Sorularım Var

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar.


    Konuyu açmadan önce arama yaptım fakat; cevabımı bulamadım. İzninizle sizlere birkaç sorum olacaktı.


    1-) Benim Torun marka (alalı 1-2 sene oldu o yüzden mmsini tam hatırlayamıyorum 4.5 ve 5.5 olabiliyor) havalı tüfeğim var. 230 m/sn şeklinde yer alıyor sitelerde. Yani bunun etkili max. menzili nedir ? Bahçemdeki serçe, güvercin vb. kuşları vurmada etkili midir ? Yani bağımdaki bahçemde bu şekilde avlanabilir miyim ?


    2-) Birde ayarlanabilir özellik tüfeğimde gezden başka ne vardır ? Tetik veya başka bir ayarlama yapabilir miyim ?


    3-) Fiyat artışında ne gibi ana (temel) özellikler yer alıyor ? Mesela tek atış yapan birkaç havalı tüfeği kıyasladığımızda kimisi 100, 200, 300 TL kadar olabiliyor.


    4-) Son olarak düzenli olarak ateşli silah kullanmadım. ASG marka 16732 Sti Duty One 4.5mm havalı tabanca tabanca kullandım. 100 TL fiyatında olan torun marka havalı tüfek benim beklentilerimi karşılar mı, bana yetermi, fazlasını arar mıyım (yani yetmez mi ?)


    Çok teşekkürler.

  • Ülkemizde havalı tüfekle avlanmak yasaktır ve para cezası vardır bu yüzden ilk sorunuzu pas geçelim.


    O tüfek pek isabetli bir tüfek değildir, bu yüzden beklentilerinizi karşılamaz.


  • havalı tüfekle av yapmak yasaktır kardeşim sormadın kabul edelim 2 sorunda bahsettıgın tufk pek tutulmayan bir tüfek olduğundan bunun anlamıda isabetı pek iyi olmadığından tavsiyem bir hatsan yaylı

    hatsan mod 33 4,5mm 177cal


    hatsan mod 70 4,5mm 177cal


    hatsan mod1055.5mm 22cal winchester3-9*32


    gamocfx5.5mm 22 cal square3-9 40


    at44wx 10 lw 5.5 22 cal optima 3.12,44 AOE ;tacli#
    armsan phenoma carbo 12 cal otomatik av tüfeği tacli.png

  • Havalı tüfek ile av yapmak yasaktır. Av yapabilmek için avcilik kursuna gidip sertifika alman lazim. Sonra vergi ve avlanma pulu alip av yapabilirsin. Kurs + vergi + pul 400 lirayi bulur en az kurs ücretini tam bilmiyorum ama pul ve vergi her sene yenilenen gereken birşey ikisi 260 lira Türkiye geneli. Ocak ayi itibari ile de zamlanmistir muhtemelen. Sercede avi yasak olan bir hayvandir.. Elindeki tüfeklerde illa kuş vuracağim diyorsan 20 m den 10 da 6-7 gibi bir isabet yaparsın tabi dürbün ile.

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • Yasağı unutmuşum, özür diliyorum.


    Tamam teşekkür ediyorum. KeskinTrabzonlu arkadaşımında yazdığı üzere hatsan yaylı iyi bir seçim midir ? 300 TL kadar bütçem var ne tavsiye edersiniz ?


    3. soruma cevap alamadım, yanıt bekliyorum.


    Birde 500 TLye kadar olan havalı tabanca ve tüfeklerde (bazı kaza görüntülerine bakıyoruz) tahribat, teklike ne derecedir ? Bunu merak ettim yani bir kazada bir insana veya bir mala (cam, araba, duvar vb.) oluşan risk, darbe nedir ? Yani bir ateşli silaha yakın derecede zarar verebilir mi ? (Bacağa isabet ettiği zaman, tehlike, önem arz eder mi -ateşlilerdeki gibi- ?)


    Çok teşekkür ederim.

  • Bahçemdeki serçe, güvercin vb. kuşları vurmada etkili midir ? Yani bağımdaki bahçemde bu şekilde avlanabilir miyim ?

    Bunu merak ettim yani bir kazada bir insana veya bir mala (cam, araba, duvar vb.) oluşan risk, darbe nedir ? Yani bir ateşli silaha yakın derecede zarar verebilir mi ? (Bacağa isabet ettiği zaman, tehlike, önem arz eder mi -ateşlilerdeki gibi- ?)

    çok ince sorular :him:s


    havalı silahınızı eğlenmek ve hedef için belirlenmiş nesnelere atış etmek dışında kullanmayınız,

  • Benim zaten hedefim o hocam. Başka bir maksat yok yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben sadece merak açısından sordum, bilmek için yani. Bazı videolardaki manyaklar kendine ateş ettiriyorduda, hatta bazı forumlarda paylaşılmıştı.


    Yani Co2 gaz falan m/sn olunca bende etkisini merak ettim. Yeniyimde, pek bilemiyorum ondan dolayı.



    Birde arkadaşlarım 3. soruma cevap alamadım ve birde bundan önceki cevabıma.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen caylaq ().

  • 1- Cevap verilmiş.


    2- Ayarlanabilir derken ne kastediyorsun? Gez ile nişan ayarı yapabilirsin. Bazı silahlarda arpacık da ayarlıdır. Bunun dışında silahın özelliklerine göre dipçik ayarı, yanak ayarı, tetik sertlik ayarı da vardır. Modifiye edilerek hız ayarlarında da oynama yapılabilir ama bu üst düzey kullanıcı ve teknik bilgi gerektirir.


