dürbünlü atış tekniği hakkında sorum olacak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Pistonlu tüfekte isabeti etkileyen en önemli etken tutuş. Yukarıda verilen kimi yanlış bilgilerin aksine tüfeğe fazla yüklenmek isabeti bozar. Dipçik omza iyi oturtulurken kundak sadece alttan desteklenmeli. Bu tekniği Artilery Hold diye aratabilirsiniz.Dürbün montajındaysa clicklere hiç girmeden şimlemeyle merkezleme yaparsanız daha saglikli olur. Sağsol turreti windage ayaridir ve atistan sonra mutlaka eski haline getirilmelidir. Tufeginiz ssağa atiyorsa arka dürbün ayaginin sol tarafına bir adet fotoğraf filminin veya uygun katta alüminyum folyoyu destek koyun. İlk etapta on ve arka ayakların yerlerini yahut dampanin yönünü değiştirin sonuç değişmezsekizak hatasidir simleme gerekir. Bubkonuda da forumda Optik Merkezlemenin Onemi adli makaleyi okumanizi oneririm.Yukarıdabahsedilenin aaksine vuruş noktasini sol tarafa almak için sağa cevirmeniz gerekir. O kadar çok tavsiye verilmişti sizin işinizde zor. Ancak bu satirlari sizden sonra okuyanlarda olacagindan kendi adaima son bi yorum yapayim dedim. Keyifli atislar

    tesekkurler fakat durbunumde problem olmadıgına eminim dürbün sıfırlaması yapıldı çünkü. herşey tamam ama yinede teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için.

    Hatsan Mod 125 Sniper VORTEX ;tufey#
    Optima 3-9x44E

  • tesekkurler fakat durbunumde problem olmadıgına eminim dürbün sıfırlaması yapıldı çünkü. herşey tamam ama yinede teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için.


    shooter54 bey, bu işi bir ben bilirim deyip son noktayı koymuşsunuz. "Kimi yanlış bilgi" dediğiniz bilginin altına yorumunuzu yazarsanız hangisi yanlış anlamış olurduk bizde. Üstad sizsiniz, tebrik ederim :D

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

  • Şuayip bey öncelikle üslubunuzun çok ön yargılı ve kaba olduğunu bilmenizi isterim. ikinci olarak üstad kelimesini tiye alma aracı olarak kullanmanızı kendi adıma çok cahilce buldum. Ben burayı polemik yeri olarak görmüyorum girmeyeceğimde.
    Sorunuza gelirsek;
    hepsi kendi fikrim olmakla birlikte.
    -Yaylı tüfeğe abanarak atış yapmak
    - Optik merkezleme yapmadan clicklere girişmek
    - Sagina vuran tüfeğin turretinin soluna çevrilmesi.
    Bunlar bana gore yanlis size gore nedir bilmem. Üstelik hiç birinde ukalalık yapmamak adına forumdaki yazılara yönlendirdim yeni üyemizi. Ancak ben kimseyi rencide etmemek adına alıntı yapmadan genel konuştum.
    Siz de klavyeye yüklenmeden yazılanları okusaydıız keşke. Ağızı açmadan kulağı açmak gerek. Bu açıklamayı yaptım ama inanın okuyacağınızdan emin değilim. Sizden özür beklemiyorum yersiz olur.
    Selametle

  • 7 yılldır bu forumda bu camiadayım sanal reel dostluklar kurdum henüz bir kişiyi incitecek kelamım olmadı ama bazılarına iki kelam bile fazla. Ben artık ne tavsiye ne de başka bir konuda yazı yazmayacağım alın buyrun siz yazın

  • 1- "Yukarıda verilen kimi yanlış bilgilerin aksine" demişsiniz. Orda benim de bilgim var ve kimden bahsettiğinizi belirtmediğiniz için üstüme alınmam doğal. Yanlışlıklar yanlışı yapanla tartışılarak düzeltilir. Ortaya konuşarak değil. Bu cümle fikir beyan edenlere açıkça hakarettir.


    2- "O kadar çok tavsiye verilmişti sizin işinizde zor. Ancak bu satirlari sizden sonra okuyanlarda olacagindan kendi adaima son bi yorum yapayim dedim" demişsiniz. Yani benden önceki yazılanları okuyanlar yanlış bilgilendirilmesin ben doğrusunu yazayım gibi bir vazife çıkarmışşınız kendinize. Kimsenin benimle ilgili kanısını başkalarına anlatmak haddine değil.


    3- "Şuayip bey öncelikle üslubunuzun çok ön yargılı ve kaba olduğunu bilmenizi isterim." demişsiniz. Eğer yazmak istediklerinizi yanlış kelimelerle ifade etmemişseniz benimki yargı değil, sadece sizin anlattığınız gibi anladım.


    4- "ikinci olarak üstad kelimesini tiye alma aracı olarak kullanmanızı kendi adıma çok cahilce buldum" demişsiniz. Ben müfettişim ve bizim kurumda iyi bilene yada kıdemliye üstad denir. Kesinlikle tiye almadım. Bana cahil demişsiniz (cahilce bularak) bu konuda birşey demiyorum bile...


    5- 1. maddede belirttiğim sebeplerle tepki göstermiş olmakta özür dilemem gereken bir durum olduğunu zaten düşünmüyorum.


    İnsanlar için bazı kelimelerin ve anlatımların farklı etkisi vardır. Örneğin "Bu yaptığını etik bulmuyorum" demek sen ahlaksızsın demektir. "İnsan sunu söyle yapmaz mı" demek sen insan değilsin demektir. Bunun gibi bir çok şey kişiden kişiye değişik anlaşılır. Uslup konusunda uyarmadan önce siz kendi yazdıklarınızı bir daha okuyup, sizden önce yazmış olanların emeğine, düşüncelerine nasıl bir uslupla cevap verdiğinizi tekrar gözden geçirin derim.


    Son olarak ta "bazılarına iki kelam bile fazla" demişsiniz. Yani iyiki kendi deyiminizle "incitecek kelam" etmiyorsunuz. Etseniz ne derdiniz merak etmeye korkuyorum....

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

  • Forumu takip eden misafirlerden ve değerli forum üyesi arkadaşlardan verdiğim rahatsızlık sebebiyle özür diliyorum. Benim açımdan konu kapandı. Her ne kadar sürc-i lisan ettimse affola. Kalın sağlıcakla.

    Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun...

  • Patron vurabiliyor siz vuramıyorsanız sorun sizde olabilir bence 3. bir kişiye denetin veya solak-sağlak farkıda olabilir.

  • Patron vurabiliyor siz vuramıyorsanız sorun sizde olabilir bence 3. bir kişiye denetin veya solak-sağlak farkıda olabilir.

    Tamam çözdüm sorununu abiler arkadaşlar tüfeği sağa hafif yatık atıyormuşum patron gördü söyledi duzelttim simdi 30 metre tek atış soda şişesine :)

    Hatsan Mod 125 Sniper VORTEX ;tufey#
    Optima 3-9x44E