ANKARA 2014 Field Target Türkiye Şampiyonası Ön Bilgilendirme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Levent'e ve Başar'a kesinlikle katılıyorum.
    Bir yarışmada özelikle iyi bir sonuç bekliyorsanız ya da en azından kendi gelişiminizi dahi olsa artırmak istiyorsanız yarışmalarda oluşabilecek bazı tatsızlıklar yada sşahsi olarak size ters gelenler bu tür yarışlarda herkes için geçerli olan tek tip bir kuralın olması gerektiğini düşündürecektir.
    Yani yaşayıp gördükçe,konuyu iyi sentezleyip olması gerekenin ne olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.
    Mesela ben, gidip hayallerimde ki silah olan daystate airwolf aldım.Ama baktım ki yarışmalara girdikçe aslında bu silahın uygun olmadığını gördüm.Yada diğer 30 fp lerin.
    Gerçekten kişisel gelişim için özellikle rüzgar okuma,mesafe tahmini ile klik yapmada 4.5 kullananların daha çok çaba sarfettiğini görünce kulvar değiştirmeliyim diye düşündüm.
    Leventin de bahsettiği benimde daha önce söylediğim gibi bu uluslar arası standartlara sadık kalınarak yapılacak olan ilk ft müsabakası olacak.Bunun katılımı böyle.
    İsteyenler başka yarışmalar düzenleyip farklı kurallar koyabilir elbette.Buna kimse karışamaz.
    Bizde gider Wolf le atarız o zaman.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • 12 fpe sınırlamasının arkasında geçmişte yaşanan birçok sıkıntı var.Bu gücün üzerinde attığınızda,belli bir atış sonrası 3-4mm saç dahi dayanmıyor,hedefler kullanılamaz hale geliyor.Yoksa amaç kimseye masraf çıkarıp,kırgınlık yaratmak değil.Sizde hak verirsiniz ki yarışmaların tüm masrafları (hedef imalat,montaj,kulvar temizliği,vs)takımların bireysel katkıları ile yapılıyor.Böyle bir durumda maximum faydayı sağlamak en doğal haklarıdır diye düşünüyorum.Hali hazırda bu elitistlik ise ben dahil tüm arkadaşlarım elittir :!: Olmamak gibide bir sıkıntımız yok yanlış anlaşılmasın ;)


