Gürlemeyi azaltmak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar,
    Evanix S10 silahım çeşitli moderatörler denememe rağmen kükremeye devam ediyor. Çekiç yayını gevşetip çıkış hızını 700 fps civarına çektiğimde ses kesiliyor ve sadece tıslama ve çekiç sesi geliyor. Çekiç yayını sıkıp çıkış hızını 900 fps ve üzerine çektiğimde ise moderatöre rağmen kulak tıkacı gerekiyor.
    Sesi azaltmak için hızı hem gevşek yay-180 bar kullanarak 900 fps denedim, hem de sıkı yay - 130 bar ile 900 fps denedim, her ikisinde de kükremeden kurtulamadım. 14,5 grain rws marka .22 saçma atıyorum.
    İyi moderatör kullanmaktan başka yapabileceğim bir şey var mı sizce?
    Teşekkürler.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • Tüfeğinizdeki çekiç-yay dengesini tam anlamadım ama genel olarak şunu söyleyebilirim; fazla hava tüketen silahta moderatörün verimliliği azalır. Pellet namluyu terkederken namluda kalan basıncın yüksek oluşu hem isabeti olumsuz etkiler, hemde moderatörün çalışmasını.


    Valfin açık kalma süresini iyi ayarlayıp, hava sarfiyatını azaltabilirseniz moderatör iyi iş yapar. Bununla birlikte moderatör varken bile kulak tıkacı gerekiyor demişsiniz, mübalağa etmediyseniz moderatörünüzde bir sorun var demektir.

  • yada çok hava tüketen silahlarda, moderatör iç hacmini normalden daha büyük yaparak, yani moderatörün kapasitesini arttırarak, fazla havayı yeteri miktar moderatör içersinde biriklemeyi başarmak,..
    yani atış anında çıkan havanın moderatörü tamamen doldurup, henüz hava akışı bitmeden dışarıya taşmasını engellemek kesin çözümdür.. ;)


    daha kaliteli moderatörden kasıt, sizin tüfeğiniz için, daha geniş iç hacimli moderatör aramalısınız bence.. ;)

  • Yasin ustanin 33 mm capinda cok verimli bir moderatoru var denedinizmi?

  • Erhan Bey' den aldığım (scrfrhnd) bir moderatör var, hem işçilik hem etkinlik çok çok iyi. Sesi oldukça azaltıyor, moderatörle daha fazla uğraşmaktan çok boşa atılan havayı azaltmaya çalışıyorum.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • Silahtaki sorunu buldum, sizlerle de paylaşayım dedim.


    Şarjörle namlu arasına biraz pudra döktüm, bir saçma attım, bir de baktım pudra darmadağın olmuş, her tarafa yayılmış. Yani epey bir miktar havayı namludan geri kaçırmışım. Saçmayı şarjörden namlunun içine iten sürgünün oturduğu bir oring var, hemen namlunun 2 mm içinde. Sürgü sökülüp takılırken sanırım bir darbe almış ve oringe oturan yerde ufak bir çöküntü olmuş. Sürgüyü söküp kesip araya parça ekleyip boyunu 1.5 mm kadar uzattım. Artık sürgünün hasarsız yeri oringe basıyor, bu arada sürgü fazla gidip transfer portunu da kapatmıyor. Bu arada oringi değiştirip silikon gresle hafifçe yağladım, sanırım dayanır biraz daha.


    Pudra deneyini tekrarladım, bu sefer dağılmadı. Ses neredeyse kayboldu, yani namlu çıkışından değil girişinden patlıyormuş.


    Kazasız belasız keyifli atışlar dilerim.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite