çok çalışmamız lazım..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Bunun için sadece çalışmak yeterli değil. Tüm eğitim sistemimizin bilimsel gelişim hedefiyle yeniden yapılandırılması ve yeterli finansal desteğin sağlanması lazım...


    ArGe için uğraşan şirketlere özel ayrıcalıklar sağlanması zaten temel şart..

    Hatsan Torpedo 155 .22 cal - Kol Kaslarının Baş Düşmanı :D

  • yani özetle bir ''milli kalkınma projesi'' bilinci gerekli diyebiliriz belki ''çok çalışmak lazımdan'' kastedilene ;)


    sizinde vurguladığınız gibi; herkesin üzerine düşeni yaptığı, öğrencisinden-öğretmenine, finasman sağlayanlardan- buralarda görev alanlara, hatta uzaktan seyredenlere bile..sorumluluk bilinci ile donatılmış bireyler olmak gerek herhalde..


    Okuldaki öğrenci'ye, neden mühendis olmak istiyorsun diye sorduklarında; ''zengin olmak-rahat yaşamak için..'' cevabının aklına bile gelmesine izin vermeyecek hayaller ve sorumluluklar ile donatmak lazım çocukları..

  • Ünversite sınavında ilk 500'e girmeme rağmen Fizik bölümünü tercih ettim.. Üniversitede yaşadıklarımı bilseniz o robotics çalışmalarını neden bizim yapamayacağımızı da bilirdiniz.


    Biz bilim üretemeyiz tek düşündüğümüz ünvan, koltuk, para.

    Hatsan Torpedo 155 .22 cal - Kol Kaslarının Baş Düşmanı :D

  • Okuldaki öğrenci'ye, neden mühendis olmak istiyorsun diye sorduklarında; ''zengin olmak-rahat yaşamak için..'' cevabının aklına bile gelmesine izin vermeyecek hayaller ve sorumluluklar ile donatmak lazım çocukları..



    tahmin edebiliyorum;
    o koltuk için mücadele edenlerin yerini bugünkü aynı mantıkla yetişmiş çocuklar alacak, o yüzden yukarıdaki cümleyi kurdum..


    önce mantığı değiştirmek gerekli, her öğretmen-akademisyen meslek hayatı boyunca böyle düşünen 100 öğrenci yetiştirse, zaman içersinde mantalite değişir..



    olmaz diye ümitsizliğe kapılmamak gerekli, bir çiçek ile bahar gelmez, ama baharın geleceği o bir çiçekten anlaşılır ümidi ile.. pes etmek yok ;)


    bütün iş ilk öğretimden başlıyor, ve burada görev alan öğretmenlerden ve onların annne babalarından, gayret olursa gerisi kendiliğinden gelir ümidindeyim

  • İnsan bir Finlandiya bir de Türkiye eğitim sistemine baktığında hangi ülkenin geleceğinin açık olduğu çok net gözüküyor :)

    Hatsan Torpedo 155 .22 cal - Kol Kaslarının Baş Düşmanı :D

  • çok net bilgim yok, ama okul mola zamanlarındaki çocukların muhabbetlerine baktığımda durumun vehameti ortada.. o muhabbetler onların hayallerini, hayata bakışını gösteriyor, kendilerini itiraf ediyorlar aslında..



    Bu yüzden gayret göstermekten başka seçenek yok..
    öğretmenin asıl görevide bu değilmidir zaten.. insan yetiştirmek ;)

  • Ürkütücü geldi bana. Özellikle insan şeklindeki robot.

    "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

  • Çalışma konusunda kesinlikle katılıyorum, ancak yönetici düzeyinde vizyon sahibi insanlara ihtiyacımız var. Çalışkanlık ülkemiz için hiç bir zaman sorun olmadı bence :)

  • Kesinlikle katılıyorum. Sadece çalışmak değil temeli sağlam yaparak ilerlemek önemli olan. Bizim temelimiz o kadar sık değişime uğradı ki çocuklarımızda ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.