Regülatorlerim Artik Hazir

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • herkese selamlar.yaklaşık 8 adır yürüttüğüm regülatör yapım çalışmamı ve denemelerimi sonuçlandırdım.benden yardımlarını bilgilerini ve zamanlarını esirgemeyen bilgi deryası Ülkü Taşkın abime ve Master Mustafa akif nazlı abime çok teşekkür ederim.bundan sonra regülatör isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.iki video hazırladım,videonun sonunda bir cümlelik bi göndermem var kimse üzerine alınmasın bu kişiler beni yıldırmaya çalışan çenesi düşüklerdir zaten bu iki kişi kendilerinide bilirler.iyi seyirler...


    http://www.airguntube.com/video/AIR_RIFLE_REGULATOR
    http://www.airguntube.com/video/AIR_RIFLE_REGULATOR_-2


    krono videosu

  • Regülatör bildiğiniz gibi karmaşık ve yoğun hesaplar içeren ve imali sabır isteyen bir alet.uğraştığım zaman zarfı içerisinde tüm denemeleri kendi tüfeğimi kullanarak yaptım,biraz yıprandı.kolay değil neredeyse 600 kez deneme yaptım ve neredeyse yarısı kadarda tüfeği söküp taktım.bukadar sökülüp takılmış bir aa s510 heralde yoktur .ama sonuç itibariyle bukadar zaman harcamama emek harcamama para harcamama değdi ve başardım.yarın 5. silaha kendi yaptığım regülatörlerden takacağım inşallah.pek çok kez hayal kırıklığına uğradım,para ve zaman kaybına uğradım ama yılmadan çalışmaya devam ettim,çünkü artık çalışmayı yarıda bırakamazdım bu kendime ve emeğime ihanet olurdu tamamlamak zorundaydım.Allahın izniyle ve bana verdiği sabırla bu işin üstesinden geldim.ilk başta sanayide bir sürü tornacı cnc ci frezeci gezdim tasarladığım modelin parçalarını yaptırmak ve denemek için,ama ne mümkün kimse burnundan kıl aldırmadı uğraşmadı,uğraşanlarda istediğim hassasiyette iş çıkaramadılar ve boş yere hem zaman hem para kaybettim.ha belkide uğraşmayanlarada biryerde hak vermek lazım çünkü gerçekten zaman isteyen dikkat isteyen bir alet.ve alabildiğine ellerinde iş dolu.daha istediğim parçanın çizimini gösterir göstermez başından savıyor adamlar.bende bu işin böyle olmayacağını anlayıp kendi gerekeken iki makinayı almak zorunda kaldım ve aldım.dedimki regülatör yapamasam bile bu makinalar bana kalır başka şeyler de yapabilirim.iyiki almışım.geçen hafta metal talaşlarını hurdacıya satmak üzere denemeler sırasında hurdaya çıkan parçalaı saydım 130 küsür tane regülatör parçası çıkmış bi okadarda gövde hurdası var.bu denemeleri sanayide yaptırabilsem bile dünyanın parasını ve zamanını harcarmışım.çok uzattım biliyorum ama anlatmak istedim. şimdi en son regülatör taktığım bir silahın krono ve söküm ayar videolarını çektim bunları sizlerle paylaşacağım.görüntü kalitesi çok çok iyi değil malesef ama ilerleyen zamanlarda yine farklı silahlar için videolar hazırlayacağım. videonun sonunda beni yıldırmaya çalışan iki faydasız arkadaşa ufak bir gönderme yaptım onlar kendilerini zaten biliyorlar yüzlerine de söylemiştim.oyüzden kimse üzerine alınmasın.iyi seyirler teşekkürler.

