Öğretmen atamalarındaki rezillik

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bir öğretmen adayı olarak atama sayılarını öğrenince çok üzüldüm.Takip ettiğim kadarı ile aileler resmen yıkıldı.Onca hayal çöpe atıldı.Binlerce kişi yine mağdur oldu.Yine eylemlere yapılacak ama kimse umursamayacak.30.000 kişinin açıkta beklediği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alımı sadece 720 gibi komik bir sayıda kaldı.Bütün Sosyal Bilgiler öğretmenleri ve adayları adeta yıkıldı.Biz sayıyı 2.000 gibi civarlarda bekliyorduk.Ne diyelim yazıklar olsun..Bizlere bunları çektirenler kat kat fazlasını çeksinler

    Hatsan Mod 99 Limited Edition .22 cal :thumbup:
    Optima 3-9/44e dürbün
    Yatagun Dampa
    :thumbup:
    Crosman M4 .177 cal 8)

  • Halil kardeşim, bildiğim kadarı ile 2015 yılında bir genel seçim var, belki tarihi yaklaştıkça söylenecek verilecek yalan beyanların içinde bu atamalarda olabilir, belki de ağıza bir parmak bal şeklinde bir grubunuz daha atanabilir. Biliyorsunuz ki bazı mesleklerde bazı şeyler bu işlerin Fıtratında varmış ( biz bilmeyiz, olaylar olunca Fıtratçıbaşı öyle diyor). Sizinde bu eğitim-öğretim yılı başında mağdur olmanız tanışmasak bile benim öğretmene bakış açım ve verdiğim değer nedeniyle benide üzmüştür. Üzüntünüze gönülden ortak olduğumu iletir saygılarımı sunarım Emekçi Öğretmenim..Geçmiş Olsun..

    :thumbup: g;$i Air Arms S510 XTRA FAC .22 5.5mm Walnut + HAWKE SIDEWINDER SF 6-24x56 SR PRO IR


    :thumbup: g;$i Weihrauch HW97 KT .22 @ Hawke Nite Eye Digital 6-24X50 SR12

  • Allah sonumuzu hayır etsin. Hayallerimizle oynuyorlar

    Hatsan Mod 99 Limited Edition .22 cal :thumbup:
    Optima 3-9/44e dürbün
    Yatagun Dampa
    :thumbup:
    Crosman M4 .177 cal 8)

  • bende üzüldüm, inşaallah gönlüne göre olur herşey..


    ama acaba birde bu işin planlamasında sorun olabilirmi..
    sizin guruba ilave, bir sonraki yıl, yeni mezunlar. yada önceki bekleyen mezunlara ilaveten sizler belkide..
    Bu sayı böyle çoğalıp gidiyor anladığım kadarı ile..


    yani sürekli, mezun veren ama bu mezunların istihdamı karşılanamayan garip bir döngü..


    ya akademik olarak kariyer hayatına devam edecek insan, ya gönül vermiş olarak bu alandan maddi çıkar gözetmeden kendini geliştirmeye devam edecek bilimsel çalışmalar v.s.


    ve daha olmadı bütün bu özveri dolu çalışmaların arasında daraldıkça; tam bir rahatlık içersinde aşağıdaki dizeleri mırıldanacak ;)


    Açılır bahtımız bir gün hemen battıkça batmaz ya.
    Sebepler halk(yaratır) eder Hâlık(Yaradan) kerem(cömertlik) bâbın(kapısını)kapatmaz ya.
    Benim Hakk'a münacâtım rızk için değildir hâşâ
    Hüdâ rezzâk-ı âlemdir rızıksız kul yaratmaz ya (cümle âlemin rızkını veren Allah, rızıksız kul yaratmaz ya)




    ama tüm bunlara rağmen hayat devam ediyor ; aş lazım, eş lazım..
    işte bu sebeple; branşın hatta eğitim aldığın sektörün dışında başka işler yapmak zorunda kalacaksın..


    Bu mezun olan tüm kardeşlerim için geçerli..


