yardımcı olabilirmisiniz

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar at 44 dümde şöyle bir durum var 200 bar tam doluyken 50 metreye sıfırladığım tüfek en az yarım metre aşağı atıyor ve ve yaklaşık 150 bara ininceye kadar sıfırladığım isabet yerinin hep altından vuruyor. bunun nedeni ney.ayrıca tüfek tam doluyken en az 60 üstü atış yapıyor. sebebi nedir nasıl düzeltebilirim..şimdiden sağolun

  • Tufeginizin stabil atis araligini bulmaniz lazim.at 44 ler genelde 140 150 bar civarinda en guclu atislari yapiyor.altinda ve ustunde hizlar dusuk cikar.ben genelde 120- 160 arasi kullaniyodum regulatorden once.bi 20 tane stabil sayilacak atis yapiyordu o ara.

    AA s510 carbine .22 ( Audrius regülatör ) BSA 8-32*44ao


    AB Rh (-)

  • Tüfeğiniz 150 barın altında maksimum hızını veriyor, siz de bu maksimum hızı verdiği basınçta sıfırlama yaptıysanız bu normaldir.


    Pcp silahlarda çıkış hızı basınca göre değişir. Belli basınç aralığında kullanırsanız bu değişimi fazla hissetmezsiniz. Bu meselenin kökten çözümüyse regülatör. Regülatörlü silahlarda valfin basıncını sabitlendiği için sabit hızda atış sağlar.

  • içerdeki basınç arttıkça çekiç yayının gücü az geldiğinden yüksek basınçta valf daha az açılıyor


    tüpteki hava (bi yere kadar tabiki) azaldıkça karşı basınç azaldığından valf daha rahat açılıyor ve daha çok hava çıkıyor.. ve bu yüzden ; yani yanılmıyorsam Yasin'in verdiği bilgi doğrultusunda gelişiyor olaylar.


    Tüfeğiniz 150 barın altında maksimum hızını veriyor, siz de bu maksimum hızı verdiği basınçta sıfırlama yaptıysanız bu normaldir

  • herşey için saolun arkadaşlar bu regülatör olmadan bi nebze olsun düzeltilemezmi

  • herşey için saolun arkadaşlar bu regülatör olmadan bi nebze olsun düzeltilemezmi


    Tufeginizin stabil atis araligini bulmaniz lazim.at 44 ler genelde 140 150 bar civarinda en guclu atislari yapiyor.


    son sorunuzun cevabı bu ilk mesajda verilmiş..Sürekli aynı peleti kullanırsanız ve iyi bir gözlem yaparsanız..
    Peletin hangi basınçta nereye düşeceğini bi süre sonra iyi kötü bilirsiniz ..


    hatta sabit pelet ile mesafeye göre olan atış eğrisini not alırsanız, sonraki atışları dot'ları kullanarak yaparsınız ve regülatörlü bir tüfeğiniz olmuş sayılır ;)

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen valibey ().