




    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. M.Kemal ATATÜRK....

  • hit grubu yarışmaya katılmadığı halde neden yarışmayi ve yarışmacılara laf atıyorlar anlamıyorum eger kıyafetin fayda sağladığını düşünüyorsaniz buyrun sizde satın alin adresleri bende mevcut o kıyafetler olimpiyatlarda güvenlik yüzünden giyilmesesi zorunlu


    Genç arkadaşım konuya yine farklı taraftan bakıyorsun,biz A yı konuşuyoruz Z yi değil.


    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967

  • HİT takımı soma faciasını öne sürerek yarışmaya katılmama kararı aldığını forum üzerinden yayınladı. İlaveten kimse katılmasın diye aklı selim davranmaya davet ettiler herkezi. Şimdide yarışma üzerinden yapılan olumsuz yorumlar, acaba bir kasıt mı var? Sorusunu aklıma getiriyor. Moltak kardeşimizin üzerine soma faciası ile alakalı baya sert bir şekilde gelindi, haklı olaraktan o yorumu yaptığına inanıyorum. Ayrıca maksadı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olanları da ben kınıyorum.

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • Bence bu tarz organizasyonlar eleştiri , tartışmalarla daha iyi , gelişmiş hale gelebilir... Tabikide herkezin iyiydi hoştu güzeldi demesi hoşunuza gidiyor olabilir fakat eleştirel sözlerede açık olmak gerekli.


    Saygılarımla...

    At44-10 WX Long LW + Bushnell 3-9x50 Sportsman + Webley Pompa :thumbup:




    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. M.Kemal ATATÜRK....

  • Eleştirinin konusu ve kim tarafından yapıldığı benim acımdan çok önemli. Bu hobiyi kendine hırs yapanlara ve çekememezlik duygusuna kapilanlaradır lafım. Adam yıllarını vermiş bu işe, ondan sonra vay efendim sen niye birinci oldun. Böyle birşey benim fıtratımda yok. Acemilerin içinde herkezi birinci olabilir. Bence çıta ne kadar yuksek o kadar makbul. Hem bu ise yıllarını veren emeğini veren üstatların hakkıdır kazanmak. İşin içinde hile varsa dediğiniz gibi ne bileyim hakem oyalamak rüzgarı beklemek vs. işte o zaman o üstat diye anılan şahıslar biz hobidaşız diye gezmesinler. Burası bu işe gönül veren dürüst insanların yeri, fitneye fesada yer yok burada. Yada bana yer yok burada.

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • Adım geçtiği için cevap hakkım var;
    İlk okuduğumda anlam veremedim gerçekten, 2-3 defa üst üste okudum resimleri inceledim, özelliklede bunları kimin yazdığına baktım, İstanbuldan kimle telefonda konuşsam Artun abime Koray abime Alper abime çok selam diye kapatırım telefonu,kostok Emre abinin de yeri ayrıdır bende. Baktım ki Artun abim yazmış, bu yapılan altı doldurulmamış ithamlara karşı bir iki kelam da ben edeyim.
    İlk başta şunu özellikle belirtmek istiyorum FTBRTURK ekibi elinden geldiğinin en iyisini yaptı yazacağım yazıda onlar ve harcadıkları emeğe zerre eleştirim yok bunu bilmlerini istiyorum, az üyesi olan bir takım ve karınca gibi çalıştılar.
    Konuyu okuyunca İkarus Koray abiyi aradım çünkü çök pozisyonunda Alper abiyle birlikte resmimi çekmişlerdi; Koray abi dedim benim resmimi ne için çektin foruma koymak içinmi dedim, bana kızdı ve sen bana ne demek istiyorsun Leventim öyle şey olurmu dedi ben herkesin resmini çektim özel bir sebebi yok dedi, özür diledim ben sadece dostumu düşmanımı bilmek istiyorum dedim, isterse kendiside doğrular tekrardan özür dileyip kapattım.
    Maddde madde cevap vermek istiyorum; Artun beye;
    Hedeflerden bahsedilmiş, orada itiraz eden sadece A takımın bazı üyleri yoktu, onlarında adı geçseydi, Yarışma organizatörleri ile birlikte 1 numaralı hedeften başlayarak 5,5 mm tüfek ile kilzone dışına atış yaptık, ilk 14 hedeften 12 si düştü defalarca denendi, FTBRTÜRk takımının gözetiminde, eeee adaletmi bu, normal bir durummudur bu , FTBRTURK çok para harcamış hedefler iyi olsun diye onlarında yapacağı bir şey yok, kimseyi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın sakın. Hatta FTBR turk ekibinden bir arkadaşımız bugünü iptal edip yarın tekrardan yarışalım dedi orada bulanan sözde kulis tayfası karşı çıktı. Şaibeye düşürüldü deniyor da evet şaibeli bunuda belkş herkes için değil ama en azından ortalama 5 atıcınınki şaibeli açıkça söylüyorum ve bir sakıncada görmüyorum
    HErkes elini vicdanına koysun bu zamana kadar kaç yarışma yapıldı 20 atışta ortalama neredeyse 10 vuruş şimdi 50 atışta 40 vuruş.
    Artun sen inanıyormusunn herkesin tüm atışlarının nizami olduğuna, FTBRTÜRK ekibi doğru müdahalede bulunup adaleti sağladılar, kendilerine teşekkür ediyorum.
    Serdar konusuna gelince toplantıda yine sen sormuştun Serdarın ikinci tur atışları ne olacak diye, sanırım Emre74 Emre abiye dedim Serdarı saymayın diye bunuda pazar sabahı Serdarla telefonda görüşerek kendisine bizzat ben söyledim. Seniin atışları saydırmayabiliriz diye.


