Bu Nasıl Bir İş Ben Anlamadım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhabalar ayni olayi bende yaşadım paylasmak isterim bi vatandasda benim tufegim icin aliyorum hatta ilani kaldirabilir satilmistir yasabilirsiniz dedi sonuc tüfek hala duruyo:))
    Bir şahısda 450 tl yazdiim tüfeğe 250 lira vereyim dedi işine gelirse
    Satmiyorum bilader diyorum hadi haa 300 olsun diyor
    işine bak dostum diyorum bide beni begenmiyor senden mal alinmaz die
    böyle karaktersiz tiplerde var hem hobiye sogutuyor hemde sitedeki diger vatandaslara karşı olan güveni sarsiyor
    çözüm zor ama şart ;))

    Gamo Cfx Royal 5.5.//tasco 9x
    German Mauser K98
    Belçika Browning t1-delikli horoz-balık-9mm
    Çek Vizor 7.65

  • çok yazık, toplumsal güvensizlik kötü bişey, insanların birbirine güvenememesi çok sıkıntı verici, huzursuzluk yaratan ve belki farkında olmadığımız ve adını koyamadığımız biçok sosyolojik sıkıntıların ana kaynağı, kimbilir..


    insanları mağdur etmek güzel birşey değil, böylece toplumlarıda mağdur ediyoruz farkında olmadan..
    yaptığımız kötü birşey yüzünden belkide genel bir algı oluşmasına sebep oluyoruz;


    misal, ''artık forumda güvenilecek insan kalmadı'' gibi.. düşüncelere ve algılara sebep oluyoruz belki..


    Bu yüzden; insanlar sorumluluklarını yerine getirme noktasında hem kendi, hemde aralarında bulunduğu beraber yaşadığı insanları düşünerek dikkat etmelidir..



    Ancak işin diğer boyutu geldi aklıma.. yada panzehirimi desem.. Bir abimiz vardı, o söylerdi hep..
    Bu genel güvensizlik algısından toplumu kurtarabilmek ve paylaşmayı ve yardımlaşmayı.. ve en öenmlisi güvenilir insanların halen var olduğunu ve işte bu yüzden karşısındaki insanada bu anlamda cesaret ve motivasyon kazandırmak adına..


    ''gidin birinden ihtiyacınız olmadığı halde; vakti belirlenmiş bir süre içersinde ödenmek üzere borç isteyin, ve bunu farklı insanlarda mümkün olduğunca gerçekleştirin.
    Sonra, daha henüz taahhüt ettiniz vakit gelmeden iki-üç gün önce, aldığınızı teşekkür ederek sahibine iletin ve o na bu dünyanın içinde güvenilir olmaktan başka yolun olmadığını ve ümidini kaybetmemesi gerektiği hatırlatın..'' derdi.


    bence dikkate alınması gereken bir konu.. böyle durumlarda hep O abimizin söyledikleri geliyor aklıma..


    güven..güvensizlik..
    kötü bişey.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen valibey ().

  • buna benzer bi anım var bir ekmek poğaça fırınına işe girmiştim 10 gün çalıştım orda bi abi vardı bana olmadık yere 50 tl verdi kabul etmedim ama zorla verdi ve borç olarak vermediğini söyledi ve iyi anlaşırdık hep arasıra iş çıkışı falan takılırdı kedisi il dışından geldiği için pek çevresi yoktu bizim oralarda sonra 1-2 ay geçti parayı benden istedi garip ama galiba bana olan güvenini ölçüryodu. güzel bir yöntem ama karşınızdakine bunu hissettirmemelisiniz ve cömert olmalısınız tabi bunu forumda yapmayın arasıra yüz yüze konuştuğunuz güvenini test etmek istediğiniz kişilere yapın bence

    HATSAN MOD 125 SNİPER 6.35
    HATSAN MOD 95 SAS 5.5
    ZORAKİ HP 01 ULTRA 4.5


    ;tufey#

  • tam olarak senin dediğin gibi bişey değil benim anlatmak isteiğim.. bu başka bişey olmuş..
    aksine insanların en değer verdikleri şeyler ne ise ödünç almaktan ve vakti gelmeden en güzel şekilde geri ödemek-vermekten bahsetmiştim ben..

  • Benim bu formdam kerem91 takma isimli şahısla böyle bir kötü hatıram var ve zannımca böyle misaller burada ziyadesiyle mevcut. Lakin bu konudq sohbetten başka şeyler yapmak gerekmez mi

  • Böyle durumlar için forumda garantili bir sistem oturtmak pek mümkün değil malesef.


    Forumdaki kurallar, tanışalım bölümünde kendini tanıtma zorunluluğu, bu gibi sıkıntıları önlemek için alınmış önlemler. Kerem91 örneğini ele alırsak, Edirnedeki arkadaşlar kendisine 190 liradan fazla değer vermeyecekler bunu biliyoruz.


    Alışveriş şöyle dursun, adını dahi bilmediğimiz insana bilgi aktarmak bile bana garip geliyor.

  • bu konuya kesin çözüm bulmak zor arkadaşlar. burada karşılıklı güven verilmesi ve dürüst olunması gerekiyor. bu durumla karşılaşan arkadaşlar yada bu tip insanlarla karşılaşan hobidaşlar ancak bu foruma şu nickli(takma adlı) arkadaş bunu yaptı diye direk isim vererek şikayette bulunması, bir nebze olsun bu tip arkadaşlardan forumdaşlarımız direk olarak haber etmektir. o zaman ismi karalanır diye belki piskolojik bir baskı olsun yapabiliriz. tabii bu durum hakkında forumda bir konu açılması gerekiyor. benim fikrim bu !!!!

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • burada profil resminde yüzü gözükmeden üyeliğini sürdüren bir arkadaş bunu yapabilir ve orada yazan bilgiler de yanlış olabilir. bu konu için cüzi ücretle çalışan ve hepimizin güvenebileceği bir hakem olsa nasıl olur sizce, yada daha iyi fikri olan varmı. Yoksa yasin karşeimizin dediği gibi bu işin çözümü bazı noktalarda tıkanacağı için sanal alış veriş hiç bir zaman tamamıyle güvenli olmayacak mı.

  • Benzer durumlar herkezin basina geliyor malesef.arkadasin biri benle gunlerce Pazarlık etmisti tufegim icin:) para hesabs yatmadan paket bile yapmayacaksin!!!!

    Steyr lg110

    HW100s .177

    Huglu Px5 pro .22

    Nikko 10-50-60

  • parasını verdiği halde ürünü göndermeyenler de var bana rezerve edermisin dediğimde " gerek yok hemen göndereyim sen uygun olduğun zaman gönder" diyenler de var yani standart yok ama bize bir standart lazım bunun için başımızı biraz yaormek ve bir yöntem bulmak gerek ama nasıl.

  • Bu işin hiç bir türlü oluru yok, forumu bağlayan bir konu değil olamazda zaten. Diğer taraftan güvenmediğiniz tanımadığınız kişilerle asla alış veriş yapmayınız ne malınızla ne paranızla rezil olun. Tek çözüm önce güvenli satıcıyı bul sonra parayı yolla daha sonra kargo gelir. Bunun haricinde bir seçenek olmuyor. Ya gidip elden alacaksın ya bir arkadaşın aynı ilde olan ondan rica ediceksin o gidip görüp alacak parayı verecek. Saygılar

  • Bu işin hiç bir türlü oluru yok, forumu bağlayan bir konu değil olamazda zaten. Diğer taraftan güvenmediğiniz tanımadığınız kişilerle asla alış veriş yapmayınız ne malınızla ne paranızla rezil olun. Tek çözüm önce güvenli satıcıyı bul sonra parayı yolla daha sonra kargo gelir. Bunun haricinde bir seçenek olmuyor. Ya gidip elden alacaksın ya bir arkadaşın aynı ilde olan ondan rica ediceksin o gidip görüp alacak parayı verecek. Saygılar


    +1

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • selamlar
    bu konu bana şu reklamı hatırlattı yaşlı teyze kendi insanımızada güvenemiyecekmiyiz diyorya.Gerçekten insanların birbirine güveni azaldı.ama yapacak çok bişey yok bence önce biz çevremizdekilere güven vereceğiz sonrada karşımızdakinden güven bekleyeceğiz. Aldanırsakta başa gelecek varmış deriz.Ben böyle forumlarda alış veriş yapacaksam eğer o kişinin mesajlarını ve alış veriş yapmışsa onları bi gözden geçiriyorum.güven luşursa alışverişimi yaparım gerisi kaza kader.

    hatsan torpedo 155 5.5
    filinta otomatik 6+1

    insan iyi nişancı olmalı kuklayı değil kuklacıyı vurmalı

  • Satıcılar şikayetçi ama alıcılardanda şikayet var :) valla ben tüfek almak için irtibat kurdum numara aldım biraz konuştuk sonra ben seni arıcam dedi 4 gündür bekliyorum :D