    Konuyu açıldığı günden bu yana takip ediyorum, okuduklarım beni üzüntüye sevk etmekle beraber, bazı yazılarda aklı sıra insanların laf soktuğunu sandığı cümlelerde de sinirleniyorum.
    Bu zamana kadar olan kaç yarışmaya katıldı herkes bir düşünsün, yarışmacı olmaktan bahsetmiyorum, yarışma atmosferini yaşamaktan bahsediyorum, yine kaç yarışma düzenlenmesinde yardım ettiniz ve katkınız bulundu, eziyetini çektiniz, herşeyin iyi olması için uğraştınız. Klavyeden çok kolay oluyordur eminim. İnsanların emeklerine herkesi saygıya davet ediyorum. Kimse bu yarışmaya katılmaya veya katılmamaya zorlanmıyor, şartlarına bakarsınız keyfinize gelirse gidersiniz gelmezse gitmezsiniz bu kadar basittir, yapılagelen yarışmaların şartları ortamları uymuyorsa, sizlere uyan şartlarda ve ortamlarda buyrun sizler düzenleyin, engelden taş koymaktan çok destek görürsünüz emin olun. Buyrun güç sınırı olmayan ft düzenleyin yada ne biliyim herhangi bi yarışma, öyle bir konu açıldığında ben ilerisini gerisini hırsını vs düşünmem hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız geçsin temennisinde bulunur, cümlelerimin arkasına bir şey saklamadan mesajımı yazarım, katılabilme imkanım varsa katılır atmosferin keyfine bakarım herkese de bunu tavsiye ederim.
    Aylarca, haftalarca, günlerce maddi manevi imkanlarımızı kullanıp bu yarışmaya harcıyorsak ve harcıyorsam, yarışmaya katılmayacak, sırf yazı yazmak, işine gelmediği için ortalığı bulandırmak, art niyet vsvsvs gibi nedenlerle kimsenin yarışmayı karalamasına izin vermem, yarışmaya gelin bizimle aynı ortamı paylaşın, yarışmanız şart değil, çayımızı kahvemizi alalım elimize, istediğiniz her türlü eleştiriyi yapın, gördüğünüz her türlü aksaklığı, size yanlış gelen şeyleri her şeyi konuşalım tartışalım ama önce oraya gelip bu işin içinde ne kadar var olduğunuzu gösterin, emek harcayın kesinlikle saygı duyarım ben sizin görüşlerine inandıysam orada sizi destekler, gördüğünüz tespit ettiğiniz aksaklıkların giderilmesi değişmesi için elimden geleni yaparım.
    öncelikle şu ayrımı iyi yapmak lazım, havalı silah herkesin bu forumda ortak hobisi ve ortak noktası, örnek vermek gerekirse A-Takımı atış alanında 270 metreye kadar atış imkanımız var ve çeşitli mesafelerde hobimizi gerçekleştiriyoruz, merak etmeyin şişede kırıyoruz kağıda grupda yapıyoruz, uzak mesafe atışıda yapıyoruz, kısacası bizim buluşmalarımız atış günlerimiz FT den ibaret değil, FT ise bizim spor olarak gördüğümüz bir aktivite, bunca zaman hobi olarak gördük ona göre davrandık(dım) bundan sonraki süreçte hobi den gelişen spor olarak görüyoruz. Field Target yarışmaları FTBRTURK çatısı altında yapıldığı müddetçe bu kurallar uygulanacak, başka hobidaşlarımız istediği güç sınırında yada kurallar çerçevesinde istediği yarışmayı yapar yada yapmaz şahsen bana tebrik etmek ve kolaylık dilemek düşer. Herkesden ricam artık güç sınırı hakkında gereksiz yorumlardan vazgeçelim. hobinin bir yere gittiği yok kimse merak etmesin, esas hobiyi sadece FT ile sınırlarsanız o zaman hobi diye birşey kalmayacağından endişe etmeliyiz.


    Bu konuyla ilgili son olarak şunuda belirtmek istiyorum, yarışma bu işin sportif tarafı, yarışmasanız bile olası bir yarışmaya katılın ve atmosferi görün zorluklarını sıkıntılarını görün, fikirleriniz değişecektir.


    Bu dediklerinizi bir anlık hırsınızla yazdığınızı kabul ediyorum yoksa kesinlikle cevap dahi vermeme gerek yok . bizler burda genel açıdan sıkıntılarımızı dile getiriyoruz ve bunun içinde kırıcı olmadan dile getiriyoruz kabul etmeniz ve ya etmemeniz umrumda dahi değil yeterki insanları aşağılamayın benim dediklerim benim olduğu kadar takımimında pek çok arkadaşımın hatta bu forumdaki ek çok arkadaşımın düşünceleri olabilir. Bunları yazarken kırıcı olmamak gereklidir. Yoksa Allahın oğlu olsanız ben elitim kelimesi benim için vız gelir tırıs gider. Bu anlayıştaki bir yarışta size başarılar dilerim bu forumdada iyi günler dilerim

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Levent , Başar ve Togay duygularima tercuman olmuslar :) benim birsey yazmama gerek kalmamis , arkadaslar
    muhalefet olmaktansa şöyle yapin böyle yapin demektense buyrun sizde katilin , ekipmani dert etmeyin gerekirse ben yarismam , siz yarisin ;)

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Zetax: çok güzel anlamışsınız, elit nerde çıktı kim dedi, kimi küçük görmüşüm bunlar cümlenin neresinde, haksızlık edip iftira atıyorsunuz, hırsla yazmadım düşündüm taşındım yazdım...
    Bu elit yakıştırmasını yapanlar önce bir kendine baksın

    A-TAKIMI

  • Neyin kafasını yaşıyorsun arkadaşım sen ;) Bu hırs,tavır niye? Sen fikrini beyan ettin bizlerde sebebini yazdık.Terbiyesizlik boyutuna geçme,kimse sana böyle yaklaşmadı !!!


