Bu Nasıl Bir İş Ben Anlamadım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar satılıkta bir tane dürbünüm var. On beş gündür ne arayan vardı ne soran . Beş gün önce bir arkadaş dürbünü almak istediğini mesaj attı fiyatta anlaştık kesinlikle alıcağını söyledi bende tamam dedim..Ertesi gün oldu ne haber var ne ses ,arkadaşı aradım kesinlikle ısrarla alıcağını parayı havale edeceğini söyledi bende tamam dedim..Ufak tefek işlerimi erteleyip dürbünü göndermek için evde bekledim hatta paketi iyi yapmak için baloncuklu poşetlerden aldım kargo sağlam olsun diye...O gün öylece geçti haber yok ..Diğer gün sabahtan aradım yine ısrarla alıcağım kesinlikle alıcağım dedi arkadaş..Yalnız eft yapamadığını söyledi bir arkadaşının yanına gidip yapıcağını söyledi bende iyi tamam dedim kapattım ...O günde öyle geçti ..Diğer gün ise mesaj attım alıcakmısınız vazmı geçtiniz diye..Bana attığı mesaj dün bir hastayla ilgilendim fırsatım olmadı vede sattığım atp2 nin parasını alamadığım için dürbünü alamayağacağım dedi..Önceden satılık malım var parasını alıcam o şekilde alıcam diye bir muhabbet yoktu hemen paranı gönderiyorum vardı ,sonradan böyle oldu:) .İşin bir boyutuda onbeş gün arayıp soran olmazken bu süreçte üç kişinin daha dürbünü sorması benimde onlara başka arkadaşa ayırdığımı ve sonuç çıkmazsa kendilerine dönüceğimi söylemem oldu...Dürbünü ayıran arkadaş dürbünü almayınca diğer arkadaşlara döndüm onlarda başka dürbün için anlaşmışlar, bir arkadaşta hiç cevap vermedi...Sonuç olarak aklıma türlü türlü oyunlar geliyor...Ben bu işten birşey anlamadım.
    Yani sonuç olarak tanınmayan kimseye bir şey ayırmamak gerekiyor sonra şöyle oldu, böyle oldu, yan yattı muhabbeti oluyor. Bu şekilde mağdur olan kendiniz oluyorsunuz ..Bi malı alan çat diye alır..İnsanlık ölmüş arkadaşlar..Ben bir şey alırken satarken her şey kusursuz olsun kimse arkamızdan beddua etmesin diye düşünüyorum ona göre davranıyorum ama her kez böyle değil...

  • paranı almadıkça malı yola çıkartma
    iyi tanımadığın ve güvenmediğin kişilerin sözüyle ayırma yapma.





    neticede çok münakaşa ettiğimiz internetten ticaret mevzusuna bir numune daha olmuş oldu.


    Buna bir yöntem bulmazsak daha çok arkadaşımız madur olacak.

  • Sözüne itimat edilecek adam sayısı her geçen gün daha da azalıyor maalesef.

    Steyr Challange FT 4,5 mm + Falcon 10-50 / 60
    Cricket 5,5 mm PLB

  • Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Ama bir yerde hata var bir malı alacam alacam deyip 15 gün bekletmek olmaz. Bir ihtimal alan şahıs hocam alacam ama 15 gün sonra elime para geçecek beklerseniz çok sevinirim bu süreçte satmayın bir miktar kapora vereyim gibi olursa başka. Ama bugun yarın alacam deyip 15 gün bekletilmez ve beklenmemeli. Bende dürbününüze taliptim. Lakin bana birine söz verdiğinizi söylediniz güzel bir davranış sergilediniz. Bende sonsamuray adlı arkadaşımızın sattığı dürbüne talip oldum ve aldım. Herşeyin hayırlısı olsun diyelim.

    Theoben Raw HM1000X 0.25 cal.
    Benelli Vinci Black Synetic
    Mke çifte 71cm 12 cal. Kaval Namlu
    SAUER 202 7mm Remington magnum

  • Öyleki arkadaşla muhabbette ettik havalı silahlar üzerine içimden malı göndereyim oda parayı gönderir diye geçti iyiki göndermemişim diyorum şimdi..

  • Valla para hesaba yatana kadar kılını kıpırdatmayacaksın bence. Yani verilen söze güvenip işlerini ertelemeyeceksin kargo vs. için. Rezerve işini de tanıdığın kişiye veya ufak bir kapora karşılığı yapmak mantıklı diye düşünüyorum.

  • Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Ama bir yerde hata var bir malı alacam alacam deyip 15 gün bekletmek olmaz. Bir ihtimal alan şahıs hocam alacam ama 15 gün sonra elime para geçecek beklerseniz çok sevinirim bu süreçte satmayın bir miktar kapora vereyim gibi olursa başka. Ama bugun yarın alacam deyip 15 gün bekletilmez ve beklenmemeli. Bende dürbününüze taliptim. Lakin bana birine söz verdiğinizi söylediniz güzel bir davranış sergilediniz. Bende sonsamuray adlı arkadaşımızın sattığı dürbüne talip oldum ve aldım. Herşeyin hayırlısı olsun diyelim.


    Teşekkürler , 15 gün değil toplamda 3 gün bekletildim .Ama dediğiniz gibi bekletilmesem size veya diğer arkadaşlara gönderebilirdim dürbünü..Bu arada dürbününüz hayırlı olsun .

  • Teşekkür ederim. Daha öncede bahsettiğim gibi boş bir mevzu canınızı sıkmanızın anlamı yok. Küçük bir tecrübe yaşadınız. Dürbün ortada herzaman istenilen bilinen kaliteli bir dürbün.

    Theoben Raw HM1000X 0.25 cal.
    Benelli Vinci Black Synetic
    Mke çifte 71cm 12 cal. Kaval Namlu
    SAUER 202 7mm Remington magnum

  • Şansıma böyle kişilerle karşılaşmadım henüz burda alışveriş yapdıgım arkadaşlar genelde eski tanıdık üyeler ne mutlu bana ki arkadaşlar güvendiginden birçogunun parasını yatırmada kargoyu gönderen arkadaşlar oldu forumumuzda budenli kaliteli insanlarda mevcut ben tanımadıgım yeni üyelerle alışveriş yapmıyorum para hesabınıza eksiksiz yatmadan kargoya vermeyin almaya niyetli olan aynı gün havalesini yapar zaten .

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

    • Official Post

    Murat abim
    Sizi cok iyi taniyorum daha evvelden bu tip sorunlarla bende karsilastim bende bazi insanlari sure bakimindan magdur ettim ama asla sozumden donmedim benle alis veris yapan herkesi kesinlikle memnun biraktim ama gel gorki hala sattigim urune abuk subuk mesaj atan insanlar xcikiyor ne yazikki bu durum icin biraz sans gerek birazda kismet ne diyeyim gerisi bos

  • Arkadaşlar alım satımımda bir kere problem oldu..yurt dışından 2 tane bsa 3.5-10-40 dürbün getirmişti bir arkadaşımız ..Biri bana biri arkadaşıma, uzun süre kullandık kendisi hobiyi bıraktı dürbünü satmam için uygun fiyattan bana verdi ..Forumdan bir arkadaşımıza yine zamanına göre uygun fiyattan dürbünü satmıştım ..Dürbünün klikleri sorunlu çıkmıştı bende hemen kendi dürbünümü arkadaşa gönderdim .O sıralar sağlık durumumda problem vardı hobiyi tamamen bırakmayı düşündüğüm içinde,dürbünün yanında hobiyi bırakıcağım içinde bir çok kullanmayacağım parçayı arkadaşa hediye olarak gönderdim...Böyle bir problemi güzellikle çözmüştük .Umarım beni yanlış anlamamaıştır.Ara sıra aklıma geliyor bu durum..İnsanların benim hakkımda ne düşündüğüne çok dikkat ederim .Bu yüzden biraz takıntılıyım aslında iyi bir özellik değil.Çoğu zaman benim için olumsuz oluyor.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mrt083 ().

  • bi kaç gün önce ben de aynı durumu yaşadım. bu da demek oluyor ki artık forumda güvenilmeyecek insanlar artıyor. arkadaş satılık olan dürbünüme talip oluyor, sonra nasıl olacak bu iş diye bana soruyor. ben de önce parayı yatırması gerektiğini para hesaba yatınca da kargoya vereceğimi söyledim. arkadaş bana tekrar mesaj atmış 'Ben seni tanımıyorum ki' diye. tanımıyorsan ve güvenmiyorsan almazsın kardeşim kimse al diye seni zorlamıyor.
    bu işe kökten çözüm bulmak gerek. yeni üye olacak insanlar foruma daha öce üye olmuş başka bir hobidaşın referansıyla üye olabilse, herhangi bi sorun çıktığında referans gösteren kişiyle sorunlar daha çabuk çözülür gibi geliyor.

    https://www.youtube.com/channel/UCjQg6CUWJXHv3VB2ZYFZ9DQ


    Air Force Condor Bullpup-Made by Kas Bay&berkman(Gunpower SSS)-5.5 mm-(HAWKE Nite Eye Digi IR SF 6-24x50 SR12 Scope)
    M.Ekiz regülatör


    Hatsan mod 125-5.5 mm


    Kral-4.5 mm-(ahşap kundak)


    Zoraki (ATAKARMS) HP-01 Light 4.5 mm (Nikula red dot)