Mod 125 Dürbün ayarı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bendeki sorun dürbünü bir türlü merkez noktasına ayarlayamadım,nasıl yapacam yardım edermisiniz?

  • Hocam merkez noktanızdan kastınız nedir mümkünse biraz daha açıklayabilirmisiniz durumu mesela hangi dürbün yada dampa ayak kullanıyomusunuz ? Ona göre elimden geldiği kadar yardımcı oalbilirim size

    - Hatsan Nova Compact 5.5mm - Vector Optics Sentinel 10-40x50

    - Hatsan Mod 125 Vortex 5.5mm- Hawke 3-9x40AO

    - Zoraki HP-01 Ultra 4.5mm - Bsa 8-32x40AO



    - Ruger P85 9mm
    - Tariq 951 9mm
    - Umarex Smith Wesson Combat
    - Ekol Voltran ASI -Full Automatic-
    - Canas Magnum 9mm -Full Automatic-


    '' Silahının dolu veya boş olması değil, arkasındakinin akıl dolu bir insan olmasıdır asıl önemli olan.''

  • Dürbün sıfırlamak biraz zahmetli iştir.Öncelikle ortalama atış mesafenizi belirleyin. Düşündüğünz 25mt veya 50mt ise bu mesafeye koyacağınız hedefe doğru sonuca en yakın dereceyi ayarlamak için 3er li gruplar haline atış yapın.Nişan aldığınız sabit (hedefin orta noktası olabilir) noktaya doğru dürbünün +'sını getirip atışlarınızı yapın.Sapma oranına göre dürbünün sağ-sol,aşağı yukarı ayar kısımlarını kullanarak kademe kademe vurduğunuz noktayı +'nın orta noktasına kayacak şekilde ayarlamanızı yapın.
    Dikkat etmeniz gereken bir kaç basit şey var.Gözlük kullanıyorsanız cam gelen görüntüyü kıracağından,gözlük kaydığında sizinde hedefiniz kayacaktır(ben gözlük kullanıyorum).Dürbüne baktığınızda tam ortalamıyorsanız yine hedefte sapmaya sebep olacaktır.Alışana kadar dürbünü tam gördüğünüz noktanın bitiminde dipçiğe yakın bir noktaya işaret koyabilirsiniz.Son olarak geri tepme yada titreme diyebileceğimz konu var.Bundan pek kaçış yok.Özellikle 50 mt ve üstü atışlarda tüfeği sabitleme imkanınız yoksa veya ayakta atıyorsanız mecburen hedefte küçük sapmalar olacaktır.Olay aslında cihaza alışmanıza bakıyor.Mesafeye göre hedefi yukarı veya aşağı kaydırmanız gerekebilir.Çünkü pellet uzun mesafede hedefe kadar düz bir çizgi şeklinde ilerlemiyor.Düşme açısını da zamanla tecrübe etmeniz gerekmekte.Silahın gücüne,kullandığınız pellete,namludan çıkış hızına orantılı olarak değişecektir.
    Birde bor sighter denen namlu içine yerleştirilip gez-arpacık ve dürbün sıfırlamasında kullanılan bir cihaz var.Fabrikada sıfırlanmış bir lazer pointer diyebiliriz.Yeni aldığım zoraki hp 01 tabancamın dürbün sıfırlamasını bu aparatla yaptım.%90 cihaz ayarı tutuyor,ince ayarı da manuel hallettim.