  • Bu dediklerinizi bir anlık hırsınızla yazdığınızı kabul ediyorum yoksa kesinlikle cevap dahi vermeme gerek yok . bizler burda genel açıdan sıkıntılarımızı dile getiriyoruz ve bunun içinde kırıcı olmadan dile getiriyoruz kabul etmeniz ve ya etmemeniz umrumda dahi değil yeterki insanları aşağılamayın benim dediklerim benim olduğu kadar takımimında pek çok arkadaşımın hatta bu forumdaki ek çok arkadaşımın düşünceleri olabilir. Bunları yazarken kırıcı olmamak gereklidir. Yoksa Allahın oğlu olsanız ben elitim kelimesi benim için vız gelir tırıs gider. Bu anlayıştaki bir yarışta size başarılar dilerim bu forumdada iyi günler dilerim



    Abi lütfen üstüne alınma burada söylenenler şahsınız adına değil.
    Daha önce de bu konu çok konuşuldu.Yani sadece genel olarak bir bilgilendirme gibi birşey düşün.
    Biz herzaman yarışmalarda çeşitlilik ve katılmın fazla olamsından yanayız.
    Keşke ft sporu yapanlar dışında birileri çıkıp ta başka yarışmalar düzenlese.
    Ama ne yazıkki yok.Kimse elini taşın altına koymuyor.Asıl sıkıntı kesinlikle bu.
    Sıkıntı güç sınırlması değil,branşların azlığı hatta yokluğudur.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • biz bu 12 fp kararini ha deyince almadik , belki farkindasiniz belki degilsiniz yillardir bu yarismalari yapiyoruz , 30 fp sinirinin oldugu yarismaya inatla 40 fp silahla katilanlar oldu , ilk turdan sonra hedef falan kalmadi , avrupali biyle yapiyor diye ben biyle yapmak zorundamiyim demek nasil hir mantık :) simdi kalkip bizde adam cok biz futbolu 15 kisilik takimlarla oynuycaz diyebilirmiyiz veya bizim adamlar kosamiyor sahalari 70 metre yapicaz :)

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Konun daha fazla tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • İmam Şafi ne güzel söylemiş..
    ''Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim'' :)

    STEYR LG110 FT .177 cal. - Hawke Sidewinder 30 8-32x56
    DAYSDATE AİRWOLF MCT .22 cal.- NikkoStirling Targetmaster IR 10x50-60 MD
    FX T12 Synthetic .22 cal.- NikkoStirling Nighteater 4-16x50 IR
    WEİHRAUCH HW97KT .22 cal.- HAWKE Sport HD IR 4-12x50 AO
    ZORAKİ HP01 Ultra .177-.22 cal.- DİANA 4x32
    DRAGER Scuba 6lt-300 Bar
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2nk457p.jpg] [Resim Engellendi: http://img94.imageshack.us/img94/2324/imagejbe.jpg]

  • konu bir anda gerilmiş, kimseyi incitmeye gerek yok aslında..


    ama yine aslında tam ifade edilememiş bir tartışma var, bence 12 fpe sınırına tam olarak kimse karşı değil, aksine bi kategori daha olamazmı diye talepler var,sonuçta bu işe gönül vermiş insanlar, ama ellerindeki tüfekler bu sınıra uygun değil..


    sonra gun içinde Emre abi ile yazıştık, ona yazdıklarımı sizede göndereyim ki, bu konuda muhalefet olanlar gibi görünenlerin aslında başka bir derdi var, yoksa burada hatırı sayılır bir emek var ve ben zannetmiyorum ki kimse bunu görmezden gelsin..


    Ama Emre abi ile konuştuktan sonra ve şimdi baktığımda olaya, farklı kategoride olsa, hedeflerin kullanılamaz hale gelmesiymiş bütün mesele, bu benim için yeterliydi,..zannedersem diğer arkadaşlarım içinde yeterli olacak bu açıklama..


