hw100 için deforme kaç atışta oluyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • tüfeğimi yeni aldım arkadaşlar fakat bu tüfekle kaç atış yaptıktan sonra tüfeğin yayları ve bunun gibi deforme olan parçaları kaç atıştan sonra değiştirmek gerekiyor bu gres meselesi nerden bulabiliriz selamlar ....

  • ben alalı 4-5 ay oldu, hava kaçırana kadar açmayı düşünmüyorum. bir 3000-4000 atış yapmışımdır. yayı aşınacak bişey değil, yalnız pnömatik olduğundan o-ringlerin zamanla yıpranması sözkonusu olabilir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Aman diyeyim


    Senin tüfeğin PCP. Öyle yay yeşil gres vs. senin tüfek tipin için değil.


    Mundar edersin güzelim silahı - Allah korusun kendini de yaralarsın. Gresi falan takma atışa devam.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • ortalama olarak 5000 atış diyebilirmiyiz oringelrin değişmesi için bide şu gücü düşürme meselesi bu arka kapak sökülerek yapılıyor heralde anladığım kadarıyla bu ayar sıktıkça düşüyor gevşektikçe artıyor şuan tüfek orjinal ayarında ama gücü düşürmek için kaç tur sıkmak lazım kronom var ........

  • forumda okudum yazılanları önemli gerçekten sadece bu tip tüfeklere nasıl bir yağ kullanılır tetik için veya iç aksam için bunu merak ettim zaten ben namlu için genelde ballıstol kullanıyorum...herzaman atışa devam ...çok fena bir hastılık pcp ler .... ;tese;kkur

  • Tüfeğiniz hayırlı olsun. Bakalım bana ne zaman şugar bi PCP kısmet olacak?

    • Official Post

    PCP tüfeklerde greslenir ama en az 3 - 5 bin atış sonrası ve bu gres kesinlikle bildiğimiz gresler değildir,sadece Molycote111 markası ile anılan tam sentetik bir gres kullanılır,bu gres silahta O ring lerde kullanmak gerekir ve kullanılmalıdır da,çünkü O ringler kuru çalışmazlar,mutlaka yağlı olmalıdırlar ve PCP silahlarda 200 Bar gibi yüksek basınçta kuru hava kullanılmasından dolayı,Molycote111 gibi tam sentetik olmayan gres kullanılması halinde,silah son derece tehlikeli bir el bombasına dönüşebilir.

  • mustafa abi bu yağı nerden buluruz alalımda çünkü lazım olacak ileride teşekkürler .....

    • Official Post

    mustafa abi bu yağı nerden buluruz alalımda çünkü lazım olacak ileride teşekkürler .....


    Bu yağım 1 kilosu 280 YTL civarında, bu yüzden ben bundan satın alıp,Mini plastik kutulara aktardım ve www.yatagun.com da satışa sunulacak.


    Birde yeri gelmişken açıklayayım,bu yağın kullanım şeklini ; parmağınızın ucuna pirinç tanesi kadar yağı alıyorsınız ve başparmak ve işaret parmağınız arasında o ringe ovalayarak uyguluyorsunuz,sonrasında oringi yerine oturtuyorsunuz,yani o ring in her tarafı yağlanmış olması gerekiyor,serbest hareket edip esneyebilmesi için.


    Özellikle pelleti namluya süren iticinin namlu önüne girdiği yerdeki o ring mutlaka ve sürekli yağlı olduğu kontrol edilmeli,bu o ring kuruduğunda,kısa sürede eskimeye başlar,aşınır,yerinden çıkar ve yada kaçırmaya başlar.