    Erdinçin yarışması hakkında tasarruf onun ama bilmiyorum dikkatinizi çektimi iyi atan adamlar Erdinçle tiebreak kalabiliyor yada Türker hocam gibi 1 puan eksik atabiliyor, burda biraz şu atasözü aklıma geliyor iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.


    Gelelim kıyafet ve askı kayışı safsatasına bu kadar altı boş ve araştırmadan nasıl bu yazıları yazdın anlam veremedim.
    1. si yarışmadan bir hafta önce FTBRTURK takım kaptanı Başar hocama whastuptan resim yolladım kendiside bunu doğrulayacaktır, ceketi ve çök pozisyonunda kullanılan aaskı kayışının resimleri attım ve dedimki bunlarda bir sakınca varmı ; gelen cevapta hiç bir sakınca olmadığı yönündeydi, lütfen BAŞAR hocam durumu burayada yazsın.
    Ayrıca zaten benim fotoğrafımı koyup bu yanlış denip aşağıya çök pozisyonunda kayış kullanma örneği verilen fotoğrada dikkatli bakın göz var nizam var iki fotoğrafta ortada, ,iki kullanımda aynı hiç bir değişiklik yok, bu duruma ciddi anlamda güldüm. Sadece birinde ceket var diğerinde yok, ceket giymekte yasak değil, özellikle Başar'a soruldu bu durum. resmide gönderildi.
    Son olarak kıyafet konusunda Başar' da giydi neden ona ses çıkarmadın bu zamana kadar bir tek bu yarışmada giymedi, ayrıca Youtubedan videoları bakın bakalım ceket giyenlere yasakmı değilmi?Ha?Ha?Ha?? Birde gerçekten yasaksa neden orada söylemedin, biz onu sorarak oraya geldik diyebilirdin bu şekilde yasak diye olmaz atıcaz demezdik, tekrar ediyorum aynı şekilde giyinilip resim yollandı ve onay alındı
    Aklımada gelmişti ne yalan söyliyim kürsü alırsam birileri mutlaka takılacak cekete diye.


    İkinci tura çıktığımda Artun saolsun çatık kaşlarıyla hayalet gibi peşimde gezdi anladım da zaten bir şeyler çıkartacağını, kastettiğin bensem eğer sohbet vs, dinlenme gibi şeyler, sadece son kulvarda ayak atışından sonra Ayşen hanım hakemimdi ona dedimki bir dakika nefes alabilirimiyim, kendisi kararsız kalınca, dedimki arkadan beni izliyorlar başlıyım en iyisi, keşke izleyeceğine benim kamera kaydımı alsaydın onuda paylaşırdın ne olup ne bittiğini ne senin ağzından ne benim ağzımdan öğrenmiş olurdu insanlar, bende çok şey gördüm yazarsam pamuk ipliğine bağlı olan ipler iyice kopacak mutlu olmak için yaptığım hobiden soğuycam, gerçi şimdiden soğumadım desem yalan olur, kimin ne yaptığıyla ilgilenmek bana biraz garip geliyor. Herkes bu yarışmada baştan sona doğru nasıl davrandığını bir düşünsün. Nelere dikkat edildi nelere edilmedi, bu zamana kadar kimsenin kaç attığı veya atmadığıyla hiç ilgilenmedim kimsenin başarısına gölge düşürmedim, buna diğer takımdan arkadaşlarımda dahil bunun en iyi Örneğinide Kostok Emre abi bilir, Deniz çayda bilir, bu adamlar benim rakiplerim değilmi? Bu adamların iyi atmasını her zaman istedim ve o önde davrandım aksini iddia edecek 1 tane adam çıkamaz. HErkes çalıştığı kadar başarılı olsun. Bu yarışmada ben kimseye suç bulmadım, ilk günün akşamı 5-6 kişi geç saatlere kadar oturduk Alper abiye ne dedim o şahit yarışmaların bu akşamları çok güzel oluyor gerisi hikaye kendiside doğrular beni.



    Artundan alıntı
    "ve ozellıkle yarısma sırasında yapılan dıger arkadaslarında rahatsızlık duyarak belırttıgı gıbı taktık edınılmıs hıc de etık olamayan davranısların bılıncılı olarak sergılenmesı konusunda ısrar eden yarısmacıları esefle kınıyorum. parkur konsantrasyonunu bozmak, yarısmacının dıkkatını dagıtmak, hakemı mesgul etmek, vb, yarısmaya golge dusurmek degılmıdır?""


    Bunu kim yaptı gerçekten merak ettim, takım olarak bizi kastediyorsan biz neymişiz yav bu zamana kadar aldıpğımız buütün başarılarda hep böylemi aldık.




    Artundan alıntı
    "bılınclı olarak sureklı sergılenen bu tur davranıslar ve kulıscı yaklasımlarla tum heyecanı ve atmosferı etkıleyen bu ısmı gecen arkadaslarımı sıddetle kınıyorum. bu sekılde davranısların bahsetmıs oldugum dostlukla ve centılmenlıkle yakından uzaktan ılıskısı oldugunu sanmıyorum. adıl bır sekılde 4.5 katagorısı olması konusunda ısrar edenlerın bu ısı profesyonelce yapmak ısteyenlerın kendı aralarında yada daha dısıplınlı resmı yarısmalarla kendılerını ıspatlama ısteklerını tatmın etmelerını dılerım...""


    İşte burda sana gerçekten katılıyorum ve destekliyorum. Dostluk ve centilmenlik anahtar kelime bu bence.
    Yarışmada yüzüme gelip söyleseydin ceket kayış ve diğer bahsettiğin konularda yemin ediyorum zerre kırılmazdım dediklerini yapardım. Birde üstüne teşekkür ederdim, keşke öyle olsaydı.


    Son olarak madem bu kadar polemik oluyor; kabul ederlerse ve saygısızlık olarak görmezlerse FTBRTÜRK ekibine aldığım kürsüyü iade etmek istiyorum.


    Son mesajlara bir daha göz attım; Robar arı sürüsü gibi gezme demiş ama onu önce kim başlattı acaba ve biz neden gezdik hiç düşündünmü.

    A-TAKIMI

  • Artun, ayni duygulari icinden geciren ancak tepki alirim ya da banlanirim diye dusunen bircok arkadasin hislerine tercuman olmus.
    Aticinin konsantrasyonunun bozulmasi, atis guvenligi konularinda benzer bir yaziyi ben adana yarismasindan sonra yazacaktim ancak adanali abi ve kardeslerimizin emeklerine karsi anlasilabilecegi cekincesiyle yazmamistim.
    Konunun muhattabi yazin ankaraydi, kisin adanaydi bugun izmir yani hepimiziz. Bunu da yazarak halledecegiz. Kimse kirilmasin darilmasin...

