çanakkale savaşından kalma mermiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • çanakkale gezmeye gittimizde yıllar önce yolda buldugum birkaç merminin fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim soldan sağa sırala mermileri Türkler-fransızlar-ingilizler kullanmıstır cal larını bılmıyorum tahminen Türklerin kullandıgı tabanca mermisi gibi


    not:Mermilerin tüm izinleri vardır yani tarihi değeri yoktur buldugumuz andan itibaren ilk müzeye götürdük ve sizde kalabilir kürekle cıkıyolar cok fazla var tarihi değeri yok dediler.Bende kahravan Türk şehitlerimiz için saklamak istedim.

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Güzel paylaşım olmuş kardeşim çanakkale de çok var tarlalarda her yerde buda çanakkale savaşının ne kadar çetin geçtiğinin bir gostergesidir ki yanlış hatırlamıyorsam bir müzede havada çarpışan mermilerin sergisi vardı.

    AT44 WX-10 long LW Bushnell 6-24x50 aoeg ;tufey#
    6 lt 300 bar Drager
    Hatsan mod 75 optima 4*20 ;avci;

    Bu gün ALLAH için ne yaptın...?

  • gemiden karaya silah zoruyla çıkmak zorunda kalanlarla vatanlarını , allah için müdafa ve muhafaza edenler arasındaki bu harp; Aslında bir sistem , ve dünya harbidir. Farklı dünyaların hakimiyet harbidir.


    İngiliz tarafında da iyi kumandanlar vardı ama savaştıranların değil savaşanların muvafakiyeti ve bunun özündeki itikat her halde malumunuzdur.


    İnşallah bir daha olmaz. Şayet olursa o büyük asker artık yok

  • Uzun yıllar bölge millete kapalı kalmış.Metre kareye 5000 mermi düşmüş. Zamanında toplayıp toplayıp hurdaya satmışlar.

  • Uzun yıllar bölge millete kapalı kalmış.Metre kareye 5000 mermi düşmüş. Zamanında toplayıp toplayıp hurdaya satmışlar.


    vaybe, Çanakkale kahramanlarının torunlarına bak..

  • çekirdeklere bak tam domuz avlayacak mermiler ancak o dönemde insan avlamış bu çekirdekler.



    29