    Ama yazışmalardaki kopukluklardan dertler tam ifade edilememiş olsa gerek, cümlelerden farklı şeyler anlaşılmış..Bencede bu konuyu uzatmaya, birbirimizi kırmaya gerek yok, sonra ortada bir emek ve gayret var, forum adına bu çalışmayı tebrik ediyoruz başarılar dililyoruz ..


    alıntıda ki mesajda da dediğim gibi, konudaki muhalefetmiş gibi görünen mesajları lütfen yanlış anlamayınız..teşekkürler..



    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen valibey ().

  • Sayın Valibey
    Biz yüksek güçten dolayı yarışmalarda yaşanan sorunları bir çok defa sebepleriyle dile getirdik. Yukarıdaki mesajlardada yazıyor bunlar. Neden hala anlamamazlık oluyor anlamak mümkün değil gerçekten...

    STEYR LG110 FT .177 cal. - Hawke Sidewinder 30 8-32x56
    DAYSDATE AİRWOLF MCT .22 cal.- NikkoStirling Targetmaster IR 10x50-60 MD
    FX T12 Synthetic .22 cal.- NikkoStirling Nighteater 4-16x50 IR
    WEİHRAUCH HW97KT .22 cal.- HAWKE Sport HD IR 4-12x50 AO
    ZORAKİ HP01 Ultra .177-.22 cal.- DİANA 4x32
    DRAGER Scuba 6lt-300 Bar
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2nk457p.jpg] [Resim Engellendi: http://img94.imageshack.us/img94/2324/imagejbe.jpg]

  • benim için sorun yok, Emre abi ile konuştuktan sonra çözdüm olayı, diğer arkadaşlar içinde sorun olduğunu zannetmiyorum..
    ama en başta maksat 12 fpe sınırı kalksın değil, bi alt kategori daha olsundu, ki kimse dışarıda kalmasındı..


    ama buda aynı kapıya çıkıyormuş, hedefler bi şekilde yine dağılıyormuş..
    yani sıkıntı yok, devam ;)


    Başarılar dileriz..


    gerginlik üsluptan dolayı herhalde, diğer türlü konuda gerilecek bir durum yok, herkes fikrini beyan etmişti..


    teşekkürler, kolay gelsin..

  • Ben kafa filan yaşamıyorum o dediğinizi bizzat size iade ederim . ben anlayacağımıda anladım daha hazır olmamış bir topluma siz bunu dayatıyorsunuz insanlar ortada kalıyor çare aramaya çalışıyor. Tabiki bunun bir serzenisşi olacaktır iki kategori olabilir bu geçiş dönemi gayet mantıklı bence izmirde bunun tartışması çıktı şimdi geçiş olmadan bir anda 12 ftp kararı alındı koca adana takımı 3 kişi 4 kişi bir tüfekle yarışacak ben tabancayı bozup bir şekle sokmaya çalışıyorum. ayrıca yarışmaya katılmışlığımızda var hizmet etmisliğimizde Hamatum un dediği gibi bu iş hobi den çıktı size hayırlı olsun kardeşim güle güle yarışın hatta gerekiyorsa moderatör arkadaşlar beni banlayı verin hesabı siliverin gereği yok bu işlerin .
    Gönlünü kırdığım dostlarımdan da tekrar özür dilerim.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Nedense hep Ft müsabakaları öncesi ve sonrası bu tarz tatsız atışmalar ve kısır çekişmeler rutin bir hal aldı sanıyorum memnuniyetsizliklerini ifade etmek isteyenler genelde müsabaka ile ilgili konuları hedef alıyor..Son 2 müsabaka öncesinde ve sonrasında bu tatsızlıkları yaşadık nedense bu kişiler aklındaki soru işaretlerini ve memnuniyetsizlik düşüncelerini müsabaka tarihleri içerisinde dillendirirken ortada müsabaka ile ilgili bir tarih yokken niye dile getirmiyorlar?Bu durumu göz önüne alınca sanki maksatlı bir yıpratma taktiği uygulanıyor hissi uyandırıyor hobiseverlerin gözünde..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Sunu herkes bilsinki derdimiz ayrimcilik yapmak veya baska birsey degil , aksine tüm takimlari bir üst birlik altinda toplayarak , bundan sonra yapilacak olan yarismalarin yükünün takimlara düsen kismini hafifleterek daha düzenli daha kaliteli organizasyonlarla bu sporu daha iyi yerlere getirmektir. Bizde isterizki sinirlamalar olmadan herkes yarisabilsin ama mevcut teknoloji ile su an bu mümkün degil . Bir yarismada kullanilan hedefler ikinci bir yarismada kullanilamiyor , yarismalarda takimlara en cok yükü getirende her defasinda yeni hedefler yaptirmak oluyor. 30 fp ile yarisirkende insanlar güc siniri neden 30 fp diyordu , ama bu isi hakkiyla yapacaksak eğer dünyada uygulanan sistem neyse bizimde uygulamamiz gereken odur. Burdan farkli manalar cikarmak tamamen yanlislik ve bu is icin cabalayan emek harcayan insanlara haksizliktir. Elit ayrimini yapan arkadaslar bizlere isim takmaya , yaptiklarimizi elestirmeye ortamlari germeye harcadiklari enerjiyi bizimle beraber bu isi daha iyi yerlere getirmek icin harcasalar , yakin zamanda ülkemizde uluslar arasi bir yarisma bile yapabiliriz :)



    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Aynı şeyleri tekrar etmekten bıktım artık, biz kimseye bir şey dayatmıyoruz, bu yarışma bizim tekelimizdemi, birileri yapmak istedide engel olanmı oldu, isteyen istediği gibi yapsın, şartları uyan katılsın. bunda anlayamayacak ne var.
    sanki başka yarışma yapmak yasak, düşünülenin aksine insan kaybetmeyi değil kazanmayı hedefliyoruz, gelin diyorum hep beraber olalım yiyelim içelim, ortak ekipman kullanırız, ortek ekipman bulamazsak katılmazsınız yarışmaya, ama beraber oluruz, getir tüfeğinide sıfırlama alanında atış yap kıyas yap diğer tüfeklerle, hızı düşemeycek tüfek yok, bu işi ne kadar ciddiye aldığınıza bağlı ille uluslararası seviyede ft yapıcam diyorsanız tüfeğin gücünü kısar yaparsınız.

    A-TAKIMI

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Levent. ().

  • Kendi mesajımı aynen tekrar yazıyorum:


    FT oyununda güç sınırlaması bu oyunun sağlıklı yapılması için gerekli.. Öncelikle FT oyununda hedeflerin mesafesini bilmezsiniz, hedefin mesafesini paralaks ayarından tahmin etmeye çalışırsınız, güçlü bir tüfekle mesafe tahmininizde 5-10m yanılsanız dahi, mermi eğrisi daha düz olacağından hatalı tahminlerinize rağmen kill size vurulabiliyor ve puanı alabiliyorsunuz ve yarışmanın zevki kalmıyor, doğru düzgün klik ayarı yapmadan büyük aralıklara aynı klikle atılabiliyor güçlü tüfeklerle.. Her attığını hatalı mesafe tahminine rağmen, klik ayarına pek dokunmadan dahi vurabiliyorsan bu oyunun zevki nerede olacak?
    Ama 12fpe bir silahta öyle mi? 1-2 metrelik yanlış tahminler ya da daha önceden yaptığınız balistik hesaplardaki ufak sapmalar bile ıskaya sebeptir mermi eğrisinden dolayı, kliklerle çok çok daha fazla haşır neşir olursunuz ve o yüzden oyun çok daha keyifli geçer Çok daha fazla balistik hesaplarla kafa yorarsınız, daha fazla detay öne çıkar, ve oyunun zevki artar, atıcılığınız gelişir.. Yani 12 fpe silahla, mesafesini bilmediğiniz değişen mesafeli hedeflere atmak pek çok aşamayı doğru yapmayı gerektiriyor.. Önce mesafesini paralaks ayarıyla doğru bulmak, ardından önceden yaptığınız balistik hesaplara göre bu mesafe için doğru kliği seçmek ve kusursuz bir atış yapıp kill size içine pelleti düşürmek.. FT budur ve 12 fpe silahla tadı çıkar Güçlü silahla seçicilik ve kimin iyi atıcı olduğunu kimin daha iyi hesap yaptığını anlayamazsınız.. İşte bu sebeplerden 30-35 yıl önce İngiltere'de doğan ve tüm dünyaya yayılan bu spor, bir süredir bu kurallarla yapılıyor.. Bizlerde yarışmalarda bu sebeplerden uluslar arası kuralları uygulama yolundayız.. Daha önceki yarışmalarda 30 fpe sınırı uyguladık ve pek çok sorunu zaten yaşayarak tecrübe ettik.. 2012'de 2 ulusal, 2013'te 3 ulusal, 2014'te bu 3. ulusal olacak, ayrıca yine bu sene bir tane de Avrupa Şampiyonası katılımımız oldu.. Artık doğru yolun ne olduğunu, bu oyunun nasıl oynanacağını bu bahsettiğim müsabakaların katılımcıları da biliyor ve uyguluyor..