    3- Renault'la BMW arasında neden fiyat farkı oluyor ise havalı tüfeklerde de o nedenle fiyat farkı oluyor. Malzeme, güç, isabet, estetik vs.


    4- Beklentilerine göre değişir.

  • Tamam çok teşekkürler.


    Yeni bir tüfek almayı düşünüyorum. En fazla 300 TL olacak bütçe ile ne önerebilirsiniz ? Alternatif seçenekleri biraz daha azaltmak açısından aradığım özellikler: en önemli aradığım özellik (şarjör yani çoklu pellet,) ne çok ağır ne çok hafif (aynı şekilde sesde), isabeti ve gücü iyi, tepmesi biraz olursa iyi olur, olabilecek iyi bir menzil.


    Bu şartlarda tavsiye edebileceğiniz tüfekler nedir ?


    DÜZENLEME: http://bozkurtav.com/crosman-1…orlu-havali-tufek-pmu1505 ve http://bozkurtav.com/hatsan-airmax-ps-havali-tufek-pmu537 tüfeklerden hangisi daha iyidir, şartlarmı karşılar ve hangisini tavsiye edersiniz ?


    Teşekkür ederim.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen caylaq ().

  • Kusura bakmayın bir şey sormam gerekiyor. Siz havalı tüfek derken neyi kast ediyorsunuz? Şarjör deyince durum karıştı. Yaylı pistonlu değilde pcp mi arıyorsunuz?


  • Benim tercihim hatsandan yana olurdu diğerinden cok daha güçlü ve isabetli olacaktır. Ama o paralara bu silah daha iyi gibi http://bozkurtav.com/hatsan-mo…iper-havali-tufek-pmu2160

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • Estağfirullah. Çok doğru hocam bende pek bilgili değilim bu konuda. Öncelikle pistonlu arıyordum, fakat; önceki tüfeğimde pistonlu olduğu için ayrıca havalılarda çok sekme ve ses olmadığı için çoklu atış çok iyi oluyor.


    Şarjörlü olursa daha iyi olur hocam. Buda doğal olarak pistonu yok ediyor ki buda benim için iyi bir seçenek.


    Yani şu kafama yattı gibi, sizinde görüşlerinizi almak isterim.


    http://bozkurtav.com/crosman-1…orlu-havali-tufek-pmu1505


    Düzenleme: Donchilot teşekkür ediyorum öncelikle. Peki yukarıdaki silah pek iyi değil midir ? Yani isabeti, kuvveti kötü müdür ? Şarjörlü olması benim için baya iyi ve aradığım bir özellikte veya hatsanın yada ayrı iyi bir markanın bu özelliklerde şarjörlü bir tüfeği yok mu ?

  • Anladım. İsterseniz şöyle yapın. Bu sitede HAVALI SİLAH TEKNİK başlığı altında her üç çeşit silaha da ait ( Pcp-CO2-Pistonlu) ayrı başlıklar ve çok değerli paylaşımlar var. Zaman ayırıp biraz incelerseniz, beklentilerinizi bütçenize göre hangi silahın karşılayacağını daha iyi tespit edebilirsiniz.

  • Mod 99 baskasına bakma o bütçeye

    AirArms S510 Extra Fac
    Hawke Sidewender 6x24x56 20x
    İnterspro 300 bar + Wrangler


  • crosman 1077 nasıl bir silahtır bilmiyorum ama şu bi gerçek. bu silahın namlu çıkış hızı 190m/s benim önerdiğim ise 305m/s 4.5mm ikiside ama bence hatsanın 5.5mm olanı daha etkili olur. en azından 2 gün sonra bıkmazsın tüfekten hem yanındaki hediyeleride cok iyi olur senin için.

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • 262626 bakıyorum, teşekkürler. Barbar1987 teşekkürler, aradığım özellik: şarjör, bütçe max. 300 TL tavsiye edebileceğiniz ürünleri bekliyorum.


    Düzenleme: Donchilot iyice kararsız kaldım :) Şarjör çok cazip gelmişti bana. Tek tek atmaktansa çoklu atış... Peki Hatsandaki özelliklere sahip şarjörlü var mıdır ?

  • Şarjör olayı yaylıda olmaz. Gazlı bi silah alman lasım. 12 gr CO2 gaz sistemi ile çalışan bi silah inan oyuncak gibi bir şey olur. Pcp silahlarda senin bütçeni 2 ye katlar ucuz 2. el olanları bile. Benimde pek fazla havalı silah deneyimim yok daha cok av tüfekleri ile uğraştım ama mantıken olay böyle. Senin tercihin yaylıdan ona olsun.

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • Tamam teşekkürler :)


    http://bozkurtav.com/hatsan-airmax-ps-havali-tufek-pmu537



    http://bozkurtav.com/hatsan-airmax-as-havali-tufek-pmu536



    Son olarak:


    Arkadaşlarım Hatsan Airmaxda karar kıldım, AS ve PS olmak üzere 2 benzer modeli var AS olan 50 TL daha pahalı ve Ceviz Ağacı kaplaması var. Bunun dışında başka farkı nedir, daha mı iyidir, hangisini tercih etmeliyim ?



    Çok teşekkürler, kolay gelsin.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen caylaq ().


  • Konuyu açmadan önce arama yaptım fakat; cevabımı bulamadım. demişsin ancak en can alıcı noktayı atlamışsın havalı tüfeklerle av konusuna değinmiş buradan aslında forumda pek te bi araştırma yapmadığını anlıyorum
    ben konuya geç dahil oldum ancak yinede kendimce tepkimi belirtmek istedim

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk