ANKARA 2014 Field Target Türkiye Şampiyonası Ön Bilgilendirme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Güzel bir organizasyon düzenleniyor, burada emek harcayan arkadaşlar bir şeyler yetiştirme yoğunluğunun yorgunluğunun vermiş olduğu stresi yaşıyorlar. Bu konunun altında mesaj yazan tüm arkadaşlar belki mesajlarını tekrar okuduğunda şöyle yazsaydım diyeceği şeyler yazmış olabilirler. Ben buradaki bütün arkadaşların iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. İnsan olmazsa, insanlar arası iletişim olmazsa maalesef hobi de olmaz. Hangi türde, hangi alanda organizasyon yapılırsa yapılsın en temel ilke iyi iletişim ve kalp kırmamak olmalı.. Buradaki gerginliği bir yangın gibi düşünürsek, bu yangın çıktığında ateşi harlamak için odun da atabilirsiniz, söndürmek için su da.. Buradaki herkes iyi niyetli ve seçim sizin..


    Son olarak forumdaki abilerimden, kardeşlerimden bundan sonra konu ile ilgili harareti arttırıcı mesaj atmamalarını rica ediyorum.


    ...
    Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım
    Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz
    Yunus sözün anlar isen, mani'sini dinler isen
    Sana iyi dirlik gerek, bunda kimseler kalmaz


    Yunus Emre

  • Hobimiz adına kaygı verici bir durum yaşıyoruz hoşgörüden uzak ve sadece kendi perspektifimizden dar bir açıyla bakıyoruz olaylara..Müsabaka ile ilgili konu nerden nereye geldi tıpkı geçen sefer olduğu gibi istemediğimiz tatsız olaylar cereyan etti.Konuya hakim olan gerginliğe rağmen uzlaşmacı bir dille nezaket içerisinde cevap vermeye gayret eden üyelerimizin bu centilmen tavrı müsabakanın ne denli sıcak ve canlı geçeceğini belirginleştiriyor eleştiri oklarını sağa sola fırlatmak yerine bu misafirperver insanların arasına katılarak onların heyecanına ortak olmanızı tavsiye ediyorum..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Sorun sap ile samanı birbirinden ayırmadığımız için oluyor.Hobiye yeni başlamış arkadaşlar işin doğası gereği yeni şeyler öğrenmek,deneyim sahibi insanlardan faydalanmak,imkanları dahilinde tanışmak ve yarışmaya iştirak etmek istiyorlar.Bizim lafımız kesinlikle onlara değildir! Arkada öyle bir grup varki (haşhaşiler) bunlar her FT yarışma öncesinde ortaya çıkar, bir laf atar,milleti galeyana getirip sonrada oturur keyifle izler.Kısaca kanla beslenirler ;) Ama unutmasınlarki bağışıklık sistemimiz onlara karşı herzaman kuvvetli :thumbup:

  • Güç sınırlaması ekseninde tartıştığımız konunun gözden kaçırdığımızı düşündüğüm önemli yönüne dikkatinizi çekmek istiyorum: Emniyet...


    Şimdiye kadar emniyeti ciddi olarak riske atan iki temel hatayı yapageldik: Birincisi tartıştığımız güç meselesi. İkincisi belki de hiç tartışmadığımız tek dolum silah kullanımı hususu.


    Güç meselesini emniyet açısından sağlıklı değerlendirirken öncelikle 40 Joule bir silahtan çıkan pelletin, müsabaka silahlarının güç limiti olan 16 Jolue enerjiyi, 115 m mesafeye kadar taşıdığını göz önüne almanızı rica ediyorum. Evet; tam 115 m.


    Peki 16 Jolule enerji derken, ne kadar büyük bir enerjiden söz ediyoruz?


    Yarışmalarda kullandığımız düşük penetrasyonlu pelletlerle vuruş noktasına 16 jolule enerji taşıdığımızda, tilki büyüklüğünde bir hayvanı hemen öldürmeye yetecek kadar büyük bir enerjiden söz ediyoruz.


    Keza 40 Jolule dediğimizde, yine düşük penetrasyonlu pelletlerle kafasının ölümcül bir noktasına isabet etmesi halinde bir domuzu hemen öldürebilecek bir enerjiden söz ediyoruz.


    40 Jolule silahların şarjörlü olması kaza riskini defalarca katlayarak artıran bir başka etken. Şarjörü takıp kurma kolunu ittiğimiz anda pelleti namluya sürmüş oluyoruz. Kendi deneyimlerim ve özellikle organizasyonunda görev aldığım Karagöl yarışmasındaki gözlemlerime dayanarak, katılımcıların büyük çoğunluğunun kapı geçişlerinde defalarca silahlarını pellet namluda taşıdığını rahatlıkla söyleyebilirim.


    Ayrıca şarjörlü silahlar söz konusu olduğunda parkur emniyetinin, görevliler ya da yarışmacılar tarafından kontrol edilmesinin mümkün olmadığını da kabul etmemiz gerekiyor. Uluslararası kurallar, kapı geçişlerinde tüfeklerin kurma kollarının açık taşınmasını öngörüyor. Çünkü, tek dolum tüfeklerin kurma kolları açıkken atış yapmaları mümkün olmadığı gibi güvenliği ihlal eden bir yarışmacının hemen fark edilmesi de mümkün kılınıyor. Bildiğiniz gibi, sahip olduğum AA S510 dahil bir çok silahın kurma kolu açıkken atış yapması mümkün.

    Şimdiye kadar yapıla gelen yarışmalarda elim bir kaza yaşanmamış olmasını, katılımcılar, izleyiciler, organizatörler ve Türkiye'de havalı tüfek atıcılığının gelişimi açısından büyük bir şans olarak değerlendiriyorum.


    Ve bu "ölümcül oyunu" daha fazla oynamak istemiyorum.


    Birkaç gün önce on işçimizin ölümüne sebep olarak bütün Türkiye'yi yasa boğan elim bir asansör kazası yaşadık. Hepimiz inşa edilen rezidansın, bir tek işçimizin hayatına karşılık olamayacağını konuşuyoruz.


    Peki düzenlediğimiz müsabakaların birinde, kim bilir, belki de ilkinde;, böyle elim bir kaza yaşanırsa ne olacak?


    Ölümle ya da telafisi mümkün olmayan bir sakatlıkla sonuçlanan kaza yaşanırsa; sayfalardır yazıp çizdiğimiz gerekçelerin hangisinin bir manası kalacak?


    Hangimizin vicdanı bunu kabul edecek?


    Yasa koyucu, ne tür düzenlemeler yapacak?


    Bu düzenlemelerin ardından havalı silah camiasının nasıl bir geleceği olacak?


    Bu vesile ile gerek müsabakalar gerekse buluşmalarımızda emniyet konusunun birinci önceliğimiz olması gerektiğine dikkatinizi çekmek istedim.


    Teşekkür ederim...

  • Konuyu açan arkadaşımızdan şahsım adına özür diliyorum konu amacından fazlaca saptığı için bu konuyu kilitleyerek aynı konu başlığını tekrardan açıyorum..Konuda geçen bazı talihsiz cümleler ve gerginlikten ötürü konuya göz atan müsabakadan ziyade yaşanan gerginliği gözlemliyor bizim hobimiz bu değil şurda yılda 3 tane böylesine güzel organizasyon düzenleniyor herkesin birbirini tanıması için güzel bir fırsat fakat son zamanlarda bu müsabakaların üzerine gölge düşürecek spekülasyonlar türetilmekte..


    Yeni açılan konu başlığında gerginliği tırmandıracak söylemlerden kaçınılmasını rica ediyorum..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara