Ata Venza Önerileri ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hocam ateşlilerle ilgili bir bilgim yok pek ama bi arkadaş var yanımda avcı canavardır o diyo ...Ayrıca size tavsiyem Tanışalım bölümünde kendinizi tanıtın bi isterseniz kurallar geregi moderatör ler uyarı veriyor bu yüzden bilginiz olsun.

    STOEGER ATAC SUPPRESSOR 22 CAL.---Stoeger 4-16*40 AO Mildotlu dürbün..

  • Aman dicem, lütfen dicem o kadar parayı yerli silaha vermeyin malum yerli silah sanayimiz muhakka bir eksik kusur çıkıyor.
    O paralara araştırın temiz bir ikinci el avrupa tüfek bakın lütfen.
    1000 tl ye kadar bütçeniz olsa tamam derdim zaten o paraya 2 ci el bir avrupa tüfek yada düzgün bir avrupa tüfek alınmaz ama bütçe 1500-1600 ü aştımı kesinlikle yerli almayın.
    Tekrar tekrar söylüyorum bana kızıyorlar ama yinede tekrar edicem, ateşli silahlarda ne olursa olsun yerli üretimden uzak durun, hatta yerli fişektende uzak durun, mümkünse yerli hiçbirşey kullanmayın ateşlilerle ilgili :rolleyes:

  • Ben ateşliyi bırakalı çok oldu bir remington kaldı nazar bocuğu birde peder deki silahlar.
    ancak bizim zamanımızda yerlide huğluyu tek geçerdik fakat bizimde kullandığımız silahlar hep avrupa yapımıydı.
    babamın ve benim kileri şöyle bir geçiriyorum aklımdan içlerinde yerli yok . Ama tabi teknoloji değişti gelişti. muhakkak ki sağlam yerliler vardır.
    iyi araştırmak gerek

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • sizin Avrupa diye aldığınız tüfeklerin %90 zaten Türkiye den gitmiyor mu ve birçok firma Avrupa ya üretim yapmıyor mu fişeklerde de durum aynı

    avsan süperpoze

  • sizin Avrupa diye aldığınız tüfeklerin %90 zaten Türkiye den gitmiyor mu ve birçok firma Avrupa ya üretim yapmıyor mu fişeklerde de durum aynı


    İthal tüfeklerin %90 ı Türkiyede yapılmıyor hatta bu %5 lik bile bir kısım değil, yapılan tüfeklerde ya montaj yada bazı parçaların üretimi şeklinde yapılyorlar. Komple yapılan silahlarda var ancak bu %5 lik dilime bile girmiyor.
    Kaldıki bir marka ürününü nerede ürettirirse ürettirsin, global olarak satışa sunuyorsa arkasında ise benim için değişmez. Marka önemlidir.
    Yani bugün bir Benelli M4 ha İtalyada üretilmiş ha Türkiyede, adamlar derse ki aynı ürün benim için aynıdır, hatta 7 bin tl verip seve seve Türk üretimini alırım.
    Ama kazın ayağı öyle değil malesef silah sanayiinde yerlerde sürünüyoruz, fişeklerdede yerli dolumları ucuza satıyorlar bugün rotweil tek kurşun avrupada daha pahalı neden? çünkü burada biz kendi doldurduklarımızı yada Yunanistanda falan dolanları alıyoruz.


    Benelliyi, Remingtonu,Barettayı,Winchesteri falan saymıyorum fakat bunlardan alt sınıfta olanavrupa ve amerika üreticileri ile bile bırakın aynı kefede daha rekabet edecek ürünü olmayan, üretim tesisi, markası olmayan bir ülkeyiz malesef.

  • benim anlatmak isteğimde o zaten tüfeği parça parça bize ürettiyorlar sonra da toplattırıp ithal diye satıyorlar sarsılmaz ve cesa gibi firmalar franchi ve başka firmalara üretim yapıyor

    avsan süperpoze

  • Avrupa aşıklığını bir kenara atın avrupaya sılahı artık turkiye yapıp satıyor arkadaşa tavsıyem yerli tüfek almasıdır atanın ve armsanın tüfekleri kaliteli tüfekledir alına bilirler

    hatsan mod 33 4,5mm 177cal


    hatsan mod 70 4,5mm 177cal


    hatsan mod1055.5mm 22cal winchester3-9*32


    gamocfx5.5mm 22 cal square3-9 40


    at44wx 10 lw 5.5 22 cal optima 3.12,44 AOE ;tacli#
    armsan phenoma carbo 12 cal otomatik av tüfeği tacli.png

  • Belkide tüfeği aldınız bilmiyorum ama. Venza dan uzak durun. Av amaçlı kullanacaksanız diyebilirmki merada atış yapılan 10 avdan 4 ü yaralı gidiyor ve yıkmıyor. Arkadaşıma ait olan venza 5 defada çeşitli nedenlerden servise gitti.



    24

  • Belkide tüfeği aldınız bilmiyorum ama. Venza dan uzak durun. Av amaçlı kullanacaksanız diyebilirmki merada atış yapılan 10 avdan 4 ü yaralı gidiyor ve yıkmıyor. Arkadaşıma ait olan venza 5 defada çeşitli nedenlerden servise gitti.

    Arkadaşınızın tüfeğinde yada kullandığı fişeklerde sorun olmasın,bende ata venza kullanıcısıyım vurduğunu deviriyor desem yeridir.

  • ata venza yerine bence ata neo kinetik sistem almanızı tavsıye ederim elimde yerli ve avrupa olmak uzere bir çok tüfegim var yalnız tek vazgeçilmezim ata neo kinetik sistem döner başlıklı düşük gramajdan başlayında yüksek gramaja kadar tüm fişekleri rahat kullanabiliyorunuz ve seçmiyor hem kurşun hemde saçma atışlarında hem gurupmanı çok iyi yaz ve kış avlarında rahat kullanırsınız

  • Sn. Jäger, Sn. TürkHunter'a katılmakla birlikte tüfeği karar vermeden önce tüfeği kullanım amacınızı ve sıklığınızıda gözden geçirin, Ata'nın en sorunsuz imalatı kinetik neo serisidir, Benelli'de dahil olmak üzere pek çok markanın modellerinde imalat hataları olabilmektedir, Almandan önce tüfeği muhakkak detaylıca incelemenizi tavsiye ederim,namlu üzerine oturan bandın gövde hizasına tam olarak paralel olarak atılıp atılmadığına,şokların namluya oturuşlarına, namlunun kasaya oturuşuna,gez ve arpacık var ise hizalanışlarına,fişek yatağına,namlu yatağına,bolt kafasına ve genel olarak bütün aksamın tamamına..
    Herhangi bir işçilik hatası yok ise alıp kullanabilirsiniz, yanlız daha geçen gün bayide bakmış olduğum Venza'nın bantı 2 mm sağa doğru olucak şekilde yamuk atılmıştı, dediğim gibi bunlar Browning olsun,Benelli olsun bütün büyük firmalardada zaman zaman olabilen imalat hatalarıdır.
    (bizdeki sıklıkta olmasada)


    Eğer bu işe ayırdığınız bütçeniz belirli ise ve yerlide karar kıldıysanız Neo'nun kombo pakedine bir göz atın derim, tabiki dediğim gibi alırken detaylıca incelemek kaidesiyle..

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Steyr ().

  • Karar vermeden tabancatüfek forumundaki yerli tüfek ile ilgili konuları okumanızı öneririm.