  • Merhaba Arkadaşlar;


    WFTF ATIŞ KURALLARI'nda şöyle geçiyordu;
    Kayış, tüfeği taşımak amacıyla ya da bir sabit nişan alma aracı olarak kullanılır. Atış yapılırken kayış enaz bir, en fazla iki noktadan tüfeğe bağlı olmalıdır.. İsterseniz kullanmadığınız zamanlarda tüfekten çıkartılabilir.


    [Resim Engellendi: http://ctc.com.pt/2012/WorldChampionship/Fotos/023_small.jpg]
    Foto: http://www.ctc.pt


    Dolayısıyla yukarıda yazdığım kural tanımına uygun askı kayışı kullanılabiliyor, ama tabi kayışların binbir çeşiti var. Ciddi avantaj sağlayacak şekilde ve yukarıdaki tanımlamalar dışında kalanlara izin verilmiyor.. Müsabaka öncesi pek çok arkadaşımızdan özellikle bu konuda bana fotoğraf gönderenler, soranlar oldu, ben de fotoğraflardan gördüğüm ölçüde sıkıntı olmayacaktır şeklinde görüş bildirmiştim. Ama tüm kayışları da müsabaka öncesi detaylı bir incelemeye tabi tutmadık, zira bu şuanki camia yapılanmamızda mümkün değil. Benzer konu hamsterlarda da gündeme gelmişti hatırlarsınız.. Bu tip kayış gibi teknik konuları, itirazları ya da savunmaları inceleyecek, karara bağlayacak, belirsizlikleri ve yoruma açık kısımları oylayacak bir mekanizma ihtiyacımız artık iyice artmıştır diye düşünüyorum..
    Açıkalan havalı da ana iki disiplin olduğunu düşünürsek, hem FT hemde BR25 için tüm takımların uyacağı ana kurallar kitaplarınıoluşturmamız gerekiyor bence.. Şahsi fikrim, %100 WFTF kuralları da geçerli olacak diye birşey yok ama enazından ulusal standartlarımızı hepberaber oluşturmak gerekiyor.. Dolayısıyla rekabet arttıkça, bu tip kural konuları bizde de gündeme gelmeye başlıyor ve bizim artık bir otorite tayin etmemiz gerekiyor, her bölgeden temsilcilerin bulunduğu bir topluluk meclisi gibi.. En azından ulusal müsabaka kurallarını ve işleyişlerini belli bir standarta oturtmak adına.. Hem WFTF ve EFTF'nin izinden çok ayrılmadan, hem de ülke koşullarımızı da dikkate alacak şekilde belli standartlar oluşturmak gerekiyor topluca..
    Ama şu da var, şuan WFTF'de dahi bu tip konular tartışılabiliyor, muallak kısımlar orda da var, temsilci olduğumdan kurallar hakkındaki oylamalar bana da geliyor, şuan mesela dizçökerek atışı tartışıyorlar, yastık kalksın mı kalkmasın mı, ayak kısmı görünmeli mi görünmemeli mi..? Ne bileyim daha yeni dijital paralaks konusu oylanmıştı.. Ondan önce hedefler için silüet devrilir sistem zorunlu mu değil mi?..vs Ama bi şekilde tüm temsilci üyelere oylamaya sunulup birkaç gün içinde konu karara bağlanabiliyor.. Bir yetki mercisi var sonuçta.. Biz de eksik bacak bu diye düşünüyorum..
    Yoksa tartışmalarımız son bulmaz.. Camia olarak ta büyüdük iyice, topluluk meclisi şart bence.. Böylebir otorite kurduğumuz takdirde müsabakalar sadece organizatör bölge takımının omuzları üstünde de kalmayacak, tüm camia yarışma organizatörü olacak, böylece daha kolay ilerleriz..
    Umarım arkadaşlar arası kırgınlıklar yaşanmaz ve herşey tatlıya bağlanır 8-)

  • Bütün sıkıntılar giderildi herşey halledildi sırada Başar ın temsilci olmasımı sıkıntı oldu? Başarı 2009 dan beri tanırım millet havalıyla kuş şişe avlarken başar grupmandan başka bir şey yapmıyordu kendini geliştirdi Ayyıldızı Türkiye yi kendi cabalarıyla yurt dışında temsil edip ve buna hak kazandı ki ondan başkada kimsede uğraşmazdı. Neyse herkez kendi işlne baksın.

    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR TOPRAK UĞRUNDA CAN VEREN VARSA VATANDIR