  • Yapılmışın kötüsü olmaz Arkadaşım,ki videoları segrettım krona ölçümlerın istıkrarlı görünüyor,sonuçta başarmışsın ellerıne sağlık,iş yapan,çalışan emek harcıyan herkeze saygı duyulmalı...Sokaklara çıkın bakın yeni nesil hepsi degıl yanlış anlasılmasın ama coğu bitik,,bırakın böyle işler yapmayı tornavida tutmaktan acizler....konuyu uzattım demışsın 8 aylık emek 2 satırdan illaki uzun olacak,,tekniği bilmek, tecrübe etmek,emek harcamak ve bolca çalışmak ülke olarak buna ve senin gibi insanlara bolca ıhtıyac var kardesım,tekrar ellerıne saglık,başarılar :D


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Tebrikler, emeğinize sağlık. Sanırım artık kimse regülatör almak için iki-üç kez düşünmek zorunda kalmayacak parasını altaros gibi çalışmayan bir regülatöre verip çöpe atmamak adına. Peki bu durumda bir sorum olsun: malum, regülatör takılırken tüp delinmek zorunda kalıyor. Yaptığınız regülatörde böyle bir zorunluluk var mı? Yani alıp hemen takılabilir mi hiçbir işlem yapılmadan? Bir de, meyve veren ağacı taşlarlar diye bir atasözümüz var, sanırım bahis konusu kişilerle böyle bir durum olmuş, boş verin derim. Uzatmayayım, tekrar tebrik ederim, camiaya hayırlı uğurlu olsun.

  • Bir işin içinde emek azim ve başarı varsa bizede tabiki tebrik ve takdir etmek düşer...ellerine sağlık...

    Hatsan Mod 70 .22
    Zoraki Ultra Hp 01 .22
    Crosman 1077 .177
    Square 3×9_40
    Bushnell 8×32_60
    At44 Tactical .22
    At44_10 .22
    Optima 3×9_32
    Webley tri pump


    Ne mutlu TÜRKÜM diyene...

  • Sevgili Mustafa,
    Eline ve emeğine sağlık, tebrik ediyor ve başarını kutluyorum.
    Regülatörün gerçekten ne denli hassas ve zor bir parça olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum :)
    Özellikle bir çok dünya devi markanın teknik müdürleri ve hatta firma sahipleriyle gerek yazışma veya telefonla gerekse yüz yüze yaptığım görüşmelerde sanırım en
    çok üzerinde durduğumuz aksam regülatör olmuştur. Burda Ted in hoşuma giden bir sözü her şeye yeter sanırım. "Şu regülatör denen alet manyak bişi"

    Yorumlarını okurken ve paylaştığın videoları seyrederken ilk PCP yapma maceramı ve onun ilk atış sesinde duyduğum hazzı hatırlayıp gülümsedim sayende.
    Atış istikrarı konusunda model gayet başarılı görünmekle beraber atış sabitlenmiş bir silah ve ağırlıkları ölçülmüş peletlerle yapılsa çok daha stabil sonuçlar alınabilir.
    Özellikle senin aceleci tavrından kaynaklanan ve sabit atış aralığı süresine riayet etmemenden dolayı birkaç fps sapma olağan görünüyor.
    Uyarılarıma dikkat ederek yaptığın ölçümlerde eminim sistem +-2 fps töleransında kalacak ve mükemmel sonuçlar verecektir.


    Yardım konusuna gelince . kendi deneyim ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktan ve sadece fikren yardımcı olmaya çalışmaktan daha öte birşey yapmış değilim.
    Yardım olarak addettiğin paylaşımlar için ,bir teşekkür dahi yetti de arttı. Sağolasın.
    Başarılı çalışmalarının devamı dileklerimle.
    Mustafa Akif NAZLI

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • yabana atılmayacak bir boyutta emek harcandığı görmemek elde değil, tebrikler, teşekkürler :thumbup:

  • yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.daha farklı şeylerde yaptım ve bitirmediğim çalışmalarımda var.zamanla paylaşacağım inşallah.çok saolun beni daha çok şevklendiriyor yorumlarınız.Akif abim bişey yapmadım ne demek abi sen tecrübelerini esirgemeden zamanın müsait olsun olmasın hep benimle ilgilendin abi daha ne olsun.her telefon açışımda cevapladın yol gösterdin.senden öğreneceğimiz daha çok şey var.kesinlikle hakkını ödeyemem.aynı şekilde ülkü abimde senin gibi.izmir ft ye geldiğinde dayanamadım elini öptüm.normalde kendi dedemin bile elinden öpmek istemiyorum.ama ülkü abi bu,bilirsin adam hakketen DEDE.

