İnce Mehmet pelletlerde bir sorun mu var ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar. 1-2 hafta evvel genelde pellet ihtiyacını tedarik ettiğim ümraniyedeki bildiğimiz bir av bayisine gittiğimde artık ince mehmet satmadıklarını söylediler.
    Sebep olarakta tüfeklerde sıkışma yaptığını özellikle hatsanlarda arıza çıkardıklarını, gelen şikayetlerden dolayı da artık satmıycaklarını söylediler.
    Şimdi hem ucuz hem solid olduğu için bir taraftan başka bayi de bakarken bir taraftanda insan düşünüyor alsam mı diye.
    Acaba içinizde benzer sıkıntılar yaşayan oldu mu veya benzer özelliklerde bir solid alternatifi piyasada mevcut mu ?

  • Ben kullandim incemehmet ama problem yaşamadım. Dediğin gibi bir problem de daha hiç forumda duymamistim
    Alternatif diyorsan daha pahali yerli hornet ler vardi sanirim.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Bt65 rb de namluya zor sürülüyorlar. Namluya sürmek icin bolt kolunu güçlüce ittirmek gerekiyor. Yumuşak yumuşak namlu ağzındaki oringe sürttüğünü hissediyorum. Oring yerinden çıkacak diye endişeleniyorum. Çıkarsa neyapariz nasıl yerine takarız simdiden forumda konulari arattim okudum. Belli başa gelicek ya bir zaman... At44 te böyle bir sorunla karşılaşmadım. Selamlar.

  • Bende at44 kullanıyorum ve ince mehmetin 27 ve 30 gramlık pelletlerinden kullanıyorum süreki ama sıkıntı yaşamadım hiç. Aksine uzun mesafe atışlarında solid çok iyi iş çıkartıyor. İsabet olarak pek iyi olmasada. Ha bir kez sıkışma yaptı onun sebebide tüfeğin güç ayarını bayağı bir kapamıştım atamadı :) namluda kalmıştı.

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • Ben de mod 125 imde kullanmaya başladım fakat şimdiye kadar 8-10 tane kadar atabildim. Bullet kadar rahat yerleştiremiyorum. Sert bir cisimle fazlaca güç kullanarak namluya oturtmak zorunda kalıyorum hatta ilk solidi yerleştirirken acaba 6.35 mi gönderdiler yanlışlıkla diye tereddüt etmiştim :) yerleştirirken resmen soyuluyor meret :)

    Hat. Mod125 Sniper Vortex .22 cal.


    Crossman 2100 .177 cal

  • o Ümraniye'de ki av bayinin isine gelmedigini tahmin ediyorum bende gittim banada ayni seyi soylediler zaten o av bayisinin yeminle esnaflikla alakalari yok...cok musterinin arkasindan sovduklerine sahit oldum...dahada ugramam oraya..

  • Doğrusunu isterseniz bende bt65 sb lw 5.5 cal tüfeğimde 27grain incememed solidlerde aynı sıkıntıyı defalarca yaşadım ve artık kullanmıyorum o solidi. Ancak at44 lerde yaşanmadığını veya çok nadiren sıkıntı yaşandığını da biliyorum. Sanırım sorun pcp olarak bt65 lerde olabilir. Bu arada şu hornetlerin de isabet konusunda çok yetersiz olduklarını öğrendim yine forumdaki incelemelerden. Şuan en istikrarlı olarak 18grain jsb kullanıyorum ve uzun mesafe olarak bir miktar sapma gösterse de tatminkar geldi bana. Kötünün iyisi diyelim kısaca ;)

  • İnce mehmet 30.25 grainlerden aldım sanırım bu yeni modeli kenarında çıkıntı yok eskilerinde çıkıntı vardı namluya girerken çok zorlanıyordu bu jsb heavy gibi cuk diye oturuyor ama bu pelletleri hangi av bayisindn aldıgımı unuttum yoksa bir koli sipariş verecegim elinde yeni memolardan olan varsa hangi bayiden aldıgını paylaşırsa memlun olurum