    İşte bu noktada; atıyorum, ülkede yeterli Matematik öğretmeni var ise, hatta bunlara ilaveten atama bekleyen matematik mezunları varsa, ve eğer kişi aşkla sevmiyorsa matematiği, bence başlangıçta başka bir alana yönelmek zorunda olduğunu görmeli..ve buna göre karar vermeli..



    mezunlar için ise yapacak bişey yok, bence o işte uzmanlaşmaya çalışmak, MEB'de olmasa bile memleket içersinde farklı eğitim sektörlerinde kendisi için istihdam oluşturmaya çalışmalı..


    Yani bu sistemde aslında en zoru, doğru tercih yapabilmek, kazanmak sorun bile değil bana göre..


    ....


    Size dönersek, hayat meb'le sınırlı değil. Kendini alanında ve hatta eğitim gördüğün alan dışında da geliştirmeye bak sevgili kardeşim..
    Aynı sıkıntı tüm sektörlerde, alanlarda da var..



    Uzun lafın kısası; bizi neden tercih etmeliler sorusuna cevap olacak nitelik ve nicelikler kazanmaktan başka çare yok şu hayat yarışında ;)


    Şimdiden başarılar dilerim... ;tacli#

  • Daha mezun olmadık abim hayalleri bir kerede kestirip atmamak gerek :) 2 sene sonra kimin ne olacağı belli değil Allah ömür verirde görürsek o günleri bi yolunu buluruz elbet.Bende sana şu dizelerle karşılık vereyim o zaman :)


    Yani içerde onyıl on beş yıl
    daha da fazlası hattâ
    geçirilmez değil
    geçirilir
    kararmasın yeter ki
    sol memenin altındaki cevahir..

    Hatsan Mod 99 Limited Edition .22 cal :thumbup:
    Optima 3-9/44e dürbün
    Yatagun Dampa
    :thumbup:
    Crosman M4 .177 cal 8)

  • hayalleri kestirip atma zaten,..
    mümkünse engelleri kaldırmak, değilse hayalde kalacağına , vakitlice hayallerine yakın bir gerçeğe hazırlanmak.. gibi bişeyden bahsetmiştim ;)

  • Türkiye'deki kısır döngülerden birisi daha... bekleyen mezunlar, müstakbel mezunlar atama beklerken, üniversite sınavına giren kardeşlerimiz bu bölümleri doldurmaya devam eder ve devam ederiz.


    Şimdi şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık bu durum neredeyse iş bulmak garanti sayılan tıp bölümüne kadar ilerlemiş durumda ve bunun sebebi de insanların zanaattan esnafliktan sanattan uzaklaşıp üretmekten çeşitli sebepler yüzünden uzaklaşmış devlete sırtını dayamak diye tabir edilen memurluğa yönelmiş olmasıdır. Bu durum devlete çok büyük zarar vermekle birlikte hayaller kuran insanlara da büyük zararlar vermektedir ki atanamayan mezunlarımızın durumu buna örnektir.


    İnsanlar seçimler yapar doğru veya yanlış hayatına yön verir fakat bu durum bir seçimden ziyade tamamen yanlış yönlendirmenin ve yanlış bir kendini garantiye alma zihniyetinin sonucudur. Çoğu zaman bu seçimleri yapan öğrencilerin pek bir seçim şansının olmadığı rahatlıkla görülebilir. Bugün beklenen gibi 2000 mezun atansaydı herşey düzelecek miydi? Bu döngü devam ettiği sürece bir günde bütün mezunlar atansa da bu sorun böyle devam edecektir. Eğer çözüm ne diye soracak olsanız cevabım şu şartlarda hiçbir fikrimin olmadığı olacaktır. Belki insanları yontup tek tip öğrenci yetiştirmek yerine herkesin kabiliyeti doğrultusunda farklı alanlarda istihdam... diyeceğim ama havada kalacak.


    Bu konuda tek tavsiyem ümidini kaybetme kardeşim çalışan ve ümit edenin emeği boşa çıkmaz inşaallah. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin. :)

    "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

  • Amin amin güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ağabeylerim.. Allah hepimizin emeğinin karşılığını verir inşallah.

    Hatsan Mod 99 Limited Edition .22 cal :thumbup:
    Optima 3-9/44e dürbün
    Yatagun Dampa
    :thumbup:
    Crosman M4 .177 cal 8)