  • Emeğinize sağlık. Hatsan ve diğer birçok firmanın örnek alması gereken nadir insanlardan birisiniz. Şahsi teşebbüsle başarılan birşeyi onlarca çalışan , alet , imkan vs. sahibi firmaların yap(a)madığını yapmışsınız. Helal olsun demek ve basarılarının devam etmesini dilemek düşer bize :)

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Peki bu durumda bir sorum olsun: malum, regülatör takılırken tüp delinmek zorunda kalıyor. Yaptığınız regülatörde böyle bir zorunluluk var mı? Yani alıp hemen takılabilir mi hiçbir işlem yapılmadan?

    Hakan Hocam'ın sorusunu tekrarlarsak, arada kaybolmasın.. durum nedir peki, bu soru ile alakalı olarak..

  • Fatih bey teşekkürederim.benim asıl ihtiyacım olan şey ekipmandan çok;allahın verdiği ve almaması için dua ettiğim sabır... ve sizlerin beğenmeleri,artı eksik bulduğunuz yanlarını bana iletip dile getirmeniz.benim göremediğimi siz görürsünüz başkası görür başkasının göremediğini ben görebilirim.yapAmayan yerli firmaya gelince;'yahu kim uğraşacak' zihniyetinin olduğu heryerde başarı ve yenilik beklenemez ve fikirler ölü doğar gider.

  • Emeğinize sağlık videolar çok güzel olmuş aynı zamanda regulatorlerde guzel olmayan tek bişey var oda videolarda dumanı tüten arkadaş en yakın zamanda bırakmanız dileğiyle :)

    At44-10 WX Long LW + Bushnell 3-9x50 Sportsman + Webley Pompa :thumbup:




    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. M.Kemal ATATÜRK....

  • Ellerinize, emeğinize, sabrınıza sağlık. Uzun yılların verildiği bir esere hiçbir söz yeterince takdir veremeyecektir. Kesinlikle ilham verici bir iş yapmışsınız.

  • Videoları izleyemedim mobil netden youtubeye giremiyorum. AA S510 icinmi sadece AT44 veya başka silahlara takılırmı öğrenebilirmiyim. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim emeğinize sabırınıza hayran kaldım. Tebrikler..

    HATSAN AT44 TH 10
    VECTOR OPTİC 10X40-50 SFB
    WEBLEY TRİ PUMP


    Sen onu kırmamak için yanlişlarini söylemezsin,
    O kendini mükemmel zanneder.

  • Pardon sahi unutmuşum cevaplamayı.abiler arkadaşlar,bu regülatör olayında tüp delinmeden regülatörün çalışması yaşaması mümkün değil.bikere bunun bilinmesi lazım.elinize bir boş şırınga alın ve içine hava çekin,sonra şırınganın ucunu parmağınızla kapatı şırıngadaki havayı dışarı çıkarmak için basın,piston yürürmü?yürümez.havayı çıkarabilirmiyiz?mümkün değil.regülatörün bu denli bir çalışma sistemi var.o nedenle tüp delinmek zorunda.ama tüp delinmesi olayına 'delinmiş bir tüp' olarak değil,'çalışan bir regülatörün tüpü' gözüyle bakmak lazım.tıpkı tetikli tüfek yada tekerlekli araba gibi düşünelim.olmazssa olmaz.ha yarın silahı çok güçlü yapmak istediik ve reg.süz kullanmak istedik.çıkarırsak hava kaçar doğrudur,ama isteyen arkadaşlara abilere reg.çıkarıldıktan sonra açtığımız deliği ekarte edecek bir parça yaptım,ondanda gönderebilirim.

    Başarılarınızın devamını dilerim. aklıma takılan şey şu, piyasada tüp delinmeden takılan reg. ler var. acaba bu reg. ile sizin imal ettiğiniz reg. arasında ki farklar yada sizin reg. avantajları neler?

  • Videoları izleyemedim mobil netden youtubeye giremiyorum. AA S510 icinmi sadece AT44 veya başka silahlara takılırmı öğrenebilirmiyim. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim emeğinize sabırınıza hayran kaldım. Tebrikler..


    Saolun Mustafa bey,beğenmenize sevindim.sabır Allah vergisi ben sadece değerlendiriyorum.sizler beğendikçe ben daha çok mutlu oluyorum.

  • Ellerinize, emeğinize, sabrınıza sağlık. Uzun yılların verildiği bir esere hiçbir söz yeterince takdir veremeyecektir. Kesinlikle ilham verici bir iş yapmışsınız.

    çok teşekkür ederim saolun. g;$i

  • :)

    Başarılarınızın devamını dilerim. aklıma takılan şey şu, piyasada tüp delinmeden takılan reg. ler var. acaba bu reg. ile sizin imal ettiğiniz reg. arasında ki farklar yada sizin reg. avantajları neler?


    Başarılarınızın devamını dilerim. aklıma takılan şey şu, piyasada tüp delinmeden takılan reg. ler var. acaba bu reg. ile sizin imal ettiğiniz reg. arasında ki farklar yada sizin reg. avantajları neler?

    teşekkür ederim.stabilite ve tölerans farklarının yanısıra A dan Z ye farklı bir tasarım.herşeyi farklı.regülatör konusunda tek avantaj kondüsyonudur.kimi regülatör 15 fps farkla çalışır kimi 8 fps farkla.yada çalışmaz ;) .benim kullandığım töleranslara göre arıza verme oring yırtılması gibi sorunlara karşı çok uzun süreli kullanıma elverişli.arada söküp yağlanmaya ihtiyacı yok,tasarımı buna gerek bırakmıyor.bu model şimdiye kadar denediğim 8inci ve en sağlıklı sonuçları aldığım model.belki birsüre sonra daha da iyisini geliştirebilirm.ama zaman meselesi.yani şöyle söyleyeyim,zaman dediğimde ciddi anlamda bir zamandan bahsediyorum arkadaşlar,hani günün belli bir süresini regülatör çalışması yapmaya belli bir süresini başka işler yapmaya ayırmaksızın uğraştığım bir süre bu bahsettiğim 8 ay.kamp gibi düşünelim.günlük ihtiyaçlarım ve sanayiden malzeme almaya gittiğim zamanlar haricinde sadece bu işle ilgilendim.asıl mesleğim deri kimyasalları imalatı.ama 3aylık kimyasal ürünü imal etmem 4 günümü alıyor.geri kalan zaman boş.yani geri kalan zaman içerisinde didinip çalışarak yaptım bu regülatörü.çok kafaya taktım çünkü.işin içinde başka kişisel meseleler de var.belki 3 yıl da sürebilirdi.sürseydi ve Allah ömür verseydi sabır verseydi ben yine devam edecektim olana kadar.çünkü biryerden sonra harcanan emeğe ihanet edemiyorsunuz ve kilitleniyorsunuz hedefe başarana kadar.peki neden bukadar zor? regülatör terim yerindeyse 4 bilinmeyenli denklem gibi.birçok veri var malzemelerin basınç karşısında ve sizin beklediğiniz performansa ulaşması için bu denklemi ona göre yönlendirmeniz gerekiyor yani sistem sizden bunu istiyor.bu iş belli bi noktadan belli bi seviyeden sonra hobi olmaktan çıkıyor projeye dönüyor.kendinizi kendinize ispatlamaya çalıştığınız bir beyin fırtınasına dönüşüyor.ben OKB hastasıyım liseden beri.açılımı Obsessif komplüsif bozukluk.ruhsal bir rahatsızlık ve takıntılardan saplantılardan ibaret bişey.araştırırsanız detaylarını gözlemleyebilirsiniz.tedavisi 100 de 100 olarak yok.hayatımda birço konuda saplantılı olmamın ve sabır gösterebilmemin sebebi belkide budur bilmiyorum.ama bunu şimdi hem faydaya hem kişisel gelişime hemde sizlerin beğenisine kullanmayı başarabildimki ne mutlu bana.bu arada videolardaki sigara konusunda haklısınız ama çok tiryakiyim inşallah ondanda kurtulurum