    Diğer taraftan güçlü tüfeklerle kill size'ın dışındaki yerlerden vursanız dahi hedefler devrilebiliyor ve bu da haketmediğiniz puanları almanıza sebep oluyor..
    Yani olayın elitlikle filan ne alakası var arkadaşlar :)
    12 fpe kullandıkça rüzgarı bile daha iyi dinlemeye başlarsınız, pelletin hangi yönden hangi şiddette rüzgardan nekadar etkileneceğini hesaplamaya kafa yorarsın.. Bir süre 12 fpe atan insanın atıcılık yetenekleri kesinlikle artma eğilimindedir ;)

  • Her yarışma öncesi bu eleştirileri aşinayız artık ;) Zerre kadar faydası olmayanların iş lafa gelince üstüne yok :thumbup:

  • Her yarışma öncesi bu eleştirileri aşinayız artık ;) Zerre kadar faydası olmayanların iş lafa gelince üstüne yok :thumbup:


    Her nedense çıtayı nasıl daha yükseltiriz yerine kafa yormaktansa hala müsabakaya gölge düşürmekten feyz alanlar var..Maalesef geçen seferki müsabakada farklı bir konu bahane edilmişti bu senede moda "Güç" oldu..Bahanesi çok olan bir milletiz her şeye kılıf buluruz..


    Bu müsabaka ilk defa tam anlamıyla profesyonel olarak nitelenecek düzeyde hem Avrupa normlarında hemde kati kurallar eşliğinde geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılar bertaraf olacak..Her kalibreye her güce özel parkur açılırsa silüetten ziyade tahribat atışına döner bu müsabaka..


    Müsabakayı gerçekleştirenlere başarılar diliyorum hem fiziksel,hem zihinsel olarak büyük çaba sarfediyorlar..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Amaç üzüm yemek olmalı bağcıyı dövmek değil ama malesef durum bizde böyle değil nedense.
    Neyse biz bu bağı yeşillendirip, daha verimli hale getirmeye devam edeceğiz. Arzu eden gelir üzümünü yer, tadını çıkartır...

    STEYR LG110 FT .177 cal. - Hawke Sidewinder 30 8-32x56
    DAYSDATE AİRWOLF MCT .22 cal.- NikkoStirling Targetmaster IR 10x50-60 MD
    FX T12 Synthetic .22 cal.- NikkoStirling Nighteater 4-16x50 IR
    WEİHRAUCH HW97KT .22 cal.- HAWKE Sport HD IR 4-12x50 AO
    ZORAKİ HP01 Ultra .177-.22 cal.- DİANA 4x32
    DRAGER Scuba 6lt-300 Bar
    [Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2nk457p.jpg] [Resim Engellendi: http://img94.imageshack.us/img94/2324/imagejbe.jpg]