  • ortalama olarak 5000 atış diyebilirmiyiz oringelrin değişmesi için bide şu gücü düşürme meselesi bu arka kapak sökülerek yapılıyor heralde anladığım kadarıyla bu ayar sıktıkça düşüyor gevşektikçe artıyor şuan tüfek orjinal ayarında ama gücü düşürmek için kaç tur sıkmak lazım kronom var ........


    tam tersi sıktıkça yayın gücü artarak valf açma zamanı uzadığından güç artıyor ,düşürmek için gevşetmek gerekli .
    o cıvatayı stoplayan altında ufak bir setsukur var onu sökmeden işlem yapmayın dişler bozulur.
    bakım için namluyu her atış gününden sonra yada 100 atışta bir aliminyum harbi ile (gamo da var) çok dikkatli bir temizlik yeterli çelik ucuz harbilerden kaçının .
    önemli güvenlik önlemleri tüpünüze hava ve azot haricinde yanıcı patlayıcı gaz doldurmayın.200 barın üstünde yükleme yapmayın.yükleme sırasında aceleci olmayın yavaş yavaş tüpü ve hortumları ısınmasını engelleyin .güneş altında kapalı araba içinde dolu tüpleri ve silahı unutmayın.
    sabit destekli atışlarda tüp malzeme yorulması nı engellemek için uzun hortum kullanarak devamlı direk ana tüpten açık hat takılı kullanın .
    tüpün ve tüfeğin arabada taşır ken muhakkak sabitleyin sağa sola çarpıp hasar almasın.
    her ne olursa olsun tüpün vana kısmını kendinize ve başkalarına doğru bakmasın en çok tüp kazaları vana başlık fırlaması il olur.
    silahta uzun hortum kullanırken hortumun basınçla boşalması ve kırbaç gibi sağa sola savrulup etrafa zarar vermesini engelleyin .
    silahınızın gücünü iyi tanıyın ,emaneten silahınızı kullandırıken silahın gücünü tanımayan yabancılara karşı çok dikkatli olun .bunlara ilaveten 5,5 bir pepletin silahın gücüne bağlı olarak 200 m ve üstünde ki mesafelerde ciddi gücü olduğunu unutmayın. silah kazalarının çoğunluğu silah sökülüp takılırken olduğunu unutmayın .büyük kazaları hep en ustalar yapar.
    bu keyif kaçırıcı önlemler dizisini yazdığımdan dolayı silahınız dan soğumayın çok iyibir mühendislik tasarımla her türlü kullanıcı kazasının önlemi fazla fazla düşünülmüştür .
    tedbirli olmakta herzaman fayda vardır bu yazım şahsınıza özel değil gelecekte de tüm pcp kullanıcılarına bildiğim kadarı ile aktarmaktır .kazasız belasız keyifli atışlar dilerim. saygılarımla

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen termopl ().

  • verdiğin bilgiler için teşekkür ederim abi olayın farkındayım her yönüyle dikkat edilmesi gereken bir konu sağol ...


  • +1


    Bu güzel açıklama için teşekkürler İlker abi. Ayrıca jackal34 arkadaşımızada kazasız atışlar dilerim Tüfeği hayırlı olsun.

  • İlker abi açıklama benim için ilaç gibi oldu. Çoğunu bilmiyordum.
    PCP almak istiyorum acilen... Para da az kaldı. Biriktirene kadar çatlarım. Ye kendini Cahit...

  • PCP almak istiyorum acilen... Para da az kaldı. Biriktirene kadar çatlarım. Ye kendini Cahit...

    Senin için miktar azlığı önemli değil ki Cahit Kardeş: çek 1 tane 100'lük 1 tane de 50'lik banknot resmini, gayet güzel bir şekilde yerleştir karelere, sonra yap bir güzel video.... #hims
    Satıcı "yeter" diyene kadar replay yaparsın olur biter....

    S&W 686-6

  • Senin için miktar azlığı önemli değil ki Cahit Kardeş: çek 1 tane 100'lük 1 tane de 50'lik banknot resmini, gayet güzel bir şekilde yerleştir karelere, sonra yap bir güzel video.... #hims
    Satıcı "yeter" diyene kadar replay yaparsın olur biter....


    Öyle kek bi satıcı bulsam yanında çayla iyi gider... Oynatalım videoyu.... O zaman herkese benden PCP... ;tufey#